لیست اختراعات خشايار بديعي
در اختراع \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" طراحي و ساخت محفظه آزمون شبيه سازي شده خوردگي سطوح مدفون در خاك \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" هدف فراهم نمودن شرايطي مشابه شرايط واقعي خاك براي بررسي خوردگي پوشش خطوط لوله مدفون ميباشد. در اين اختراع ابتدا ويژگيهاي مختلف خاك شامل دانسيته خاك، ميزان يونها و عناصر موجود در خاك، درصد اشباع خاك، هدايت الكتريكي، pH و بافت خاك، بررسي ميگردد. سپس 7 محفظه شيشهاي با ابعاد 50*50*80 ساخته ميشود، با استفاده از لولههاي پلياتيلني كف پنج محفظه به صورت متصل به هم براي اعمال دماي بالا و يك محفظه جدا به منظور اعمال دماي پايين لولهكشي ميشود؛ كه هر كدام به ترتيب به صورت جدا به محفظه آب گرم و محفظه آب سرد همراه با پمپ متصل ميباشند. 12 ورقه فلزي پوشش داده شده و سپس خاك روي لولهها قرار ميگيرند. 4 دما و رطوبت مختلف در هر كدام از محفظهها اعمال ميشود و به صورت مرتب دماي محفظهها بررسي ميشود. در بازههاي 250 ساعتي سه نمونه براي انجام تستهاي خوردگي از خاك خارج ميشوند. در نهايت تغييرات روند تغيير خواص پوشش با زمان تعيين ميگردد.
در اختراع " طراحي و ساخت محفظه آزمون شبيه سازي محيط¬هاي بسته جهت تخريب آلاينده¬هاي هوا توسط نانو ذرات فتوكاتاليست " هدف فراهم نمودن شرايطي مشابه شرايط واقعي هوا در محيط¬هاي بسته براي بررسي تأثير انواع نانوفتوكاتاليست¬ها و انواع منابع نوري در جهت حذف انواع آلاينده¬هاي هوا مي-باشد. در اين اختراع ابتدا نانوذرات فتوكاتاليست بر روي رنگ پاشيده مي¬شود. سپس محفظه شيشهاي با ابعاد 33*40*33 ساخته شد، محفظه داراي يك فن براي توليد جريان هوا، فلومتر جريان هوا، دماسنج ، كنترلر رطوبت و جريان هوا، منبع نوري و فشارسنج مي¬باشد. قسمت¬هايي براي تزريق آلاينده گازي ، نمونه¬گيري ، ورودي رطوبت توسط بخور سرد و ورودي هواي خالص به داخل محفظه روي آن تعبيه شده است. يك كپسول هواي خالص هم به دستگاه متصل است. براي هر آزمايش پس از تنظيم شرايط محيطي مورد نظر آلاينده را تزريق مي¬كنيم و زمان مي¬دهيم تا در محفظه به طور يكنواخت پراكنده شود و از هواي داخل آن نمونه¬گيري مي¬كنيم. سپس منبع نوري را روشن كرده و 6 ساعت زمان مي¬دهيم تا آزمايش انجام شود و دوباره از هواي داخل محفظه نمونه¬گيري مي¬كنيم و در نهايت توسط آزمون GC/Mass ميزان حذف آلاينده معين مي¬شود.
در اين اختراع، از جاذب نانو پرليت مغناطيسي توليد شده آمادهسازي شده ، جهت حذف رنگزاهاي آلي خانواده بازي از پساب شبيهسازي شده، استفاده گرديد. براي بررسي فرآيند جذب و رنگبري و به منظور تعيين ميزان جذب رنگزا از دستگاه اسپكتروفتومتر مدل CECIL 2021، براي حذف كلوئيدهاي موجود در نمونهها از دستگاه سانتريفوژ مدل Hettich EBA20 و براي اندازهگيري pH محلول از دستگاه pH متر مدلMetrohm 713 مجهز به سنسور دما و از دستگاه صفحه داغ با همزن مغناطيسي براي همزدن محلول رنگي استفاده گرديد. نتايج نشان داده است كه نانو پرليت مغناطيسيي بهطور مؤثر بهعنوان يك جاذب عمل نموده است، به طوري كه بيش از 77 % از رنگزا پس از گذشت دو ساعت از فرآيند جذب سطحي از فاز آبي در pH برابر 6 بازاي غلظت برابر ppm 20حذف گرديد.
