لیست اختراعات رضا کی پور
امروزه با توجه به استفاده روز افزون از انرژي هاي نو ارائه ابزار مناسبي براي درك سيستم هاي فتوولتاييك و بررسي راه كارهاي جديد براي بهينه كردن اين سيستم ها بسيار ضروريست. \\\\\\"ماژول آموزشي دنبال كننده نقطه بيشينه توان در سيستم هاي فتوولتاييك\\\\\\" ابزاري است براي شناخت موضوع نقطه ي بيشينه توان در انواع سيستم هاي فتوولتاييك و امكان بررسي روش هاي پيدا كردن اين نقطه هم به صورت اتوماتيك (با الگوريتم هاي از پيش تعريف شده) و هم به صورت دستي فراهم ميكند. اين دستگاه براي استفاده در محيط هاي آموزشي و پژوهشي طراحي شده است، و قابليت مشاهده شكل موج هاي مدار براي فهم بيشتر دانشجويان و يا كار آموزان را دارد. و چون به صورت پيوسته الگوريتم هاي جديدي براي پيدا كردن نقطه حداكثر توان ارائه ميشود، در اين دستگاه قابليت اضافه كردن و آزمايش الگوريتم هاي جديد قرار داده شده است. به اين صورت كه ميتوان الگوريتم جديد را در محيط visual studio با زبان C# برنامه نويسي نمود و به نرم افزار طراحي شده كه با همين زبان نوشته شده است اضافه كرد. در اين دستگاه براي درك بيشتر روش پيدا كردن نقطه بيشينه توان، اطلاعات (از قبيل توان منتقل شده، ولتاژ ورودي، جريان ورودي، سيكل وظيفه و..) به صورت عددي بر روي نمايشگر تعبيه شده بر روي دستگاه و هم به صورت مصور و نموداري در كامپيوتر نمايش داده ميشود. نمودار موجود در نرم افزار به صورت Real Time ميباشد و مقدار توان تحويل گرفته شده از صفحه ي خورشيدي و مقدار سيكل وظيفه را در هر لحظه نشان ميدهد. همچنين محلي براي اتصال پراب اسيلوسكوپ پيش بيني شده است تا بتوان به راحتي تغييرات سيكل وظيفه را مشاهده نمود.
"ماژول آموزشي سيستم پمپاژ آب خورشيدي" سيستمي آموزشي است كه به دانشجويان و كارآموزان امكان يادگيري و آزمايش در مورد سيستم¬هاي پمپاژ آب خورشيدي به همراه پارامتر¬هاي تاثيرگذار بر اين سيستم را مي¬دهد. تا كنون ايده¬هاي بسياري در حوزه سيستم¬هاي پماژ آب خورشيدي مطرح گرديده است كه هز يك از طرح ها به نوبه خود با ايجاد نوآوري در قسمت¬هاي مختلف همانند فناوري نيرو محركه پمپ و ... پرداخته¬اند؛ ولي تا كنون هيچ طرحي ارائه نشده است كه در آن بستري مناسب براي آشنايي مفصل با سيستم¬هاي پمپاژ آب خورشيدي و پايه¬اي براي خلق ايده¬هاي نو براي دانشجويان و كارآموزان ارائه شده باشد. اين طرح توانسته است با ايجاد يك بستر مناسب، اين امكان را براي دانشجويان و كارآموزان ايجاد نمايد. به طوريكه اين امكان براي كاربر فراهم آمده است كه آرايش¬هاي مختلفي براي انواع سيستم¬هاي پمپاژ خورشيدي به همراه انواع شرايط كاري مختلف و اثر پارامترهاي سيستم پمپاژ آب خورشيدي بر روي عملكرد سيستم مورد بررسي و واكاوي دقيق قرار گيرد. از جمله اين امكانات مي توان به امكان اثر افزايش ميزان شدت و زاويه تابش خورشيد و اثر مقاومت هيدروليكي بر روي عملكرد پمپاژ آب، امكان كنترل دستي و اتوماتيك سطح آب و امكان جابجايي ماژول¬ها و تاثير متقابل كار با ساير ماژول¬هاي آزمايشگاهي اشاره كرد.
