لیست اختراعات با مالکیت
نفيسه كاظمي جوجيلي
5 عدد
نانوالياف ساخته شده به روش الكتروريسي پتانسيل زيادي ازجمله مهندسي بافت، رهايش دارو و ترميم زخم دارد. هدف از اين اختراع بررسي روند بهبود زخم با استفاده از پلي كاپرولاكتون (PCL)/ كراتين(Kr)/ فيبرين غني از پلاكت(PRF) ساخته شده به روش الكتروريسي و ارزيابي آن در In-vitro و In-vivo مي باشد. آناليز طيف¬سنجي¬مادون¬قرمز¬تبديل¬فوريه، حضور PRF را در زخم پوش نانوالياف به اثبات رساند. با اضافه شدن PRF قطر الياف كاهش يافت. بررسي خواص ضدباكتريايي نشان داد اين مواد توانايي مهار رشد هر دو گروه از باكتري¬هاي گرم مثبت و گرم منفي را دارند. بررسي زيست¬سازگاري با استفاده از آزمون MTT با سلول¬هاي L929 انجام شد و نتايج نشان داد كه پانسمان حاوي PRF باعث بهبود زنده¬ماني سلولي مي¬گردد. همچنين به منظور ارزيابي پتانسيل رگ¬زايي زخم¬پوش تهيه شده آزمون CAM انجام شد. نتايج آزمون In-vivo بر روي موش و نيز آزمون CAM با استفاده از زخم¬پوش نانوالياف PCL/Kr/PRF بسته شدن زخم و قابليت آنژيوژنز در مدت 14 روز را تاييد مي¬نمايد. نتايج اين مطالعه نشان مي¬دهد زخم¬پوش نانوالياف تهيه شده از PCL/Kr/PRF با جذب زياد مايعات، خاصيت آنتي¬باكتريال و قابليت ترميم زخم و آنژيوژنز بي¬نظير مي¬تواند براي كاربرد به عنوان زخم پوش مورد استفاده قرار گيرد.
زخم¬پوش¬هاي هيدروژلي با قابليت تورم پذيري مناسب در كاربردهاي مهندسي بافت پوست كاربرد روز افزون دارند. از طرفي كنسانتره¬هاي پلاكتي مانند فيبرين غني از پلاكت (PRF) به منظور ترميم زخم¬هاي پوستي در سال¬هاي اخير مورد توجه بسياري قرار گرفته اند. PRFبه عنوان يك افزودني بيولوژيك كاملا اتولوگ، تهيه آسان با كمترين هزينه داراي فاكتور رشد طولاني مدت مي¬باشد. استفاده از PRF در ماتريكس هيدروژلي جهت ترميم زخم موضوعيست كه كمتر مورد مطالعه قرار گرفته شده است. در اين طرح زخم¬پوش¬هاي هيدروژلي كيتوسان (Cs)/پلي اتيلن گلايكول (PEG)/PRF به روش خشك كردن انجمادي تهيه شد. حضور PRF موجب كنترل نرخ تخريب زخم¬پوش و خواص آنتي¬باكتريال عليه باكتري¬هاي E.coli و S.aureus و همچنين افزايش چشمگير تكثير و زنده¬ماني سلول¬هاي L929 بر روي زخم¬پوش Cs/PEG/PRF را نشان داد. بررسي پتانسيل آنژيوژنز از طريق آزمون CAM مورد بررسي قرار گرفت و نتايج نشان داد جوانه¬زني رگ¬هاي خوني در حضور زخم¬پوش Cs/PEG/PRF نسبت به هيدروژل فاقد PRF افزايش يافت. نتايج بررسي آزمون in vivo بر روي پوست موش نشان داد با حضور زخم¬پوش Cs/PEG/PRF در طي مدت 14 روز زخم به طور كامل بسته شد. بنابراين زخم¬پوش¬هاي Cs/PEG/PRF مي¬تواند به عنوان گزينه¬اي بسيار مناسب جهت ترميم زخم و مهندسي بافت پوست معرفي گردد.
