لیست اختراعات با مالکیت
سيدمهدي حسيني
39 عدد
سايش در سطوح آزاد و براده ابزارآلات برشي از مهم¬ترين عوامل اتمام عمر ابزار و يكي از پارامتر¬هاي افزايش قيمت تمام¬شده قطعات مي¬باشد. پژوهش¬هايي كه سبب كاهش سايش ابزار و يا ارائه پوشش¬هاي مقاوم به سايش مي¬شوند به طور غير مستقيم سبب كاهش هزينه توليد و در نهايت كاهش قيمت تمام شده قطعات خواهد شد. اولين قدم به منظور بررسي خواص سايشي اين اجزا، دستگاه آزموني است كه تا حد ممكن شرايط واقعي را شبيه¬سازي و آزمون را تحت اين شرايط اجرا كند. دستگاه¬¬هاي آزمون سايش به لحاظ نوع حركت، عدم فراهم آوردن شرايط واقعي كاركرد، عدم استفاده از هندسه واقعي و پارامتر¬ اشتباه، مناسب بررسي خواص سايشي ابزارآلات ساخت نبوده اين دستگاه با قابليت كاركرد در دماي بالا (تا حداكثر 300 درجه سانتيگراد)، نيرو نسبتا بالا و محيط روانكاري (هرگونه روانكار خنثي)، جهت استفاده در اين بخش طراحي و مشكلات مرتبط با ساير دستگاه را حل كرده است. با توجه پيشرفت صنعت اين دستگاه مي¬توان در بخش¬هاي مختلف شركت¬هاي توليدي از جمله مراكز توليد ابزارآلات ماشينكاري، مراكز آموزشي و بخش¬هاي تحقيق و توسعه شركت¬هاي توليدي جهت مشخصه¬يابي پديده سايش، بررسي پوشش¬ها و مواد استفاده شود.
امروزه افراد براي رفع نيازهاي سلامت از حسگرهاي سلامت و دستگاههاي سيار بهره ميگيرند. اين حسگرها دادههاي سلامت از قبيل ضربان قلب، نوارقلب، فشارخون و كالري مصرفي را نمايش ميدهند اما نمونهاي از اين دستگاه ها در ارسال و نمايش داده نوار قلب با مشكل مواجه است. همچنين در مواقع اورژانسي فيدبكي به كاربر نمي دهد. در طرح حاضر به منظور بهبود مشكل ارسال داده نوار قلبِ مناسب با استفاده از ماژول واسط براي دريافت خروجي ولتاژي مناسب، اين نياز مرتفع گرديد و با استفاده از حسگر ژيرسكوپ مي توان تشخيص داد فرد در حال حركت يا سكون است و درنتيجه تشخيص دقيق تري از وضعيت فرد داشت، همچنين در مواقع اورژانسي اين سيستم به بيمار و فرد ديگري كه از قبل در سيستم تعريف مي شود آلارم لازم را ميدهد. در نهايت خروجي اين داده براي نمايش نوار قلب، ارسال به پزشك و محاسبه كالري مصرفي، از طريق برنامه اندرويدي مورد استفاده قرار گرفته است. به منظور ارسال داده هاي حسگر به سيستم مركزي جهت تحليل بيشتر از ماژول sim 800، استفاده شده است . البته قبل از ارسال دادهها از روش هاي سنسورفيوژن استفاده شده است كه منجر به كاهش قابل توجهي در حجم داده انتقالي و درنتيجه كاهش مصرف انرژي و افزايش طول عمر باتري(كه مسئله مهمي در ارتباط با حسگرها مي باشد) مي شود. در نهايت داده هاي ارسال شده داخل شبكه به لايهي edge يعني نزديك ترين لايه به حسگر ارسال شده و توسط SDN كنترل ميشود كه در اينجا به عنوان يك سيستم عامل شبكه عمل ميكند. داده هاي حسگر پس از عبور از SDNبه سيستم مركزي فرستاده ميشوند. و درنهايت نتيجه نهايي براي آگاهي از وضعيت سلامت به كاربر ارسال خواهد شد. بنابراين اين حسگر نوعي حسگر سلامت براي استفاده توسط تمام افراد جامعه مخصوصا بيماران قلبي- عروقي ميباشد. همچنين براي تمام افراد مبتدي كه به نحوي با گوشيهاي اندرويدي در ارتباط هستند قابل استفاده خواهد بود.
