شماره اظهارنامه:
139450140003002814
مالک/مالکان:
آقاي محمد نوروزي ابدال آبادي
تاریخ اظهارنامه:
1394/03/15
مخترع/مخترعان:
محمد نوروزي ابدال آبادي
شماره ثبت :
92637
وضعیت اعتبار:
اعتبار ندارد
خلاصه اختراع :
یكی از مشكلات مخلوط كردن كنسانترههای دامی تفاوت در اندازه و چگالی ذرات بوده كه موجب عدم توزیع یكنواخت اجزای پیش مخلوط ریز مغذیها (عناصر معدنی، مواد ویتامینی و افزودنیها) در مخلوط سایر اجزای درشتر كنسانترهای (كه در حدود 50 درصد آن را بلغور دانه غلات تشكیل می دهد) میگردد. مضافاً اینكه در هنگام مخلوط كردن در دستگاه میكسر، معمولاً مقدار زیادی از مواد با ارزش، گران قیمت و كم مصرف همانند ویتامینها و مواد معدنی به دلیل ماهیت پودری ، بصورت گرد و خاك از محیط خارج شده و تلف میشوند. اتلاف این مواد ریز مغذی گران قیمت موجب برهم زدن تعادل مواد مغذی در كنسانتره تنظیم شده خواهد شد. از طرفی افزایش گرد و خاك در محیط كار علاوه بر سلامتی كارگران ممكن است موجب انفجار نیز گردد. پدیده تفكیك ذرات با چگالی متفاوت (Segregation) حتی در خط تولید كنسانتره در كارخانجات خوراك دام نیز رخ میدهد. زیرا در مخازن نگهداری كنسانتره آماده، به تدریج مواد براساس چگالی از یكدیگر تفكیك میشوند. بنابر این همیشه این احتمال وجود دارد كه برخی از دامها، مواد ریز مغذی را بیش از نیاز طبیعی و حتی در حد مسمومیت دریافت نمایند و تعدادی از حیوانات اصلا این مواد را دریافت نكنند. راهكاری كه برای پیشگیری از این مشكل پیشنهاد میشود، خوداری از وارد كردن این پیش مخلوطها در مخلوط نهایی كنسانترهای بشكل طبیعی آنها است. هدف از اختراع اخیر فراهم كردن فرمولاسیون و روشی برای نزدیك كردن چگالی پیش مخلوط مواد ریز مغذی (معدنی – ویتامینی و افزودنی) به چگالی غذاهای حجیم (بلغور جو و ذرت) ، خارج كردن آنها از ظاهر پودری و نیز كاهش احتمال تخریب ویتامینها و مواد پروبیوتیكی با انجام عملیات در دمای پایین است. بطور جزئیتر، هدف فراهم كردن مكانیسمی است كه توسط آن پیش مخلوط مواد ریز مغذی بطور یكنواخت در مخلوط خوراكی حجیم باقی بمانند و از پدیده جداسازی یا Segregation پیشگیری گردد. بدین طریق میتوان از تأمین سطح غلظتی مورد نظر مواد ریز مغذی در خوراك كامل دامی، اطمینان حاصل كرد. با این روش مشكلات ناشی از مسمومیت مصرف زیادی و یا فقر مواد ریز مغذی رفع میگردد. همچنین بدلیل اینكه عملیات مذكور در دمایی (30 تا 50 درجه سانتیگراد) پایین تر از دمای فرایند پلتسازی معمول در كارخانجات خوراك دام (100 تا 120 درجه سانتیگراد) انجام میشود، میتوان موجودات زنده پروبیوتیكی را نیز به تركیب خوراك افزود. در حالت معمول امكان حبهای نمودن (گرانوله كردن) پیش مخلوط مكملهای معدنی ، ویتامینی و افزودنی با دستگاه پلت ساز وجود ندارد و مواد در سیستم گیر میكنند. اما افرودن یك ماده حامل (ماننده فراوده های فرعی غلات و كنجالهها و غیره)و یك ماده لیز كننده (مانند روغن و آب در نسبت مناسب) در فرمولاسیون مذكور و نیز استفاده از دستگاه پلت ساز بدون دیگ بخار و در دمای پایین، امكان دستیابی به اهداف اختراع را فراهم میكند. تمامی گاوداریها و دامداریهای صنعتی و نیمه صنعتی كه سیستم آسیاب و میكسر دارند، میتوانند پیش مخلوط ریزمغذهای جبهای شده (گرانوله) مذكور را با غلات بلغور شده و سایر منابع پروتئینی براحتی در میكسر مخلوط نمایند. با این روش آنها میتوانند مطمئن باشند كه مقدار كافی از مواد ریز مغذی در اختیار دامهای آنها قرار گرفته و اتلاف این مواد بصورت گرد و خاك پیشگیری میشود و نیز هزینه تهیه پلت كل خوراك را صرفه جویی نمایند.
جهت استفاده از امکانات زیر در این صفحه به حساب کاربری خود وارد شوید و مراحل تایید امتا را به اتمام برسانید.
- نمایش لینک این اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران
- ارسال پیام به مالک / مخترع این اختراع (لطفا جهت سوال در خصوص اختراع با شماره های موسسه نوفن تماس نگیرید، پس از ثبت نام در سایت دارکوب، میتوانید به اختراع پیغام دهید)
- نمایش اطلاعات تکمیلی (عکس، متن، و نحوه همکاری) این اختراع