در اين اختراع ، جاذب معدني پرليت طي فرآيند سايش خشك و در سيستم آسياب ماهواره اي مدل EQ-PCI-12 در حد نانو خرد گرديده است. سپس قطعات درشت از ريز موجود در مخلوط بوسيله سانتريفوژ عدل Hettich EB20 جداسازي شده و بخش حاوي نانوذرات با استفاده از خشك كن پاششي خشك مي گردد و پودر نانوي حاصل جهت فرايند جذب سطح در جاي خشك نگهداري مي شود. از جاذب نانو پرليت توليد شده، جهت حذف رنگزاهاي آلي خانواده بازي از پساب شبيه سازي شده استفاده گرديد براي بررسي فرآيند جذب ور نگبري و به منظور تعيين ميزان جذب رنگزا از دستگاه اسپكتروفوتومتر مدل CECH2021 براي حذف كلوئيدهاي موجود در نمونه ها از دستگاه سانتريفوژ و براي اندازه گيري PH محلول از دستگاه Phمتر مدل Metrohm مجهز به سنسور دما و از دستگاه صفحه داغ با همزن مغناطيسي براي همزدن محلول رنگي استفاده گرديد. نتايج نشان داده است كه نانو پرليت به طور موثر به عنوان يك جاذب عمل نموده است به طوري كه بيش از 64/93% از رنگزا از محلول 12 ppm پس از گذشت دو ساعت از فرآيند جذب سطحي از فاز آبي در PH برابر 6 حذف گرديد. ميزان نانو جاذب در اين فرآيند در محدوده 05/0 به ازاي هر ml 25 از پساب شبيه سازي تعيين شد.
در اين اختراع، از جاذب پرليت بدست آمده از منابع تجاري پس از انجام مراحل دانه بندي، شستشو و آماده سازي، جهت حذف رنگزاهاي آلي خانواده بازي از پساب شبيه سازي شده استفاده گرديد. براي بررسي فرايند جذب و رنگبري و به منظور تعيين ميزان جذب رنگزا از دستگاه اسپكتروفتومتر مدلCECIL2021 براي حذف كلوئيدهاي موجود در نمونه ها از دستگاه سانتريفوژ مدل Hettich EBA20 و براي اندازه گيري PH محلول از دستگاه PH متر مدل Metrohm 713 مجهز به سنسور دما و از دستگاه صفحه داغ با همزن مغناطيسي براي همزدن محلول رنگي استفاده گرديد. نتايج نشان داده است كه پرليت با محدوده مش 60 الي 120 به طور موثر به عنوان يك جاذب عمل نموده است. به طوري كه بيش از 90% از رنگزا پس از گذشت دو ساعت از فرايند جذب سطحي از فاز آبي در PH برابر 6 حذف گرديد. ميزان جاذب در اين فرايند در محدوده 0/05 الي 0/2 گرم به ازاي 25ml از پساب شبيه سازي تعيين شد.
در اين تحقيق كاربرد جاذب طبيعي دياتوميت اصلاح شده به كمك نانوذرات اكسيد نيكل به منظور جذب مواد رنگزاي آلي اسيدي و بازي (Acid Blue 92 و Basic Red 46) و همچنين برخي مواد آروماتيكي موجود در پساب هاي صنعتي (بنزن و تولوئن) مورد بررسي قرار گرفت. اثر پارامترهايي مختلفي از قبيل pH محلول، ميزان دوز جاذب، غلظت پساب مورد نظر، مدت زمان مجاورت، دماي فرآيند و همچنين حضور نمك در محلول مورد بررسي قرار گرفت. آزمايش ها نشاد داد كه شرايط بهينه و حداكثري رنگبري رنگزاي بازي عبارتند از: pH= 8 ، غلظت رنگزاي 25 ppm، ميزان دوز جاذب 0.005 گرم در ليتر، دماي 25 °C و همچنين زمان تماس 60 دقيقه. در اين شرايط راندمان بدست آمده حاكي از رنگبري بيش از 99 درصدي رنگزاي بازي بود. با استفاده از نتايج به دست آمده براي ساير آلاينده ها نيز مي شود نتيجه گرفت كه استفاده از دياتوميت اصلاح شده به كمك نانوذرات اكسيد نيكل يك روش موثر با بازدهي بالا در حذف آلاينده هاي آلي رنگي و همچنين مواد آروماتيكي از پساب هاي صنعتي مي باشد.
