لیست اختراعات آرش دالوند
اختراع حاضر شامل يك راكتور فوتوالكتروفنتون با الكترود اصلاح شده مي باشد. استفاده از الكترود مشبك استيل به عنوان الكترود كاتد در اين اختراع موجب شده سطح الكترود به طور قابل توجهي افزايش يابد كه سبب افزايش سطح تماس محلول با الكترود و بالطبع افزايش سرعت واكنش مي شود. تزريق هوا به مركز الكترود استيل كاتد سبب توليد H2O2 در اين الكترود شده و نياز به اضافه نمودن اين ماده به محلول را رفع مي كند، H2O2 علاوه بر اينكه سبب توليد راديكال هيدروكسيل در واكنش هاي بعدي مي شود خود يك ماده قوي تخريب كننده تركيبات آلي مي باشد. استفاده از الكترود گرافيت به عنوان الكترود آند سبب پايداري الكترود آند مي شود ضمن اينكه افزايش سطح الكترود سبب افزايش مقدار دانسيته جريان بدون نگراني از خورده شدن الكترود آند مي شود. استفاده از حلقه هاي آهني بر روي الكترود آند، سبب آزاد شدن يون هاي آهن از الكترود آند مي شود كه نياز به اضافه نمودن يونهاي آهن جهت انجام واكنش فنتون را رفع مي نمايد ضمنا با تشكيل اكسيد آهن فرايند الكتروكواگولاسيون نيز در محلول اتفاق مي افتد كه سبب حذف بخشي از تركيبات آلي مي شود. و در نهايت حضور لامپ UV سبب انجام واكنش مابين يونهاي آهن و H2O2 شده كه محصول انجام اين واكنش توليد راديكالهاي قوي هيدركسيل مي باشد كه مي توانند به سرعت تركيبات آلي را تخريب نمايند. اين راكتور مي تواند با طراحي مذكور بدون اضافه نمودن دستي مواد شيميايي، مواد مورد نياز جهت واكنش فنتون را تامين و راديكالهاي هيدروكسيل قوي را توليد نمايد. همچنين با تماس تمام فاضلاب ورودي با سطح الكترود اين قابليت پيدا مي شود كه راكتور به صورت جريان پيوسته يا Continuous مورد بهره برداري قرار گيرد. از اين اختراع مي توان براي تخريب آلاينده هاي آلي موجود در فاضلاب صنايع علي الخصوص آلاينده هاي مقاوم در برابر تجزيه زيست محيطي نظير سموم، داروها، پتروشيمي و ... استفاده نمود.
عنوان اختراع: غشاي ضد¬گرفتگي نانوكامپوزيتي با استفاده از بطري¬هاي آب بازيافتي و نانوذرات ZnO/y-FeOOH در تصفيه پيشرفته پساب¬هاي صنعتي با وجود تحقيقات در زمينه ساخت غشاهاي ضد¬گرفتگي جهت حذف فلزات سنگين هنوز پيشرفت¬هاي حاصل شده جهت مصارف صنعتي رضايت¬بخش نيست. در اين مطالعه روشي نوين و كارامد جهت ساخت غشاي ضدگرفتگي نانوفيلتراسيون PET در حذف فلزات¬سنگين و مواد¬آلي از پساب¬هاي صنعتي ارائه شد. نانوكامپوزيت ZnO/y-FeOOH جهت افزايش آبدوستي غشاي نانوفيلتراسيون با استفاده از بطري¬هاي آب بازيافتي مورد استفاده قرار گرفت. اصلاح غشا با هدف تاثير بر آب¬دوستي، بار سطحي، اندازه حفرات، پروسيته و معرفي گروه¬هاي عاملي جاذب جهت بالا بردن قابليت غشاي PET جهت حذف فلزات¬سنگين و مواد¬آلي انجام شد. نانوكامپوزيت ZnO/y-FeOOH به دليل ايمن بودن توسط سازمان غذا و دارو آمريكا داراي سازگاري خوبي با محيط¬زيست است و در نتيجه غشاي حاصله، دوستدار محيط زيست است. نتايج نشان داد كه غشاي شار بالاي ساخته شده كه داراي قابليت استفاده مجدد و گرفتگي پايين است مي¬تواند به طور موثري در حذف فلزات¬سنگين و مواد¬آلي از پساب¬هاي صنعتي و بازگشت مجدد آب در صنايع مورد استفاده قرار بگيرد.
در سالهاي اخير، استفاده از پلاسما سرد براي حذف و يا تجزيه كامل تركيبات آلي خطرناك و باكتريهاي بيماريزا در هوا، آب و فاضلاب رشد و توسعه پيدا كرده است. با وجود مزاياي بالقوه مختلف تكنيك پلاسما غيرحرارتي، مطالعات در مورد ارزيابي تخريب آلايندهها از منابع آب با استفاده از فناوري پلاسما بسيار اندك است و در بسياري از اين مطالعات صرفاً در مقياس ناپيوسته انجام شده است. اگرچه راكتورهاي جريان ناپيوسته نتايج اميدواركنندهاي داشتهاند، اما براي مقادير زيادي آلاينده كارايي ندارند. معمولاً راكتورهاي متداول مورد استفاده از گونههاي فعال توليدشده بهطور مؤثر استفاده نميكنند، زيرا اين اكسيدكنندهها عمر بسيار كوتاهي دارند و ممكن است نتوانند به داخل محلول آبي نفوذ و آلايندهها را تجزيه كنند. از اينرو، آلايندههاي موجود در قسمت عميقتر آب ممكن است به درستي تصفيه نشوند. بنابراين طراحي هندسه راكتور بايد بهگونهاي باشد كه تا حد امكان از انرژي و سطح تماس پلاسما و آلاينده در يك مقدار انرژي ورودي معين به ميزان استفاده گردد. تركيب پلاسماي سرد با ساير روشهاي تصفيه بهطور فزايندهاي به منظور دستيابي به هزينههاي انرژي كمتر و حذف بيشتر آلايندهها مورد توجه گرفته است. لذا طرح حاضر، يك راكتور تلفيقي پلاسما تخليه سد دي الكتريك(DBD) از نوع آبشاري، لامپ UV و كاتاليست با هدف حداكثر استفاده از انرژي و سطح تماس پلاسما و آلاينده ميباشد.
موارد یافت شده: 3