هدف از اين اختراع ايجاد دستگاهي سخت افزاري نرم افزاري براي تعيين دقيق مدار معادل سيم پيچي يك ترانسفورماتور به منظور تعيين سلامتي سيمپيچي در مرحله اول و در صورت وجود خطا، تعيين نوع خطا در مرحله بعد مي باشد. الگوريتم به كار رفته در اين سيستم الگوريتم جستجوي گرانشي بهبود يافته به منظور رسيدن به پاسخي دقيق با كمترين اختلاف با مقادير اندازه گيري شده مي باشد. اين سيستم شامل بخشي سخت افزاري از جمله سيمپيچي ترانسفورماتور كه به وسيله كابلهاي اندازه گيري به دستگاه تحليل پاسخ فركانسي متصل شده است خروجي آن به وسيله كابل USB به يك سيستم پردازنده كه خود شامل يك نرم افزار نوشته شده براي تعيين مدل ترانسفورماتور است، مي باشد. از جمله قابليت هاي اين سيستم تعيين مدل دقيق سيمپيچي، تعيين نوع خطاي رخ داده يا سلامت ترانسفورماتور و تعيين مكان دقيق خطا مي باشد. بدين ترتيب اين سيستم مي تواند موجب كاهش هزينه هاي سنگين تعمير ترانسفورماتور به علت تشخيص مكان و نوع خطا به شكل دقيق و عدم نياز به باز كردن تمام اجزا ترانسفورماتور شده و همچنين به وسيله آن مي توان مشكلات احتمالي ترانسفورماتور را در تست هاي دوره اي تشخيص داد.
كاربرد اختراع ركعت شمار نماز با استفاده از تلفن همراه لمسي در جلوگيري ايجاد شكيات در نماز است. اين اختراع دستگاهي است تركيبي، تشكيل شده از يك مهر مخصوص كه بر روي صفحه ي لمسي موبايل قرار مي گيرد و تعداد ركعات نماز را بر روي موبايل نشان مي دهد در زير مهر مخصوص يك فوم قابل ارتجاع قرار داده شده كه با فشرده شدن آن در هنگام سجده تماس يك رساناي الكتريكي را بين پيشاني نماز گزار و صفحه لمسي موبايل برقرار مي كند . بدين ترتيب نرم افزار آماده شده در موبايل قابليت شمردن تعداد سجده ها و ركعات نماز نماز گزار را دارد.نرم افزار تعبيه شده در موبايل امكان نشان دادن شماره ركعات و سجده ها و ارائه ي هشدارهاي لازم به نماز گزار را دارد.
در سيستم هاي گرمايش داخلي امروزه به منظور تامين گرماي مطلوب فضا، از گاز براي گرمايش مستقيم و يا گرم كردن آب و انتقال آن به نقاط مورد نياز، استفاده مي شود. مشكلات استفاده از اين روش اتلاف انرژي، مصرف زياد گاز، سختي انتقال انرژي به دليل استفاده از لوله كشي آب و ايجاد گرماي نامتوازن است. با پيشرفت فناوري ايده استفاده از بتن هاي رسانا به منظور يخزدايي و برف زدايي رويه راه و پل مورد توجه پژوهشگران قرار گرفت. سيستم معرفي شده در اين اختراع سيستم گرمايش مبتني بر ملات رسانا مي باشد كه با استفاده از جريان برق، گرماي مورد نياز را از طريق ديوارهاي جانبي و نيز كف و تامين مي كند. به منظور حفظ ايمني و كنترل دماي محيط داخلي از يك سيستم كنترلي الكتريكي استفاده شده است. از مزاياي اين اختراع مي¬توان به ايجاد گرمايي يكنواخت، مصرف انرژي بهينه به موجب استفاده از يك سيستم كنترلي، پياده سازي آسان، هزينه اجرا ونصب معقول و در دسترس بودن مواد اوليه اشاره كرد.
امروزه موضوع كاهش هارمونيكهاي ايجاد شده دراثر بارهاي غيرخطي و تجهيزات غيرخطي در شبكه توزيع متشكل از منابع توليد پراكنده، كه در آنها از انرژيهاي تجديدپذير براي توليد توان استفاده ميشود، بسيار مورد توجه قرار گرفته است. به همين دليل، در اين اختراع، روش و سيستمي آنلاين براي كاهش اعوجاج هارمونيكي ريزشبكههاي الكتريكي كه در آن از منابع توليد پراكنده يا فيلترهاي اكتيو استفاده شده است، ارائه شده است. در اين روش براي بهينهسازي هارمونيكي شبكه، يك كنترلر مركزي مبتني بر الگوريتم بهينهسازي ارائه شده است. در اين كنترلر، مولفههاي هارمونيكي باسهاي شبكه به صورت آنلاين دريافت ميگردد و اندازه و زاويه مولفه هارمونيكي بهينه جهت كاهش اعوجاج هارمونيكي باس بحراني يا كل شبكه توليد ميگردد.
موارد یافت شده: 6