لیست اختراعات سيد علي اصغر قريشي
در اين اختراع غشاهاي الترافيلتراسيون بصورت مستغرق در سيستم بيولوژيكي مورد استفاده قرار گرفته است. در سيستم بيولوژيكي با هوادهي متناوب تصفيه اوليه انجام شده و سپس به كمك ذرات نانو متخلخل تصفيه ادامه پيدا ميكند. در نهايت با استفاده از فرايند جذبي غشايي تصفيه نهايي صورت مي پذيرد. در اين فرايند از كربن فعال بعنوان جاذب با سطح ويژه بالا استفاده شده است.غشاهاي اولترافيلتراسيون نامتقارن پلي¬اترسولفوني مقياس نيمه صنعتي بصورت صفحه¬اي ساخته شدند. غشا¬هاي اولترافيلتراسيون نامتقارن داراي ساختاري يكپارچه و متراكم بوده و بر پايه پلي¬اتر سولفون به روش تغيير فاز ساخته شده¬اند. براي كاهش اندازه حفرات به جهت افزايش ميزان نگهدارندگي علي¬رغم تغيير ناچيز فلاكس عبوري از افزودن دي¬متيل استاميد و سديم دودسيل سولفات به فاز آبي به عنوان ناحلال استفاده شده است. تشكيل لايه¬رويي نازك پلي¬آميدي بر روي زير لايه اولترافيلتراسيوني به كمك پليمريزاسيون مونومرهاي دوعامله پارافنيلن¬دي¬آمين وتري¬مزويل كلرايد در فصل مشترك فازهاي آبي و آلي صورت گرفته است. تصاوير SEM گرفته شده از سطح روي و مقطع غشاها نشان¬دهنده عدم وجود ترك و نواقص سطحي و نيز تشكيل لايه¬اي يكپارچه با ريزساختارهاي كنترل شده در ابعاد نانومتري بوده است. آناليز AFM و زاويه تماسي انجام گرفته روي غشاها مبين خواص سطحي مطلوب و موثر روي عملكرد غشا بوده است. نتايج بدست آمده از آزمايشات كارايي غشاهاي الترافيلتراسيوني بيانگر فلاكس آب عبوري بالا به همراه ميزان پس¬زني بالاي نمكي بوده است.
در اين روش ابتدا با استفاده از مخلوط اسيدها گروه كوبوكسيليك بر روي نانولوله هاي كربني نشانده مي شود. از آنجاي كه يكي از مشكلات عمده دو عامل دار كردن نانولوله هاي كربني بالا بردن PH محلول است با استفاده از روشي جديد كه بر پايه سيستم گازي استوار است با صرف انرژي و زمان كمتر PH محلول به PH آب مقطر رسانده مي شود. در روش هاي متداول و با استفاده از بمب خلا مدت زمان لازم براي مقدار كمي از نانولوله بين ٣ تا ۵ ماه است ولي با استفاده از اين سيستم مدت زمان خالص سازي و همين طور بالا بردن PH به حداكثر ١ هفته كاهش مي يابد. پس از آن با استفاده ازروشي جديد گروه عاملي آمين بر روي نانولوله هاي كربني چند ديواره نشانده شده است. تست FTIR گرفته شده از نانولوله هاي بدون عامل و عامل دار شده مويد اين مطلب است. تصاوير FESEM گرفته شده از نانولوله ها نشان دهنده اين مطلب است كه عامل دار كردن نانولوله ها نه تنها ساختار نانولوله ها را حفظ مي كند بلكه سبب كوتاه تر شدن طول نانولوله و در نتيجه عامل دار شدن هر چه بهتر نانولوله ها خواهد شد.
پيل سوختي بيولوژيكي دستگاهي مي باشد كه انرژي بيوشيميايي را به انرژي الكتريكي تبديل مي نمايد. اساس اين نوع پيل ها اينگونه مي باشد كه سوبسترا توسط يك ميكرو ارگانيسم با آنزيمي اكسيد مي گردد و بواسطه اين فرايند جريان الكتريسيته توليد مي گردد. ساكرومايسيس سرويسيا به عنوان يك بيوكاتاليست زنده و گلوگز به عنوان سوبسترا در پيل سوختي بيولوژيكي مورد استفاده قرار گرفته اند. تغييرات رشد مصرف منبع كربني پس از تلقيح به سيستم هر 4 ساعت مورد بررسي قرار گرفته است. اين مكروارگانيزم توانايي خوبي براي رشد در شرايط بي هوازي از خود نشان داده است و توانسته ظرف مدت 36 ساعت تمامي گلوكز موجود در سيستم را مصرف نمايد. پيل ساخته شده جريان و ولتاژي به ترتيب به اندازه هاي 24 ميكروآمپر و 0/43 ولت را توليد نموده است.
موارد یافت شده: 5