لیست اختراعات با مالکیت
پرويز نوروزي
5 عدد
دستگاه خوندهي مصنوعي حشرات شامل يك تانك اصلي آب با قابليت تنظيم درجه حرارت و تنظيم زمان مي باشد. جنس بدنه دستگاه طراحي شده ورق سياه با روكش رنگ الكتروستاتيك مي باشد. مخزن دستگاه به حجم 6 ليتر از استيل غير زنگ زن طراحي شده است. ولتاژ كار دستگاه 220 ولت و توان دستگاه 650 وات مي باشد. بر روي تانك آب دستگاه صفحه استيلي قرار داده شده است كه در صورت لزوم مي توان از دستگاه تغذيه مصنوعي به جاي بن ماري استفاده نمودتعداد چهار عدد ورودي و خروجي و يك پمپ براي گردش آب، از ساير ضمايم دستگاه مي باشد. براي تنظيم و كاليبره كردن حرارت دستگاه از دماسنج جيوه اي استفاده مي شود. به اين صورت كه پوست جوجه روي محفظه غذايي بسته شده و داخل آن خون ريخته مي شود سپس مخزن جيوه دماسنج روي سطح غشاء قرار داده شده و زمان روشن بودن دستگاه به مدت نيم ساعت تنظيم مي گردد. . لازم به ذكر است دستگاه با برق مستقيم و متناوب 12 ولت كار مي كند. بعد از فشار دادن دكمه Power ، زمان و دماي مورد نياز با استفاده از كليدهايي كه روي دستگاه تعبيه شده تنظيم مي شود. پس از زدن دكمه Start ، اجازه داده مي شود تا دماي داخل تانك به دماي دلخواه برسد. شنيدن صداي آلارم نشانگر اين است كه دماي دستگاه به حد مطلوب رسيده است، پس در اين زمان كليد پمپ را روشن كرده تا آب در مخازن خون مورد نظر براي تست خون هاي مختلف يا گروه هاي حشرات مختلف جريان يابد. در ابتداي مسير هر يك از شيلنگ هاي ورودي، پيچ تنظيمي تعبيه گرديده كه در صورت عدم استفاده مي توان آن را بست. چهار مخزن شيشه اي در يك زمان مي توانند به دستگاه وصل شوند و دما در سطح غشاي هر يك از آنها ثابت مي باشد. با اتمام زمان داده شده به دستگاه، بار ديگر صداي آلارم شنيده مي شود و پس از آن دستگاه به صورت اتوماتيك خاموش مي گردد. مخازن شيشه اي مخزن به ارتفاع 7.5 سانتيمتر و قطر 2.5 سانتيمتر مي باشد كه در راس آن به طرف داخل، حفره اي براي نگهداري خون به حجم cc 2 ايجاد شده است. در بدنه لوله يك ورودي و خروجي تعبيه گرديده كه آب از قسمت تحتاني لوله وارد شده و از قسمت فوقاني خارج مي گردد .گردش مداوم آب، باعث ثابت ماندن دماي خون مخزن مي شود.
