لیست اختراعات با مالکیت پژوهشكده صنايع رنگ ايران
65 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 65
تاریخ اظهارنامه: 1389/12/08
تاریخ ثبت: 1390/01/27
مخترع/مخترعان: فرهود نجفي
خلاصه اختراع:

واكنش انواع دي ايزوسينات آليفاتيك با هيدروكسي آكريلاتها و منومرهاي ايجاد كننده شاخه سه تايي در حضور كاتاليزور در يك مرحله منجر به سنتز ماكرومنومر هاي يورتان تري متاآكريلات مي شوند. انواع مختلف از ايزوسيانات ها براي ساخت گريدهاي مختلف با خواص وكاربردهاي متفاومت از منومر يورتان تري آكريلات استفاده شده است. كاتاليست قلع مورد استفاده دي بوتيل تين دي لورات يا آكتوات قلع مي باشد. فرايند توليد برخي از ماكرومنومر هاي يورتان تري متاآكريلات در حضور كاتاليست هاي غير قلع از قبيل پلي اكسيدهاي فلزي چندتايي انجام گرفته كه هر دو مزيت دوستدار محيط زيست و خواص پوششي بهتري را دارا مي باشند. مواد اوليه براي سنتز ماكرومنومر هاي يورتان تري متاآكريلات براي دستيابي به ماكرومنومري با كيفيت بالا، بايستي خالص سازي و كاملا عاري از رطوبت و آب شوند.

تاریخ ثبت: 1389/05/16
مخترع/مخترعان: آتشه سليماني گرگاني
خلاصه اختراع:

اين اختراع مربوط به تهيه مركبهاي نوين جهت ايجاد چاپ برجسته توسط چاپگر جوهر افشان متداول مي باشد. ابتدا دو يا چند مركب مختلف و با فرمولاسيون هاي نوين تهيه مي شوند و در مقدارهاي كنترل شده و به شرح زير توسط چاپگر جوهر افشان بر روي زير لايه با هم مخلوط مي شوند. در انتها از واكنش مخلوط مركبهاي چاپ شده بر روي زير لايه سطح برجسته ايجاد مي شود. نكته حائز اهميت در اين اختراع عدم نياز به گرما، تابش الكترومغناطيسي مي باشد. شكل 6 نشان مي دهد كه مركب شماره 1 و مركب شماره 2 و ... هر كدام با فرمولاسيون مشخص در مخزن مركبها به صورت جداگانه قرار مي گيرند و طي فرايند چاپ مخلوطي از رنگها توسط چاپگر جوهر افشان بر روي زير لايه چاپ مي شود و در انتها با واكنش مركبها در قسمت چاپ شده بر روي زير لايه سطح برجسته ايجاد مي شود. شكل 7 نشان مي دهد كه مركب شماره 1 با فرمولاسيون مشخص توسط چاپگر جوهر افشان بر روي زير لايه چاپ مي شود و سپس مركب شماره 2 با فرمولاسيون متفاوت نيز توسط همان چاپگر جوهر افشان در قسمتهاي از قبل چاپ شده زير لايه چاپ مي شود. به همين ترتيب مركبهاي ديگر نيز بر روي قسمتهاي از قبل چاپ شده زير لايه چاپ مي شوند و در انتها از واكنش مركبهاي چاپ شده سطح برجسته بر روي زير لايه ايجاد مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1387/11/06
تاریخ ثبت: 1387/11/08
خلاصه اختراع:

در اين تحقيق با حذف مرحله مشتق سازي و كوتاه تر و اسان تر شدن مراحل نمونه سازي محدود تشخيص افزايش پيدا كرد. در مجموع مراحل نمونه سازي شامل استخراج TBTCl از محيط مورد نظر شستشوي ماده استخراج شده از طريق حلالهاي آلي معمول و محلولهاي اسيدي و بازي و در نهايت تشخيص نمونه هاي تهيه شده با استفاده از دستگاه GC-ECD

تاریخ اظهارنامه: 1387/11/06
تاریخ ثبت: 1387/11/08
خلاصه اختراع:

