لیست اختراعات شهره صفارزاده متين
ضايعات انگور و سيب به عنوان منابعي سرشار از پلي فنول ها محسوب مي شوند. پلي فنول¬ها نقش مهمي در جذب و خنثي سازي راديكالهاي آزاد حاصل از اكسيداسيون تركيبات در بدن و يا تجزيه پراكسيد ها داشته و لذا باعث خاصيت آنتي اكسيداني، ضد سرطان، آبله، ديابت، رماتيسم، بيماري¬هاي ويروسي، بيماريهاي قلبي و ريوي، آب مرواريد، افول تدريجي سيستم ايمني، عملكرد غير عادي مغز و در مواد غذايي باعث افزايش طول عمر و پايداري مواد غذائي، افزودنيهاي و مواد آرايشي و بهداشتي مي شود. اين تركيبات به دليل فعاليت بالاي خود ناپايدار بوده و مستعد تخريب و غيرفعال شدن ميباشند. از طرفي نانوكپسوله كردن باعث جلوگيري از تجزيه پلي فنول ها، افزايش زيست تخريب پذيري، جذب بهتر در سيستمهاي زيستي و رهايش كنترل شده بهتر مي شوند. در اين تحقيق عصاره پلي فنلي حاصل از ضايعات با روش استخراج چند مرحله اي با جريان متقابل ، توسط سيستم اولترافيلتراسيون تغليظ ( تا 90%) و خالص سازي ( خروج تركيبات با وزن مولكولي پايين شامل قندها ، صمغها و كلاً تركيباتي با جرم مولكولي كمتر از 500 دالتون با اندازه ذرات كمتر از حدود 5 نانو متر ) و سپس توسط خشك كن انجمادي خشك شده و به عنوان ماده اوليه فعال استفاده شده اند. نمونه پلي فنول تغليظ و خشك شده با روش امولسيون نفوذ نانوكپسوله شده و پارامتر هاي تهيه نانوكپسول بهينه سازي گرديد . دامنه اندازه ذرات (اندازهگيري شده توسط DLS و SEM) براي هر دو نمونه در مقياس نانو بوده است. زتا پتانسيل نمونههاي تهيهشده در شرايط بهينه به ترتيب عبارتند از 11- و 455/0- . رهايش پلي فنولها در زمانهاي مختلف تا 18 ساعت توسط كيسه دياليز در يك pH مدل اندازهگيري شد.
در اين اختراع كاتاليستهاي ناهمگن بازي هيبريدي (آلي- معدني) داراي مقدار بهينه گروههاي عاملي آلي آبگريز (HDTMS و استئاريك اسيد) بر سطح دو پايه كاتاليست ( نانوذرات سيليكا و ساختار مزوپور SBA-15) با تكنيك تابش دهي مايكروويو در فاز جامد، براي اولين بار تهيه و به صورت كامل مشخصه يابي شدند. بهبود قابل ملاحظه اي در فعاليت كاتاليست اصلاح شده در مقايسه با كاتاليست اصلاح نشده در واكنش توليد بيوديزل ( در شرايط ملايم دمايي و نسبت واكنشگرها) مشاهده شد (به عنوان مثال در مورد كاتاليست بازي بر پايه نانوذرات سيليكا، ميزان تبديل بيوديزل در مورد روغن تفاله زيتون از 14% به متوسط 75% افزايش يافت). اين كاتاليست در كليه واكنشهاي آلي سه فازي -كاتاليز شده در شرايط بازي- قابل استفاده است.
