لیست اختراعات سيد مهدي صفوي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ اظهارنامه: 1390/12/21
تاریخ ثبت: 1391/02/24
خلاصه اختراع:

ربات فيزيوتراپي خودكار براي توانبخشي افراد ضعيف و معلول و ناتوان در حين انجام حركات نشت و برخاست. مقدمه: مطالعات تحقيقاتي كه از سال 1381 در زمينه روشهاي توليد دستگاههاي توانبخشي توسط اينجانب مهندس سيد مهدي صفوي انجام گرديد در جهت رفع نياز انساني براي افراد معلول و يا ناتوان و ضعيف تعريف و طراحي گرديده است كه طرح اوليه كاملا مكانيكي اين اختراع در آبان ماه سال جاري به ثبت رسيد مبنا و پايلوت اين اختراع جديد است. در اختراع قبلي عليرغم اينكه از لحاظ سادگي تجهيزات كاربردي و استفاده آن منحصر بفرد است ليكن استفاده از ان براي بعضي از افراد معلول كه دچار بيش از 75% معلوليت و ناتواني جسمي باشند با مشكلاتي همراه است و براي بكارگيري اين دستگاه براي اينگونه افراد نياز به سيستم رموت كنترل دارد. بنابراين مجددا مطالعات و بررسيهاي تكميلي براي تجهيز و تكامل اين دستگاه توسط اينجانبان مهندس س. م. صفوي و علي نوري آل آقا دانشجوي دوره PhD روانپزشكي با مشاوره آقاي دكتر يونس عليزاده دانشيار كرسي مهندس مكانيك دانشگاه صنعتي امير كبير و عضم هيئت علمي دانشگاه صنعتي امير كبير انجام گرديد و در نتيجه تكميل اين طرح اختراعي بشرح ذيل اجرا گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/04/01
تاریخ ثبت: 1389/04/30
خلاصه اختراع:

نتايج مطالعات و بررسي هايي كه از سال 1379 توسط اينجانبان مهندس سيد مهدي صفوي و دكتر يونس عليزاده در امكان بهسازي خواص انواع عايقهاي رطوبي ساختماني انجام گرديد مباني دانش و فناوري اين اختراع جديد را تشكيل داده است. اين محصول بر پايه مواد پليمري هيدرواستاتيك و ترموپلاستيكي با فرمول شيميايي (C6-H10-05) n كه بعنوان عايق رطوبي با مقاومت مضاعف و پايدار در برابر نفوذ و جذب آبهاي سطحي مي باشد، و در مقايسه با ساير عايق هاي رطوبي رايج و مرسوم داراي خواص برتر از لحاظ مقاومت هاي فيزيكي و شيميايي است بطوريكه در نتيجه اختلاط اين عايق اختراعي با ديگر مصالح ساختماني قليايي از قبيل سيمان يا عناصر خاكي و يا آهكي ، ملاتي توليد مي شود كه پس از يكنواخت شدن آن به صورت خمير چسبنده اي وضعيت و شكل مي گيرد و در اين وضع و حالت، شرايط لازم و كامل اجراي اندود - عايق كاري جهت جلوگيري از نفوذ آب و رطوبت را روي سطوح مصالح سفت شده ساختماني خواهد داشت. اين امر بشكل روكش كاري ساده مانند پلاستر سيماني روي مصالح ساختماني معمول با روش هاي متداول امكان پذير است. اين اختراع به عنوان عايق رطوبي داراي مزيت هاي فني و اقتصادي مضاعف نسبت به ساير عايقهاي متداول از لحاظ بعضي خواص شيميايي مقاوم در برابر حلال ها و محلولهاي آلي شامل اسيدهاي چرب و بنزين و نفت و گازوييل و ابهاي آلوده با خواص اسيدي و يا قليايي محدود مي باشد و اجراي صحيح و كامل آن بر روي سطوح سرويس ها، روي بام ساختمانها و جداره داخلي مخازن سپتيكي و بتني آب منجر به پيشگيري از نفوذ و نشت پساب به خارج از مخزن خواهد بود. اين محصول نسبت به عايقهايي كه در شرايط كنوني رايج است، برتري و مزيت هاي كاربردي مختلفي را دارد و اين مزيت ها از لحاظ عمر و دوام و خواص فيزيكي