بر اساس پژوهش¬هاي انجام شده، درصد بسزايي از اتلاف توان موتور به علت سايش ميان قطعات موتور بوده و بيش از نيمي از اين اتلاف در مجموعه پيستون- سيلندر- رينگ و در اثر سايش بين اين اجزا رخ خواهد داد. با توجه به افزايش قيمت نفت، سوخت¬هاي فسيلي و سخت¬گيرانه¬تر شدن ملاحظات زيست محيطي، پژوهش¬هاي زيادي جهت افزايش بازدهي موتور¬هاي احتراق دروني انجام شده است، به همين دليل بررسي پوشش¬هاي مقاوم در برابر سايش به يكي از موضوعات مهم در طراحي اين اجزا تبديل شده است. اولين قدم به منظور بررسي خواص سايشي اين اجزا، دستگاه آزموني است كه تا حد ممكن شرايط واقعي را شبيه¬سازي و آزمون را تحت اين شرايط اجرا كند. دستگاه¬¬هاي آزمون سايش به لحاظ نوع حركت، عدم فراهم آوردن شرايط واقعي كاركرد، عدم استفاده از هندسه واقعي و پارامتر¬ اشتباه، مناسب بررسي خواص سايشي اجزاي مجموعه موتور نيستند، اين دستگاه با قابليت كاركرد در دماي بالا (تا حداكثر 300 درجه سانتيگراد)، نيرو نسبتا بالا و محيط روانكاري (به جز روانكار اسيدي)، جهت استفاده در اين بخش طراحي و مشكلات مرتبط با ساير دستگاه را حل كرده است. با توجه پيشرفت صنعت، اين دستگاه مي¬توان در بخش¬هاي مختلف شركت¬هاي توليدي از جمله مراكز توليد قطعات موتور، مراكز آموزشي و بخش¬هاي تحقيق و توسعه شركت¬هاي توليدي جهت مشخصه¬يابي پديده سايش، بررسي پوشش¬ها و مواد استفاده شود.
در اين پژوهش ابتدا نانو ذرات دي اكسيد منگنز به روش الكتروشيميايي سنتز گرديد و عملكرد اين نانو ذرات در حذف فلز سنگين سرب مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد كه نانو ذرات دي اكسيد منگنز قادر به حذف 98 درصدي سرب از آبهاي آلوده مي باشد.
اين سيستم بصورت بي سيم و از فواصل دور يا نزديك، كنترل چراغ هاي راهنمايي و رانندگي را فراهم مي سازد. با ارسال سيگنال ماموريت چراغ هاي راهنمايي به حال آماده باش در آمده و با دريافت سيگنال فعال سازي چراغ مسير مشخص شده سبز مي گردد. سيگنال فعال سازي مي تواند توسط دستگاهي كه روي وسايل نقليه نصب مي شود (در زمان نزديك شدن وسيله نقليه به چهار راه) و همچنين توسط مركز كنترل چراغ ها (در هر زمان دلخواه) ارسال شود. از جمله كاربرد هاي اين سيستم در موارد اورژانسي مانند وسايل نقليه مربوط به آتش نشاني و آمبولانس ها، و همچنين در خودرو هاي ديپلماتيك يا سياسي است.
