لیست اختراعات عباس عبداللهي
عنوان اختراع: كيت مولكولي تشخيص آزمايشگاهي بروسلوزيس زمينه فني: پزشكي- آزمايشگاهي، تشخيصي خلاصه: بروسلوزيس يك معضل عمده بهداشتي در ايران ميباشد؛ بدليل مشكلات و عوارض ناشي از شناسايي بروسلوزيس در بيماران، در اين طرح بيوتكنولوژيك راه حل مناسبي براي اين معضل ارايه نموديم. در حال حاضر در سيستم خدمات بهداشتي و درماني كشور، شناسايي توسط: بررسي تجربي تظاهرات باليني توسط پزشك، كشت خون، مغز استخوان و ساير نمونه ها و آزمايش هاي سرولوژيك سنتي و قديمي، انجام ميگيرد كه از موارد ضريب اطمينان و دقت بالايي برخوردار نيستند و بسيار زمانبر هستند. فلذا در اين اختراع توسط مطالعات بيوانفورماتيك سه آنتي ژن كاملا اختصاصي از باكتري بروسلا كه خاصيت ايمونولوژيك دارند پس از شناسايي و انتخاب، در محيط آزمايشگاهي مورد سنتز و فرآوري قرار گرفتند. پس از شناسايي تركيبات، طراحي جهت سنتز سازه ژني جهت كلون و بيان ساختار پروتييني انجام پذيرفت. پس از استخراج و تخليص پروتيين نوتركيب سه جزيي، مولكول حاصل بر روي پليت هاي 96 خانه اي الايزا پوشانده گرديد و توسط سرم كنترلهاي انساني و سرم هاي حاصل از تزريق موش آزمايشگاهي مورد بررسي قرار گرفتند. پس از مقايسه نتايج و معناداري يافته ها، حساسيت و اختصاصيت كيت تاييد شد. اين كيت علاوه بر سهولت و سرعت در استفاده، واجد صحت و دقت لازم در شناسايي ميباشد.
ايده اصلي اين طرح، بر اساس رشد روزافزون مقاومت هاي دارويي در ميكروب ها است كه مي تواند منجر به عفونت هاي كشنده در انسان گردد. با توجه به اين موضوع ما بر آن شديم تا با اتكا با پيشينه درخشان طب سنتي ايران با استفاده از گياهان دارويي، به استخراج و توليد تركيب مناسب دارويي با استفاده از هيدروالكل بپردازيم. پس از بدست آوردن عصاره هيدروالكلي و تركيب ماده موثر گياهان مذكور، تركيب دارويي جديد با اثرات سودمند جهت درمان عفونت ها بدست آمد. اين تركيب دارويي در اشكال مختلف دارويي مانند محلول ضدعفوني كننده، شربت، پماد و ... در پيشگيري و درمان عفونت ها توسط پزشك جهت درمان عفونت تجويز مي شود. از مهمترين مزاياي كلي اين اختراع به بومي سازي صنعت دارويي كشور، استفاده از گياهان دارويي به عنوان جايگزين درمان با مواد شيميايي، امكان توليد در مقياس صنعتي، درمان مناسب عفونت، طبيعي بودن مواد اوليه دارو، در دسترس و ارزان بودن و استفاده گسترده از آن جهت درمان انسان، دام، صنايع غذايي و آرايشي- بهداشتي اشاره نمود. همچنين با جستجوي مقالات موجود چاپ شده در سايت هاي اينترنتي و مجلات معتبر، مي توان به جنبه هاي جديد بودن، نوآوري، ابتكاري و كاربرد صنعتي آن نيز اشاره نمود.
رشد روزافزون مقاومت هاي دارويي در ميكروب¬ها منجر به عفونت هاي كشنده در انسان شده است. با توجه به اين موضوع ما بر آن شديم تا با اتكا با پيشينه درخشان طب سنتي ايران و مخازن طبيعي گسترده اكولوژيك از گياهان دارويي از يك سو و رشد پيشرفت مثال زدني كشور در فناوري نانو، به آماده سازي يك فرم كاربردي و مناسب دارويي با استفاده از اسانس گياهان دارويي و فناوري نانو بپردازيم. در اين سامانه دارويي از يك نانوپد به عنوان بستر استفاده شده است، با توجه به اينكه خلل و فرج موجود در اين پد در مقياس نانو است لذا از ورود پاتوژنهاي محيط به زخم جلوگيري ميكند. نانوپد مذكور با مخلوطي از دو نانوژل در مقياس معين آغشتهسازي ميشود: نانوژل اسانس آويشن شيرازي و اسانس ميخك به ترتيب به عنوان ماده ضدباكتري و ماده بيحس كننده. سيستم فوق اثر مهار كنندگي 100% بر روي 4 گونه مهم باكتريايي شامل استافيلوكوكوس اورئوس (ATCC 25923)، اشرشيا كلاي (ATCC 25922)، سودودموناس آئروژينوزا (ATCC 27853) و كلبسيلا پونومونيا (ATCC 13883) دارد. اين تركيب دارويي مي¬تواند در اشكال مختلف دارويي مانند نانوپدها و نانوژل¬هاي ضدعفوني كننده، در پيشگيري و درمان عفونت ها توسط پزشك جهت درمان عفونت تجويز شود.
