لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه سمنان
277 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 277
تاریخ ثبت: 1398/01/20
خلاصه اختراع:

در اين اختراع براي نخستين بار از لايه‌هاي فلز مس و همچنين نانو لوله‌هاي كربني به طور همزمان براي بهبود خصوصيات زمينه آلومينيم استفاده شده است. بنابراين انتظار مي‌رود كه با توجه به هدايت الكتريكي تقريبا دو برابري مس نسبت به آلومينيم و خواص بي نظير نانولوله‌هاي كربني در هدايت الكتريكي و گرمايي، اين خواص در نانوكامپوزيت آلومينيم توليد شده؛ بهبود يابد. در اختراع حاضر؛ ابتدا ورق هاي آلومينيم و مس در ابعاد مساوي (mm 50×150) برش داده شده و پس از آماده سازي سطوح ورق ها با برس هاي سيمي، درصد وزني معيني از نانولوله هاي كربني چندديواره به صورت پاشيدن پودر بر روي سطوح ورق هاي مسي و آلومنيوم پخش مي‌شوند و سپس اين ورق ها به صورت لايه‌هاي متوالي از مس و آلومينيم روي هم قرار داده شده و پس از ثابت شدن توسط مفتول هاي مسي، از دستگاه نورد عبور مي‌كنند تا اتصال ايجاد شود. در اين فرآيند براي ايجاد چسبندگي در پاس اول 65 درصد كاهش سطح اعمال مي‌شود تا به صورت كامل چسبندگي بين ورق هاي مس و آلومنيوم رخ دهد اين كاهش سطح مقطع در پاس هاي بالاتر براي ايجاد ريز ساختار و همچنين توزيع يكنواخت مس و نانولوله هاي كربني به ميزان 50 درصد در نظر گرفته مي‌شود. افزودن تقويت كننده نانو لوله هاي كربني فقط در پاس اول انجام مي‌پذيرد. با افزايش تعداد پاس هاي نورد، نانوكامپوزيت حاصل داراي توزيع يكنواخت‌تري از مس و نانولوله‌هاي كربني در زمينه آلومنيمي خواهد بود.

تاریخ ثبت: 1398/01/31
خلاصه اختراع:

در اين طرح، يك دستگاه تست خستگي سايشي (فرتينگ) با نوآوري دما بالا به همراه سيال روانكار به دستگاه تست خستگي طراحي و اضافه مي¬شود. فرتينگ به معني سايش اصطكاكي ارتعاشي است كه در جناح پايين رينگ پيستون خودرو، اجزاي موتور توربين، اكسل، كلاهك شاتون و... اتفاق مي-افتد. با به كارگيري اين آزمون مي¬توانيم به آلياژ بهينه براي طراحي موارد فوق دست يابيم و به طور تخصصي با رسيدن به آلياژ مناسب در پيستون، عملكرد موتور را بهبود مي¬دهيم. در اين طرح با بررسي مدل¬هاي موجود از خستگي سايشي، ايده ساخت دستگاه خستگي سايشي دما بالا با امكانات خاص نظير شرايط كنترل نرخ سايش و غيره مطرح گرديده است. در طرح حاضر با استفاده از يك رينگ نگهدارنده كه در اطراف نمونه تحت دوران قرار مي¬گيرد، امكان ثابت كردن پدها در دو طرف قطعه آزمون و ايجاد شرايط سايش فراهم خواهد شد. نيرويي كه پدها به نمونه وارد مي¬كند توسط نيروسنج اندازه¬گيري خواهد شد. اين نيرو توسط فنرهايي كه در پشت پد تعبيه شده¬اند ايجاد خواهد شد. مقدار نيرو با پيچ تنظيمي كه ميزان فشردگي فنر را تعيين مي¬كند، كنترل خواهد شد. به منظور ايجاد شرايط روانكاري، روي پدها مسيري ايجاد گرديده كه روغن از آن خارج شده و با نمونه آزمون در تماس خواهد بود. تزريق روانكار به ابتداي اين مسير توسط پمپ هيدروليكي با قابليت تنظيم فشار انجام خواهد شد. فشار تزريق روغن مي¬تواند تعيين‌كننده نرخ سايش و ضريب اصطكاك باشد. در بخش زيرين قطعه ظرفي براي جمع¬آوري روغنِ ريخته شده از اطراف پدها و نمونه تعبيه شده است. علاوه بر تجهيزات فوق، با استفاده از گرمكن الكتريكي كه در اطراف قطعه آزمون قرار خواهد گرفت، دماي آن در حين آزمون تحت كنترل خواهد بود و شرايط انجام آزمون در دماهاي بالا فراهم مي¬گردد. دما قطعه توسط گرمكن بالا مي¬رود و مقدار دماي قطعه توسط تفنگ مادون قرمز قرائت خواهد شد.

