لیست اختراعات با مالکیت
مونا علي بلندي
11 عدد
در اين اختراع پليمروزوم هاي حاوي دوكسوروبيسين براي درمان سرطان سينه متاستاتيك كه در زمينه داروسازي كاربرد دارد، تهيه گرديده است. پليمروزوم ها در واقع وزيكول هاي دو لايه اي متشكل از پليمر هستند كه مي توانند براي اهداف دارورساني استفاده شوند. با توجه به استفاده ار هيالورونيك اسيد در ساختار پليمر، سلول هاي سرطاني حاوي گيرنده هيالورونيك اسيد (CD44) هدفگيري شده است. به اين ترتيب دارورساني به صورت هدفمند صورت گرفته و عوارض جانبي دوكسوروبيسين از جمله سميت قلبي كاهش مي يابد.
اختراع سيستم پليمروزومي ترانوستيك هدفمند دوگانه جهت عكسبرداري فلورسانس-تشديد مغناطيس هسته اي بر پايه كوانتوم دات كه در زمينه دارو رساني هدفمند به سلول هاي سرطاني و تصوير برداري همزمان كاربرد دارد، براي حل مشكل نبود يك روش درماني مناسب جهت هدف گيري دقيق تر سلول هاي سرطاني سينه، جهت كاهش عوارض دارويي بر روي سلول هاي سالم طراحي شده است. راه حل ارائه شده در اين اختراع استفاده از پليمرهاي آمفيفيليك متشكل از پلي اتيلن گليكول و پلي كاپرولاكتون است كه با ايجاد فضاي مناسب در داخل پليمروزوم اين امكان را مي دهد كه داروي هيدروفيل دوكسوروبيسين در داخل اين فضا به ميزان زيادي قرار گرفته و با توجه به استحكام ديواره پليمروزوم آزادسازي دارو با سرعت آهسته و كنترل شده اي صورت بگيرد و از طرفي كوانتوم دات هاي با خواص هيدروفوب در بين دو لايه پليمروزومي با كارايي بالا انكپسوله شوند. در طراحي اين ذره، از آپتامر AS1411 به عنوان targeting agent استفاده گرديده تا بتوان سلول هاي سرطاني را با اختصاصيت بيشتري هدفگيري كرد.
التهاب كولون شايع ترين بيماري التهابي بعد ازآرتريت روماتوئيد ميباشد و باتوجه به عوارض جانبي داروهاي شيميايي، درمان هاي گياهي مورد استقبال واقع شده است. رسوراترول (trans-3,5,4'-trihydroxystilbene) كه به طور عمده درپوست و دانه انگور قرمز يافت مي شود، داراي اثرات درماني ازجمله ضدالتهاب است اما بدليل هيدروفوبيسيته بالا و ناپايداري و فراهمي زيستي پايين در شرايط فيزيولوژيك، مصرف خوراكي آن با مشكلاتي روبرو مي باشد. هدف از انجام اين مطالعه، انكپسولاسيون رسوراترول درون نانوپارتيكل هاي PLGA هدفمند شده با فوليك اسيد به منظور حفاظت رسوراترول در برابر تخريب و افزايش جذب آن به وسيله سلول هاي روده و بررسي كارايي سيستم دارويي تهيه شده، جهت سركوب التهاب كولون مي باشد. باتوجه به مطالعه ما مي توان نتيجه گرفت، انكپسولاسيون رسوراترول درون نانوپارتيكل هاي زيست تخريب پذير PLGA و هدفمند شده با فوليك اسيد، باعث افزايش جذب رسوراتول از ديواره سلولهاي روده گرديد. از طرفي كارايي فرمولاسيون سنتز شده در سركوب التهاب كولون به اثبات رسيد. فرمولاسيون تهيه شده مي تواند بعنوان كانديداي مناسبي جهت تجويز خوراكي ماده خوراكي ارزشمند رسوراتول مطرح باشد.
در اين اختراع ليپوپليمروزوم هدفمند حاوي كامپتوتسين كه در زمينه دارو رساني هدفمند به سلول هاي سرطاني كاربرد دارد، براي حل مشكل نبود يك روش درماني مناسب جهت هدف گيري دقيق تر سلول هاي سرطاني كولون، جهت كاهش عوارض دارويي بر روي سلول هاي سالم طراحي شده است. راه حل ارائه شده در اين اختراع استفاده از پليمرهاي آمفيفيليك متشكل از پلي اتيلن گليكول و پلي لاكتيك اسيد در حضور فسفوليپيد، دي پالميتوئيل فسفاتيديل كولين است كه با ايجاد فضاي مناسب اين امكان را مي دهد كه داروي هيدروفوب كامپتوتسين در دو لايه هيبريدي با كارايي بالا انكپسوله شوند. در طراحي اين ذره، از آپتامر AS1411 به عنوان targeting agent استفاده گرديده تا بتوان سلول هاي سرطاني را با اختصاصيت بيشتري هدفگيري كرد.
