لیست اختراعات سارا سهراب وندي
فرمولاسيون و توليد نوشيدني انگور پروبيوتيك (پرسي پروبيوتيك)
توليد آب انگور تخميري پروبيوتيك، با تلقيح 3 گونه پروبيوتيك (لاكتوباسيلوس پلنتارم، لاكتوباسيلوس رامنوسوس و لاكتوباسيلوس دلبروكي) به آب انگور و عمل تخمير به مدت 48 ساعت صورت مي گيرد و پس از آن محصول توليدي به مدت 4 هفته به منظور بررسي زنده ماني پروبيوتيك ها در يخچال (C˚4) قرار مي گيرد. عمل تخمير در توليد اين محصول موجب افزايش ارزش تغذيه اي و نيز خواص حسي مطلوب در محصول نهايي مي شود. نيز با توجه به اين موضوع كه در كشورهاي اسلامي مصرف الكل مورد تاييد دين مقدس اسلام نيست، اين محصول پس از تخمير فاقد اتانول توليدي بوده و زنده ماني گونه هاي پروبيوتيك تلقيحي را با توجه به pH پايين و اسيديته بالاي محيط، پس از 4 هفته نگهداري يخچالي به همراه داشت. بنابراين، پروبيوتيك ها با حفظ قابليت زيستي خود در محصول طي نگهداري يخچالي قادر به اعمال اثرات سلامت بخش خود بر روي بدن ميزبان هستند. آبميوه طبيعي به دليل محتواي بالاي تركيبات فعال زيستي، آنتي اكسيدان ها، رنگدانه ها، ويتامين ها و مواد معدني مي تواند يكي از بهترين جايگزين ها براي نوشابه گازدار رايج به شمار آيد و از آن جايي كه در ايران مصرف آبميوه نسبت به گذشته در حال افزايش است مي توان آبميوه ها را به نوعي محصول فراسودمند تبديل نمود. نيز انگور منبع بسيار خوبي از تركيبات مغذي گياهي، خصوصاً فنل ها و پلي فنل ها است و از آن جايي كه اين ميوه در مقايسه با ساير ميوه ها ارزان قيمت بوده و در كشور ما به وفور توليد مي شود، توليد اين محصول فراسودمند گامي نوين در صنعت توليد آبميوه و محصولات پروبيوتيك غير لبني خواهد بود. شايان ذكر است كه اين محصول تخميري پروبيوتيك مي تواند جايگزين مناسبي در مقايسه با محصولات پروبيوتيك لبني براي افراد با عارضه عدم تحمل لاكتوز باشد.
«شرح و توصيف اختراع» 1.عنوان اختراع: عنوان اختراع ، نوشابه پروبيوتيك پرسي، مي باشد كه در طبقه بندي بين المللي اختراع در بخش نياز هاي انساني و در زيرمجموعه مواد غذائي قرار مي گيرد. 2.زمينه فني اختراع: از قديم الايام ، انسان براي گوارا تر شدن آب ، موادي را به آن مي افزوده است، تا طعم دلنشين تري به آب بدهد.در كشور هاي مختلف ، با توجه به آداب و رسوم و فرهنگ هر منطقه نوع نوشيدني ها متفاوت بوده است.ليكن در سالهاي پاياني قرن 19 با توليد اولين نوشابه گازدار ،يعني كوكا كولا در شهر آتلانتاي آمريكا توسط «اسا كندلر» و با فرمول ابداعي دكتر جان پمبرتون ، براي اولين بار شاهد توليد نوشابه اي هستيم كه اكثريت قريب به اتفاق مردم كشور هاي مختلف از آن زمان مصرف ميكنند. 3.مشكل فني و بيان اهداف اختراع: جهت خوش طعم شدن نوشابه هاي موجود در بازار ، از شكر در تركيبات آن استفاده مي شود .ميزان شكر موجود در نوشابه هاي گازدار ، به قدري است كه باعث مي شود افرادي كه از بيماري ديابت رنج مي برندو يا مراقب حفظ سلامتي خويش هستند از مصرف آن خودداري كرده و يا با احتياط آنرا مصرف مي كنند. جهت رفع اين مشكل ، نوشابه هاي بدون قند توليد شده است ، ليكن آن طعم شيرين را ندارد.مصرف كنندگاني كه به نوشابه هاي گازدار شيرين عادت كرده اند ، نوشابه هاي بدون قند ذائقه اكثر آنها را ارضا نمي كند... يكي از اهداف اين اختراع ، توليد نوشابه اي شيرين بدون استفاده از شكر و تنها با استفاده از مواد اوليه طبيعي بود كه به اين مهم دست يافتيم . 4.شرح وضعيت و دانش پيشين و سابقه پيشرفت هايي كه در رابطه با اختراع ادعايي وجود دارد به نحوي كه براي درك و بررسي جديد بودن اختراع كفايت كنند: تركيبات اصلي نوشابه ها عبارتند از گاز كربنيك ، اسيد سيتريك ، شكر ، كارامل ، طعم دهنده ها ، و ماده اصلي و نوشابه هاي با طعم پرتقال مثل كانادادراي ، و يا ميرندا از سان ست يلو به جاي ماده اصلي كوكا استفاده مي كنند. ليكن به علت مخفي و انحصاري بودن ماده اصلي نوشابه كوكا كولا نمي توان به طور 100%آنرا در ايران توليد كرد و هميشه وابسته شركت آمريكايي كوكا كولا خواهيم بود.
موارد یافت شده: 4