زاويه بار، يكي از پارامترهاي مهم در ژنراتورهاي سنكرون به شمار ميرود، چراكه آگاهي از آن، ميتواند نقش تعيين كنندهاي را در مطالعه پايداري سيستمهاي قدرت ايفا كند. همچنين در مدلسازي ديناميكي تجهيزات نيروگاهي، اندازهگيري زاويه بار به عنوان يكي از پارامترهاي ديناميكي مهم، سهم بسزايي را در تخمين پارامترهاي ديناميكي سيستم دارا ميباشد. با اين وجود در نيروگاهها، تجهيزاتي براي اندازهگيري اين پارامتر بسيار مهم، وجود ندارد. حتي در تمام مطالعات تحقيقاتي و مقالات علمي منتشر شده در مجلات معتبر علمي و اختراعات ثبت شده در داخل و در سطح بين المللي نيز به منظور محاسبه اين پارامتر بسيار مهم در پايداري نيروگاه از روش هاي تخمين غير مستقيم استفاده مي نمايند. در اين طرح دستگاه منحصر به فرد اندازهگيري زاويه بار ژنراتورهاي سنكرون را به صورت بلادرنگ و با دقت بالا، ارائه شده است. براي بدست آوردن زاويه بار، از دو سيگنال استفاده شده است. سيگنال اول خروجي سنسور نوري دورشمار است كه وظيفه تشخيص موقعيت فيزيكي شفت و همچنين اندازهگيري دوره تناوب چرخش روتور را بر عهده دارد. سيگنال دوم، يكي از فازهاي ولتاژ ترمينال است كه از PT خروجي ژنراتور گرفته ميشود. به منظور پردازش سيگنالهاي ورودي كه شامل سيگنال تشخيص موقعيت شفت روتور و سيگنال تشخيص عبور از صفر سيگنال ولتاژ خروجي ژنراتور و به منظور اندازه گيري زاويه بار، بورد پردازشي مبتني بر پردازنده DSPIC33FJ256 استفاده شده است. دستگاه مذكور قابليت نمايش، ذخيره سازي داده روي كارت SD/MMC، خروجي آنالوگ، و همچنين ارسال زاويه بار اندازهگيري شده را دارد و به راحتي ميتوان دادههاي مورد نظر را در لحظه و به صورت آنلاين بر روي نمايشگر LCD مشاهده كرد يا براي تحليل آفلاين روي حافظه دستگاه يا ساير تجهيزات ثبت داده، ذخيرهسازي نمود.
بررسي دورهاي پارامترهاي ديناميكي در ژنراتورها و تجهيزات نيروگاهي و بدست آوردن مدلي دقيق از شرايط ديناميكي اين تجهيزات، يكي از مباحث مهم در بهينهسازي الگوريتمهاي كنترلي و تحليل منابع خطا در اين گونه سيستمها به شمار ميرود. تا كنون روشها و تجهيزات زيادي براي اندازهگيري و ذخيرهسازي دادههاي مرتبط با پارامترهاي ديناميكي سيستمهاي قدرت، معرفي و استفاده شده است. اكثر اين تجهيزات، سيستمهاي ديتالاگر يا جمعآوري داده با قابليت نمونه برداري و ذخيرهسازي داده از طيف خاصي از سيگنالهاي استاندارد مانند سيگنالهاي جريان يا ولتاژي خروجي CT و PT ميباشند. اين در حالي است كه براي تشخيص پارامترهاي ديناميكي، بسياري از سيگنالهاي ديگر مانند دور شفت ژنراتور، جريان و ولتاژ تحريك، ميزان باز يا بسته بودن شيرهاي كنترل و وضعيت گاورنر نيز بايد اندازهگيري و ذخيرهسازي شود. از طرفي استفاده از چندين ديتالاگر، همزماني نمونه برداري را دچار مشكل كرده و اين مسئله دقت و كيفيت مدل ديناميكي بدست آمده را به ميزان زيادي تحت تاثير قرار ميدهد. ديتالاگر مورد نظر، اين امكان را فراهم ميكند تا بتوان طيف گسترده سيگنالهاي ابزار دقيق و الكتريكي تجهيزات نيروگاهي را با سرعت و رزولوشن بالا و به صورت سنكرون نمونه برداري و ذخيره سازي نمود.
