شماره اظهارنامه:
139450140003010118
مالک/مالکان:
مريم خاورپور
تاریخ اظهارنامه:
1394/09/16
مخترع/مخترعان:
ليلا همتي
شماره ثبت :
91268
وضعیت اعتبار:
اعتبار ندارد
تاریخ ثبت:
1395/11/19
خلاصه اختراع :
امروزه، جامعه با افزایش تقاضای افراد برای تولید غذاهای فراسودمند به دلیل دارا بودن اثرات سلامت بخش مواجه است. در این میان، صنعت غذا نیز به دنبال تولید و استفاده از تركیبات فراسودمند در مواد غذایی می باشد. بدین منظور، استفاده از هیدروكلوئیدهای طبیعی در صنایع غذایی افزایش چشمگیری داشته است. ریحان هیدروكلوئید طبیعی است كه موسیلاژ آن دارای تركیبات بی نظیر پكتین و لیگنان می باشد. صمغ دانه ریحان می تواند شبكه ژلی قوی و قابل توجهی تشكیل دهد. همچنین، می تواند در بافت، ویسكوزیته و خواص حسی ماده تاثیرات چشمگیری ایجاد نماید. زیتون شامل تری گلیسریدها و اسید چرب می باشد. وجود تركیبات فنولیك در زیتون باعث ایجاد خاصیت آنتی اكسیدانی قوی شده است. هدف از این تحقیق، تولید سس سالاد فراسودمند شامل خمیر زیتون و صمغ دانه ریحان و ارزیابی خصوصیات رئولوژیكی و ارگانولپتیكی آن می باشد. 34 درصد روغن سویا برای فرمول پایه استفاده شد. سپس غلظتهای مختلفی از خمیر زیتون، برای انتخاب بهترین فرمول مورد استفاده قرار گرفت. برای انتخاب بهترین فرمول، غلظت روغن سویا و خمیر زیتون به ترتیب كاهش و افزایش یافت. برای سنجش هر چه بهتر عملكرد صمغ دانه ریحان از صمغ های زانتان (3/0 درصد) ، گوار (3/0 درصد) و ریحان (5/0 درصد) با نسبت های مختلف در فرمولاسیون سس سالاد استفاده شد. میزان اسیدیته، pH، پایداری، آزمون بافت، آزمون TBA، ویسكوزیته، آزمون بررسی رفتار جریان، آزمون نوسانی و آزمون ارزیابی حسی در بازه های زمانی روز تولید، 15، 30، 45 و60 روز پس از تولید مورد بررسی قرار گرفت. نهایتا فرمول20 درصد خمیر زیتون و 14 درصد روغن سویا به عنوان میزان بهینه در فرمولاسیون سس انتخاب شد. همچنین، با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از صمغ دانه ریحان به صورت تركیبی با صمغ زانتان یا گوار (50 درصد ریحان به علاوه 50 درصد زانتان یا گوار) در سس سالاد توصیه می شود.
جهت استفاده از امکانات زیر در این صفحه به حساب کاربری خود وارد شوید و مراحل تایید امتا را به اتمام برسانید.
- نمایش لینک این اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران
- ارسال پیام به مالک / مخترع این اختراع (لطفا جهت سوال در خصوص اختراع با شماره های موسسه نوفن تماس نگیرید، پس از ثبت نام در سایت دارکوب، میتوانید به اختراع پیغام دهید)
- نمایش اطلاعات تکمیلی (عکس، متن، و نحوه همکاری) این اختراع