و مقاومت هاي شيميايي مورد ارزيابي قرار گرفته است كه بطور مشروح در قسمتهاي مختلف اين ادعا بيان گرديده است، اين عايق رطوبي در مقايسه با ساير اقلام علاوه بر مزيت هاي مطروحه در شرح فوق داراي قابليت بالنسبه مضاعف از لحاظ ارزيابي هزينه هاي اجرايي نيز مي باشد، به طوريكه اين امر در مرحله انتخاب مواد و نوع عايقكاري رطوبي مخازن بتني آب بطور تعيين كننده اي مطرح خواهد گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/07/21
تاریخ ثبت: 1388/08/17
خلاصه اختراع:

تصوير برداري پرتويي يكي از كارآمدترين روشهاي تشخيصي در پزشكي و آزمون هاي غير مخرب در كاربردهاي صنعتي مي باشد. يكي از مهمترين اجزاي يك سيستم تصويربرداري پرتويي ديجيتال ، آشكارساز آن است. معمولا از يك صفحه ي سرسوزن براي تبديل پرتوي مورد استفاده در تصويربرداري (پرتوي ايكس ،نوترون و ...) به پرتوي نوري بر روي يك شبكه ي حساس به مكان استفاده مي شود. يكي از جديدترين و پر بازده ترين سنسورهاي نوري كه در اين قبيل سيستم هاي تصويربرداري ديجيتال استفاده مي شود، فوتوديود نوري است. در اين كار طراحي و ساخت يك سيستم آشكارسازي براساس شبكه ي فوتوديودي انجام شده است. فوتوديودهاي استفاده شده به صورت مربعي به ضلع 5mm و داراي بازه ي طول موجب گسترده و كمترين سطح غير فعال و متعلق به شركت تجاري هاماماتسو مي باشد. شبكه فوتوديودي ساخته شده به ابعاد 50mm2*و50 و به صوت يك آرايه ي 10*10 از فوتوديودها شكل گرفته است. همچنين يك سيستم براي حركت جشم طراحي و ساخته شد كه قادر است جسم را در راستايي افقي و قائم و همچنين چرخش حول محور خود، به حركت در بياورد. حداكثر جابجايي در جهت افقي و عمودي برابر 60 سانتي متر و هر گام حركت با دقت تقريبا 0/15 ميلي متر است. گام هاي حركتي چرخشي هم با دقتي در حدود 0/7 درجه مي باشد. در كنار اين شبكه بردهاي كنترلي لازم نيز طراحي شده اسند كه نهايتا داده هاي لازم براي تشكيل تصوير از طريق پورت نمايش در مي آيد. درستي كاركرد اين سيستم با استفاده از يك منبع نور مرئي و چندين نمونه ي آزمايشي مورد بررسي قرار گرفت. اين سيستم با الگوريتم بكار گرفته شده قادر به بازسازي تصاوير به صورت سه بعدي و بدست آوردن تصاوير از برش مقطعي جسم مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/08/18
مالک/مالکان:
تاریخ ثبت: 1391/02/20
خلاصه اختراع:

مطالعاتي كه از سال 1388 تاكنون توسط اينجانبان خانم زيبا تركمندي روشن آقاي علي اصغر تركمندي روشن و آقاي مهندسي سيد مهدي صفوي در خصوص مواد باز يافتي از تايرهاي فرسوده و ديگر ضايعات مواد پلاستيكي و تبديل آنها به مواد و محصولات باارزش انجام گرديد. به شكل گيري اين ايده اختراعي منجر شد. در اين اختراع روش ايجاد شرايط و زمينه هاي تحقيقات براي توليد و بازسازي پيوندهاي اتيلني بين مولكولي پليمرهاي تشكيل دهنده صفحات Rubber sheet و كف پوش هاي لاستيكي با استفاده از مواد بازيافتي آشكار گرديد. و از آنجايي كه با استفاده از فورمول ها و روش توصيفي و نويني كه در اين اختراع براي اولين بار در ياران و جهان مطرح و تبيين مي گردد و روش تبديل مواد بازيافتي از ضايعات به محصولاتي با ارزش بمراتب افزونتر و در عين حال با صرف هزينه نسبتا كمتر نيز در اين اختراع مشخص گرديده است. و