لیست اختراعات امير علي مقتدائي
در اين اختراع مشخص گرديد مصرف اين سوپ به بهبود عملكرد سيستم ايمني مصرف كننده كمك ميكند. پس از بررسي هاي دقيق باكتري هاي آغازگر توليد اين سوپ مشخص گرديد كه آنها علاوه بر توانايي آغازگري داراي پتانسيل گسترده ي پروبيوتيكي نيز مي باشند. از جمله ي اين خواص مي توان به توانايي جذب و كاهش آفلاتوكسين و كلسترول محيط مي باشد كه اين خود منجر به كاهش عوارض كبدي و قلبي عروقي ناشي از وجود اين مواد در خوراكي ها مي شود.اين سوپ منبع غني از باكتري هاي مفيد است لذا داراي ارزش بالاي غذايي است. استارترهاي اين سوپ شامل لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس و لاكتوباسيلوس رامنوز و لاكتوباسيلوس پلانتاروم و ... مي باشند كه همگي بومي ايران بوده و نسبت به نمونه هاي ديگر خصوصيات منحصر به فرد بالايي دارند. اين باكتري ها به صورت استارتر مايع با شير مخلوط شده و پس از 5 ساعت گرمخانه گذاري دوغ حاصل با بلغور گندم مخلوط مي شوند. فرآيند تخمير بلغور و دوغ در شرايط بيهوازي و طي 48 ساعت تا رسيدن به pH= 3.6 صورت مي پذيرد. خمير حاصل پس از قالب زني و خشك شدن بسته بندي مي شود. به گونه اي كه تعداد CFU 107 باكتري در هر بسته ي نيمه آماده ي اين سوپ موجود باشد. سپس هنگام سرو با دو ليوان دوغ بدون گاز گرماديده مخلوط شده و به آهستگي به جوش آورده مي شود و سپس آماده ي سرو است. از سوي ديگر سبزيجات معطر به همراه پودر پروبيوتيك ليوفليزه در بسته بندي مجزا در انتهاي پخت سوپ اضافه مي شود. با توجه به مقاومت حرارت اين سويه ها مقدار لازم پروبيوتيك در هر سروينگ تامين مي شود.
در اين اختراع با افزودن ميكروارگانيسم هاي مفيد و بي خطر بصورت زنده و يا كشته شده به خشكبار ( يكي پرمصرف ترين تنقلات در ايران) سم آفلاتوكسين موجود در محيط ( انبار , كارخانه و حتي لومن دستگاه گوارش مصرف كننده ) جذب سطح باكتري مرده شده از بدن دفع مي شود. اين سم توسط قارچ Aspergillus niger , Aspergillus flavus كه گاهي طي فرآيند خشك كردن و بسته بندي يا انبار كردن بر روي اين محصولات رشد مي كند توليد مي شود. آفلاتوكسين ماده اي خطرناك , سرطان زا و بي رنگ و بو است كه بدون تجهيزات پيشرفته ي آزمايشگاهي غير قابل تشخيص مي باشد. ميكروارگانيسم هاي مفيد و پروبيوتيكها ميكروارگانيسمهاي زندهاي هستند كه مصرف آنها به تعداد معين سبب ايجاد اثرات مفيددر مصرف كننده ميشود[1]. مهمترين گروههاي ميكروارگانيسمهاي پروبيوتيك، باكتريهاي اسيد لاكتيك و برخي مخمرها هستند، كه بطور معمول در مايهي محصولات لبني و تخميري وجود دارند. باكتريهاي اسيد لاكتيك، منافع به خوبي شناخته شدهاي دارند. كه از آنها ميتوان به هضم لاكتوز، مهار رشد باكتري هاي بيماريزا، ترميم زخمهاي گوارشي، ممانعت و درمان اسهال، تعديل سيستم ايمني و درمان آلرژيهاي غذايي اشاره نمود[2]. گزارشات متعددي مبني بر اثر حفاظتي باكتري هاي اسيد لاكتيك در برابر عوامل موتاژن مانند آمين هاي هتروسيكليك، تركيبات n-نيتروزو و آفلاتوكسين ها منتشر شده است. در بسياري