لیست اختراعات با مالکیت
پرويز احمدي اول
6 عدد
خلاصه هيدرات گازي يك جامد بلوري است كه در آن مولكول هاي گاز توسط مولكول هاي آب احاطه شده اند. گازهاي زيادي هستد كه ساختار مناسبي براي تشكيل هيدرات دارند كه از آن جمله مي توان به دي اكسيدكربن، سولفيد هيدروژن هيدروكربن هاي با تعداد كربن كم اشاره نمود. هيدرات هاي گازي كه اكثرا در بستر درياها شكل مي شوند، غالبا از نوع هيدرات متان هستد. اين ماده كه از آن به عنوان يخ شعله ور ياد مي شود، حاوي مقدار بسيار زيادي گاز متان است مكان تشكيل آن معمولا رسوب كف اقيانوس ها مناطق قطبي دائما منجمد مي باشد . هيدراتهاي گاز،منبع بسيار مهم انرژي در آينده محسوب ميشوند.گرچه،ابتدا مسائل بسيار مهم تكنيكي و فني بايد حل شود تا بتوان هيدرات هاي گاز را به عنوان يك مبع انرژي مهم در جهان، معرفي كرد. هيدرات هاي گاز به طور طبيعي به شكل مواد كريستالي كه از آب و گاز تشكيل شده هستند وهمچنين جاذب هيدرات نيز مي تواند باعث ذخيره سازي گاز در خود شود امكان انتقال گاز به نقاط دور دست را امكان پذير كند . تا كنون از تمام اين روشها تنها جهت انتقال گاز به نقاط دور دست استفاده مي شود اما اين روشها با طراحي مناسب مخزن ، مانع از تخليه حجم عظيمي از گاز طبيعي در هنگام تعميرات خطوط لوله شود نسبت به روشهاي مورد استفاده اكنون كم هزينه بوده به آساني قابل جابجايي و نصب بر روي همه خطوط لوله است . كه عمليات تعمير مي خواهد انجام گردد . با اين اختراع حجم عظمي از گاز كه اجبارا تخليه يا رها مي شود همچنين از انتشار گازهاي گلخانه اي جلوكيري مي كردد به حفاظت محيط زيست كمك مي كند. بر اساس مطالعات انجام شده در اين زمينه ،هر يك متر مكعب هيدرات يا جاذب هيد رات 200 -175 متر مكعب گاز را در خود جاي مي دهد . در صورتي كه در طرح مذكور كاهش حجم به يك ثشصدم مي رسد اين موضوع اقتصادي بودن طرح ذخيره سازي گاز در مخزني كه بر روي تريلي سوار شده و سيستم تبديل گاز به هيدرات يا جاذبهاي هيدرات را بسته به حجم شرايط گاز در خود جاي داده است را امكان پذير مي نمايد.
استخراج اسانس از دانه هاي گياهان به طور صنعتي و با روش تقطير بابخار آب به دليل عدم نفوذ بخار آب از جداز سخت و سلولزي دانه ها همواره با مشكلاتي همراه بوده است به همين خاطر برخي استخراج به وسيله آب ، آسياب كردن دانه ها يا تمهيدات ديگر را به كار برده اند كه هر كدام مشكل ديگري را به دنبال داشته است. در روش حاضر از افزايش فشار بخار آب در تانك استخراج تا حد 30Psi به منظور افزايش نفوذ بخار به داخل دانه و خارج كردن اسانس داخل دانه استفاده شده است . به همين منظور دانه گياه شويد Anethum graveolens از بازار و خريداري و بدون آسياب كرن، به مدت كافي در آب خيس خورده و سپس از روش فوق به مدت زمان مشخصي استفاده گرديد. در نتيجه اسانس دانه شويد با راندمان 2/5% استخراج گشت و آزمايش تعيين مقدار ماده موثر آن كارون caruon به روش فارماكوپه بريتانيا در حد مطلوب و مناسب بود.