تاریخ ثبت: 1398/03/04
خلاصه اختراع:

دستگاه ريموت كنترل بيننده شمار سيمكارتي دستگاهي است كه با قصد دادن اطلاعات دقيق از تعداد بينندگان شبكه هاي تلويزيوني به صورت لحظه اي و آنلاين طراحي و ساخته شده است . اين دستگاه شامل قسمت ريموت (فرستنده )و يه قسمت مانيتورينگ(گيرنده ) مي باشد . طرز كار دستگاه به اين صورت مي باشد كه بيننده به محض انتخاب كانال مورد نظر كد مربوط به كانال انتخاب شده توسط مدار فرستنده كه در ريموت قرار دارد در بستر GPRS ارسال مي گردد و در قسمت بعد ديتاي ارسال شده توسط ريموت در سيستم گيرنده دريافت شده و به شماره به تعداد بينندگان اضافه مي كند و در نهايت تعداد بينندگان به صورت مانيتورينگ نمايش داده مي شود.

تاریخ ثبت: 1398/03/04
خلاصه اختراع:

پيستون خودرو به دليل كاركرد در شرايط دمايي و بارگذاري متغير، همواره در معرض خستگي مكانيكي و شوك حرارتي قرار دارد. در حين كاركرد موتور، پيستون همواره طي سيكل هاي تراكم، اشتعال و انجام كار و خروج دود، مقادير مختلف تنش را تجربه مي¬كند كه اين امر سبب بروز پديده خستگي پرچرخه در اي قطعه از موتور مي¬گردد. در اين طرح، به توليد نانوكامپوزيت پايه آلومينيوم-سيليسيوم مورد استفاده درپيستون موتور (خودرو) بااستفاده از ريخته¬گري گردابي و باهدف بهبود خواص مكانيكي و خستگي پرداخته شده است. دو نكته حائز اهميت در اين طرح عبارتند از: توزيع يكنواخت ذرات تقويت¬كننده در زمينه آلومينيوم (كيفيت مطلوب ازديدگاه متالورژيكي) و نكته ديگر، بهبود خواص مكانيكي و خستگي با تاكيد برخواص تريبولوژيكي آلياژ آلومينيوم- سيليسيوم (بهبود خواص خستگي). هردو عامل در اين طرح بررسي شده و كيفيت مطلوب از هر دو جهت، تصديق گرديده است. عمر خستگي نانوكامپوزيت‌هاي توليد شده توسط دستگاه خستگي خمش دوراني دو نقطه مورد آزمايش قرارگرفته است كه نتايج، حاكي از افزايش عمر خستگي براي نانوكامپوزيت¬هاي توليد شده مي¬باشد. نوآوري¬هاي اين طرح را مي¬توان به شرح زير بيان داشت: • ساخت نانو كامپوزيت پايه آلومينيوم پيستون با استفاده از نانو ذرات سراميكي سيليس • افزايش سختي و استحكام آلياژ پيستون مورد استفاده در موتور خودرو • بهبود عمر خستگي آلياژ پيستون خودروها به روش ساخت نانوكامپوزيت (اضافه¬كردن نانوذرات سيليس به عنوان ذرات تقويت¬كننده) تقويت زمينه آلياژ پيستون با تشكيل و گسترش فازهاي بين فلزي در زمينه (بهبود خواص تريبولوژيكي)

تاریخ ثبت: 1397/09/28
خلاصه اختراع:

