لیست اختراعات با مالکیت
وحيد رمضاني
15 عدد
تهيه كرم آنتي آكنه وآنتي اسكار كوجيك اسيد آكنه شايعترين بيماري مزمن پوستي ميباشد به طور متوسط تا 85% درصد از نوجوانان دچار اين بيماري ميشوند. هر چند آكنه بيماري خطرناك و مسري نيست ولي به دليل تأثيري كه بر كيفيت زندگي، وضعيت روحي و اجتماعي بيماران مي گذارد، حائز اهميت است. روشهاي درماني متعددي براي آكنه وجود دارد كه هركدام از اين روش ها عوارض و مشكلات متفاوتي ايجاد ميكنند همچنين لك و جاي زخم ناشي از آكنه با بسياري از اين روش ها ازبين نميرود. كوجيك اسيد داراي خواص ضد ميكروبي، ضدتيروزنازي و آنتي اكسيداني بسيار قوي ميباشد كه علاوه برازبين بردن آكنه هاي موجب بهبود اسكار ناشي از آن نيز ميشود. . در اين اختراع با استفاده از تكنولوژي نانوذرات با روش ion gelation نانوذراتي ساخته شده و با سديم آلژينات و كلاژن پوشش داده شدهاند. اين ذرات پايداري و جذب پوستي كوجيكاسيد روي ناحيه موردنظر را فزايش داده به اين ترتيب كوجيك اسيد با كمترين عارضه جوش و اسكارنا شي از آن را ازبين ميبرد. اين ذرات به صورت كرم مناسب براي پوستهاي چرب روي پوست استفاده ميشوند. اين كرم كوجيك اسيد را به آرامي طي 7-8 ساعت روي پوست آزاد ميكند.
امروزه درمان بسياري از بيماري ايي كه در گذشته ميسر نبوده با پيشرفت علم پزشكي امكان پذير شده است. ولي يكي از مهم ترين عوارض بعد از جراحي، عفونت هاي بعد از آن مي باشد. پيشرفت جراحي تا حد زيادي مديون كشف و اختراع راه هايي است كه با استفاده از آن بتوان مانع از ايجاد عفونت بعد از جراحي شد. پيشگيري از عفونت از مهمترين بخش هاي هر عمل جراحي است و تمامي كاركنان بخش درماني بايد اقداماتي را لحاظ كنند تا احتمال ايجاد عفونت را به حداقل برسانند. با وجود اميد بخش بودن جراحي، اما عوارض بسياري نيز بعد از اعمال جراحي مشاهده مي شوند از جمله: عوارض زخم، لختگي خون و عفونت هاي داخلي. محيط داخل بدن يك محيط عاري از هرگونه عامل بيماري زاي زنده مي باشد و در حين عمل جراحي بدليل آلودگي مطمئنا نياز به تجويز آنتي بيوتيك1 بعد از عمل خواهد بود. اما با توجه به گسترش روز افزون مقاومت آنتي بيوتيكي2 - كه با تجويز آنتي بيوتيك ها بيشتر هم مي شود - احتمال عدم موفقيت درمان افزايش مي يابد. در دهه گذشته با توجه به اينكه عفونت هاي بيمارستاني به ميزان قابل توجهي افزايش يافته اند، اهميت مصرف بي رويه و غير ضروري آنتي بيوتيك ها بيشتر مورد توجه قرار مي گيرد. عفونت هاي سوختگي به عنوان يك نمونه از عفونت هاي بيمارستاني، عامل مهمي در مرگ و مير و ناتواني اين دسته از بيماران محسوب مي شود. فيلم زيست چسب3 ساخته شده قادر به اتصال به بافت هاي داخلي و سطحي بدن و آزاد سازي طيف وسيعي از آنتي بيوتيك ها براي جلوگيري از عفونت بعد از جراحي و همچنين ترميم عفونت هاي زخم مي باشد. همچنين اين زيست چسبي سبب كمك به اتصال بهتر بافت هاي جدا شده در طول جراحي مي شود و همانند يك چسب داخلي عمل ميكند. بنابراين ترميم آسيب هاي ناشي از جراحي سريع تر اتفاق خواهد افتاد. با مصرف موضعي اين فيلم در زخم هاي پوستي بدليل زيست چسبي آن، جذب رطوبت زخم و آزاد سازي دارو سبب تسريع در ترميم زخم خواهد شد.