علاوه بر آن وجود صرفه اقتصادي چشم گيري كه در استفاده از اين فناوري براي توليد محصولات ذيل در متون ادعانامه و توصيف اين اختراع و از طرف ديگر در حين نمونه سازي و يا در مواقع توليد محصول مشخص خواهد شد بنابراين و به منظور توليد و بهره برداري از اين فناوري كه مستلزم احراز شرايط قانوني حمايت و حصانت از حقوق مالكان فكري و صاحبان قانوني اين طرح اختراعي است. لذا مراتب جهت بررسي و ثبت به اداره مالكيت هاي فكري و صنعتي ايران عرضه مي شود تا پس از كسب گواهي ثبت اختراع اقدامات بعدي براي اخذ مجوزهاي لازمه از نهادهاي قانوني براي احداث و راه اندازي اين صنعت كارآفرين اختراعي اجرا گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/08/18
مالک/مالکان:
تاریخ ثبت: 1390/02/19
مخترع/مخترعان: سيد مهدي صفوي
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1389/08/18
مالک/مالکان: سيد مهدي صفوي
تاریخ ثبت: 1390/02/19
مخترع/مخترعان: سيد مهدي صفوي
خلاصه اختراع:

1-مقدمه : از سال 1384تاكنون توسط اينجانب مهندس سيد مهدي تحقيقات و مطالعات وسيع در زمينه بهينه سازي خواص فيزيكي و افزايش مقاومت شيميايي روكش آسفالت انجام گرديده است. و دراين مدت تلاش ما بيشتربراي يافتن روش ارتقاءخواص فيزيكي و شيميايي مواد تشكيل دهنده آن و شناسايي عواملي معطوف گرديد كه در نفوذ و تاثير آب به لايه هاي زيرين آسفالت موثرند. بطوريكه بتوان با كاهش يا حذف و يا مصرف ديگر مواد نسبت به افزايش مقاومت و دوام آسفالت اقدام نمود. و بر اين اساس نتايج اين تحقيقات و ارزيابي ها منجربه طرح ايده و اختراع روكش جديد آسفالت با روش نويني گرديد. كه براي اولين بار در ايران و جهان توسط ما مطرح مي گردد. 2- بيان مسئله : جهت يافتن علل خرابي زود هنگام لايه روكشي آسفالت خيابان هاي شهرهاي بزرگ و در بعضي نقاط جاده اي كه دچار خرابي شده اند؛ مطالعات و بررسي هايي انجام گرديد. و يافته هاي ما در اين موارد حاكي است كه در فصل گرما با فشار ناشي از غلتيدن چرخ ماشين هاي سنگين نقاطي از لايه روكشي آسفالت دلمه شد و چين دار مي گردد و در فصل سرما و يخبندان اين قسمت ها و بعضي از نقاط ديگر آسفالت نيز دچاربريدگي و خرابي شده اند. در بررسي مربوط به ارتباط اين نقاط با هم و ارتباط آن با كيفيت قير مصرفي دراين قسمتهاي روكش آسفالت و ديگر مواردي كه ممكن است موجب ايجاد اين خرابي ها گردد مشخص گرديد كه نقاطي از آسفالت كه چسبندگي بين روكش و لايه زيري آن از حد لازم در آزمون كمتر شود؛ اين نقاط روكش در اثر گرما نرم شده و با غلتيدن چرخ ماشينهاي سنگين دلمه مي شود و در سرماي زير صفر نيز با نفوذ آب و تشكيل و ازدياد حجم يخ در ميان لايه ها منجربه جدا شدن بيشتر لايه روكشي آسفالت با لايه زيري آن مي گردد. و درنتيجه به تشكيل خرابي در سطوح بيشتري از آسفالت منجر مي گردد. 3- رفع مشكل: براي رفع اين ايراد تحقيقاتي در جهت تعيين سهم ساختاري قير در توليد روكش آسفالت نموده و منجربه ارايه اين طرح اختراعي گرديد بطوريكه روكش آسفالت در روي ماكادم در دو لايه ساخته شود. 3-1- لايه زير با آسفالت پليمري (محصول اين اختراع) ؛ به نازكي 1.5 الي 2CM كه پس از 2 روز كاملا محكم مي گردد. 3-2- لايه رويه با بتن آسفالت قيري با سنگدانه هاي ريز به ضخامت 2 الي 3 سانت. پس از اجرا برروي آن بشكل ورقه اي چسب لايه هاي بالا و پايين را طوري درهم چفت مي كند كه تا 30 سال بعد نيز هيچ مشكلي از لحاظ عوارض سرما يا گرما و يا نفوذ آب براي راه هاي آسفالتي مطرح نخواهد گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1383/09/23
