لیست اختراعات با مالکیت مريم تاج آبادي ابراهيمي
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1391/07/02
تاریخ ثبت: 1392/01/17
خلاصه اختراع:

در اين اختراع با افزودن پروبيوتيك هاي (باكتري¬هاي مفيد)3 نوع مختلف لاكتوباسيلوس كازئي و يك نوع لاكتوباسيلوس پارا كازئي به شير و تخمير آن، يكنوشيدني ماستي جديد پروبيوتيك توليد شد. پروبيوتيك هاي فريز دراي شده ي لاكتوباسيلوس كازئي و لاكتوباسيلوس پارا كازئي در غلظت مناسب وپس از پاستوريزاسيون شيرو مواد شيرين كننده و رساندن آن به دماي مناسب؛به شير تلقيح و در دماي ۴۳ درجه سانتيگراد به مدت ۱۶ الي ۲۰ ساعتگرما گذاري شد تا به پي.اچ و اسيديته لازم برسد.پس از آن هوموژنيزه شده و ساير تركيبات از جمله طعم دهنده ها به نوشيدني اضافه شد.ميزان تلقيح باكتري در حدي است كهحداقل تعداد باكتري در هر بار مصرف به۱۰۸ CFU برسد. فرمولاسيون ويژه و باكتري هاي آغازگر بكار رفته در اين محصول سبب ماندگاري طولاني مدت ۴۵ روزه بدون افزودن نگهدارنده شده است. همچنين در زمان ماندگاري اين محصول تعداد باكتري هاي زنده كاهش بسيار اندكي داشته و ترش شدن يا توليد اسيد پس از تخمير در آن مشاهده نمي شود. باكتري¬هاي پروبيوتيكموجود در اين نوشيدني پروبيوتيك باعث كمك به گوارش غذا ,تنظيم تعادل ميكروفلور روده, تقويت سيستم ايمني و كاهش كلسترول خون مي¬شود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/02
تاریخ ثبت: 1392/01/24
خلاصه اختراع:

در اين اختراع با افزودن پروبيوتيك باسيلوس سوبتيليس (باكتري هاي مفيد) به ماكاروني ارزش غذايي يكي از غذاهاي اصلي و پر مصرف در ايران افزايش داده شد. پروبيوتيك ليوفيليزه شده ي باسيلوس سوبتيليس در غلظت مناسب به همراه افزودني¬هاي ديگر به طور يكنواخت درون خمير سمولينا توزيع شد، به طوري كه ميزان آن به CFU۱۰۸در هر سروينگ ۱۰۰ گرمي ماكاروني برسد. همچنين با افزودن پري بيوتيك اينولين يك محصول سين بيوتيكتوليد شد. از آنجاييكه رطوبت پايين و بسته بندي مناسب محصول مانع از تندش اسپور مي¬گردد، باكتري هاي زنده ولي غير فعال تا زمان انقضاء آن در دماي اتاق قابل نگهداري مي باشند. پس از مصرف اين محصول، باكتري¬ها بر اثر شوك pH ، فعال شده و رشد خود را در روده آغاز مي نمايند. مصرف اين محصول سين بيوتيك، باعث تغيير تعادل به نفع باكتري هاي مفيد در روده ، ممانعت از يبوست و چاقي و فراهم آوردن ويتامين ها و مواد مغذي براي بدن انسان مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/02
تاریخ ثبت: 1392/02/21
خلاصه اختراع:

در اين اختراع افزودن پروبيوتيك (باكتري¬هاي مفيد) به پودر قهوه فوري، باعث افزايش ارزش غذايي اين فراورده شد. پروبيوتيك اسپري دراي شده باسيلوس كواگولانس (لاكتوباسيلوس اسپوروژنز) و باسيلوس سوبتيليس در مقدار مناسب پيش از بسته بندي با پودر قهوه مخلوط شد؛به طوري كه ميزان آن به107 CFU در هر بار مصرف برسد. اسپورها تا حدود زيادي حرارت بالاي آب و ياشير داغ را تحمل مي كنند و به طور غير فعال در پودر قهوه باقي مي مانند. پس از مصرف محصول، اسپور¬ها بر اثر شوك حرارتي وارده بر اثر آب و يا شير داغ و شوك pH معده، فعال شده و رشد خود را در روده آغاز مي¬نمايند. پودر قهوه ي پروبيوتيك به تعادل مثبت باكتري¬هاي مفيد دستگاه گوارش كمك و سيستم ايمني را تقويت مي¬كند.