طراحي و ساخت سيستم ليپوزومي مناسب جهت بهبود دارورساني موضعي ماينوكسيديل و كافئين در حوزه علم داروسازي انجام مي پذيرد. ريزش مو امروزه به يكي از مهمترين مشكلات افراد تبديل شده است كه براي درمان آن داروهاي خوراكي و موضعي تجويز ميشود . يكي از مواد ماينوكسيديل است كه فرم محلول موضعي آن براي درمان ريزش مو و كچلي استفاده مي شود . فرمولاسيون معمولي موضعي ماينوكسيديل نفوذ بسيار ضعيفي از طريق پوست دارد و از آنجايي كه پاسخ آن وابسته به دوز است بايد دوز مناسبي از آن از پوست عبور كند . روش هاي مختلفي براي افزايش سرعت نفوذ داروها از طريق پوست استفاده مي شود. كافئين ماده ديگري است كه در درمان ريزش مو استفاده ميشود ولي محصولات موضعي حاوي اين ماده نيز نفوذ چنداني به پوست ندارند . يكي از روش هايي كه براي افزايش نفوذ پذيري پوست براي دارو ها و مواد آرايشي توسعه يافته است ، استفاده از سيستم هاي وزيكولي مانند ليپوزوم و اتوزوم و ترانسفرزوم مي باشد . بنابراين فرمولاسيوني ازسيستم دارورساني نوين براي مصرف موضعي ماينوكسيديل و كافئين تهيه كرديم تا جذب آنها به پوست بيشتر شود و بتوان نتيجه بهتر و مساعد تري را براي درمان آلوپسي مشاهده كرد .
امروزه با پيشرفت علم پزشكي درمان بسياري از بيماري ايي كه در گذشته ميسر نبوده امكان پذير مي باشد. يكي از بيماري هاي شايع مخصوصا در كودكان عفونت هاي چشمي مي باشد، كه براي درمان آن بايد از آنتي بيوتيك1 مناسب استفاده نمود. داروهايي كه براي درمان بيماري هاي چشم به كار مي روند اغلب مدت زمان ماندگاري و تماس كمي در چشم دارند. داروهاي چشمي بايد به گونه اي فرموله شوند كه موجب تحريك و تاري ديد بيمار نگردند. از طرفي داروهاي رايج موجود در بازار حتي با وجود داشتن ويژگي هاي مثبت مانند عدم التهاب زايي و عدم تحريك چشم، ماندگاري كمي دارند و همين امر موجب مي شود كه بيمار مجبور به استفاده ي مكرر از دارو در طول روز شود. اين مشكلات محققان را به سمت استفاده از نانوذرات سوق داد تا با بهينه سازي فرمولاسيون هاي نانوذرات ليپيدي و پليمري، علاوه بر ماندگاري بيشتر دارو در چشم امكان استفاده از داروهاي نوين (مانند داروهاي چربي دوست كه قبلا به سختي وارد فرمولاسيون هاي چشمي مي شدند) را نيز فراهم آورند. قطره هاي چشمي حاوي 10-20% سولفاستاميد و پمادهاي چشمي حاوي بيش از 10% سولفاستاميد براي درمان عفونت هاي چشمي استفاده ميشود. مصرف موضعي دارو در چشم با محدوديت هاي فيزيولوژيكي شديدي از قبيل جريان اشك و رفلكس پلك زدن همراه است. شستشوي چشم توسط اين مكانيسم ها باعث كاهش غلطت دارو ميشود و درصد كمي از داروي مصرف شده جذب مي شود به همين دليل درمان هاي استاندارد عفونت چشمي نياز به تجويز دارو در فواصل منظم دارد. اما با توجه به گسترش روز افزون مقاومت آنتي بيوتيكي2 - كه با تجويز آنتي بيوتيك ها بيشتر هم مي شود - احتمال عدم موفقيت درمان افزايش مي يابد.