اختراع چارچوب آلي- فلزي هدفمند جهت درمان شيميايي و فوتوديناميكي همزمان برپايه مس است كه در زمينه دارو رساني هدفمند به سلول هاي سرطاني كاربرد دارد و براي حل مشكل نبود يك روش درماني مناسب جهت هدف گيري دقيق تر سلول هاي سرطاني سينه، جهت كاهش عوارض دارويي بر روي سلول هاي سالم طراحي شده است. راه حل ارائه شده در اين اختراع استفاده از چارچوب آلي- فلزي بر پايه مس، به عنوان يك مركز فعال براي افزايش كارايي فوتوديناميك درماني است كه با داشتن تخلخل بالا در داخل چارچوب اين امكان را مي دهد كه داروي هيدروفيل دوكسوروبيسين در داخل اين فضا به ميزان زيادي قرار گيرد و از طرفي پس از بارگيري دارو براي جلوگيري از حذف فوري از جريان خون با غشاي گلبول قرمز (RBC) پوشش داده شد. در طراحي اين ذره، از آپتامر MUC1 به عنوان targeting agent استفاده گرديده تا بتوان سلول هاي سرطاني را با اختصاصيت بيشتري هدفگيري كرد.
اختراع سيستم انتقال هدفمند بر پايه نانو ذرات طلا كه در زمينه دارو رساني هدفمند به سلول هاي سرطاني كاربرد دارد، براي حل مشكل نبود يك روش درماني مناسب جهت هدف گيري دقيق تر سلول هاي سرطاني سينه، جهت كاهش عوارض دارويي بر روي سلول هاي سالم طراحي شده است. راه حل ارائه شده در اين اختراع استفاده از نانوذرات طلا هدفمند شده با عوامل بيولوژيكي مختلف شامل آپتامر شناساگر AS1411جهت آزادسازي دارو به صورت كنترل شده و هدف گيري سلولهاي سرطاني با اختصاصيت بالا و تسهيل ورود سيستم به سلولهاي سرطاني، آپتامر درماني FOXM1، و آپتامر ATP جهت تنظيم سرعت انتشار دارو به داخل سلول مي باشد كه امكان بارگيري داروي هيدروفيل دوكسوروبيسين را به ميزان زيادي ميدهد. همچنين ميزان بالاي آزاد سازي دارو از سيستم در محيط اسيدي اطراف تومور نشان دهنده ي افزايش اندكس درماني و سميت سلولي دارو در بافت توموري مي باشد. در نتيجه اين سيستم مي تواند به عنوان استراتژي كارا و ايمن جهت درمان سرطان پستان به كار گرفته شود كه به علت حضور آپتامر درماني ميزان مورد نياز از داروي شيمي درماني كاهش يافته كه اين امر خود باعث كاهش قابل توجه عوارض جانبي حاصل از داروهاي شيمي درماني مي گردد.
اختراع سيستم انتقال هدفمند circular bivalent aptamer با استفاده از دو آپتامر AS1411 كه در زمينه دارورساني هدفمند به سلول هاي سرطاني كاربرد دارد، براي حل مشكل نبود يك روش درماني مناسب جهت هدف گيري دقيق تر سلول هاي سرطاني سينه، جهت كاهش عوارض دارويي بر روي سلول هاي سالم طراحي شده است. راه حل ارائه شده در اين اختراع به كارگيري سيستم هدفمند متشكل از آپتامرهاي دوتايي دايره اي مهندسي شده حاوي داروي شيمي درماني پر عارضه دوكسوروبيسين و دو آپتامرAS1411 مي باشد كه با توجه به وجود آپتامر شناساگر AS1411 امكان آزادسازي دارو به صورت كنترل شده و از طرف ديگر هدف گيري سلولهاي سرطاني با اختصاصيت بالا و تسهيل ورود سيستم به سلولهاي سرطاني را فراهم ميآورد. همچنين به علت عدم وجود انتهاي تك رشته اي آزاد در 3’ و 5’ DNA در توالي هاي استفاده شده باعث حفاظت سيستم از حمله توسط نوكلئاز ها مي شود و درنتيجه نيمه عمر سيستم طراحي شده افزايش يافته و پايداري بالايي دارد. در نهايت مي توان نتيجه گرفت كه سيستم هدفمند بارگيري شده با داروي ضدسرطان ميتواند به عنوان فرمولاسيوني كارا و ايمن جهت درمان سرطان پستان به كار گرفته شود.
