لیست اختراعات صبيحه سليمانيان زاد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1391/11/01
خلاصه اختراع:

افزايش اثرات فراسودمند باكتري پروبيوتيك بومي و توليد محصول غير تخميري پروبيوتيك (بستني) فراسودمند با استفاده از تكنيك مواجه سازي با تنش با دوز كمتر از حد كشندگي، ميزان زنده ماني باكتري پروبيوتيك بومي ايران افزايش يافته و به طبع آن ميزان اثرات سلامت زاي محصول بستني پروبيوتيك افزايش مي يابد. به صورتي كه سلول در مقابل تنش هاي اصلي وارد شده در طول زمان مقاوم شده و مي تواند خصوصيات مطلوب خود را حفظ نمايد. تبيين استراتژي صحيح و كارا براي ايجاد مقاومت در باكتري پروبيوتيك بومي در شرايط آزمايشگاهي و سپس استفاده از آن در صنعت توليد غذا دستاورد اين اختراع مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/09/29
تاریخ ثبت: 1396/05/25
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: طراحي يك زيست حسگر مبتني بر DNA به منظور تشخيص آلودگي باسيلوس سرئوس و ارزيابي آن در شير خشك نوزاد مشكل فني: باسيلوس سرئوس در مواد غذايي و محيط پراكنده است و ميكروارگانيسم پاتوژن با منشاء غذايي است. روشهاي رايج شناسايي باسيلوس سرئوس، كشت ميكروبي و شناسايي مورفولوژيكي و بيوشيميايي است. اين روشها وقت گير (در حدود 2 تا 7 روز) و هزينه بر هستند و نياز به آماده سازي نمونه دارند و فرم اسپوري باكتري شناسايي نمي¬شود. هدف: بهينه سازي يك روش ساده، سريع و ارزان با حساسيت و ويژگي مناسب براي شناسايي باسيلوس سرئوس در شير خشك نوزاد است به طوريكه نياز به استفاده از روشهاي دستگاهي پيچيده، پر هزينه و زمان بر نباشد. شرح وضعيت پيشين و مزاياي اختراع ادعايي: كانگ و همكاران در سال 2013، با استفاده از روش آنتي ژن- آنتي بادي شناسايي باكتري¬هاي پاتوژن را انجام دادند. روش شناسايي DNA-based (استفاده شده در اين اختراع) نسبت به روش آنتي ژن- آنتي بادي اختصاصي تر است. تاكنون زيست حسگر مبتني بر DNA جهت شناسايي باكتري باسيلوس سرئوس گزارش نشده است. با توجه به اينكه در استاندارد ملي ايران حد مجاز باكتري باسيلوس سرئوس كمتر 100 باكتري/ ميلي ليتر است بنابراين استفاده از روش دقيق و اختصاصي زيست حسگر ضروري است. زيست حسگر طراحي شده قابليت شناسايي 1 باكتري در مدت زمان 25 دقيقه را دارد و فرم اسپوري نيز شناسايي مي¬شود.

تاریخ اظهارنامه: 1402/07/15
تاریخ ثبت: 1403/02/10
خلاصه اختراع:

ريزجلبك‌ها مي‌توانند زمينه‌ساز ايجاد تحولات عظيم در صنايع مختلفي ازجمله تغذيه، سلامت، انرژي و به ويژه مواد بيوشيميايي شوند. با اين حال، مانع اصلي در توليد تركيبات مفيد از سويه‌هاي ميكروجلبكي، سطح بيان پايين ژن‌هاي هترولوگ و نياز به ابزار مولكولي كارآمدتر مي‌باشد. خاموشي ژن‌هاي انتقال يافته، اثرات موقعيت ژنومي (جايگاه درج ژن خارجي)، درج در موقعيت تصادفي، بيان گذرا و بازآرايي ژنومي از جمله محدوديت‌هاي اصلي در مهندسي ژنوم ريزجلبك C. reinhardtii مي‌باشند. اين موانع را مي‌توان با تكنيك‌هاي اخيراً توسعه يافته ويرايش ژن حل كرد. ابزارهاي جديد ژنتيكي مولكولي مانند سيستم‌هاي CRISPR/Cas مي‌توانند به طور موثر براي توسعه قابل ‌توجه وضعيت فعلي ريزجلبك‌ها از نظر مهندسي ژنتيك، مهندسي متابوليت و مهندسي مسير سنتز استفاده شوند و در نهايت، بر بهبود جلبك‌هاي تراريخته به‌عنوان كارخانه‌هاي زيستي تك سلولي تأثير بگذارند. در اختراع حاضر طراحي و ساخت يك پلاسميد اهدا كننده DNA عمومي چند منظوره (مناسب و قابل برنامه ريزي براي حذف، ايجاد جهش و درج ژن خارجي) "p1ChlamyCK-I/O" (شماره دسترسي بانك ژن: OP236418) با روش ساده، سريع و مقرون به صرفهMOE PCR جهت بهره‌گيري از مزاياي CRISPR و ميكروجلبك‌ها توسعه داده شده است. Design and construction of donor DNA vector to insert different types of target genes into the nitrate reductase gene locus by CRISPR method in the model microalgae "Chlamydomonas reinhardtii".

موارد یافت شده: 3