با توجه به وجود آلودگي هاي بيمارستاني در كشور و مرگ بيماران بر اثر ابتلا به عفونت هاي بيمارستاني و همچنين نبود دستگاهي كار آمد براي استريل كردن محيط هاي درماني اين دستگاه ساخته شد ه است، از مزاياي اين دستگاه كه ميتوان از آن به عنوان امتياز بارز آن و تفاوت آن با دستگاه هاي مشابه خواند توانايي از بين بدن آلودگي هاي سطحي و آلودگي هاي موجود در هوا مي باشد. در واقع دستگاهي با دو كاربرد ميباشد. از اشعه uv سالها است كه به عنوان حذف كننده عوامل عفوني استفاده مي شود و دستگاه هاي مختلف نيز بر پايه آن ساخته شده است.دستگاه هاي موجود در بازار به اين صورت عمل مي كنند با كمك لامپ هاي UV موجود در آنها عوامل عفوني را از سطوح حذف مي كنند. عيب عمده اين دستگاه ها اين است كه فقط زماني قابل استفاده اند كه فردي در اتاق مورد نظر حضور نداشته باشد زيرا اشعه UV سرطان زا مي باشد و به اين ترتيب زمانيكه فردي در اتاق باشد دستگاه ديگر قابل استفاده نيست ما بر آن شديم كه اين مشكل را با طراحي جديد دستگاه برطرف كنيم. به اين صورت كه دستگاه "دستگاه دو منظوره استريل كننده محيط و سطوح" داراي دو بازو است كه از آن 4 لامپ UV بيرون آمده و در زمان نبودن فردي در اتاق ميتواند روشن شده و سطوح را استريل كند و به محض ورود فردي به اتاق، آن را با كمك چشمهاي الكترونيكي خود تشخيص داده و خاموش مي شود. براي زمانيكه فردي در اتاق باشد و نياز به استرل كردن محيط باشد مثلا در اتاقهاي ايزوله و در اتاقهاي با جمعيت بالاي افراد بستري و در مراكز عفوني بازوها به داخل رفته و دستگاه مي تواند روشن شده بدون در معرض قرار دادن افراد هواي محيط را استريل نمايد. هواي بيرون با كمك فن با داخل دستگاه برده شده و هواي استريل به بيرون دميده مي شود. براي افزايش كارايي دستگاه از پيش فيلتر و فيلتر دي اكسيد تيتانيوم به همراه لامپ UV استفاده مي شود.
عنوان اختراع: كيت تشخيص طبي- آزمايشگاهي سپسيس براساس مدل مولكولي پروكلسيتونين زمينه فني: تشخيص پزشكي- آزمايشگاهي خلاصه: تشخيص به موقع، دقيق و سريع سپسيس در موارد عفوني بسياري ضروري است، بنابراين طراحي كيت تشخيص سريع بسيار لازم ميباشد زيرا در اكثر موارد، بيمار به دليل مشكلات ناشي از تاخير زماني و تشخيص قطعي، فوت ميگردد. در حال حاضر در سيستم خدمات بهداشتي و درماني كشور شناسايي عفونت هاي خوني از طريق روش هاي سنتي كشت خون، آزمايش CRP و علايم باليني انجام ميشود كه داراي ضريب اطمينان و دقت بالايي نيستند و همچنين مستلزم زمانبري بالايي هستند كه در مورد سپسيس محل اثر ندارد (در حال حاضر كيت تشخيصي آزمايشگاهي جهت شناسايي موارد سپسيس وجود ندارد). با توجه به اينكه سطح خوني يك ماده اختصاصي بنام پروكلسيتونين در موارد سپسيس افزايش مييابد، كيت پيشنهادي ارايه شده بر اساس روش اختصاصي SELEX طراحي شده است و با بكارگيري تكنيك خاص ستون كروماتوگرافي تمايلي جداسازي بهينه آپتامر هاي اختصاصي عليه هدف انجام شده است. تركيبات تشخيصي اين كيت به گونه اي طراحي شده است كه توانايي تشخيص سپسيس را در شكل استريپ هاي رايج تست هاي آزمايشگاهي ايمونولوژيكي مانند استريپ هاي تشخيص سريع و يا پليت هاي الايزا را خواهد داشت.
موارد یافت شده: 5