لیست اختراعات با مالکیت
هيمن اميري
5 عدد
پري كانديشنرموادزيست توده كشاورزي جهت توليدپلت
رطوبت و حجم زياد و نيز يكسان نبودن مواد متشكله، از جمله عوامل محدود كننده استفاده از مواد زيست توده خصوصا كودهاي دامي، كمپوست، ورمي كمپوست و ... است. در حالت طبيعي به علت پايين بودن جرم مخصوص، حمل و نقل اين كودها مشكل و پرهزينه است، متراكم سازي و تهيه ي پلت يكي از راه هاي موثر جهت استفاده بهينه، كاهش هزينه حمل و نقل و افزايش صرفه اقتصادي در استفاده از اين نوع مواد است. براي محاسبه فرآيند فشردن و تعيين قدرت لازم، همچنين طراحي دستگاههاي پلت ساز دانستن خواص فيزيكي و رئولوژيكي مواد و عوامل مؤثر در تجهيزات فشاري يا شكل گيري ضروري مي باشد. با توجه به تحريم بودن كشور و عدم دسترسي به انواع ويسكومترها و همچنين مبدل گشتاورهاي ۳۶۰ درجه، لذا مخترعين با يك طرح ابتكاري نوع جديدي از ويسكومتر پرداي را براي اولين بار در جهان طراحي كردند و به جاي استفاده از مكانيزم مبدل گشتاور و چرخش پره كل مكانيزم را به صورت معكوس با استفاده از لودسل ايجاد كردند به طوري كه در دستگاههاي موجود پره در حال چرخش است و نيرو در ترانسديوسر آن اندازه گيري مي شود در حالي كه در دستگاه ساخته شده اين ظرف است چرخيده و پره ثابت است و به جاي ترانسديوسر از لودسل استفاده شد. همچنين نرم افزار نوشته شده براي دستگاه قابليت تبديل نيروي محاسبه شده به گشتاور را ايجاد نمود. از اين رو اين دستگاه علاوه بر قابليت هاي دستگاه هاي مشابه خارجي داراي قابليت هاي بيشتري بوده و از نظر هزينه ساخت بسيار ارزان قيمت تر مي باشند.
ميزان توليد پسماند در ايران با محاسبه ي حدود 700 تا 800 گرم سرانه ي پسماند روزانه بالغ بر 50 هزار تن بوده و در مقايسه با ساير كشورهاي جهان با 292 كيلوگرم پسماند هر نفر در سال، در حد متعادلي قرار گرفته است. در شهر تهران روزانه حدود 7 هزار تن پسماند توليد و حدود 90 درصد پسماند دفن و 10 درصد آن تفكيك مي شود كه تنها حدود دو درصد آن قابل بازيافت مي باشد. در حالي كه اگر به شيوه ي صحيح بازيافت شود مي توان 100 درصد آن را به چرخه ي اقتصاد بازگرداند. در سال هاي اخير در چند شهر مهم مانند تهران و اصفهان بازيافت پسماند جايگزين دفن پسماند شده است. در فرايند مديريت پسماند هزينه ي جمع آوري و دفع در شهرهاي مختلف كشور، روزانه به طور متوسط 80 درصد كل مخارج مديريت پسماندها را تشكل مي دهد كه سهم آن از بودجه ي شهرداري ها حدود 20 درصد است. در حال حاضر ميزان توليد پسماندهاي شهري در كل كشور، با توجه به اين كه حدود 65 درصد از كل جمعيت را جمعيت شهري تشكيل مي دهد، معادل 37 ميليون كيلوگرم در روز و معادل 13500 هزار تن در سال برآورد مي شود. يكي از راه هاي بازيافت و استفاده بهينه از زباله ها تبديل آنها به كمپوست مي باشد. ولي كمپوست توليد شده در حالت عادي داراي مشكلاتي چون توليد گرد و غبار، هزينه ي انبارداري و حمل و نقل بالا به دليل دانسيته ي پايين آن مي باشد. به همين دليل بايد براي رفع اين مشكلات كمپوست را فشرده كرد. براي فشرده كردن كمپوست مي توان از ماشين آلات مختلف از جمله استفاده از انواع اكسترودر استفاده كرد. اما براي طراحي اين ماشين آلات آگاهي از خواص رئولوژيكي كود كمپوست ضروري مي باشد. لذا با توجه به نياز موجود كشور در بخش بازيافت پسماندهاي شهري دستگاه رئومتر كاپيلاري جهت تعيين خواص رئولوژيكي كود كمپوست طراحي و ساخته شد. همچنين با استفاده از اين دستگاه مي توان خواص رئولوژيكي ساير مواد از جمله مواد غذايي جهت طراحي ماشين آلات صنايع غذايي را تعيين كرد.