از اين مطالعات اتصال فيزيكي لاكتوباسيل ها به موتاژن و حذف آنها از محيط را عامل اثر حفاظتي مي دانند[3]. ميكروارگانيسم هاي زنده و يا جسم ميكروب كشته شده ليوفيليزه شدهدر غلظت مناسب (1010 ميكروب به ازاء يك كيلوگرم خشكبار) در مرحله ي شستشو و طعم دار كردن به طور يكنواخت به خشكبار اضافه شده و به خوبي با آن مخلوط مي شوند. ديوراره ميكروارگانيسم هاي مفيد قادر به جذب و نگه داشتن آفلاتوكسين محيط پيرامون خود مي باشد. به اين ترتيب آلودگي احتمالي با آفلاتوكسين حتي بعد از خورده شدن خشكبار توسط افراد هم قابل پيشگيري و برطرف شدن مي باشد. توصيف اختراع اختراع موجود در رابطه با روشي بيولوژيك براي برطرف نمودن آلودگي آفلاتوكسين خشكبار در مرحله ي بسته بندي و مصرف مي باشد. در اين روش ميكروارگانيسم هاي زنده و يا جسم ميكروب كشته شده ليوفيليزه شده در غلظت مناسب (1010 ميكروب به ازاء يك كيلوگرم خشكبار) در مرحله ي شستشو و طعم دار كردن به طور يكنواخت به خشكبار اضافه شده و به خوبي با آن مخلوط مي شوند. ديواره ميكروارگانيسم هاي مفيد به آفلاتوكسين محيط متصل و جذب توكسين را در سيستم گواري مهار مي سازد. استفاده از ميكروارگانيسم¬ها براي از بين بردن آلودگي مواد غذايي و اصلاح اشكالات تغذيه اي آنها ميتواند روشي خوب و كاملا بدون خطر و عوارض جانبي براي مصرف كننده ها باشد. از طرفي اين روش هيچگونه تغييري در رنگ،بو، مزه، شكل ظاهري و فساد پذيري محصول ندارد. باكتري مورد استفاده در اين محصول، از دسته ميكروارگانيسم هاي بي خطر مانند باكتري هاي اسيد لاكتيك و يا مخمرها و ....مي¬باشد. كاربرد اين باكتري به عنوان جزئي از غذا مورد تاييد سازمان بهداشت جهاني قرار گرفته است. در اين اختراع پس از بررسي¬هاي ميكروسكوپي، ماكروسكوپي و بيوشيميايي (تخمير قندها)، جنس و گونه اين ميكروارگانيسم مورد تاييد قرار گرفت. يكنواختي توزيع اين باكتري ها در سطح دانه هاي خشكبار ( چه به صورت خام و چه به صورت شور ) با نمونه گيري و بررسي دانه ها در مراحل مختلف تهيه و توليد آنها بررسي شد و مورد تاييد قرار گرفت. به اين منظور ,دانه هاي خشكبار به صورت اتفاقي انتخاب شدند و در محلول PBS خنثي براي چند ساعت خيسانده شده و به خوبي ورتكس شدند. سپس آفلاتوكسين باقي مانده در هر نمونه با روش HPLC اندازه گيري شد. ما در اين اختراع 100 گرم خشكبار آلوده به آفلاتوكسين را به مدت 20 دقيقه در محلول بافر فسفات حاوي 109 ميكروب غوطه ور شد. در نمونه شاهد 100 گرم خشكبار آلوده در بافر فسفات فاقد ميكروب غوطه ور شد. پس از استخراج آفلاتوكسين از خشكبار توسط محلول 2:1 متانول/هگزان ميزان آفلاتوكسين هر نموه با روش HPLC اندازه گيري شد. تمامي روش¬هاي استاندارد در اين بررسي و پس از تكرار آزمايش¬ها و محاسبه SD (انحراف از معيار) بيانگر كاهش معني دار آفلاتوكسين در نمونه هاي تجربي نسبت به نمونه هاي شاهد بود. ضمنا در توليد اين محصول نيازي به تغيير در خط توليد و شرايط آن نيست و محصول نهايي در دماي اتاق , يخچال و فريزر قابل نگهداري است.
موارد یافت شده: 2