مطالعاتي كه روي فرمولاسيون هاي ليپوزومي3 داروهاي مختلف انجام شده نشان مي دهد كه اين فراورده ميتواند باعث افزايش كارايي دارورساني چشمي و كاهش عوارض دارويي و همچنين كاهش احتمال مقاومت ميكروبي ( آنتي بيوتيكي )گردد. اين فرمولاسيون به روش بنگهام ( حذف حلال و تشكيل كيك ليپيدي ) ساخته و مورد ارزيابي قرار گرفت. ليپوژل ساخته شده به عنوان پايه اي براي ساخت انواع فرمولاسيون موضعي پوستي, چشمي, نازال و ركتال و ساير روش ها و ... مورد استفاده قرار گيرد. انتظار مي رود كه اين فرمولاسيون بتواند در مدت زمان زيادتري دارو را آزاد كند كه اين خود مي تواند باعث بهتر شدن كارايي دارو و پذيرش بيمار گردد. 1. آنتي بيوتيك : پادزيست يا آنتي بيوتيك (به فرانسوي: Antibiotique) به صورت كلي فراورده يا مادهاي است كه از يك ريزاندامگان توليد يا از آن گرفته ميشود و ريزاندامگان ديگر را از بين ميبرد يا مانع رشد آنها ميشود، آنتي بيوتيك يك زيست كش است. 2. يعني ميكروبهاي بيماريزا كه براي مبارزه با آنان آنتي بيوتيك استفاده ميشوند، بوسيله جهش نسبت به اين داروها مقاومت پيدا كنند و نسلهاي جديدي به وجود بيايند كه نتوان با آنها مبارزه كرد. از مهمترين عوامل اين پديده، مصرف خودسرانه و يا بيش از حد آنتي بيوتيكها است. 3. به يك وزيكول ميكروسكوپي شامل دو لايۀ فسفوليپيدي گفته مي شود كه يك فضاي مائي را احاطه نموده است. ليپوزوم ها به دليل خصوصيات آمفي پاتيك، امكان دارورساني جهت داروهاي هيدروفيل و ليپوفيل را فراهم مي نمايند. ويژگي هايي از قبيل سميت ذاتي پايين، زيست تجزيه پذيري و فقدان ايمونوژنيسيته، سبب شده است كه ليپوزوم ها به عنوان يك سيستم دارورساني مورد توجه واقع شوند.
موفقيت در درمان بيماري هاي عفوني چشم به وسيله داروهاي آنتي بيوتيك, بطور قابل توجهي وابسته به ايجاد غلظت موثر دارو در طي مدت زمان لازم در محل قرنيه است . اما در فرمولاسيون هاي رايج جهت دارورساني به چشم نظير قطره هاي چشمي تنها 5 درصد از دارو جذب قرنيه شده و بيشتر ان توسط اشك از چشم خارج شده يا به وسيله بخش ملتحمه چشم جذب سيستميك ميشود و اين امر باعث افزايش بروز عوارض جانبي دارو و كاهش اثر بخشي سودمند آن در موضع مي گردد . نانو الياف حامل داروي سولفاستاميد ميتواند دارو را طي مدت زمان طولاني به طور آهسته در موضع مورد نظر آزاد كند و اثربخشي موثر دارو را در پروسه درمان فراهم نمايد و نقايص ساير فرمولاسيون هاي چشمي را مرتفع سازد. حضور اين ساختار ، نسبت سطح به حجم داربست را بالا برده، در نتيجه سطح بيشتري را در مقابل سلول براي چسبيدن قرار مي دهد. نكته حايز اهميت در ساخت نانو الياف فوق الذكر استفاده از پليمر هاي زيست سازگار و زيست تخريب پذير است تا واكنش هاي ناخواسته در محيط بدن ايجاد نگردد و مواد سمي طي پروسه تخريب پليمر در محل آزاد نشود و با بافت چشم سازگار باشد. بدين منظور در اين طرح با ساخت فرمولاسيون جديد از نانو الياف الكتروريسي شده با استفاده از پليمرهاي زيست تخريب پذير نظير كايتوزان، هيالورونيك اسيد، هيدروكسي پروپيل متيل سلولز، سديم آلژينات و پلي وينييل الكل به نسبت هاي مختلف بستري مناسب جهت بارگذاري و ذخيره داروي سولفاستاميد و انتقال و آزادسازي كنترل شده آن در چشم فراهم نموده بطوري كه ميزان كاهش ميدان ديد ناشي از اتصال نانو الياف در چشم را به دليل ساختار نازك به حداقل برساند.