در اين تحقيق با حذف مرحله مشتق سازي و كوتاه تر و اسان تر شدن مراحل نمونه سازي محدود تشخيص افزايش پيدا كرد. در مجموع مراحل نمونه سازي شامل استخراج TBTCl از محيط مورد نظر شستشوي ماده استخراج شده از طريق حلالهاي آلي معمول و محلولهاي اسيدي و بازي و در نهايت تشخيص نمونه هاي تهيه شده با استفاده از دستگاه GC-ECD
تثبیت نانو فتوكاتالیست Tio2 بااستفاده ازحلال پخش كننده الكی ب روی سطوح پلیمری جهت تصفیه پسابهای رنگی
در اين اختراع از حلال الكلي براي پراكندن نانو ذرات دي اكسيد تيتانيوم جهت جلوگيري از آگلومره شدن استفاده شد. براي تثبيت نانو ذرات دي اكسيد تيتانيوم بر روي ديواره هاي داخلي سيستم رنگبري از رزين پايه معدني استفاده شد. جهت شبيه سازي پساب از رنگزاي اسيدي آبي 92 استفاده گرديد. استفاده از رزين باعث مي شود كه رآكتور بستر ثابت ايجاد شود و همچنين رآكتورهايي از جنس مواد پليمري فلزي و غيره مي توان ساخت. آزمايشتهاي رنگبري در دما و فشار محيط انجام شد. هنگامي كه رزين پايه معدني بر روي سطح داخلي راكتور پوشش داده شد. بعد از واكنش پليمريزاسيون سطح رزين بوسيله حلال الكلي آماده سازي گرديد و سپس نانو ذرات دي اكسيد تيتانيوم پراكنده شده در حلال (در اولتراسونيك هموژنايزر به مدت 3 - 2 دقيقه) در مجاورت سطح آماده سازي شده رزين قرار داده شده و سطح پوشش دهي شد. از نمونه بدست آماده توسط ميكروسكوپ الكتروني عكس گرفته شد و آزمايشهاي مربوط به پوشش دهي انجام پذيرفت. براي عمل رنگبري غلظت رنگزا 50mg/l غلظت آب اكسيژنه 300mg/l و زمان رنگبري حداكثر 90min در نظر گرفته شد. در ضمن عمل رنگبري براي تمامي محدوده PH ممكن قابل انجام است و ميزان معدني شدن حداقل 95٪ است.
فرايندهاي اكسايش پيشرفته يكي از مهمترين روشهاي حذف انواع آلاينده ها از پسابها محسوب مي شود يكي از جديدترين اين روشها استفاده از امواج فرا صوت است در اين اختراع با استفاده از امواج فرا صوت همراه با كاتاليزور Nano-Al2o3 براي نخستين بار تخريب و حذف آلاينده هاي رنگي مورد بررسي و استفاده قرار گرفته است. از مزاياي اين روش علاوه بر جديد و نو بودن آن مي توان به كارايي بسيار بالا و نيز سازگار بودن با محيط زيست و باقي نگذاشتن هيچ گونه باقيمانده ي آلي اشاره نمود.
فرايندهاي اكسايش پيشرفته يكي از مهمترين روشهاي حذف انواع آلاينده ها زا پسابها محسوب مي شود يكي از جديدترين اين روشها استفاده از امواج فرا صوت است. در اين اختراع با استفاده از امواج فرا صوت همراه با كاتاليزور هاي Nano Tio2 براي نخستين بار تخريب و حذف آلاينده هاي رنگي مورد بررسي و استفاده قرار گرفته است. از مزاياي اين روش علاوه بر جديد و نو بودن آن مي توان به كارايي بسيار بالا و نيز سازگار بودن با محيط زيست و باقي نگذاشتن هيچ گونه باقيمانده ي آلي اشاره نمود.
موارد یافت شده: 19