تاریخ ثبت: 1384/03/23
مخترع/مخترعان: سيد مهدي صفوي معير
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1389/08/25
تاریخ ثبت: 1390/02/26
خلاصه اختراع:

خلاصه شرح اختراع 1- مقدمه : ازسال 1384 تاكنون توسط اينجانبان مهندس سيد مهديصفوي و مهندس محمد عليزاده تحقيقات و مطالعات وسيع در زمينه بهينه سازي خواص فيزيكي و افزايش مقاومت شيميايي روكش آسفالت انجام گرديده است . و در اين مدت تلاش ما بيشتر براي يافتن روش ارتقاء خواص فيزيكي و شيميايي مواد تشكيل دهنده آن و شناسايي عواملي معطوف گرديد كه در نفوذ و تاثير آب به لايه هاي زيرين آسفالت موثرند. بطوريكه بتوان با كاهش يا حذف و يا مصرف ديگر مواد نسبت به افزايش مقاومت و دوام آسفالت اقدام نمود .و بر اين اساس نتايج اين تحقيقات و ارزيابي ها منجربه طرح ايده و اختراع روكش جديد آسفالت با روش نوبتي گرديد كه براي اولين بار در ايران و جهان توسط ما مطرح مي گردد. 2- بيان مسئله: جهت يافتن علل خرابي زود هنگام لايه روكشي آسفالت خيابان هاي شهرهاي بزرگ و در بعضي نقاط جاده اي كه دچار خرابي شده اند، مطالعات و بررسي هايي انجام گرديد. و يافته اي ما دراين موارد حاكي است كه در فصل گرما با فشار ناشي از غلتيدن چرخ ماشين هاي سنگين نقاطي از لايه روكشي آسفالت دلمه شده و چين دار مي گردد. و در فصل سرما و يخبندان اين قسمت ها و بعضي از نقاط ديگ آسفالت نيز دچار پريدگي و خرابي شده اند .در بررسي مربوط به ارتباط اين نقاط با هم و ارتباط آن با كيفيت قيرمصرفي در اين قسمتها روكش آسفالت و ديگر مواردي كه ممكن است موجب ايجاد اين خرابيها گردد؛ مشخص گرديد كه نقاطي ازآسفالت كه چسبندگي بين روكش و لايه زيري آن ازحد لازم در آزمون كمتر شود؛ اين نقاط روكش دراثر گرما نرم شده و با غلتيدن چرخ ماشينهاي سنگين دلمه مي وشد و در سرماي زير صفر نيز با نفوذ آب و تشكيل و ازدياد حجم يخ در ميان لايه ها منجربه جدا شدن بيشتر لايه روكشي آسفالت با لايه زيري آن مي گردد و در نتيجه به تشكيل خرابي در سطوح بيشتري از آسفالت منجر مي گردد. 3- رفع مشكل: براي رفع اين ايراد تحقيقاتي در جهت تعيين سهم ساختاري قير در توليد روكش آسفالت نموه و منجربه ارايه اين طرح اختراعي گرديد بطوريكه روكش آسفالت در روي ماكادم در دو لايه ساخته شود. 3-1- لايه زيربا آسفالت پليمري (محصول اين اختراع)؛ به نازكي 1.5 الي 2CM كه پس از 2 روز كاملا محكم مي گردد. 3-2- لايه رويه با بتن آسفالت قيري با سنگدانه هاي ريز؛ به ضخامت 2 الي 3 سانت. پس از اجرا بر روي آن بشكل ورقه اي چسب لايه هاي بالا و پايين را طوري در هم چفت مي كند كه تا 30 سال بعد نيز هيچ مشكلي از لحاظ عوارض سرما يا گرما و يا نفوذ آب براي راه هاي آسفالتي مطرح نخواهد گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1384/12/09
مالک/مالکان: سيد مهدي صفوي
تاریخ ثبت: 1385/02/05
مخترع/مخترعان: سيد مهدي صفوي
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 10