لیست اختراعات سعيد امامي
اختراع حاضر در زمينه شيمي دارويي و سنتز كانژوگه دارويي كوجيك اسيد- سيپروفلوكساسين (كوجيك-سيپرو) به عنوان تركيبي موثر بر ضد انگل توكسوپلاسما گونديي مي باشد. براي درمان توكسوپلاسموز گزينه هاي درماني كمي در دسترس است و داروهاي موثر اثرات سمي جدي دارند كه منجر به توقف درمان مي شود. در اين اختراع كوجيك-سيپرو با روش تك مرحله اي سنتز شده (نقشه1) و اثرات ضد توكسوپلاسمايي آن در شرايط برون تني بر سلول هاي Vero با ارزيابي ميزان زنده بودن سلول ها، تعيين ايندكس عفونت، ايندكس پروليفراسيون، تعداد و اندازه پلاك ها، و ميزان آپوپتوز بررسي شد (شكل 1-5). همچنين اثرات دارو بر مقدار TNF-α, IFN-γ و تغييرات هيستوپاتولوژيكي در كبد و طحال موش هاي آلوده با انگل ارزيابي شد (شكل 6-7). كوجيك-سيپرو بدون اثر بر ميزان زنده بودن سلول ها، سبب كاهش ايندكس عفونت، ايندكس پروليفراسيون، تعداد و اندازه پلاك ها و افزايش آپويتوز و نكروز در سلول هاي آلوده و تاكي زوئيت ها شد. از سويي TNF-α, IFN-γ نيز در سرم موش هاي درمان شده به طور قابل توجهي افزايش يافت. در سكشن هاي تهيه شده از كبد و طحال موش ها نيز تغييرات التهابي پس از درمان ديده نشد. كوجيك-سيپرو، بدون اثرات سمي در درمان توكسوپلاسموز اثرات قابل توجهي نشان داده است.
سابقه و هدف: چالكونها الگويي براي طراحي و كشف داروهاي ضدسرطان هستند. مطالعه حاضر در راستاي سنتز 13 تركيب چالكوني، ارزيابي بيولوژيك و همچنين مطالعه داكينگ و شبيه سازي ديناميك ملكولي اين تركيبات به انجام رسيده است. مواد و روشها: از واكنش آلدهيدهاي استخلاف دار با 3- استيل ايندول يا N-متيل-3-استيل ايندول در حضور ليتيم هيدروكسيد تركيبات چالكوني تهيه شدند. سميت سلولي اين تركيبات با روش MTT بر روي ردههاي سلول سرطاني و نرمال بررسي شد. همچنين تاثير تركيبات سنتزشده در مهار پليمريزاسيون توبولين مورد بررسي قرار گرفت. آناليز آپوپتوز و چرخة سلولي به وسيله دستگاه فلوسايتومتري انجام گرفت. سپس با استفاده از نرم افزار AutoDock 4.2 برهمكنشهاي اين تركيبات ارزيابي گرديد. شبيه سازي ديناميك ملكولي به مدت 10 نانوثانيه براي تعيين پايداري ساختار كمپلكس پروتئين انجام شد. يافتهها: بر اساس طيف سنجي 1H NMR و با توجه به ثابت كوپلاژ هيدروژنهاي وينيلي(J=15.6 Hz) ، چالكون هاي سنتز شده از كانفيگوراسيون ترانس برخوردار هستند. نتايج حاصل از آزمون سميت سلولي نشان داد كه اين تركيبات اثر قابل توجهي در مهار سلولهاي سرطاني دارند. تركيب 9b با IC50 برابر با 3/4 ميكروگرم در ميليليتر بيشترين فعاليت را روي رده سلولي A-549 داشت. ضمن اينكه تركيب فوق الذكر فاقد اثر سمي روي رده سلولي نرمال بود. تركيب مذكور به طور موثري پليمريزاسيون توبولين را مهار مي كند. همچنين تركيب 9b به طور معنيداري باعث القاي آپوپتوز و مهار چرخة سلولي در مرحلة S و القاء آپوپتوز در ردة سلولي A-549 مي گردد. تركيب 9b با برهمكنشهاي هيدروژني و هيدروفوبيك با ريشههاي اسيد آمينه موجود درجايگاه اتصال كلشيسين ارتباط برقرار ميكند. استنتاج: تركيبات ايندول-چالكوني سنتزشده ميتوانند بصورت اختصاصي رشد سلولهاي سرطاني را مهار نمايند. آنالوگ برومووانيلين-N-متيل ايندول پروفايل اثر بهتري را روي سلولهاي سرطاني مورد آزمايش نشان داد. اين مشتقات چالكوني ازطريـق ممانعــت در پليمرازســيون توبــولين باعــث القــا آپوپتوزيس درسلولهاي توموري ميگردد و در نهايت منجر به توقف سيكل سلولي ميشوند. لذا اين تركيبات ميتواند به عنوان الگويي ساختاري براي بهينه سازي و توسعه تركيبات قوي ضدسرطان مورد توجه قرار گيرند.