توليد قرص¬هاي زيرزباني پيشرفته حاوي نانوذرات ريسپريدون در¬¬¬راستاي دارورساني سريع¬الاثر ريسپريدون انجام شد.مطالعات اخير رشد روزافزون شيوع اختلالات سايكوتيك را نشان مي¬دهد.بر اساس BSC¬(Biopharmacutical Classification¬System)، ريسپريدون جزء دارو¬هاي كلاس¬2و داراي حلاليت كم وجذب محدود به سرعت انحلال مي باشد.يكي از راه هاي افزايش سرعت انحلال اين داروها،توليد نانوذرات دارويي از آن¬ها است.كاهش اندازه ذرات دارويي كه طي ساخت نانو ذرات اتفاق مي افتد،مي تواند بامكانيسم¬هاي مختلف از جمله افزايش مساحت سطحي باعث افزايش سرعت انحلال دارو گردد.نانوذرات ريسپريدون با كمك مواد كاهنده كشش سطحي تهيه شد.نانوذرات به كمك فرايند اسپري¬-خشك¬كردن انجمادي،¬ به¬صورت ميكروذرات خشك شد تا ضمن حفظ خواص مفيد نانوذرات،از مشكلات مربوط به اندازه كوچك آنها اجتناب شود.ميكروذرات درنهايت به شكل قرص زيرزباني فرموله شدند.درمطالعات گذشته نانوذرات تزريقي ريسپريدون و قرص سريع بازشونده آن تهيه شده است.محدوديت¬هاي اين فرمولاسيون¬ها به-ترتيب عبارتند¬از:تهاجمي بودن استفاده از فرم تزريقي و به هم زدن رابطه بين پزشك و بيمار و نيز عدم افزايش قابل توجه در انحلال و جذب دارو در قرص¬هاي سريع بازشونده حاوي پودر دست¬نخورده ريسپريدون.بنابراين قرص¬هاي توليد شده علاوه¬ بر بهبود پروفايل انحلال و جذب و زيست دستيابي ريسپريدون موجب افزايش تحمل بيماران به مصرف دارو مي¬شود.
تهيه ي پروبيوتيك ميكروانكپسوله شده (ريزپوشش) متخلخل با زنده ماني بالا توسط روش خشك كردن اسپري-انجمادي امروزه مصرف باكتري هاي پروبيوتيك براي ارتقاي سلامتي در درمان بيماري هاي دستگاه گوارش و واژن و در صنايع غذايي افزايش پيداكرده است. تجويز خوراكي پروبيوتيك ها با كاهش زنده ماني آن ها در شرايط اسيدي دستگاه گوارش همراه است، لذا فراهم سازي سلول هاي پروبيوتيك با سد فيزيكي (انكپسوله كردن) در برابر شرايط نامطلوب محيطي از جمله گرما، رطوبت و شرايط فيزيولوژيك بدن مانند ترشح اسيد و صفرا هدف اصلي مطالعات است. در اين اختراع از روش خشك كردن اسپري-انجمادي به عنوان يك تكنيك نوين استفاده شده كه منجر به سطوح بالاي زنده ماني حين فرآيند و نگهداري و شرايط نامطلوب گوارشي است. در اين روش نسبت به ساير روش هاي خشك كردن كم ترين تنش به باكتري حاصل شد. هم چنين ميكروانكپسولاسيون با روش مورد ادعا خواص جريان پذيري و تخلخل آن ها را ارتقا مي بخشد كه قابليت استفاده در سيستم خوراكي و استنشاقي را دارند. در نگهداري آن ها نيازي به زنجيره ي سرد نيست كه اين امر منجر به كاهش هزينه مي شود. هم چنين با استفاده از پليمر طبيعي بيش ترين زيست سازگاري ممكن حاصل شد.
دستگاه شستشو گر براي مكانيزه كردن و اتوماتيك كردن فرايند شستشو مو طراحي شده و با بهره گيري از دو مكانيزم پاشش و شستشو اقدام به شستشو اتوماتيك مو سر مي كند و امتيازاتي چون 1- صرفه جويي در مصرف آب 2- صرفه جويي در مصرف مواد شوينده 3- صرفه جويي در زمان 4- شستشو كاملا اصولي و جلوگيري از ريزش مو در هنگام شتشو 5- براي شتشو مو احتياج به مكان خاصي نيست 6- نصب در هر مكان و شرايط 7- كم حجم و سبك 8- قابليت ارتقا مكانيزم 9- ارزان و مقروم به صرفه 10- كاربري آسان و كاملا اتوماتيك را به همراه دارد.
موارد یافت شده: 15