اسانس نعناع فلفلي از گياه با استفاده از دستگاه كلونجر تهيه و به صورت پودر آهسته رهش فرموله شد. اجزاء اصلي متشكله فرمولاسيون عبارتند از اسانس نعناع فلفلي، روغن سياهدانه، سيليكا و مالتودكسترين. تهيه نمونه ها در فاز جامد با استفاده از هاون انجام شد. روغن سياهدانه علاوه بر پايه چربي فرمولاسيون، به دليل مقادير بالاي امگا 6 و امگا 3 ( مجموعاً حدود 70 %) نقش ضد اكسندگي و پايداري اكسيداتيو اسانس نعناع فلفلي را نيز بعهده دارد. سيليكا نقش ژل كنندگي براي تشكيل شبكه سه بعدي از ذرات براي بدام اندازي مولكولهاي اسانس و همچنين ايجاد خاصيت رهايش آهسته و مالتو دكسترين نيز نقش لايه پوشش دهنده نهايي و تبديل ژل به صورت پودر را در فرمولاسيون بعهده دارد. آناليز FTIR حضور پيوندهاي هيدروژني بين اجزا متشكله را به اثبات رساند. تستهاي آناليز حرارتي مبين افزايش پايداري حرارتي نمونه تهيه شده در مقايسه با اجزا تشكيل دهنده فرمولاسيون بود. نتايج تصاوير ميكروسكوپ الكتروني و توزيع اندازه ذرات مبين تشكيل نانوذرات با توزيع اندازه ذرات باريك و همگن ( حدود nm 50) بود. بررسي ويژگيهاي ميكرو تخلخلي وجود ساختار مزوپور در نمونه تهيه شده را نشان داد. دو دسته حفره در اندازه هاي حدود nm 4 و 11 به صورت مشخص حضور دارند، حضور حفراتي با اندازه بزرگتر در گستره وسيع nm 95-40 نيز در نمونه مشهود بود. در آزمون رهايش برون تني با استفاده از كيسه دياليز نتايج نشان داد كه ميزان حلاليت و رهايش اسانس از فرمول تهيه شده در مقايسه با نمونه تجاري كولپرمين دو برابر افزايش يافته است .
براي تهيه محلول نانوسيليكا و پودر نانو سيليكا از غبارات سيليسي كارخانه پيرومتالورژي چندين مرحله وجود دارد مرحله اول تهيه سديم سيليكات از سيليكافيوم به روش ذوب قليايي مي باشد كه در يك ثبت اختراع ديگر به تفصيل توضيح داده شده است.ك پس از اين مرحله نسبت SiO2 و Na2o سديم سيليكات با استفاده از رزين تبادل كاتيوني تنظيم شده و غلظت آن به دلخواه و با تبخير آب اضافي تعيين مي گردد. سديم سيليكات موجود با تنظيم شراي ويژه از نظر طول و قطر ستون تعيين ظرفيت رزين دماي رزين و محلول در حين عبور از بستر به اسيد سيليسيك فعال تبديل مي شود. مرحله بعد هسته زايي و پايدار كردن اسيد سيليسيك ناپايدار به سيليكا سل رقيق مي باشد. در اين مرحله با تنظيم غلظت سديم دما و سرعت ورود اسيد سيليسيك فعال به سود هسته زايي و رشد ذرات به اندازه دلخواه انجام مي شود. سپس با خروج آب اضافي بوسيله تبخير در خلا يا سيستم اولترافيلتراسيون سيليكا سل غليظ با غلظت 25٪ - 15 SiO2% بدست مي آيد. در پايان بوسيله دستگاه خشك كننده پاششي سيليكا سل غليظ به پودر نانو سيليكا تبديل مي شود. مراحل مذكور جهت تهيه محلول نانوسيليكا و پودر نانو سيليكا در شكل شماره 1 نشان داده شده است.
طراحي و ساخت يك دستگاه و سيستم كاملا كارآمد براي سنتز آزمايشگاهي 8 نمونه در 8 تيوپ جداگانه به طور همزمان، مجهز به سيستم گرمايش و سرمايش موثر و يكنواخت براي سنتز در دماهاي بالا يا در دماهاي زير صفر، مجهز به سيستم رفلاكس، مجهز به سيستم همزدن نمونه ها با مگنت به طور كاملا موثر و يكنواخت براي تمام نمونه ها و قابل كنترل، امكان سنتز در يك اتمسفر گاز بي اثر با قابليت كنترل جريا گاز براي هر تيوپ به طور مجزا، مجهز به ترموستات براي تنظيم و كنترل دقيق دما.
طراحي وساخت دستگاه تقطير مولكولي مجهز به سيستم كنترل دقيق فشار و جهت استخراج توكوفرولها ويتامينE از محصولات جانبي كارخانه هاي روغن نباتي
موارد یافت شده: 7