لیست اختراعات عباسعلي زماني
سيستم¬هاي پيش آگاهي، جهت استفاده متخصصين مديريت آفات در موقعيت¬هاي كاربردي و تجاري، حتي الامكان بايستي در اسرع وقت با هزينه ناچيز و به سادگي انجام پذيرند. با توجه به اين اهداف، در اين طرح تعداد حشره مورد نظر به صورت خودكار در هر ثانيه برآورد و سپس اطلاعات حاصل از شمارش آفت در رايانه ذخيره ميشود. به دليل عدم حضور فيزيكي فرد جهت بررسي تراكم آفت مورد نظر در مزارع يا باغات علاوه بر خطاهاي نمونه برداري و انساني، به ميزان زيادي نيز هزينههاي مديريتي (از جمله استفاده بي رويه از سموم)، كاهش ميابد. از طرف ديگر چون مبارزه شيمايي به صورت گسترده در باغات و زمين زراعي صورت نميگيرد مانع از به وجود آمدن حشرات مقاوم نسبت به سموم ميگردد كه اين امر مانع از افزايش تعداد دفعات سم پاشي و به خطر افتادن سلامت كشاورزان مي¬شود. در نتيجه با استفاده گسترده از اين طرح ميتوان از هزينههاي مستقيم (مديريت مزرعه و باغ) و هزينههاي غير مستقيم (سلامت و پزشكي) جلوگيري كرد.
تعيين مقدار باقيمانده سديم هيدروسولفيت در قند به روش ولتامتريك. بلانكيت يا سديم هيدروسولفيت (Na2S2O4 )، ماده شيميايي گوگردداري هست كه در صنايع غذايي بخصوص صنعت قندريزي براي رنگبري و سفيد كردن قند استفاده ميشود. حد مجاز باقيمانده مواد شيميايي گوگرددار در قند و شكر، طبق استاندارد كدكس غذايي و سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران به ترتيب 15 و 10 ميلي گرم در كيلوگرم اعلام شده است. روشهاي اندازهگيري كه براي اين ماده مضر در استاندارد ايران تعريف شده بهدليل پيچيدگي بالا و زمان بر بودن، داراي دقت كم و خطاي بالا ميباشد. شايان ذكر است روش هاي به كارگرفته شده در آزمايشگاه هاي كنترل مواد غذايي عبارت اند از روش يدي سنجي (بيشترين كاربرد) و روش اسپكتروفتومتري، كه هر 2 روش براي سنجش مقدار انيدريد سولفورو (SO2 ) باقيمانده در شكر تعريف و به كارگرفته مي شود، اين در حالي است كه در صنعت قند و قندريزي از ماده بلانكيت استفاده مي شود كه اين خود عاملي مي باشد تا اكثر واحدهاي قندريزي نسبت به نتايج اعلامي از سوي مراكز آزمايشگاهي معترض باشند چون معتقداندكه ميزان مصرف اين ماده شيميايي در واحدهاي مربوطه طبق استاندارد و در حد مجاز مي باشد. طبق فرمول(1) ماده اي كه به عنوان باقيمانده بلانكيت مورد سنجش واقع مي شود، ماده ديتيونيت( S2O4) مي باشد. روشهاي الكتروشيمي به ويژه روش ولتامتري داراي مزاياي بيشماري در اندازهگيري انواع مواد و عناصر هستند. لذا در اين كار تحقيقاتي و پژوهشي بر آن شديم با راهاندازي دستگاه ولتامتر/پلاروگراف (شكل 1) و تعريف روش جديد براي دستگاه پلاروگراف(جدول 3)، از اين متد جهت اندازهگيري مقدار باقيمانده بلانكيت در قند با دقت بالا استفاده كرده و در حقيقت راه حل جديدي براي رفع مشكل اين صنعت بيان كنيم. از مزاياي اين روش دقت زياد حد تشخيص (جدول 5)، درصد بازيابي تقريبا 100% (جدول 4)، ضريب همبستگي نزديك يك (نمودار 2)، دستيابي سريع به نتايج سنجش، كه به صورت پيك نرم افزاري توسط يارانه متصل به دستگاه رسم مي شود (نمودار 1).
طراحي و تهيه كيت آزمايشگاهي شيمي در مقياس كوچك شيمي علمي تجربي است كه آموزش آن بدون داشتن آزمايشگاه بسيار سخت و غير قابل تصور است داشتن آزمايشگاه مجهز و استاندارد هزينه زيادي نياز دارد و انجام هر آزمايش وقت گير و در بعضي از موارد خطرناك خواهد بود. هزينه ي بالا مشكلات زيست محيطي و خطرات آزمايشگاه هاي آموزشي باعث شده است تا آموزش عملي در كشور به وي|ه در درس شيمي كم رنگ تر شود شيمي يكي از علوم بسيار مهم در كشور است كه مي بايست بيش از پيش به آن توجه داشت. طراحي و توليد كيت آموزشي آزمايشگاه شيمي در مقياس كوچك با استانداردهاي وي|ه اين امكان را به وجود مي آورد تا نياز دانش آموز به آزمايشگاه شيمي را برآورده سازد. طراحي اين كيت ها در مقياس كوچك به گونه اي خواهد بود تا قيمت آن كم ايمني زياد بدون نياز به امكانات خاص (حتي برق و آب مقطر) استفاده از آن آسان باشد برگزاري كنفرانس هاي بين المللي آموزش شيمي در مقياس كوچك و چاپ مقاله هاي متعدد در اين مورد اهميت اي موضوع را نشان مي دهد. كيت آموزش شيمي در مقياس خرد با نام آروين نو يك نوآوري و شكوفايي در زمينه ي آموزش شيمي است كه ضمن رعايت الگوي مصرف مزاياي ويژه اي هم دارد. با اجراي آزمايش ها در مقياس كوچك آلودگي محيط زيست كاهش مي يابد. و امكان آموزش به صورت تجربي را براي همه ي دانش آموزان چه در مناطق با امكانات و برخوردار و چه در مناطق محروم كشور كه امكان دستيرسي به آزمايشگاه مجهز را ندارند را فراهم مي كند. كيت آموزشي شيمي در مقياس كوچك در عكس موجود در همين پرونده به وضوح نشان داده دشه است.
اين اختراع كاشي هوشمند پيزوالكتريك با مكانيزم جديد تركيبي بهمنظور توليد بهينه انرژي الكتريكي مربوط به مهندسي برق و مهندسي انرژي ميباشد كه در اين نوع كاشيها ميزان توليد انرژي بهاندازهاي نيست كه بتوان بهره خوبي برد و نيز در تمامي وزن انسانها در عبور از اين كاشي توليد انرژي ندارند و همچنين با عبور هر فرد در همان لحظه توليد انرژي دارد كه در اين اختراع با استفاده از دو مكانيزم تركيبي جديد، يكي به قسمت سطح متحرك نصب شده كه حساس به وزنهاي كم ميباشد و در اين رنج وزن توليد انرژي ميكند و مكانيزم ديگر در سطح ثابت پاييني نصب شده و در وزنهاي بيشتر تحريك شده و توليد انرژي ميكند كه در رنج وزنهاي زياد هر دو مكانيزم تحريك شده و حداكثر توليد انرژي را دارد. از اين دستگاه ميتوان براي روشنايي معابر و اماكن مختلف استفاده كرد.
موارد یافت شده: 4