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/01
تاریخ ثبت: 1391/07/01
خلاصه اختراع:

در اين اختراع با افزودن پروبيوتيك (باكتري¬هاي مفيد) به خمير پيتزا، ارزش غذايي اين فراورده در حال گسترش افزايش داده شد. پروبيوتيك اسپري دراي شده باسيلوس كواگولانس (لاكتوباسيلوس اسپوروژنز) در غلظت مناسب به همراه ساير مواد اوليه در ميكسر مخلوط شد، به طوري كه ميزان آن به ۱۰۸ CFU در هر بار مصرف برسد. اسپورها تا حدود زيادي حرارت بالاي پخت خميرپيتزا را تحمل مي كنند و به طور غير فعال در خمير پيتزا باقي مي مانند. پس از مصرف اين محصول، باكتري¬ها بر اثر شوك pH ، فعال شده و رشد خود را در روده آغاز مي¬نمايند. از آنجايي كه خمير پيتزا مانند ساير محصولات با پايه ي گندم، حاوي گلوتن و ديگر پروتئين هاي مضر است، باعث تحريك دستگاه گوارش در گروهي از مصرف كنندگان مي شود. افزودن باكتري¬هاي پروبيوتيك به اين غذا باعث از بين رفتن اين پروتئين هاي مضر، كمك به گوارش غذا و تنظيم تعادل ميكروفلور روده مي¬شود. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

تاریخ اظهارنامه: 1397/01/20
تاریخ ثبت: 1399/02/07
خلاصه اختراع:

يكي از اصول مهم در جهت كنترل بيماري‌ها، كنترل آلودگي‌ها و بهداشت خوراك دام و طيور مي‌باشد. زيرا بيشترين اقلام ورودي به مزارع پرورش دام و طيور را تشكيل مي‌دهند و مي‌توانند به صورت مستقيم در حيوان ايجاد بيماري نمايند و يا باعث ايجاد زمينه مناسب براي بروز بيماريهاي ديگر در حيوان گردند. همچنين مي‌تواند با ايجاد آلودگي در چرخه توليد غذاي انسان، باعث ايجاد بيماري در انسان گردند. اما خوشبختانه افزودن توكسين‌بايندر به خوراك‌هاي آلوده به مايكوتوكسين، اميدهاي تازه‌اي براي كاهش اثرات منفي مايكوتوكسين‌ها ايجاد كرده است. تئوري استفاده از توكسين بايندر‌ها بر اين فرض است كه توكسين بايندر‌ها مي‌توانند اتصالات محكمي را با توكسين‌ها ايجاد كنند و در نتيجه مانع از جذب مايكوتوكسين‌ها از دستگاه گوارش حيوانات شوند. ويژگي شاخص اختراع مذكور اين است كه يك توكسين‌بايندر سه جزئي مي‌باشد. اين توكسين‌بايندر شامل 3 جزء معدني-آلي-پروبيوتيكي مي‌باشد كه عملكرد هر سه جزء در كنار هم باعث افزايش كارايي توكسين‌بايندر مي‌شود. در اين فراورده، ماده معدني هيدروكسي آلومينوسيليكات سديم به ميزان 40% ، ديواره مخمر 30% و باكتريهاي اسيدلاكتيك 30% به‌كار رفته است. نقش جزء باكتريايي (باكتريهاي اسيدلاكتيك) در اين اختراع اين است كه علاوه بر توليد آنزيم‌هاي ويژه و اتصال به توكسين‌ها كه موجب كاهش و مهار جذب در سيستم گوارش مي‌شوند، تمامي مزيت‌هاي اثبات‌شده‌ پروبيوتيك‌ها را هم دارا هستند. در اين اختراع با استفاده از ماده معدني هيدروكسي آلومينوسيليكات سديم و مواد آلي شامل ديواره مخمر و باكتريهاي اسيدلاكتيك، سموم قارچي كه بدون تجهيزات تخصصي آزمايشگاهي قابل تشخيص نيستند، از جيره غذايي جذب مي‌شوند. در اين فراورده، ماده معدني هيدروكسي آلومينوسيليكات سديم به ميزان 40% ، ديواره مخمر 30% و باكتريهاي اسيدلاكتيك 30% به‌كار رفته است. جزء سوم اين اختراع شامل باكتريهاي اسيدلاكتيك هستند. كه طبق تعريف WHO و FAO اين باكتري‌ها ميكروارگانيسم‌هاي زنده‌اي هستند كه مصرف كافي آنها سبب نمايان شدن اثرات سلامت‌بخش در بدن ميزبان مي‌شود. نقش جزء باكتريايي (باكتريهاي اسيدلاكتيك) در اين اختراع اين است كه علاوه بر توليد آنزيم‌هاي ويژه و اتصال به توكسين‌ها كه موجب كاهش و مهار جذب در سيستم گوارش مي‌شوند، تمامي مزيت‌هاي اثبات‌شده‌ پروبيوتيك‌ها را هم دارا هستند. اين ميكروارگانيسم‌هاي زنده در غلظت مناسب به ميزان 30% به توكسين‌بايندر اضافه مي‌شوند. همچنين ، جنس و گونه اين ميكروارگانيسم‌ها طي تكنيك‌هاي تخصصي مورد تاييد قرار گرفته است. در فرايند توليدي اين اختراع، تعداد 100 سويه از باكتري‌هاي اسيدلاكتيك كه از فراورده‌هاي لبني بومي ايزوله شده بودند، توسط تكنيك الايزا از نظر جذب آفلاتوكسين مورد بررسي قرار گرفتند. سپس سويه هاي منتخب، مورد شناسايي مولكولي بر اساس توالي ژن 16SrRNA قرار گرفتند. طبق نتايج به دست آمده، اين باكتري‌هاي اسيدلاكتيك به همراه 40% هيدروكسي آلومينوسيليكات سديم و 30% ديواره مخمر تركيب شده و محصول توكسين‌بايندر سه جزئي را تشكيل دادند. اختراع حاضر، روشي براي برطرف كردن سموم در خوراك دام، طيور و آبزيان مي‌باشد كه منجر به حفظ سلامت حيوان و در نتيجه انسان مي‌شود.

تاریخ اظهارنامه: 1399/03/25
تاریخ ثبت: 1400/02/19
خلاصه اختراع:

بيماري پاركينسون به دليل از بين رفتن نورون هاي دوپامينرژيك جسم سياه ايجاد ميشود. بيماران علاوه بر علائم حركتي، علائم غير حركتي را از جمله مشكلات گوارشي را قبل و بعد از ابتلا به بيماري را دارند. ميكروبيوم شامل تريليون باكتري است كه بر هم خوردن تعادل بار ميكروبي در ايجاد و پيشرفت بيماري پاركينسون موثر است. پروبيوتيك ها ميكروب هاي ساكن روده هستند كه با اطلاح بار ميكروبي به وسيله پروبيوتيك ها مي توان بهبود مشكلات گوارشي، تقويت سيستم ايمني، تنظيم فعاليت هاي متابوليت و بهبود جذب L-DOPA را در بيماران مبتلا به پاركنيسون ايجاد كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/12/19
تاریخ ثبت: 1393/11/15
خلاصه اختراع:

