لیست اختراعات سيدمحسن مقيمي
كيفيت آب آشاميدني مستقيما بر روي سلامت انسان تاثيرگذار است. ميزان كدورت ، ميكروارگانيسم هاي موجود در آب ، رنگ و بو از مهمترين پارامترهاي تعيين كيفيت آب به شمار مي روند. سامانه هاي مختلفي براي حذف اين موارد از آب آشاميدني ارائه شده است كه عمدتا توسط جاذب هاي مختلف انجام مي شود. مشكل عمده اي كه اين جاذب ها با آن مواجه هستند رشد بار ميكروبي در آنها است. سيستم هيبردي جاذب- غشاي ارائه شده در اختراع حاضر مي تواند با حل مشكلات سيستم هاي تك مرحله اي راهكار مناسبي براي بهبود كيفيت آب آشاميدني باشد. در اين روش ابتدا با استفاده از جاذب اقدام به حذف برخي از پارامترهاي نامطلوب موجود در آب ورودي مي گردد و در ادامه غشاهاي اولترافيلتر چند كاناله بار ميكروبي، كدورت، رنگ و ذرات معلق غير قابل حذف با جاذب را از آب ورودي حذف مي نماييد تا كيفيت آب آشاميدني به حد مطلوب برسد. نتايج آزمون ها نشان از كاهش چشمگير پارامترهايي چون بار ميكروبي ،رنگ و كدورت بعد از عبور آب از سامانه سرشيري طراحي شده دارد، طوري كه بار ميكروبي آب از cfu/ml 104×2 به صفر رسيده است.
كاربردهاي روز افزون فناوري نوين غشايي در جداسازيهاي گازي سبب ميشود تا توجيه اقتصادي استفاده از اين فناوري در مقياس صنعتي از اهميت ويژهاي برخوردار باشد. هزينههاي بالاي ساخت غشاها از يك سو و ايجاد نواقص نانومتري در لايههاي غشايي حين فرآيند سنتز از سويي ديگر، سبب ميشود كه استفاده از روشهاي ترميم اين نواقص نانومتري به عنوان يك راهكار مناسب براي استفادهي مجدد از غشاهاي داراي نقص مطرح شود. يكي از روشهاي موثر در ترميم نواقص نانومتري لايههاي غشايي استفاده از فرآيند رسوب شيميايي فاز مايع (CLD) ميباشد. در اين روش با توجه به جنس لايهي غشايي از دو محلول كه يكي حاوي مادهي رسوب دهنده و ديگري حاوي مادهي رسوب كننده است استفاده ميشود. تماس اين دو محلول در درون نواقص نانومتري و تشكيل رسوب در محل تماس منجر به مسدود شدن يا كاهش اندازهي نواقص ميشود كه در نتيجهي آن تاثير منفي حضور نواقص بر عملكرد غشاها كاهش مييابد تا غشا از عملكرد مناسبي برخوردار شود. نتايج آزمونهاي عملكردي براي نمونههاي غشايي از بهبود عملكرد آنها بعد از انجام فرآيند ترميم حكايت دارد به طوري كه در مورد غشاي زئوليتي DD3R انتخابپذيري غشا براي گازهاي نيتروژن و متان تا 5/3 برابر افزايش يافته است.
رشد جمعيت جهاني و مشكل كمبود منابع آبي موجب شده است كه بازيابي آب بسيار مورد توجه قرار بگيرد. از آنجايي كه بخش اعظمي از پساب توليدي منازل و مراكز صنعتي در حوزه آب خاكستري قرار دارد، در اين اختراع سامانهاي براي تصفيه و بازيابي آب خاكستري ارائه شده است. سخت بودن كنترل شرايط فرآيندي، هزينه عملياتي بالا، ناپيوسته بودن فرآيند، حجيم بودن دستگاه و نامطلوب بودن روش گندزدايي (حذف ميكرو ارگانيسم ها) روش¬هاي متداول، موجب شده كه در اين اختراع، سامانه و فرآيندي طراحي شود كه در آن اين مشكلات حل شود. فرآيند به كار رفته در اين سامانه شامل فيلتراسيون غشايي توسط غشاهاي نانوساختار سراميكي ميكروفيلتر و اولترافيلتر، انعقاد توسط افزودن مواد شيميايي به پساب و فرآيند جذب توسط جاذب كربني ميباشد. آب خاكستري تصفيه شده توسط اين سامانه داراي كيفيتي مطلوب بوده و براي شستشوي مجدد، آبياري و ساير مصارف قابل استفاده ميباشد.
موارد یافت شده: 3