دينامومتر ابزاري است كه براي اندازه گيري مقدار نيرو بكار برده مي شود. در حال حاضر ابزاري كه بتواند مقدار نيروي بيش از يك نفر را اندازه گيري نمايد وجود ندارد، بنابراين در اين پژوهش سازه¬اي طراحي و ساخته شد كه قابليت اعمال نيروي 2 تا 10 نفر در آن طراحي شده است. ورزشكاران مي¬توانند ازطريق زنجيري كه سازه را به صفحه سنسور متصل مي¬كند، اعمال نيرو كرده و به واسطه ارتباط سنسور با رايانه مقدار نيروي اعمال شده بر روي صفحه رايانه نمايش داده ¬شود. دينامومترهاي موجود عمدتاً يا كاربرد صنعتي دارند و يا در حوزه انساني به صورت انفرادي بكار برده مي¬شوند، لذا ضرورت دارد سازه¬اي براي اندازه¬گيري ميزان نيروي يك تيم ساخته شود. اين ابزار از دو بخش سخت افزاري و نرم افزاري تشكيل شده است كه بخش نرم افزاري و سنسور حساس به كشش قبلاً توسط شركت دانش سالار ايرانيان ساخته شده است و مالكان اين طرح هيچ ادعايي مبني بر ساخت نرم افزار و سنسور ندارند، بنابراين گروه پژوهشي اقدام به ساخت سازه¬اي نمود كه قابليت اعمال نيرو به سنسور كششي را داشته باشد.

تاریخ ثبت: 1397/12/21
خلاصه اختراع:

پساب رنگي توليد شده از صنايع نساجي و توليد رنگ بيشتر، داراي آثار سمي روي اكوسيستم¬هاي آبي است. اين رنگ¬ها و محصولات ناشي از تخريب آن¬ها، داراي خواص سمي و سرطان¬زايي براي انسان¬ و گونه¬هاي ميكروبي آبزيان است كه مشكلات زيست محيطي فراواني ايجاد ميكند. در سال¬هاي اخير فرآيند اكسيداسيون پيشرفته به عنوان روشي جايگزين به جاي روش¬هاي مرسوم حذف آلاينده¬هاي آلي پيشنهاد شده است. از آنجائي كه دي اكسيد تيتانيوم از نظر شيميايي و بيولوژيكي خنثي بوده و داراي فعاليت بالا، پايداري زياد در برابر تابش نور، ارزان، غير سمي با قابليت فعال‌سازي مجدد و آسان است، لذا به طور گسترده به عنوان فتوكاتاليست در فرآيند هاي تخريب فتوكاتاليستي مورد استفاده قرار گرفته است. يكي از اهداف اختراع مورد نظر، تغيير در اندازه شكاف انرژي دي اكسيد تيتانيوم و اصلاح آن با بارگذاري اكسيد آهن و افزايش مساحت سطح فتوكاتاليست از طريق مونت موريلونيت مي باشد كه با استفاده از آناليزهاي XRD ، SEM ، FT-IR و DRS به شناسايي كامپوزيت سنتز شده تاييد مي¬شود. روش سنتز كامپوزيت مورد نظر در اين اختراع دو مرحله اي بوده كه در مرحله اول سنتز تيتانيوم دي اكسيد/ اكسيد آهن به روش بارورسازي با كمك امواج اولتراسونيك و مرحله دوم نشاندن جاذب مونت موريلونيت به روش تلقيح بر روي كامپوزيت دو جزيي است. در اين روش از حلال اتانول به عنوان حلالي ارزان، بي خطر و قابل دسترس در كليه مراحل سنتز استفاده شد. از امواج التراسونيك براي سنتز كامپوزيت استفاده شد كه كاهش زمان را در پي داشت. همچنين از لامپ هاي مرئي جهت نور دهي و تخريب استفاده شد كه در مقايسه با نور فرابنفش خطرات بسيار كمتري داشت. از مونت موريلونيت به عنوان جاذبي قوي، در دسترس و نسبتا ارزان با مساحت سطح ويزه بالا و قابليت بازيابي مجدد استفاده شد. با اصلاح سطح تيتانيوم دي اكسيد به واسطه افزودن آهن اكسيد باند گپ انرژي كاهش يافته و فعاليت نوري كامپوزيت به محدوده نور مرئي انتقا يافت. عملكرد اين فوتوكاتاليست براي تخريب رنگ مورد ارزيابي قرار گرفت كه تخريب بسيار بالايي را در پي داشت.

