لیست اختراعات با مالکیت
ندا بروشك
3 عدد
خلاصه اختراع: عنوان اختراع: ساخت سيستم سنجش فاكتورهاي مختلف كلاههاي ورزش هاي رزمي زمينه فني اختراع: زمينه علمي و فني اختراع طراحي و ساخت سيستم سنجش فاكتورهاي مختلف كلاههاي ورزش¬هاي رزمي، ورزشي، توانبخشي، و تفريحي مي¬باشد كه با استفاده از علم مكانيك و الكترونيك به اجرا درآمده است. مشكل فني و بيان اهداف اختراع: هدف از اجراي اين اختراع طراحي و ساخت اين دستگاه جهت حفاظت سر كه يكي از نقاط پر امتياز در اكثر رشته¬هاي رزمي محسوب مي¬شود، مي¬باشد. بنابراين سر در معرض ضربات مكرر دست و پا قرار مي¬گيرد كه به مرور زمان و يا در حين مسابقه مي¬تواند ورزشكاران را در معرض آسيب¬هاي جدي مانند ضربه مغزي قرار دهد. از اين رو به منظور افزايش ايمني بازيكنان و كاهش خطر آسيب، نياز به كلاههاي حفاظتي است كه توانايي كنترل شتاب سر و نيروي برخورد هنگام دريافت ضربه را داشته باشد. بدين منظور، جهت برآورد توانايي كلاه رزمي كاران در كنترل متغيرهاي ديناميكي وابسته به آسيب سر نياز به طراحي و ساخت ابزار استانداردي است كه اولا اين متغيرها را با روايي و اعتبار بالا اندازه¬گيري نمايد و دوم در يك پروتكل شبيه سازي شده تغييرات اين متغيرها را در شرايط واقعي و مسابقه¬اي نشان دهد. كه نتايج آن مي¬تواند گام مؤثر در جهت استاندارد سازي در ساخت كلاه¬هاي حفاظتي و نهايتا كاهش آسيب سر در ورزش¬هايي كه احتمال آسيب سر در آن¬ها بالاست را دارد. تحقيقاتي كه در زمينه جذب ضربه كلاه¬ها در ورزش¬هاي رزمي انجام شده است، نشان داد كه در ورزشهاي رزمي، استاندارد مشخص و مؤثري جهت تعيين آزمون عملكرد كلاه و معيارهايي كه در ارزيابي آن¬ها مهم است، وجود ندارد. و روشهاي موجود تنها مي¬توانند پارامترهاي خطي مرتبط با آسيب سر را ارزيابي كنند. و توانايي اندازه¬گيري ميزان جذب ضربه كلاه بر اساس پارامترهاي مهم¬تري همچون شتاي چرخشي را ندارند. از طرفي ابزارهاي به¬كار رفته در ارزيابي اين كلاه¬ها نماينده خوبي براي نشان دادن مكانيسم آسيب سر در ورزش¬هاي رزمي نمي¬باشد. زيرا در اين روش¬ها به بررسي مكانيسم آسيب در راستاي مستقيم و سقوط آزاد مي¬پردازد درحالي¬كه در ورزش¬هاي رزمي ، ضربات وارد به سر به صورت مايل و در زواياي حركتي مختلفي اجرا مي¬شوند. در روش¬هاي طراحي شده كنوني، سر در روش سقوط آزاد پس از برخورد به يك جسم سخت متوقف مي¬شود و عكس¬العمل گردن ناشي از ضربه، در نظر گرفته نمي¬شود كه اين اشكال در اجراي ضربه، منجر به ايجاد خطاهاي زيادي در نتايج مي¬گردد. همچنين سينماتيك ضربات مانند جرم مؤثر، زاويه حركتي و فاصله ضربه نسبت به سر كه از عوامل تاثيرگذار در محاسبه ضربه است، در نظر گرفته نمي¬شود. بر اين اساس در بررسي عملكرد جذب ضربه كلاه در ورزشهاي رزمي، بايد آزمونهايي طراحي شود كه در آن متغيرهاي وابسته به آسيب سر، در شرايط واقعي مسابقه و با در نظر گرفتن ويژگي¬هاي ديناميكي يك ضربه واقعي ارزيابي گردد. كه دستگاه طراحي شده در اين تحقيق قابليت اين مهم را دارد.
خلاصه اختراع: شناي سوئدي از حركات زيربنايي ورزش بدنسازي رشته هاي ورزشي مي باشد كه به دليل تقويت عضلات كمربند شانه اي، در حركات ورزشي نقش حياتي ايفا مي كند. وجود سختي در انجام حركت شناي سوئدي صحيح و در حالت شيب منفي باعث شده تا تعداد افرادي كه حركت شنا را انجام مي دهند كاهش يابد و اين حركت براي افرادي كه تازه به باشگاه هاي ورزشي روي آورده اند حركتي دشوار به نظر آيد و از انجام آن پرهيز كنند كه مشكل فوق با طراحي اين دستگاه حل گرديد. اين دستگاه مي تواند براي كساني كه مي خواهند فشار حركت شنا را بر روي عضلات خود افزايش دهند نيز مفيد بوده و باعث گردد اين افراد بتوانند با تغيير در جاي پاي خود بر روي دستگاه، فشار را افزايش داده و عضلات خود را بيش از پيش تقويت نمايند. اين دستگاه از لحاظ ارگونوميك و بيومكانيك، كاملا بررسي شده و براي افراد مختلف مانند نونهالان، نوجوانان، ميانسال و كهنسالان و همچنين بانوان و آقايان بسيار مؤثر است. دستگاه فوق جهت بالاتر بردن هماهنگي عصبي- عضلاني در افراد بوسيله انجام صحيح حركت شناي سوئدي و نيز همچنين بالاتر بردن آمادگي بدني مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.
خلاصه اختراع: پاركينسون بيماري اختلال در سيستم عصبي مركزي است كه مشكلات حركتي متعددي را براي بيمار ايجاد مي كند ازجمله؛ عدم تعادل و اختلالات راه رفتن، كوتاهي گام و احتمال زمين خوردن بيشتر مي باشد. تئوري هاي توجه و همچنين يكپارچگي سيستم عصبي در راه اندازي و كنترل حركت، ساخت كفشي با ويژگي هاي ذكر شده، كمك شاياني در جهت انجام بهتر كارهاي روزمره خصوصا جابجايي و راه رفتن مستقل بيماران پاركينسوني و طيف پاركينسوني انجام دهد. اين كفش با تقويت حس عمقي گيرنده هاي كف پايي و عضلات مچ پا در هنگام راه رفتن، اطلاعات محيطي قوي تري نسبت به قبل به بيمار، از موقعيت مكاني پاهاي خود بر روي زمين مي دهد كه اين امر باعث تسهيل فرايند راه رفتن مي شود. در اين كفش از فناوري ليزرهاي راهنما براي پيشبرد فرد و تمركز حس بينايي فرد در هنگام راه رفتن استفاده شده است. تركيب حس عمقي و حس بينايي متمركز به عنوان سيستم هاي دريافت كننده ي اطلاعات محيطي و پيراموني باعث مي شود كه مهارت راه رفتن و انتقال اين بيماران به طور چشم گيري تقويت گردد.
موارد یافت شده: 3