ترميم زخم فرآيندي خودبهخود، پويا و پيچيده است كه با اختلال در روند طبيعي آن، هرساله بار اقتصادي زيادي بر دوش نظام سلامت وارد ميكند. از اينجهت يك روش درمان كارآمد در روند بهبودي ضروري ميباشد. امروزه روشهايي مختلف در درمان زخمهاي حاد و مزمن كاربرد وسيعي دارند. در اين بين استفاده از زخم پوشها به علت ارزان بودن، در دسترس بودن و راحتي بيمار جايگاه ويژهاي دارند. زخم پوشهاي مختلفي با اهداف متفاوت ساخته و به بازار عرضه شده است. بنابراين، طراحي زخم پوش ايده آل و استفاده از آن بر روي ناحيه زخم بسيار مورد اهميت ميباشد. زخم پوشهاي يكلايه ممكن است تمام نيازهاي باليني را نتوانند برآورده سازند از اين جهت زخم پوشهاي دولايه پيشنهاد مي گردد. بنابراين هدف از طرح حاضر، طراحي و ساخت زخم پوش دولايهاي ميباشد كه لايه زيرين توسط نانو الياف پليمري تخريب پذير از Cs/L–arginine بر روي لايه اسفنجي PEG/Cs/A-PEF تهيهشده از طريق روش فيزيكي سادهي خشككردن انجمادي ساخته پوشش دهي ميگردد. زخم پوش طراحيشده دولايه بهعنوان يك پانسمان مناسب براي ترميم زخمهاي سوختگي يا ديابتي باقابليت تسريع در فرايند اپيتليزاسيون مجدد تهيه ميگردد و بسيار ساده بر روي زخم قرار ميگيرد.
نانوالياف ساخته شده به روش الكتروريسي پتانسيل زيادي ازجمله مهندسي بافت، رهايش دارو و ترميم زخم دارد. هدف از اين اختراع بررسي روند بهبود زخم با استفاده از پلي وينيل پيروليدون (PVP)/ كراتين(Kr)/ L-Arginine ساخته شده به روش الكتروريسي و ارزيابي آن در In-vitro و In-vivo مي باشد. با اضافه شدن L-Arginine قطر الياف كاهش يافت. بررسي زيست-سازگاري با استفاده از آزمون MTT با سلول¬هاي L929 انجام شد و نتايج نشان داد كه پانسمان حاوي L-Arginine باعث بهبود زنده¬ماني سلولي مي¬گردد. نتايج آزمون In-vivo بر روي موش با استفاده از زخم¬پوش نانوالياف PVP/Kr/L-Arginine بسته شدن زخم در مدت 11 روز را تاييد مي¬نمايد. نتايج اين مطالعه نشان مي¬دهد زخم¬پوش نانوالياف تهيه شده از PVP/Kr/L-Arginine با جذب زياد مايعات و قابليت ترميم زخم مي¬تواند براي كاربرد به عنوان زخم پوش مورد استفاده قرار گيرد.
تهیه نانوالیاف پلی آكریل آمید/آلوئه ورا-كراتین-آرژنین هسته پوسته برای استفاده در كاربردهای ترمیم زخم
عليرغم پيشرفت هاي پزشكي، ترميم زخم همچنان چالش برانگيز است و علاقه مهندسان زيست پزشكي را براي طراحي پانسمان زخم موثر با استفاده از پليمرهاي طبيعي و مصنوعي برانگيخته است. در اختراع حاضر پانسمان نانوالياف پلي آكريل آميد (PAAm) در هسته و آلوئه ورا و كراتين (AloKr) به همراه ال-آرژنين (L-Arg) در پوسته توسط روش الكتروريسي هم محور تهيه شد و با نانوالياف تركيبي L-Arg /AloKr / PAAm تهيه شده به روش الكتروريسي مقايسه شد. آلوئه ورا و كراتين استفاده شده به عنوان پليمرهاي طبيعي براي افزايش رشد و چسبندگي سلولي اضافه شدند، در حالي كه PAAm در هسته براي بهبود خواص كششي پانسمان زخم استفاده شد. علاوه بر اين، L-Arg براي ترويج سنتز كلاژن در پوسته گنجانده شد. اثبات شد نانو الياف هسته-پوسته تهيه شده منجر به افزايش رشد و تكثير سلول هاي فيبروبلاست و ترميم زخم مي شود
موارد یافت شده: 5