لیست اختراعات شراره رضائیان
قارچ خوراكي انوكي Flammulina velutipes داراي خواص درماني متعددي از جمله در ارتباط با بيماريهاي ايمني و سرطان بوده و در بسياري از كشورها مورد استفاده قرار ميگيرد. تاكنون گزارشي از زراعيسازي قارچ انوكي بومي ايران منتشر نشده است. لذا، يك جدايه بومي از اين قارچ جمع آوري و با Internal Transcribed Spacer تعيين گونه شد. سپس زراعي سازي اين قارچ در قالب آزمايشات فاكتوريل با استفاده از خاك اره، كاه گندم، باگاس نيشكر، سبوس گندم و كنجاله سويا انجام شد كه ابتدا مورد آناليز كربن-نيتروژن قرار گرفته و سپس با 9 نسبت متفاوت تهيه و اثر آنها بر روي شاخصهاي زراعي اندازهگيري شد. از يك نژاد تجاري نيز براي مقايسه استفاده گرديد. بهترين فرمولها تعيين شدند: كاه كلش گندم (40%)، خاك اره (40%) و سبوس گندم (18%)؛ و كاه كلش گندم (62%)، سبوس گندم (18%) و كنجاله سويا (18%) با كارايي بيولوژيكي بالاتر از 100 % (اولي 187 % و دومي 150 %). همچنين تركيب 80% باگاس نيشكر و 18% سبوس گندم نيز منجر به 83% كارايي بيولوزيكي شد. اين فرمولها بر اساس ضايعات كشاورزي ارزان و قابل دسترس ميباشند؛ به ويژه آنكه براي اولين بار در كشور استفاده از باگاس نيشكر براي توليد قارچ انوكي (چه تجاري و چه بومي) به اثبات رسيد. پرورش اين قارچ علاوه بر توليد ارزان پروتئين و ساير ارزشهاي درماني، به كاهش موثر ضايعات كشاورزي به ويژه باگاس نيكشر كمك مينمايد. از سويي، استفاده از نژادهاي بومي كمك موثري به كاهش وابستگي براي واردات نژادهاي مادري از خارج از كشور مينمايد.
اين اختراع با هدف توليد نوشيدني فراسودمند بر پايه قارچ خوراكي-دارويي انوكي و بر اساس تجميع تخصصهاي بيوتكنولوژي و صنايع غذايي شكل گرفت. ميسليوم خالص قارچ انوكي (Flammulina velutipes) در محيط كشت عصاره مالت و عصاره مخمر تهيه و سپس توليد اندام ميوهدهي بر روي بستري متشكل از 40% كاه گندم+ 40% خاك اره + 18% سبوس گندم +1% گچ + 1% آهك انجام گرديد. قارچ هاي از نظر عدم آلودگي باكتريايي و قارچي بررسي و قارچهاي سالم با كيفيت مناسب پس از برداشت و شستشو مورد استفاده قرار گرفتند. دو شكل مختلف پوره و پالپ براي تهيه ماده زمينهاي اصلي نوشيدني مورد استفاده قرار گرفت. متغيرهاي مستقل نوشيدني پوره دار شامل غلظت قارچ ( 5، 5/7 و 10 % وزني/حجمي) و صمغ (05/0، 075/0 و 1/0 % وزني/حجمي) بود كه طي آزمايشات فاكتوريل انجام شد. متغير هاي مستقل نوشيدني پالپ دار شامل غلظت قارچ، نوع طعم دهنده و غلظت رنگ كوركومين بود. آزمونهاي حسي با كمك 15 ارزياب آموزش ديده انجام شد. آزمونهاي رئولوژيكي به دليل درشتي ذرات پالپ و ايجاد خطا در پاسخ دستگاه، فقط بر روي نوشيدني پورهدار انجام شد. آزمون رئولوژيكي نشان داد كه رفتار جريان نوشيدني شبه پلاستيكي بوده بطوريكه بدون اعمال تنش حالتي ژلهاي دارد و ذرات در آن شناور هستند ولي پس از تكان دادن، گرانروي كاهش پيدا ميكند. بيشترين و كمترين امتياز طعم به ترتيب مربوط به نمونه هاي حاوي 5% و 10% قارچ بود (p ضمایم(شرح و توصیف،ادعانامه،نقشه)شرح و توصیف : برای دانلود فایل اینجا کلیک کنیدادعانامه : برای دانلود فایل اینجا کلیک کنیدنقشه : برای دانلود فایل اینجا کلیک کنید
امروزه اهميت پروتئينهاي قارچهاي كلاهكدار به ويژه در زمينه اثرات تعديل كننده ايمني و ضد سرطاني كاملا روشن شده است. با وجود اين، استخراج و جداسازي پروتئين از اين قارچها همواره با مشكلات آزمايشگاهي متعددي روبرو بوده است، به ويژه آنكه پروتئين بايستي به صورتي استخراج شود كه فعال بوده و تماميت ساختار سه بعدي آن توامان با كاركرد زيستي حفظ شود. از سوي ديگر، مطالعات پروتئوميكس بر روي قارچهاي كلاهكدار بومي ايران بسيار معدود است. قارچ بومي لنتينوس تيگرينوس (Lentinus tigrinus) يكي از قارچهاي مهم دارويي است كه مطالعات زيست-پزشكي متعددي بر روي آن در سطح دنيا انجام شده است اما بر روي پروتئينهاي اين قارچ هنوز مطالعهاي در دنيا يا در ايران صورت نگرفته است. اختراع حاضر 2 جنبه دارد: 1. تهيه فرآيندي قابل تكرار و ساده بدون استفاده از تركيبات تغليظ كننده براي جداسازي پروتئين محلول از قارچ لنتينوس تيگرينوس بومي ايران. 2. توليد يك فركشن پروتئيني كه در غلظت 250 ميكروگرم بر ميلي ليتر موجب بازدارندگي در حد 41% و 64% به ترتيب در سلولهاي سرطاني MCF-7 و PC3 بدون اثر معنادار بر روي سلول نرمال HU02 شد. اين اختراع در صنايع توليد تركيبات اوليه فرآوردههاي دارويي گياهي با خاصيت ضد سرطاني كاربرد مستقيمي دارد. Process of soluble protein extraction and production of a protein fraction exhibiting cell growth-inhibiting activity from medicinal mushroom, Lentinus tigrinus
موارد یافت شده: 3