تاریخ ثبت: 1398/03/29
خلاصه اختراع:

سايش در سطوح آزاد و براده ابزارآلات برشي از مهم¬ترين عوامل اتمام عمر ابزار و يكي از پارامتر¬هاي افزايش قيمت تمام¬شده قطعات مي¬باشد. پژوهش¬هايي كه سبب كاهش سايش ابزار و يا ارائه پوشش¬هاي مقاوم به سايش مي¬شوند به طور غير مستقيم سبب كاهش هزينه توليد و در نهايت كاهش قيمت تمام شده قطعات خواهد شد. اولين قدم به منظور بررسي خواص سايشي اين اجزا، دستگاه آزموني است كه تا حد ممكن شرايط واقعي را شبيه¬سازي و آزمون را تحت اين شرايط اجرا كند. دستگاه¬¬هاي آزمون سايش به لحاظ نوع حركت، عدم فراهم آوردن شرايط واقعي كاركرد، عدم استفاده از هندسه واقعي و پارامتر¬ اشتباه، مناسب بررسي خواص سايشي ابزارآلات ساخت نبوده اين دستگاه با قابليت كاركرد در دماي بالا (تا حداكثر 300 درجه سانتيگراد)، نيرو نسبتا بالا و محيط روانكاري (هرگونه روانكار خنثي)، جهت استفاده در اين بخش طراحي و مشكلات مرتبط با ساير دستگاه را حل كرده است. با توجه پيشرفت صنعت اين دستگاه مي¬توان در بخش¬هاي مختلف شركت¬هاي توليدي از جمله مراكز توليد ابزارآلات ماشينكاري، مراكز آموزشي و بخش¬هاي تحقيق و توسعه شركت¬هاي توليدي جهت مشخصه¬يابي پديده سايش، بررسي پوشش¬ها و مواد استفاده شود.

تاریخ اظهارنامه: 1397/12/06
تاریخ ثبت: 1397/12/06
خلاصه اختراع:

سامانه غشايي كامپوزيتي سيليكاتي در تركيب با فرآيند الكتروشيميايي براي جداسازي يون هاي فلزي مانند مس از آب، در مقايسه با ساير غشاهاي كامپوزيتي، در زمان كوتاهتر و دماي پخت پايين تر، با روش ساخت آسان و بكارگيري مواد ارزان قيمت و در دسترس ساخته شد. از ويژگي هاي بارز اين غشاء مي توان به مقاومت بالا در برابر خوردگي و قابليت استفاده ي مكرر در فرايندهاي جداسازي با حداقل گرفتگي حفره ها اشاره كرد. اين سامانه كه تركيبي از الكترود و غشاء است، تصفيه آب را در يك مرحله انجام مي دهد. تصفيه آب شامل حذف يون هاي مس از آب مي باشد به اين ترتيب كه در اثر جريان الكتريكي يون مس به صورت اكسيد مس در آب ته نشين مي شود. سپس محلول تصفيه شده پس از فيلتراسيون، توسط دستگاه طيف سنج UV-Vis آناليز مي شود و نتايج، كاهش چشم گيري در غلظت يون مس موجود در آب را نشان مي دهد.

تاریخ ثبت: 1396/12/07
خلاصه اختراع:

در طول چند دهه‌ي اخير، رشد جمعيت و صنعتي شدن كشورها توجه زيادي را به حذف آلاينده‌ها از محيط‌زيست معطوف كرده است. در اين بين آلودگي آب از اهميت بسزايي برخوردار است زيرا كيفيت آب به‌طور مستقيم بر سلامت انسان و حيات‌وحش اثر مي‌گذارد. بنابراين تصفيه‌ي پساب‌ها قبل از رهايش آن‌ها به محيط‌زيست، يك نياز ضروري مي‌باشد. روش‌هاي مختلفي براي حذف آلاينده‌ها از آب و پساب‌ وجود دارد كه ازجمله‌ي آن‌ها مي‌توان به تبادل يون، الكترودياليز، جذب سطحي و فناوري غشايي اشاره كرد. در بين روش‌هاي فوق، از اولترافيلتراسيون غشايي به‌عنوان يك روش موثر با عملكرد ساده و دوستدار محيط‌زيست به‌طور گسترده استفاده شده‌است كه در اين فرآيند، غشا يك لايه‌ي نازك با ضخامت مشخص است كه براي جداسازي انتخابي اجزاي يك سيال بر اساس نيرو محركه‌ي اختلاف فشار، از آن استفاده مي شود. در بين غشاهاي اولترافيلتراسيون، پلي‌اترسولفون به علت مقاومت شيميايي و پايداري حرارتي بالا يكي از پركاربردترين انواع غشاها است. گرفتگي و كاهش شار در طول فرآيند اولترافيلتراسيون، اقتصاد اين فرآيند را محدود مي‌كند. به عبارت ديگر، شار بالا، ميزان پس‌زني خوب حل‌شونده و مقاومت گرفتگي اندك ازجمله پارامترهايي هستند كه در عملكرد غشا تاثير بسزايي دارند و به‌طور عمده به ساختار حفره‌ها و خواص سطح غشا بستگي دارند و در بسياري از موارد، كليد بهبود عملكرد غشا در خود غشا و اصلاح آن است و به پيش تصفيه خوراك و طراحي ماژول بستگي ندارد. ازجمله مشكلات موجود در زمينه‌ي سنتز كامپوزيت‌هاي غشايي شامل پليمر/ ماده‌ي پركننده ، ناسازگاري بين نانوذره با ماده‌ي پركننده است؛ در حالي كه اين مساله بيشتر در غشاهاي جداسازي‌هاي گاز رايج است اما اثر خود را بر فرآيندهاي وارونگي فاز نيز مي‌گذارد. بنابراين نياز به يك پركننده‌ي جديد به‌منظور رفع اين مشكل كاملا محسوس است. مواد با چارچوب‌هاي فلزي - آلي، دسته‌ي جديدي از مواد كريستالي متخلخل هستند كه از واحدهاي فلزي و پيوند‌دهنده‌هاي آلي تشكيل شده‌اند و به علت ساختار حفره‌ها و خواص شيميايي قابل كنترل سطح، تخلخل و سطح ويژه بالا گزينه‌هاي‌خوبي براي اصلاح سطح هستند. تركيب نسبي يون‌هاي فلزي با پيونددهنده‌هاي آلي منجر به ايجاد موادي با سايز حفره‌هاي مختلف شده و اتصال دهنده‌ها، ميليون‌ها امكان اتصال مختلف را ارائه مي‌كنند. از آن‌جايي كه آلومينيوم فومارات يكي از جديدترين مواد با چارچوب فلزي-آلي(MOF ) است و تاكنون اثر آن به عنوان افزودني براي ساخت كامپوزيت‌هاي غشايي مورد بررسي قرار نگرفته است؛ در اين تحقيق، از اين نانوذرات به منظور ساخت كامپوزيت‌هاي غشايي آلومينيوم فومارات/ پلي‌اترسولفون استفاده شد و زاويه تماس آن‌ها به‌منظور بررسي ميزان ترشوندگي غشاها اندازه‌گيري شد. تراوايي غشاها نسبت به آب نيز در يك سيستم اولترافيلتراسيون انتها بسته تحت فشار ثابت مورد بررسي قرار گرفت. ميزان پس‌زني غشاها نيز با عبور نوعي پروتئين گاوي به نام بوين سرم آلبومين (BSA) از غشا در فشار ثابت 2 بار اندازه‌گيري شد.

تاریخ ثبت: 1396/11/03
خلاصه اختراع:

پليمرها به عنوان موادي كه از نظر هدايت حرارتي و الكتريكي مقاوم هستند، شناخته شده اند. اما در مواردي نياز است كه توانايي انتقال حرارت را داشته باشد. در حال حاضر دستيابي به چنين خواصي دور از انتظار نبوده و استفاده از نانو ذرات ميتواند چاره كار باشد. براي اين منظور ابتدا نانو كامپوزيت هاي يورتان آكريلات- رس پخت شونده با پرتوي فرا بنفش سنتز شد، سپس اثر نانو ذرات بر پايداري حرارتي، خواص مكانيكي و هدايت حرارتي نانو كامپوزيت هاي يورتان آكريلات (UA) مورد بررسي قرار گرفت. تصاوير به دست آمده از SEM نشان داد نانو ذرات به طور يكنواخت در بستر پليمر پخش شده اند. پايداري حرارتي نمونه ها به وسيله آناليز وزن سنجي حرارتي (DTG) بررسي گرديد. آناليز DMTA نشان داد افزودن مقدار معيني از نانو ذرات رس (3% و 5% وزني) به بستر پليمر سبب بهبود قابل توجهي در خواص مكانيكي نانو كامپوزيت ها مي شود. همچنين آناليز عكس برداري حرارتي زير قرمز نشان داد هدايت حرارتي نانو كامپوزيت ها با افزايش مقدار نانو ذرات (3% و 5% وزني) افزايش يافت.

موارد یافت شده: 277