بايوماس به مواد غير فسيل و مواد زيست تخريب پذير با منشاء آلي از گياهان، جانوران و ميكروارگانيسم ها اطلاق مي شود. متراكم سازي و تهيه ي پلت يكي از راه هاي مؤثر جهت بهره برداري بهينه، كاهش هزينه ي حمل و نقل و افزايش صرفه اقتصادي در استفاده از مواد زيست توده است. شناخت خصوصيات رئولوژيكي زيست توده براي طراحي ادوات فشار دهنده با انرژي كافي و تعيين تاثير متغيرهاي مختلف بر روي چگالي و دوام پلتها، همچنين بهينه سازي فرآيند پلت سازي، ضروري است. خصوصيات رئولوژيكي يك ماده خميري اكسترود شده به خصوصيات ماده و محتواي رطوبتي خمير توليدي ورودي به اكسترودر بستگي دارد. اندازه ذرات، پراكنش و شكل ذرات كود نقش مهمي در پديده پلت شدن دارند. بنابراين لازم است كه اندازه و شكل ذرات كود مشخص باشد تا بتوان بهترين ابعاد ذرات را در توليد نهايي پلت در روش هاي مختلف پلت كردن انتخاب نمود. در گذشته به علت عدم وجود چنين دستگاهي اين كار به صورت دستي صورت مي گرفت. كه اين امر از نظر كيفيت مواد الك شده و تعيين پراكنش مواد مشكلات عديده اي را به وجود مي آورد، همچنين يكنواختي مواد و تعيين اندازه دقيق آنها با مشكل روبرو مي شد. ولي ساخت اين دستگاه باعث كاهش نيروي كارگري و صرفه جويي در زمان مورد نياز پروسه شد همچنين با قابليت هايي كه اين دستگاه دارد امكان اندازه بندي انواع مواد در حد ميكروني ميسر مي گردد. بنابراين دستگاه مذكور در قالب طرحي مشترك بين آموزشكده پسرانه پاكدشت و پرديس ابوريحان دانشگاه تهران طراحي و ساخته شد تا با استفاده از مكانيزم ارتعاشي خود مواد مختلف آزمايشي را به وسيله غربال با مش هاي مختلف مطابق استاندارد ASTEM (استاندارد آمريكايي) مورد اندازه بندي قرار دهد.
هر فردي در دنيا به 2 تا 4 متر مربع فضاي سبز نياز دارد تا با كمبود اكسيژن و مشكلات جسمي و رواني روبرو نشود. كه اين امر باعث شده تا بشر با كشت و تكثير گياهان به صورت مصنوعي، طبيعت را به خانه ها و محل زندگي خود ببرد و ضمن سلامت و زيبايي سكونتگاههاي خود، نياز به فضاي سبز موردنظر تأمين نمايند. اما يكي از پارامترهاي مهم در پرورش و نگهداري گياهان مسئله تامين نياز آبي اين گياهان مي¬باشد امري كه كمترين بي توجهي و سهل انگاري در مورد آن مي تواند به نابودي گياه منجر شود از اين رو در سالهاي اخير روش¬هاي مختلفي به منظور تامين نياز ابي گياهان گسترش يافته است كه هر كدام داراي مزايا و معايب خاص خود مي باشد. از اين رو مخترعين اين دستگاه طرحي را در قالب پروژه در دانشگاه فني حرفه اي و اموزشكده باهنر پاكدشت جهت ساخت و طراحي گلدان هوشمند براي اولين بار در كشور اجرا نمودند. در اين گلدان به منظور آبياري گياه از مكانيزم كاپيلاري و خاصيت موئينه ي خاك و گياه استفاده گرديد. مكانيزم عمل دستگاه بدين صورت است كه گلدان داراي يك مخزن اصلي پر از آب مي باشد كه با زدن كليد استارت دستگاه پمپ تعبيه شده داخل اين مخزن شروع به كار كرده و اب را به داخل مخزن كوچكي كه در زير گلدان تعبيه شده است پمپاژ مي نمايد. هنگامي كه سطح آب داخل اين مخزن به حد مشخصي رسيد مكانيزم الكتريكي كه به شناور متصل است با حركت روبه بالاي شناور قطع مي گردد و باعث از كار افتادن پمپ و قطع جريان آب به داخل مخزن مي گردد با مصرف آب توسط گياه و جذب رطوبت به وسيله خاك سطح آب داخل مخزن زير گدان كاهش پيدا كرده و دوباره شناور جريان الكتريكي پمپ را برقرار مي سازد كه اين امر باعث شروع به كار مجدد پمپ و در نتيجه پمپاژ آب به داخل مخزن گلدان مي گردد.
موارد یافت شده: 5