لیست اختراعات سيدمهدي مشكاني
دراين روش اسيد سولفوريك و سولفات پتاسيم با نسبتهاي استوكيومتري در يك محلول حاوي يونهاي مختلف با غلظت مشخص حل شده و كلريد هيدروژن توليدي به همراه آب تبخير و از محيط واكنش خارج مي گردد. سپس محلول سرد شده رسوب نمكي آن جدا و مادر آب براي واكنش مجدد به قسمت اول منتقل مي شود. رسوب حاصل در آب يا محلول رقيق حاصل از مراحل بعد حل كرده تجزيه مي گردد تا محصول سولفات پتاسيم و مادر آب اشباع از اسيد سولفوريك را ايجاد نمايد. در مراحل تبخير و خارج كردن كلريد پتاسيم توليد شده لازم است به مقدار لازم آب به سيستم تزريق گردد تا غلظت يونها ثابت بماند و بتوان جوهر نمك با درصد خلوص قابل فروش به بازار را بصورت مخلوط آزئوتروپ با آب از محيط واكنش خارج كرد. آزمايشات انجام شده بروي روش انتخابي نشان داده است كه در اثر واكنش بين اسيد سولفوريك و كلريد پتاسيم در دماهاي مختلف محصولات پتاسيم دار متفاوتي به وجود مي آيند كه عبارتند از : K2SO4, K3H(SO4)2, KHSO4, KH3(SO4)2 و در دماهاي مختلف تركيب درصدهاي متفاوتي براي اين مواد وجود دارد لذا با كنترل شرايط دمايي مي توان ميزان اين مواد را در محيط واكنش كنترل كرد. با بررسي وتعيين نقاط فازي در دماهاي متفاوت مي توان شرايط غلظتي و دمائي مناسب براي رسيدن به محصول دلخواه را فراهم كرد كه در اين حالت مكانيسم عمليات تعيين مي گردد. به عبارت ديگر با تغيير نسبت يون هيدروژن به يون پتاسيم در محلول واكنش مي توان هر كدام از محصولات پتاسيم دار فوق را كريستاله نمود و از آنجا كه نسبت اين مواد بسيار وابسته به دما است لذا با كنترل دما و همچنين كنترل نسبت يون هيدروژن به يون پتاسيم مي توان گونه رسوبي دلخواه را با سرد كردن محلول واكنش رسوب داد. حال با توجه به اينكه از بين چهار گونه فوق تنها گونه KH3(SO4)2 در اثر عمليات هيدروليز ساده به سولفات پتاسيم و اسيد سولفوريك تبديل مي شود؛لذا بسيار ايده آل است كه شرايط اين حد واسط مورد نظر قرار گيرد تا بتوان هم مادر آب حاوي اسيد سولفوريك را با انجام عمليات تغليظ ساده به مراحل اول واكنش انتقال داد و هم اينكه بتوان محصول سولفات پتاسيم را با سرد كردن رسوب داده از محيط واكنش جدا گردد. دماي انجام واكنش حدود130 درجه سانتي گراد و نسبت يون هيدروژن به ازاي هر100 گرم محلول80/0 مي باشد.
با توجه به اين موضوع كه تعداد روزهاي گرم سال در اكثر مناطق ايران و به خصوص مناطق مركزي و جنوبي زياد مي باشد همواره فراهم آوردن شرايطي براي كاهش دما يكي از دغدغه هاي ساكنان اين مناطق بوده است، به علت آنكه در سفرهاي درون شهري و برون شهري و يا گردش هاي تفريحي به توان به آب آشاميدني خنك دسترسي داشت و همچنين از فاسد شدن مواد غذايي جلوگيري كرد. براي اين منظور با طراحي و ساخت بسته هاي رطوبتي با قابليت جذب و كاهش دماي ظروف و مواد غذايي در تماس با اين بسته ها توانسته ايم اين مشكل را تا حد زيادي برطرف نماييم. هدف اصلي اين اختراع ساخت و كاربرد بسته هايي با قابليت جذب و نگهداري بالاي آب براي حفظ مواد غذايي فاسد شدني در محيط هاي خارج از خانه براي مدت زمان هاي طولاني مي باشد. براي اين منظور از دو لايه ي پارچه اي با قابليت عبور آب استفاده شده است كه داخل آن با مواد پليمري كه قابليت جذب و نگهداري بسيار بالاي آب را دارا مي باشند پر شده است. پس از اين كه اين بسته ها توسط آب كاملاً اشباع شدند مي توانند به صورت دور پيچ و يا به خود به صورت ظرف براي خنك نگه داشتن مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرند.
موارد یافت شده: 2