به تازگي فلز روي به عنوان يك عنصر ضروري در موجودات زنده شناخته شده و به خاطر نقش مهم آن در بسياري از فرآيندهاي بيولوژيكي، توجه بسيار زيادي را به خود جلب كرده است. مقادير مشخصي از يونهاي روي براي جلوگيري از پوسيدگي دندانها و پوكي استخوانها مورد نياز ميباشد. همچنين كمبود روي در انسانها موجب اختلالات متعددي مانند تاخير رشد، اسهال و ناكارآمدي روند درمان زخمها و درماتيتها ميشود. از طرف ديگر، اگر قرارگرفتن در معرض روي بيش از حد نيازهاي فيزيولوژيك باشد، ميتواند سمي باشد. به عنوان مثال مقادير افزايش يافتهاي از روي شناخته شدهاند كه در آسيب سلولي به دنبال سكته مغزي و ريسك فاكتور در بيماري آلزايمر هستند. بنابراين تشخيص يونهاي فلز روي در آب و نمونههاي بيولوژيكي، به عنوان يك ابزار تشخيصي در تستهاي كلينيكي و براي ارزيابي اثرات صنعتي و شغلي- محيطي، بسيار مفيد و مهم ميباشد. پس توسعهي روشهاي سريع، حساس و راحت براي تعيين اين عنصر با مقادير بسيار كم قابل توجه ميباشد. در اختراع حاضر يك پروب جديد با پايه كومارين با نام شيميايي 3- (4- (4-هيدروكسي بنزيليدن آمينو) – 5- (4- هيدروكسي فنيل)- H4- 4،2،1- تريازول- 3- ايل تيو)- 4- هيدروكسي- H2- كرومن-2- اون (L)، طراحي و سنتز گرديد و تاثير آن در شناسايي كاتيونهاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت. پروب طراحي شده توانايي شناسايي يونهاي روي را در حضور كاتيونهاي ديگر دارد و به عنوان حسگر شيميايي فلوئورسانس انتخابي جهت تشخيص يونهاي Zn2+ در محلول DMSO/H2O معرفي ميگردد.
تومورهاي بدخيم يكي از مهم ترين تهديدات زندگي انسان در دنياست در حالي كه تشخيص و درمان مناسب براي آنها همچنان نسبتا ضعيف باقي مانده است. بنابراين كشف داروهاي جديد به شدت مورد نياز است. به همين خاطر در سال هاي اخير تلاش هاي بسياري براي جستجو وكشف تركيبات آنتي تومور با اثربخشي بالا و سميت كم انجام شده است. اختراع حاضر در زمينه شيمي دارويي و در خصوص سنتز مشتقات جديدي از 4-آمينو-3-مركاپتو-5-(4-پيريدينيل)تريازول حاوي تريمتوكسيفنيل به عنوان عواملي موثر بر ضد سلول هاي سرطاني مي باشد. براي درمان سرطان گزينه هاي مناسب معدودي در دسترس است و داروهاي موثر اثرات سمي جدي دارند كه منجر به توقف درمان مي شود. در اين اختراع اين تركيبات جديد با راندمان بالا تهيه شدند (شكل 1و2) و اثرات سيتوتوكسيك آن در شرايط برون تني بر سلول هاي A549, MCF7, SKOV3 با ارزيابي ميزان زنده بودن سلول ها بررسي شد (شكل 3و 4). نتايج به دست آمده نشان دادند كه تركيبات سنتز شده داراي اثرات مهاري قابل ملاحظه اي بر روي سلول هاي سرطاني تست شده ميباشند (21/3-90/1 و 39/2-29/1IC50= ). بنابراين اين تركيبات ميتوانند به عنوان يك كانديد بالقوه براي مطالعات بيشتر بر روي اين سلول هاي سرطاني در نظر گرفته شوند.
