لیست اختراعات با مالکیت وريا ويساني
2 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1396/04/01
تاریخ ثبت: 1396/10/05
مخترع/مخترعان: وريا ويساني
خلاصه اختراع:

با عنايت به محدوديت هاي روز افزون استفاده از مواد شيميايي ضد ميكروبي ناشي از گسترش مقاومت دارويي به نظر مي رسد روغن هاي فرّار منابع ضد ميكروبي بهتري در حفظ مواد خوراكي و كنترل بيماري¬هاي انساني باشد. بعلاوه علاقه به امكان استفاده از تركيبات طبيعي براي جلوگيري از رشد ميكروبي در اثر فشار مصرف كننده براي كاهش يا دفع افزودني¬هاي شيميايي به ميوه¬ها و سبزي¬ها در حال افزايش است. بنابراين جستجو براي دستيابي به تركيبات طبيعي به¬عنوان منبع جايگزين بجاي اين تركيبات شيميايي، در جهت بهبود كيفيت، كاهش ضايعات و افزايش طول عمر پس از برداشت محصولات باغباني و كاهش ضايعات انبارداري به¬منظور توليد محصول ارگانيك (عاري از باقيمانده آلاينده¬هاي مضر)، همچنين براي غلبه بر مشكلات زيست محيطي القا شده توسط تركيبات شيميايي و حفظ سلامت جامعه ضروري است. فرار بودن، حلاليت پايين در آب، شدن سريع، بي ثباتي شيميايي اسانس هاي گياهي در حضور هوا، نور، رطوبت و دماي بالا باعث مي شود كه قبل از كاربرد اسانس ها در كنترل آفات، به فكر يافتن روش جديدي بود تا كارايي اسانس ها را افزايش دهد. از اين رو كپسوله كردن اسانس به فرم نانو و ميكرو باعث ايجاد توانايي رهايش كنترل شده، افزايش تاثير و فعاليت زيستي طولاني تر آن مي شود. در اين اختراع براي اولين بار از نانو ذرات نقره در كپسوله كردن اسانس گياهان دارويي شويد (Anethum graveolen) و آويشن (Thymus daenensis) در راستاي افزايش كارآيي و كنترل قارچ آنتراكنوز توت فرنگي (Fragaria ananassa D) استفاده گرديد. نتايج به دست آمده نشان داد كه غلظت هاي مخلتف اسانس شويد و آويشن باعث كاهش معني دار رشد ميسليوم قارچ آنتراكنوز توت فرنگي شدند. استفاده از آفت كش با منشاء گياهي ( اسانس شويد و آويشن كپسوله شده در نانو ذرات نقره) باعث كاهش رشد ميسليوم قارچ در طول دوره 12 روز گرديد به طوري كه بيشترين درصد بازدارندگي در تيمار اسانس هاي شويد و آويشن نانو كپسوله شده در 37 و 15 ميلي ليتر نقره مشاهده گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/02/23
مالک/مالکان: وريا ويساني
تاریخ ثبت: 1396/04/25
مخترع/مخترعان: سعدي صمدي
خلاصه اختراع:

استفاده از سموم شيميايي خطرات جدي براي انسان و محيط زيست در بردارد. آلودگي محيط زيست، از بين رفتن ميكروارگانيسم ها و حشرات غير هدف و افزايش نرخ ابتلا به بيماري هاي ريوي و سرطان در انسان از جمله آن ها است. كنترل بيولوژيك بهترين جايگزين براي سموم شيميايي خطرناك مي باشد. فرار بودن، حلاليت پايين در آب، اكسيد شدن سريع، بي ثباتي شيميايي اسانس هاي گياهي در حضور هوا، نور، رطوبت و دماي بالا باعث مي شود كه قبل از كاربرد اسانس ها در كنترل آفات، به فكر يافتن روش جديدي بود تا كارايي اسانس ها را افزايش دهد. از اين رو كپسوله كردن اسانس به فرم نانو و ميكرو باعث ايجاد توانايي رهايش كنترل شده، افزايش تاثير و فعاليت زيستي طولاني تر آن مي شود. در اين اختراع براي اولين بار از نانو ذرات اكسيد مس در كپسوله كردن اسانس گياهان دارويي شويد (Anethum graveolen) و آويشن (Thymus daenensis) در راستاي افزايش كارآيي و كنترل قارچ آنتراكنوز توت فرنگي (Fragaria ananassa D) استفاده گرديد. استفاده از اسانس گياهان دارويي شويد و آويشن كپسوله شده در نانو ذرات اكسيد مس مي تواند به عنوان جايگزين مناسبي براي سموم شيميايي بدليل عدم ايجاد مقاومت در ميكروارگانيسم ها از جمله از باكتري¬ها و قارچ¬هاي بيماري زاي گياهي به كار برده شود. استفاده از اسانس گياهان دارويي شويد و آويشن كپسوله شده در نانو ذرات اكسيد مس در جهت كنترل آفات و بيماري هاي انباري به منظور كاهش خسارت و ماندگاري بهتر و بيشتر محصولات كشاورزي در انبار در طول انبارداري مورد استفاده واقع شود. از نانو ذرات اكسيد مس و اسانس گياهان دارويي شويد و آويشن كپسوله شده در نانو ذرات اكسيد مس به عنوان يك عامل آزادسازي كنترل شده (رهايش كنترل شده) براي تركيباتي چون آفتكش¬ها و علفكش¬ها مي توان استفاده كرد.

موارد یافت شده: 2