يك مبحث بسيار مهم در تحقيقات مواد و شيمي، خوردگي فلزات است كه داراي اهميت بسيار زياد در صنايعي كه با مواد سروكار دارند از قبيل صنايع نفت و گاز، پالايشگاهها، خودروسازي، داروسازي و غيره است. اهميت خوردگي از تمام تاثيراتي كه خواهد گذاشت، بيشتر از لحاظ اقتصادي مورد توجه است و بهطور ميانگين به ميزان سه درصد توليد ناخالص ملي يك كشور هزينه بردار است. خوردگي براي بسياري از مواد فلزي و غيرفلزي تحت شرايط گوناگون اتفاق ميافتد اما چون كه در صنايع بيشتر از تجهيزات و وسايل فلزي، بخصوص آلياژهاي آهن از قبيل فولاد ضد زنگ و فولادكربني بسيار استفاده ميشود، خوردگي فلزات داراي اهميت بيشتري است. براي جلوگيري از خوردگي روشهاي متنوعي از سوي متخصصين اين امر ارائه شده است كه ازاينبين ميتوان به پوششها و رنگها، روشهاي الكتروشيميايي، انتخاب مواد مناسب و تغيير در محيط عملكردي، اشاره كرد. انتخاب روش جلوگيري از خوردگي با تغيير در نوع فلز، شرايط قرارگيري فلز و هدف بهرهبرداري از آن، قابل تصميمگيري است. يكي از روشهاي پركاربرد در صنايعي مانند نفت و گاز يا داروسازي و پليمر، تغيير در محيط عملكردي است كه به اين منظور تركيباتي به ميزان اندك به محيط اضافه ميكنند تا سرعت واكنش خوردگي را كاهش و حتي متوقف كنند. به اين تركيبات بازدارنده خوردگي ميگويند. اين تركيبات اغلب موادي آلي يا معدني هستند. گروهي از اين تركيبات آلي بازشيف ناميده ميشوند و از تراكم آلدهيد و كتون بدست ميآيند كه بهدليل سنتز آسان، قيمت ارزان و عملكرد بالا در اين زمينه پركاربرد خواهند بود. مشتقات بنزوهيدرازيدي معرفي شده در گروه تركيبات بازشيف قرار ميگيرند و تاثير بازدارندگي آنها بر خورگي فولادكربني اندازهگيري و گزارش شده است.
تركيبات ارگانوفسفره مانند ديازينون از آفت كش هاي مورد استفاده وسيع در جهان هستند كه انباشت و حضور آن ها در محيط زيست و زنجيره غذايي همواره نگراني هاي بسياري را براي مسئولين در نياز به روش هاي سنجش دقيق براي اين تركيبات ايجاد كرده است. امروزه سنجش سطح ديازينون با روش هاي HPLC وGC انجام مي شود كه فاقد سرعت و توجيه اقتصادي هستند. براي تشخيص سريع ديازينون در غلظت هاي پايين ساخت آپتانسور با استفاده از نانوذرات ضروري است. در اين دستاورد يك آپتاسنسور فوق حساس براي تشخيص ديازينون به روش الكتروشيميايي و غير نشان دار، با استفاده از اسكرين پرنت طلاي حاوي نانوذرات طلاي اصلاح شده با آپتامرهاي تيول دار ساخته شد. زمان بارگذاري براي قرارگيري نانوذرات بر روي سطح اسكرين پرينت، 150 ثانيه با پاسخ الكتروشيميايي بالاتر بهينه سازي شد. ويژگي هاي الكتروشيميايي آپتاسنور با استفاده از ولتامتري چرخه اي و طيف سنجي امپدانس الكتروشيميايي تعيين شد. سنجش الكتروشيميايي با استفاده از ولتامتري پالس تفاضلي در محلول الكتروليت Fe(CN)6] 3-/4- انجام شد. پس از افزايش غلظت ديازينون در سطح آپتاسنسور در محدوده ي غلظت بين 1/0 تا 1000 نانومولار، روند كاهشي در ميزان جريان مشاهده شد. كمترين مقدار قابل اندازه گيري (LOD) اين آپتاسنسور ساخته شده 0169/0 نانومولار تعيين شد. همچنين در بررسي اختصاصي بودن آپتاسنسور هيچ گونه تداخل معني داري ازطريق ديگر آناليت هاي موجود در نمونه هاي واقعي مشاهده نشد.
كاربرد كوانتم داتها مي تواند به عنوان نانو حسگر شيميايي، در سلول هاي خورشيدي، در مدارهاي الكتريكي و بيماري شناسي و ... باشد كه در اين طراحي كوانتم دات، نيازي به ساخت اندازه كوچكتر آن براي رسيدن به طول موج كمتر نداريم و مي توان با اضافه كردن يون +Zn2 كوانتوم داتي با فلورسانس بسيار شديدتر و در طول موج كوتاهتري داشت. از ديگر مزاياي اين طرح استفاده از كوانتوم دات به عنوان سوئيچ ملكولي بوده كه قادر است با افزوده 6-10 مولار از يون +Co2 به محلول كوانتوم دات خاموش شده و با فزودن 7-10 مولار از يون +Zn2 مجددا روشن گردد.
موارد یافت شده: 5