در اين اختراع مشخص گرديد مصرف اين سوپ به بهبود عملكرد سيستم ايمني مصرف كننده كمك ميكند. پس از بررسي هاي دقيق باكتري هاي آغازگر توليد اين سوپ مشخص گرديد كه آنها علاوه بر توانايي آغازگري داراي پتانسيل گسترده ي پروبيوتيكي نيز مي باشند. از جمله ي اين خواص مي توان به توانايي جذب و كاهش آفلاتوكسين و كلسترول محيط مي باشد كه اين خود منجر به كاهش عوارض كبدي و قلبي عروقي ناشي از وجود اين مواد در خوراكي ها مي شود.اين سوپ منبع غني از باكتري هاي مفيد است لذا داراي ارزش بالاي غذايي است. استارترهاي اين سوپ شامل لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس و لاكتوباسيلوس رامنوز و لاكتوباسيلوس پلانتاروم و ... مي باشند كه همگي بومي ايران بوده و نسبت به نمونه هاي ديگر خصوصيات منحصر به فرد بالايي دارند. اين باكتري ها به صورت استارتر مايع با شير مخلوط شده و پس از 5 ساعت گرمخانه گذاري دوغ حاصل با بلغور گندم مخلوط مي شوند. فرآيند تخمير بلغور و دوغ در شرايط بيهوازي و طي 48 ساعت تا رسيدن به pH= 3.6 صورت مي پذيرد. خمير حاصل پس از قالب زني و خشك شدن بسته بندي مي شود. به گونه اي كه تعداد CFU 107 باكتري در هر بسته ي نيمه آماده ي اين سوپ موجود باشد. سپس هنگام سرو با دو ليوان دوغ بدون گاز گرماديده مخلوط شده و به آهستگي به جوش آورده مي شود و سپس آماده ي سرو است. از سوي ديگر سبزيجات معطر به همراه پودر پروبيوتيك ليوفليزه در بسته بندي مجزا در انتهاي پخت سوپ اضافه مي شود. با توجه به مقاومت حرارت اين سويه ها مقدار لازم پروبيوتيك در هر سروينگ تامين مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/12/19
تاریخ ثبت: 1393/11/15
خلاصه اختراع:

در اين اختراع با افزودن ميكروارگانيسم هاي مفيد و بي خطر بصورت زنده و يا كشته شده به خشكبار ( يكي پرمصرف ترين تنقلات در ايران) سم آفلاتوكسين موجود در محيط ( انبار , كارخانه و حتي لومن دستگاه گوارش مصرف كننده ) جذب سطح باكتري مرده شده از بدن دفع مي شود. اين سم توسط قارچ Aspergillus niger , Aspergillus flavus كه گاهي طي فرآيند خشك كردن و بسته بندي يا انبار كردن بر روي اين محصولات رشد مي كند توليد مي شود. آفلاتوكسين ماده اي خطرناك , سرطان زا و بي رنگ و بو است كه بدون تجهيزات پيشرفته ي آزمايشگاهي غير قابل تشخيص مي باشد. ميكروارگانيسم هاي مفيد و پروبيوتيك‌ها ميكروارگانيسم‌هاي زنده‌اي هستند كه مصرف آن‌ها به تعداد معين سبب ايجاد اثرات مفيددر مصرف كننده مي‌شود[1]. مهمترين گروه‌هاي ميكروارگانيسم‌هاي پروبيوتيك، باكتري‌هاي اسيد لاكتيك و برخي مخمرها هستند، كه بطور معمول در مايه‌ي محصولات لبني و تخميري وجود دارند. باكتري‌هاي اسيد لاكتيك، منافع به خوبي شناخته شده‌اي دارند. كه از آنها مي‌توان به هضم لاكتوز، مهار رشد باكتري هاي بيماري‌زا، ترميم زخم‌هاي گوارشي، ممانعت و درمان اسهال، تعديل سيستم ايمني و درمان آلرژي‌هاي غذايي اشاره نمود[2]. گزارشات متعددي مبني بر اثر حفاظتي باكتري هاي اسيد لاكتيك در برابر عوامل موتاژن مانند آمين هاي هتروسيكليك، تركيبات n-نيتروزو و آفلاتوكسين ها منتشر شده است. در بسياري از اين مطالعات اتصال فيزيكي لاكتوباسيل ها به موتاژن و حذف آنها از محيط را عامل اثر حفاظتي مي دانند[3]. ميكروارگانيسم هاي زنده و يا جسم ميكروب كشته شده ليوفيليزه شدهدر غلظت مناسب (1010 ميكروب به ازاء يك كيلوگرم خشكبار) در مرحله ي شستشو و طعم دار كردن به طور يكنواخت به خشكبار اضافه شده و به خوبي با آن مخلوط مي شوند. ديوراره ميكروارگانيسم هاي مفيد قادر به جذب و نگه داشتن آفلاتوكسين محيط پيرامون خود مي باشد. به اين ترتيب آلودگي احتمالي با آفلاتوكسين حتي بعد از خورده شدن خشكبار توسط افراد هم قابل پيشگيري و برطرف شدن مي باشد. توصيف اختراع اختراع موجود در رابطه با روشي بيولوژيك براي برطرف نمودن آلودگي آفلاتوكسين خشكبار در مرحله ي بسته بندي و مصرف مي باشد. در اين روش ميكروارگانيسم هاي زنده و يا جسم ميكروب كشته شده ليوفيليزه شده در غلظت مناسب (1010 ميكروب به ازاء يك كيلوگرم خشكبار) در مرحله ي شستشو و طعم دار كردن به طور يكنواخت به خشكبار اضافه شده و به خوبي با آن مخلوط مي شوند. ديواره ميكروارگانيسم هاي مفيد به آفلاتوكسين محيط متصل و جذب توكسين را در سيستم گواري مهار مي سازد. استفاده از ميكروارگانيسم¬ها براي از بين بردن آلودگي مواد غذايي و اصلاح اشكالات تغذيه اي آنها ميتواند روشي خوب و كاملا بدون خطر و عوارض جانبي براي مصرف كننده ها باشد. از طرفي اين روش هيچگونه تغييري در رنگ،بو، مزه، شكل ظاهري و فساد پذيري محصول ندارد. باكتري مورد استفاده در اين محصول، از دسته ميكروارگانيسم هاي بي خطر مانند باكتري هاي اسيد لاكتيك و يا مخمرها و ....مي¬باشد. كاربرد اين باكتري به عنوان جزئي از غذا مورد تاييد سازمان بهداشت جهاني قرار گرفته است. در اين اختراع پس از بررسي¬هاي ميكروسكوپي، ماكروسكوپي و بيوشيميايي (تخمير قندها)، جنس و گونه اين ميكروارگانيسم مورد تاييد قرار گرفت. يكنواختي توزيع اين باكتري ها در سطح دانه هاي خشكبار ( چه به صورت خام و چه به صورت شور ) با نمونه گيري و بررسي دانه ها در مراحل مختلف تهيه و توليد آنها بررسي شد و مورد تاييد قرار گرفت. به اين منظور ,دانه هاي خشكبار به صورت اتفاقي انتخاب شدند و در محلول PBS خنثي براي چند ساعت خيسانده شده و به خوبي ورتكس شدند. سپس آفلاتوكسين باقي مانده در هر نمونه با روش HPLC اندازه گيري شد. ما در اين اختراع 100 گرم خشكبار آلوده به آفلاتوكسين را به مدت 20 دقيقه در محلول بافر فسفات حاوي 109 ميكروب غوطه ور شد. در نمونه شاهد 100 گرم خشكبار آلوده در بافر فسفات فاقد ميكروب غوطه ور شد. پس از استخراج آفلاتوكسين از خشكبار توسط محلول 2:1 متانول/هگزان ميزان آفلاتوكسين هر نموه با روش HPLC اندازه گيري شد. تمامي روش¬هاي استاندارد در اين بررسي و پس از تكرار آزمايش¬ها و محاسبه SD (انحراف از معيار) بيانگر كاهش معني دار آفلاتوكسين در نمونه هاي تجربي نسبت به نمونه هاي شاهد بود. ضمنا در توليد اين محصول نيازي به تغيير در خط توليد و شرايط آن نيست و محصول نهايي در دماي اتاق , يخچال و فريزر قابل نگهداري است.

موارد یافت شده: 8