در اين اختراع از حلال الكلي براي پراكندن نانو ذرات دي اكسيد تيتانيوم جهت جلوگيري از آگلومره شدن استفاده شد. براي تثبيت نانو ذرات دي اكسيد تيتانيوم بر روي ديواره هاي داخلي سيستم رنگبري از رزين پايه معدني استفاده شد. جهت شبيه سازي پساب از رنگزاي اسيدي آبي 92 استفاده گرديد. استفاده از رزين باعث مي شود كه رآكتور بستر ثابت ايجاد شود و همچنين رآكتورهايي از جنس مواد پليمري فلزي و غيره مي توان ساخت. آزمايشتهاي رنگبري در دما و فشار محيط انجام شد. هنگامي كه رزين پايه معدني بر روي سطح داخلي راكتور پوشش داده شد. بعد از واكنش پليمريزاسيون سطح رزين بوسيله حلال الكلي آماده سازي گرديد و سپس نانو ذرات دي اكسيد تيتانيوم پراكنده شده در حلال (در اولتراسونيك هموژنايزر به مدت 3 - 2 دقيقه) در مجاورت سطح آماده سازي شده رزين قرار داده شده و سطح پوشش دهي شد. از نمونه بدست آماده توسط ميكروسكوپ الكتروني عكس گرفته شد و آزمايشهاي مربوط به پوشش دهي انجام پذيرفت. براي عمل رنگبري غلظت رنگزا 50mg/l غلظت آب اكسيژنه 300mg/l و زمان رنگبري حداكثر 90min در نظر گرفته شد. در ضمن عمل رنگبري براي تمامي محدوده PH ممكن قابل انجام است و ميزان معدني شدن حداقل 95٪ است.

تاریخ اظهارنامه: 1387/10/01
تاریخ ثبت: 1387/10/14
خلاصه اختراع:

فرايندهاي اكسايش پيشرفته يكي از مهمترين روشهاي حذف انواع آلاينده ها از پسابها محسوب مي شود يكي از جديدترين اين روشها استفاده از امواج فرا صوت است در اين اختراع با استفاده از امواج فرا صوت همراه با كاتاليزور Nano-Al2o3 براي نخستين بار تخريب و حذف آلاينده هاي رنگي مورد بررسي و استفاده قرار گرفته است. از مزاياي اين روش علاوه بر جديد و نو بودن آن مي توان به كارايي بسيار بالا و نيز سازگار بودن با محيط زيست و باقي نگذاشتن هيچ گونه باقيمانده ي آلي اشاره نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1387/10/01
تاریخ ثبت: 1387/10/04
خلاصه اختراع:

فرايندهاي اكسايش پيشرفته يكي از مهمترين روشهاي حذف انواع آلاينده ها زا پسابها محسوب مي شود يكي از جديدترين اين روشها استفاده از امواج فرا صوت است. در اين اختراع با استفاده از امواج فرا صوت همراه با كاتاليزور هاي Nano Tio2 براي نخستين بار تخريب و حذف آلاينده هاي رنگي مورد بررسي و استفاده قرار گرفته است. از مزاياي اين روش علاوه بر جديد و نو بودن آن مي توان به كارايي بسيار بالا و نيز سازگار بودن با محيط زيست و باقي نگذاشتن هيچ گونه باقيمانده ي آلي اشاره نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1387/05/23
تاریخ ثبت: 1387/08/21
خلاصه اختراع:

در اين تحقيق براي رنگبري پسابهاي رنگي حاوي رنگزاي نساجي سيستم ازناسيون طراحي و ساخته شد و براي رنگبري و تصفيه پسابهاي رنگي صنايع نساجي مورد استفاده قرار گرفت. سيستم داراي يك كپسول اكسيژن مواد ازن راكتور ازناسيون و يك پمپ پريستالتيك مي باشد. روش فرايند رنگبري ناپيوسته Batch و حجم پسابهاي رنگي مورد آزمايش 1 ليتر بوده است. رنگزاهاي مورد استفاده براي فرايند رنگبري از كلاسهاي مختلف شيميايي و كاربردي بودند از دستگاه اسپكتروفوتومتر UV-Vis CEDCIL 2021 براي بررسي فرايند رنگبري پساب استفاده شد. نتايج آزمايشات نشان دادند كه پسابهاي رنگي به طور كامل رنگبري شده و هيچ پسماند جامدي در داخل راكتور وجود نداشت.

موارد یافت شده: 65