بسمه تعالي خلاصه اختراع، مواد13 و 14 دستگاه چند منظوره مكانيكي– الكترونيكي برداشت ميوه مجهز به دوربين شامل دو بخش مي باشد: 1- بخش مكانيكي كه شامل بوم با قابليت تغيير طول، قيچي و مكانيزم انتقال نيرو 2- بخش الكترونيكي شامل دوربين و يك صفحه ي نمايش دهنده (مانيتور) مي باشد. چيدن ميوه هاي موجود در ارتفاع بالاي درخت و هرس شاخه هاي درخت خرما و گرده افشاني آن و همجنين برداشت مركبات بدون خراش در محل اتصال به شاخه درخت مشكلاتي است كه هر باغباني با آن روبرو مي شود بنابراين دستگاهي طراحي و ساخته ايم به طوري كه يك دوربين به منظور مشاهده ي عمل برش و موقعيت تيغه ي برش بر روي قيچي نصب شده و تصاوير مربوطه را بر روي مانيتوري كه بر روي بوم دستگاه نصب گرديده نشان مي دهد. بوسيله دستگيره ي پائين بوم كار انتقال نيرو به قيچي انجام مي گيرد. با حركت دادن بوم و تغيير ارتفاع آن، قيچي را در نزديكي ميوه هدايت نموده و با مشاهده ي موقعيت تيغه ي برش و شاخه ميوه در مانيتور عمل برش را از محل مناسب انجام مي دهيم. براي هرس كردن شاخه هاي درخت خرما نيز به همين صورت عمل مي كنيم.
يكي از مشكلات توليد فومهاي فلزي به خصوص در روشهاي متداول ذوبي و متالورژي پودر، تقويت ساختار فومها با بهرهگيري از افزودن يكنواخت نانوذرات سراميكي به ساختار و كنترل اندازه و شكل حفرات است. در اين ابداع از فرايند پيوند نوردي و آنيل پيوسته به عنوان روشي نوين جهت توليد پيشماده نانوكامپوزيتي با قابليت فومشوندگي حاوي ذرات عامل فومساز (هيدريد تيتانيم) و نانوذرات سراميكي تقويت كننده (كاربيد سيليسيم) استفاده شده است. اين روش بر پايه افزودن پودرهاي عامل فومساز و تقويتكننده بين تعداد دلخواه ورقه آلومينيومي، پيوند نوردي با كاهش ضخامتي متناسب با تعداد ورقهها، آنيل بين پاسي، برش ورقههاي آنيل شده به دو قسمت و تكرار فرايند تا 8 سيكل بنا شده است. ورقههاي نانوكامپوزيت نهايي كه از توزيع يكنواخت عوامل فومساز و تقويتكننده بهره ميگيرند در قالبهاي فلزي با كف پوش سراميكي و در پوش فلزي قرار گرفته و جهت عمليات فومسازي نهايي به كورههاي پيشگرم با دماي مناسب منتقل ميشوند. محصول نهايي، قطعات فوم نانوكامپوزيت آلومينيوم حاوي سلولهايي بسته با توزيع و شكل مناسب، تقويت شده با نانوذرات سراميكي است كه در ساخت پانلهاي ساندويچي سبك با استحكام بالا، بدنه اتومبيلهاي مسابقه و صنايع هوافضا ميتواند مورد استفاده قرار گيرد.
اين اختراع روشي را براي تعيين چگالي كاربران و فاصله ي آنها از BTS در تلفن همراه، با استفاده از تكنولوژي راديوي شناختي و ايده ي سنجش گروهي ارائه مي دهد. در اين اختراع، سنجش گروهي با تجهيز BTS و گوشي همراه به فناوري راديو شناختي پياده سازي شده است. با توجه به اين كه سنجش گروهي به عنوان يك ويژگي نسل پنجم تلفن همراه پيشنهاد شده است ولي هنوز نمونه عملي از كاربرد آن در شبكه تلفن همراه ارائه نشده است. در اين اختراع، تابع مولد گشتاور مجموع توان دريافتي راديوهاي شناختي، به عنوان تابعي از چگالي و فاصله ي كاربران از BTS بدست آمده و بر اساس آن، پاسخ مساله بهينه سازي منتجه تعيين مي گردد. براي حل مسئله بهينه سازي از روشهاي كلاسيك بهينه سازي پيوسته استفاده مي گردد كه در زمان كوتاهي به نتيجه همگرا مي گردد. همچنين، ايده پيشنهاد شده در اين اختراع باعث مي شود پهناي باندي كه در سيستم ها ي كنوني تلفن همراه براي سيگنالينگ و تعيين موقعيت تلفن همراه استفاده مي شود آزاد گردد. اين اختراع در كابردهايي كه چگالي نسبي كاربران تلفن همراه مورد نياز است مي تواند با دقت و سرعت مناسب اطلاعات موقعيت را تعيين نمايد.
موارد یافت شده: 39