اختراع پليمر كئورديناسيوني متخلخل پاسخگو به محرك pH و ردوكس براي تشخيص و درمان هدفمند سرطان سينه متاستاتيك كه در زمينه داروسازي مي باشد. در سالهاي اخير پليمرهاي كئورديناسيوني متخلخل قابليت بالايي در طراحي سيستم هاي ترانوستيك به نمايش گذاشته اند. اما ازآنجايي كه انتخابگري آنها نسبت به سلولهاي سرطاني كم است، كاربرد آنها براي تهيه داروهاي درماني كارآمد با محدوديت مواجه شده است. در اين اختراع، يك پليمر كئورديناسيوني متخلخل ترانوستيك كه همزمان به به دو محرك ردوكس و pH پاسخگوست با استفاده از يون آهن (III) ( يون فعال در تصويربرداري مغناطيسي) و دي تيو دي گليكوليك اسيد (ليگاند با خاصيت پاسخگويي به محرك ردوكس وpH) ساخته شد. در مرحله بعد، پس از بارگيري پليمر كئورديناسيوني با داروي دوكسوروبيسين، يك كوپليمر آمفيفيليك تهيه شده از آلفا-توكوفرول سوكسينات-پلي اتيلن گليكول روي سطح آن پوشانده شد. اين كوپليمر با خاصيت زيست سازگاري مانع از حذف سريع پليمر كئورديناسيوني متخلخل از جريان خون مي گردد و خود نيز در مرگ سلولهاي سرطاني تاثير دارد. در مرحله آخر، آپتامر AS1411 عاملدار آميني به كوپليمر آمفيفيليك متصل شد تا فرمولاسيون نهايي قادر باشد سلول هاي سرطاني را با انتخابگري زيادي هدفگيري كند.
اختراع "سنتز و تهيه هيدروژلهاي هيبريدي حساس به دما ژل شونده درمحل برپايه هيالورونيك اسيد وحاوي سلكوكسيب براي درمان استئوآرتريت" كه در زمينه داروسازي كاربرد دارد؛ براي بيماري استئوآرتريت تهيه شده است. علائم اصلي استئوآرتريت(OA) تخريب غضروف، التهاب و تشكيل استئوفيت است. مهار كننده هاي COX-2 با درد ناشي از التهاب مقابله مي كنند، اما استفاده طولاني مدت فرمولاسيون هاي خوراكي از آنها، خطر عوارض جانبي را در پي دارد. تجويز موضعي و آهسته رهش آنها در هيدروژلهاي زيست سازگار تزريق شونده در محل، مي تواند يك درمان كارآمد و ايمن براي مديريت طولاني مدت علائم OA ارائه دهد. بنابراين، ما اثرات تعديل كننده بيماري هيدروژلهاي پاسخگو به دماي هيالورونان-پلورونيك كه حامل سلكوكسيب هستند را در مدل OA رت ارزيابي كرديم. نتايج مطالعات درون تني نشان داد كه تجويز هيدروژل حاوي سلكوكسيب، مي تواند اثر ضد دردي و ضد التهابي خود را در هفته هشتم بعد تجويز بصورت بارزي نشان دهد. يك دليل اين مسئله رهش آهسته سيستم تهيه شده و همينطور كمك كردن در لغزندگي مفصل زانو مي باشد كه به مرور با كاهش فشار كانيكي در محل مي تواند از تحليل و تخريب بيشتر بافت غضروفي و استخواني و همينطور التهاب جلوگيري نمايد.
اختراع سنتز پپتوزوم هاي كايمريك هيبريد شده با نانوذرات طلا و هدفمند شده با آپتامر جهت درمان و عكس¬برداري از سرطان سينه مي¬باشد كه در زمينه دارورساني هدفمند كاربرد دارد؛ كه براي حل مشكل نبود يك روش درماني مناسب جهت هدف گيري دقيق تر سلول هاي سرطاني سينه، جهت كاهش عوارض دارويي بر روي سلول هاي سالم طراحي شده است. راه حل ارائه شده در اين اختراع استفاده از پلي¬پپتيد دوگانه دوست متشكل از پلي اتيلن گليكول و پلي¬گامابنزيل¬ال¬گلوتامات است كه با ايجاد فضاي مناسب در داخل پپتوزوم اين امكان را مي دهد كه داروي آب¬دوست دوكسوروبيسين در داخل اين فضا به ميزان زيادي قرار گرفته و با توجه به استحكام ديواره پپتوزوم آزادسازي دارو با سرعت آهسته و كنترل شده اي صورت بگيرد و از طرفي نانوذرات طلا ميله¬اي آب-گريز در بين دو لايه پپتوزوم با كارايي بالا انكپسوله شوند. در طراحي اين نانوفرمولاسيون¬ها، از آپتامر EpCAM به عنوان targeting agent استفاده گرديده تا بتوان سلول هاي سرطاني را با اختصاصيت بيشتري هدف¬گيري كرد.
موارد یافت شده: 11