لیست اختراعات جواد فیضی
در فرآيند استحصال رنگ تثبيت شده از آنتوسيانين گلبرگ زعفران گلبرگها پس از جمعآوري از مزرعه به خشككن منتقل ميشوند و با دماي40-50 درجه سانتيگراد به مدت حدود 8 ساعت (بسته به زمان چيدن گلها از ساقه اصلي) يا دردماي اتاق در محيط خشك، گرم و سايه خشك نمود. گلبرگهاي خشك شده آسياب ميگردد. پودر حاصل توزين مي شود و به ازاي هر گرم پودر 100 ميلي ليتر حلال استخراج استفاده مي گردد. حلال استخراج محلول آبي-اتانولي 60٪ اسيدي شده است. استخراج طي دو مرحله انجام مي شود. در مرحله اول 50 ميلي ليتر محلول استخراج به 1 گرم پودر خشك اضافه مي گردد و پس از 15 دقيقه هم خوردن محلول با كاغذ صافي و قيف، صاف مي شود. محلول جداشده در ظرف تيره رنگ در دماي 5- درجه سانتيگراد نگهداري ميشود. باقيمانده روي صافي به ظرف ديگري منتقل و با باقيمانده محلول استخراج 15 دقيقه همزده و صاف مي گردد. محلول حاصل با روتاري 45 درجه سانتيگراد تغليظ و در آون خلاء 45 درجه سانتيگراد خشك ميگردد. پودر حاصل حاوي آنتوسينين ميباشد. به ازاي هر گرم آنتوسيانين ، 8 ميلي ليتر اسيد پيروييك( 99٪) اضافه و بافر سديم سيترات – سيتريك اسيد به نسبت 10 برابر مجموع حجم آنتوسيانين و اسيد پيروييك افزوده گرديد در انكيباتور دماي 35 درجه سانتيگراد (و تاريكي) مدت 10 روز،قرار داده ميشود.
[در اختراع حاضر فرآيند توليد زغال زيستي با استفاده از پوشال بُنه زعفران به عنوان زيست توده تشريح شده است. به اين منظور از روش كربونيزاسيون هيدروترمال استفاده شده كه در مقايسه با روش كربونيزاسيون خشك از نظر زمان و مصرف انرژي بسيار مقرون به صرفه تر است. در اين روش زيست توده به همراه آب در يك سيستم بسته و براي يك بازه زماني مشخص حرارت داده مي شود. توده كربني بدست آمده با استفاده از يك محلول قليايي فعال شده و پس از شستشو با آب، در 105 درجه سانتيگراد خشك و سپس دانه بندي مي شود (اندازه ذرات 355-150 ميكرون). زغال زيستي تهيه شده به اين روش كارآيي مناسبي براي حذف يون هاي فلزات سنگين از آب نشان داده كه با نمونه كربن فعال تجاري قابل مقايسه است.] Production of bio-char from saffron corm tunics by hydrothermal carbonization
استفاده از پروتئين كشك و تركيبات زيست فعال آن به عنوان پودر براي ورزشكاران ايده محوري اين اختراع است. به علت افزايش روز افزون تمايل به مصرف فرآورده¬هاي غذايي حاوي تركيبات فراسومند، كاهش اقبال عمومي به مصرف مواد داروئي و هزينه¬هاي بالاي واردات مكمل¬هاي رژيمي، مطالعه در زمينه جايگزيني فرمولاسيون¬هاي نوين بومي اهميت ويژه¬اي پيدا كرده است و توليد فراورده¬هايي از اين دست، گام بزرگي در جهت ارتقاء سلامت جامعه خواهد بود. افزايش استفاده از مكمل¬ها در ميان ورزشكاران, اهميت توليد فرمولاسيون هاي ايمن و نوين مكمل-هاي ورزشي را آشكار مي سازد. كشك، در ايران به عنوان يك فراورده سنتي از محبوبيت عمومي بالايي برخوردار است. بررسي اجزاي اصلي تغذيه¬اي كشك نشان مي¬دهد اين محصول داراي محتوي بالايي از پروتئين است و از اين نظر، به طور بالقوه پودر آن مي¬تواند به عنوان ماده پايه، براي تهيه مكمل¬هاي بدنسازي به كار رود. علاوه بر اينكه كشك سنتي منبع بسيار غني از كازئين است، داراي پپتيدهاي مشتق شده از شير و پپتيدهاي مشتق شده از كازئين خاص نيز هست. استفاده از پودر كشك در فرمولاسيون مكمل¬هاي ورزشي مستلزم حذف چربي، لاكتوز، نمك سديم كلريد و تخليص پروتئين موجود در اين فرآورده لبني است. در اين اختراع حذف مواد مضر جهت مصرف ورزشكاران با روش ترسيب انجام شده است.
موارد یافت شده: 3