مواد غذايي تحت تاثير ميكروارگانيستهاي دهان، وقتي كه ذرات آنها از لا به لاي دندانها زدوده نشود پس از مدتي مواد شيميايي حاصل از فساد آنها توليد پلاكهاي ميكروبي نموده كه متقابلا اين پلاكها با مرور زمان و افزايش حجم پلاكتها تبديل به جرم هاي سخت مي شوند كه اگر در مراحل اوليه كه پلاكهاي ميكروبي تشكيل شده اند اين ماده آشكار كننده در تماس با آنها قرار گيرد باعث شده كه پيوستگي آنها از بافت دندان كاهش يافته و با يك نظافت معمولي منجر به حذف و پاكسازي مي گردد. براي نمونه هاي نهايي استفاده از 2 قطره از آن روي زبان و پخش كردن مخلوط آن با آب دهان، در تمام قسمتهاي دهان باعث رسيدن مواد موثر به منطقه جرم دار شده و با گذشت كمتر از 3 دقيقه همه آن مناطق به رنگ قرمز بنفش تبديل مي شود. اين رنگ مي تواند تا 1 ساعت پايدار مانده و به تدريج جذب بزاق شده و از مناطق زدوده شود و يا با يك بار مسواك زدن از محيط دهان خارج شود. شدت رنگ و وسعت آن در ارتباط با ميزان پلاكهاي ميكروبي مي باشد. با رنگي شدن مناطق آلوده در دهان ، با چشم به راحتي مي توان مناطق آلوده را بررسي كرد و مورد توجه قرار داد. اين ماده مي تواند در مطبهاي دندان پزشكي بكار گرفته شود و دقت عمل جرم گيري را براي بيماري مشخص سازد. براي در كودكان زير 10 سال، كه جرم چندان قوي نبوده و مراحل اوليه جرم گذاري فراهم شده مي توان با استفاده از اين تركيب و با مشخص كردن منطقه آلوده اقدام به نظافت مناسب تر كرده به طوري كه براي كودكان منطقه رنگي شده با 2 بار مسواك زدن كاملا از جرم اوليه زدوده خواهد شد.
در صنايع مذكور ايجاد امولسيون هاي پايدار به صورت هاي گوناگون باعث افت كيفيت محصول (در صنعت نفت) و يا هدر رفتن مقادير مشابهي آب با ارزش صنعتي (در صنايع توليد كابل و مس و نورد فلزات) مي گردد. خلاص شدن از فرم امولسيون در بعضي صنايع باعث مصرف مقادير متنابهي مواد شيميايي ديگر براي شكستن امولسيون (به عنوان تعليق شكن) مي گردد و يا اينكه به سبب هزينه بالاي اين عمليات و با صرف نظر از بازيافت آب امولسيون مربوطه كه محتوي بيش از 90% آب قابل استحصال مي باشد را روانه فاضلاب مي كنند. اثرات مخرب زيست محيطي مواد تعلق شكن از يكسو و به هدر رفتن ميليون ها تن آب صنعتي در كشوري كه از مناطق خشك دنيا محسوب مي گردد از مشكلات قابل بررسي و قابل حل مي باشد كه در اين كار با ارائه راه حلي علمي و عملي در صدد رفع آن هستيم. امولسيون هاي پايدار روغن در آب، آب در روغن و يا امولسيون هاي مضاعف را مي توان با توجه به محيط شيميائي تشكيل دهنده و پايدار كننده شان بدون بكارگيري مواد شيميايي و يا ميدان هاي قوي الكتريكي به سمت ناپايداري پيش برد تا جائي كه شكست امولسيون اتفاق بيفتد. اين مهم بر اين اصل بنا نهاده شده است كه آنچه باعث پراكندگي ذرات ميسل ها در فاز پيوسته امولسيون مي باشد دافعه حاصل از ميدان بارهاي الكتريكي پخش شده روي ذرات ميسل ها مي باشد. اين اختراع در صنايع نفت ، نورد مس، لوله سازي برش و شكل دهي فلزات كاربرد دارد. با بكارگيري فيلترهاي خاص نانو و ميكرو به عنوان عامل اصلي تعليق شكني كليه مواد شيميايي كه تا به امروز در اين صنايع كاربرد داشته اند را مي توان حذف نمود. با توجه به اينكه ذرات امولسيون توسط سيستمي الكتريكي كه حاصل از محيط هاي شيميايي امولسيون سازها مي باشند در فاز پيوسته بصورت پراكنده و معلق مي باشند. عبور آنها از لابلاي قضاهائي با ابعاد ميكروني و يا نانوئي با ويژگي هاي شيميايي تعيين شده مي تواند باعث تجميع ذرات بر اثر مقابله نيروي مكانيكي و بر هم كنشهاي موثر بر نيروي الكتروستاتيكي ميسل ها شده و در ادامه با متراكم شدن ذرات امكان دو فاز شدن و يا شكستن امولسيون فراهم مي گردد.
موارد یافت شده: 6