سيستم كنترل نامحسوس ايستگاهها و مسير تونلهاي مترو توسط راهبر و قطارها از طريق شبكه ADSL
اين تانك يك منبع ذخيره آب شهري ميباشد كه در پشت بام نصب و در مواقع قطعي آب و يا جيره بندي مجموعه هاي مسكوني و يا اداري و يا تجاري و كارخانه هاي صنعتي ميتوانند از آن با توجه به نصب لوله هاي جداگانه و نصب آن در آشپز خانه و سرويس بهداشتي و حمام از آب شرب جايگزين استفاده و امورات را رفع نمائيم . در مورد مشگل فني اين وسيله ميتوان گفت كه به سبب اينكه اين تانك ذخيره در زمان قطعي آب از ظرفيت خاصي برخوردار ميباشد فلذا استفاده مصرف كننده ها از نظر زيادي در مصرف حد مجاز قابل كنترل نميباشد و ميبايست خود مصرف كننده در زماني كه آب شهري قطع ميباشد نسبت به احتياط در مصرف و زياد از حد مصرف نمودن امتناع ورزيده تا بحران قطعي و يا قحطي بر طرف گردد. از فرمولها شيميايي و معادلات رياضي خاصي برخوردار نبوده و يك فرآيند خاص در سيستم لوله گذاري و فيتينگ و مجاري تازه ورودي و خروجي آب به درون تانك ميباشد.
مشكل فني در خصوص اختراع اين است كه با توجه به اندازه مخازن هر خودرو هاي سبك و سنگين ميبايست اين وسيله در اندازه ها و ظرفيت هاي مختلف ساخته شود مشكل فني ديگر با توجه به بي آب ماندن مخزن كه احتمال سوختن هيتر را دارد با نصب ترموستات در مسير كه به عنوان حامي هم در اندازه گيري دماي آب و هم در زمان بي آب ماندن مخزن به عنوان كليد فرمان و قطع كن عمل نموده و از خطرات احتمالي جلوگيري به عمل مي اورد قسمت واتر پروف ترموستات در داخل مخزن بوده و بصورت فيتينگ و واتر پروف نصب گرديده است. از ديگر فوايد گرم كردن آب در اين سيستم اين است كه صرفه جوئي در مصرف بي مورد آن نظر داد بخاطر اينكه مثلا اگر قرار است كه براي يك نوبت شسشو شيشه جلو خودرو 4 مرتبه پمپ شيشه شور زده شور زده شود با گرم بودن آب فقط يك يا دو مرتبه اين امر انجام و نتيجه دلخواه كه تميزي شيشه جلو و عقب و حتي چراغهاي خودرو را در بر خواهد گرفت. در مورد زمينه اختراع موجود به صورت يك نياز مي بايست در صنعت مكانيك مورد توجه قرار گيرد تا به مرور نسبت به تغييراتي آتي به بهره وري شايسته تبديل گردد. خود جنس هيتر فثنكي از لوله استيلي بوده و داخل آن توسط المنتهايي كه كلا واتر پروف بوده داخل مخزن اب نصب و با توجه به تغديه برق دي سي 12 ولتي آن هيچ گونه خطري را در بر نخواهد داشت گرماي ايجاد شده توسط ترموستات نصب شده در كناره بيروني مخزن قابل كنترل بوده كليد فرمان نيز از داخل كابين توسط راننده كنترل و قطع و وصل ميگردد. نصب اين دستگاه از نظر اقتصادي زياد هزينه بر نبوده و با توجه به سهولت در نصب كمك شاياني را به صنعت خودروسازي داده تا روز به روز شاهد ارتقاء و پيشرفت همراه با امنيت در رانندگي را تجربه نماييم.
موارد یافت شده: 12