لیست اختراعات با مالکیت پژوهشگاه مواد و انرژي
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ ثبت: 1396/10/24
خلاصه اختراع:

1) زمينه فني اختراع زمينه فني اين اختراع در درجه اول مرتبط با مهندسي انرژي بوده، مورد استفاده آن در بويلر نيروگاه‏هاي بخار و اصول فني و مطالعات آن بر مبناي قوانين مكانيك سيالات و ديناميك گازها انجام شده است. 2) مشكل فني در حال حاضر در نيروگاه‏هاي بخار براي جلوگيري از نشستن دوده بر روي لوله‏هاي داخل بويلر (لوله‏هاي واتروال، اواپراتورها و سوپرهيترها) از دوده‏روب بخار استفاده مي‏شود. اما استفاده از اين سيستم داراي مشكلاتي مي‏باشد كه از جمله آن مي‏توان به موارد زير اشاره كرد: -پاك شدن تنها بخشي از سطوح كه در معرض برخورد بخار قرار دارند -ايجاد خوردگي و كاهش عمر اجزاي داخلي بويلر (لازم بذكر است با توجه به اينكه بسياري از نيروگاه‏هاي بخار موجود در كشور سوخت مازوت و يا گازوئيل مصرف مي‏كنند، وجود سولفور موجود در سوخت سبب توليد اكسيد گوگرد مي‏گردد كه تركيب آن با بخار دوده‏روب توليد اسيد سولفورو و اسيد سولفوريك نموده و بويژه در نقاط با دماي پايين سبب ايجاد خوردگي شديد مي‏شود.) -هزينه تعمير و نگهداري بالا -ساختار صلب و عدم انعطاف‏پذيري در شرايط مختلف كاري بويلر اساس راه حل ارائه شده: با طراحي و ساخت دوده‏روب صوتي، مشكلات بالا تا حدود زيادي مرتفع گشته‏اند. دوده‏روب صوتي با استفاده از هواي فشرده و ايجاد امواج صوتي باعث جدايش دوده از سطح لوله‏هاي مبدل حرارتي (بويلر) شده و اين ذرات دوده با جريان گازهاي خروجي از بويلر خارج مي‏شوند. همچنين به دليل متحرك نبودن اين سيستم، هزينه تعمير و نگهداري به مراتب كمتري نسبت به سيستم دوده‏روب بخار دارا مي‏باشد. 3) كاربرد اختراع بهترين كاربرد اين سيستم براي استفاده در بويلرهاي نيروگاه‏هاي بخار مي‏باشد. ضمناً قابل ذكر است كه براي نصب اين سيستم بر روي بويلرها نياز به تغيير و طراحي استراكچر خاص و پيچيده‏اي بر روي بويلر نمي‏باشد و آن را مي‏توان بر روي بويلرها به راحتي نصب نمود. همچنين در كوره‏هاي صنعتي نظير كوره‏هاي پخت و نيز سيلوهاي مورد استفاده در صنايع سيمان كاربرد دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/05/06
تاریخ ثبت: 1388/06/31
خلاصه اختراع:

ذرات نانوكامپوزيت TiO2 هسته / SnO2 غشا توسط هيدروليز SnCl4.5H2O در حضور نانوذرات تيتانيا تهيه سپس خشك و كلسينه شدند. نانوذرات تيتانيا قبلا از سل حاوي تيتانيم ايزوپروپوكسايد به روش هيدروترمال سنتز شده بود. آناليز اشعه ايكس، ميكروسكوپ الكتروني روبشي، EDX و FTIR براي بررسي نانوذرات تيتانيا و نانوذرات هسته غشايي مورد استفاده قرار گرفت. نتايج به دست آمده از XRD نشان داد كه نانوذرات SnO2 پوشش داده شده بر روي هسته TiO2 در نسبت هاي بيشتر مطابق با فاز كريستالين SnO2 (كاستريت) مي باشند. نتايج تصويربرداري SEM نيز نشان داد كه ذرات هسته داراي اندازه nmو 50-40 و ذرات هسته غشايي با نسبت مولي 1 به 2 داراي اندازه ذرات تقريب nmو 65-55 و مرفولوژي كروي با توزيع اندازه ذرات باريك هستند.

تاریخ اظهارنامه: 1388/05/04
تاریخ ثبت: 1388/05/10
خلاصه اختراع:

هدف از اين اختراع سنتز نانوكامپوزيت هاي هسته غشايي اكسيد كبالت / اكسيد روي ميباشد. هسته اين نانوكامپوزيت يك ماده فرومغناطيس است و غشاء خارجي ZnO به عنوان يك نيمه هادي مهم و پركاربرد مطرح است. بنابراين هدف سنتز يك نانوكامپوزيت سراميكي است كه همزمان خواص هر دو اكسيد را دارا باشد. در ادامه به بررسي در مورد تأثير پارامترهاي مختلف همچون دما، زمان و غلظت پيش ماده هاي استفاده شده بر محصول نهايي پرداخته شده است. يكي ديگر از اهداف مهم اين تحقيق اندازه گيري خواص مغناطيسي نانوذرات سنتز شده در شرايط مختلف مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/03/11
تاریخ ثبت: 1388/03/31
خلاصه اختراع:

تولید نانوپودر اکسید روی با استفاده از حلال‌های آلی و حرارت دادن

تاریخ اظهارنامه: 1387/09/10
تاریخ ثبت: 1387/09/10
خلاصه اختراع:

سنتز نانوذرات ZnS بروش هيدروترمال با مورفولوژي يكنواخت كروي و به صورت مزوپروس

موارد یافت شده: 6