لیست اختراعات عظيم اكبر زاده خياوي
زهر زنبورعسل دارويي است كه از ديرباز به صورت سنتي براي بسياري از بيماريها با معايبي همچون: «درد و التهاب ناشي از گزش نيش زنبورعسل، ايجاد ايمني غيرضروري، آلرژي و كشندگي ناشي از نيش زنبورعسل در انسان هايي كه حساسيت دارند، مخارج بالاي نگهداري از زنبورعسل در محيط هاي درماني، قابل كنترل نبودن دوز مصرفي و مصرف بالاي زهر زنبورعسل» كاربرد داشته است. ما در اين اختراع داروي "نانوذرات ليپوزومه پگيله شده زهر زنبورعسل" را با محاسني همچون: «عدم احساس درد ناشي از گزش، عدم ايجاد آلرژي و كشندگي، تهيه و سهل الوصول بودن در تمامي مراكز درماني، بدون عارضه جانبي، فاقد ايمنيزايي ناخواسته، قابليت كنترل دوز مصرفي، پايدار بودن و درمان طيف وسيعي از بيماري ها» تهيه كرديم. زهر زنبورعسل با استفاده از روش شوك الكتريكي گرفته شد، نانوذرات مورد نظر با استفاده از سه ماده ليسيتين، كلسترول و پلياتيلنگلايكول 6000 تهيه شد و سايز نانوذرات بدست آمده به وسيله دستگاه زتاسايزر 59 نانومتر اندازه گيري شد. تركيب زهر زنبورعسل فرموله شده در قالب ليپوزومه پگيله با پايداري بالا ميباشد كه با استفاده از دستگاه زتاسايزر ميزان بار تركيب فرموله شده مزبور منفي 29 ميلي ولت اندازهگيري شد، كه اين عدد ميزان پايداري تركيب را نشان ميدهد و باعث كاهش دوز مصرف ميشود.
اختراع در ارتباط با فناوري نانو دارو رساني است. در اين فناوري تلاش مي شود با محبوس كردن دارو درون حامل هاي مناسب سبب افزايش كارايي درمانيدارو از طريق تاخير در پاكسازي آنها از جريان خون، محافظت از دارو در محيط زيستي، محدودكردن اثرات دارو تنها به سلول هاي هدف وافزايش پايداري داروي به دام افتاده شد. در اين اختراع ما با افزودن پلي اتيلن گلايكول 3000 دالتون به نانو حامل نيوزومي توانستيم مشكل بارگذاري پايين، سايز بزرگ ذرات و رهايش سريع دارو را تا حد قابل قبولي بهبود بخشيم. استفاده از هموژنايزر و سونيكاتور نيز در كاهش سايز ذرات تاثير چشمگيري داشتند.
اثرات سیتوتوكسیسیته تركیب كرومن كانژوگه با نانو ذرات طلا بر روی رده های سلولی سرطان سینه MCF-7 وT47D
سرطان يك مسئله با اهميت در طب امروزي است و شايع¬ترين علت مرگ و مير بعد از بيماري هاي قلبي عروقي مي¬باشد. در اين ميان سرطان سينه يكي از شايع ترين علل مرگ ناشي از سرطان در بين زنان است به طوري كه 5/1% از كل مرگ و ميرها را تشكيل مي¬دهد. لذا داروهاي شيمي¬درماني كه هدفشان از يك جهت جلوگيري از تكثير بي رويه سلول¬ها در بافت¬هاي مشخصي از اندام بدن و از طرف ديگر القاء آپوپتوزيس در سلول¬هاي توموري است از كانديداهاي مهم در درمان سرطان محسوب مي¬شوند. تركيبات سنتزي جديد مورد استفاده از مشتقات H4-كرومن 3-كربونيتريل هستند كه بر روي سلول¬هاي سرطاني كه به دارويي چون Paclitaxel و چندين گروه دارويي مقاوم شده¬اند مؤثر هستند. اين تركيبات با توجه به نقش القاكنندگي آپوپتوزي مي¬توانند به عنوان عوامل درماني جديد ضد سرطاني استفاده شوند. اگر چه داروهاي مورد استفاده در شيمي درماني در حال حاضر يكي از مؤثرترين روش¬ها براي درمان سرطان مي¬باشد ولي اثرات سميت شيمي درماني سبب ايجاد اثرات جانبي مي¬گردد. بدين ترتيب با استفاده از فناوري نانو با كاهش عوارض جانبي، مي¬توان كارايي درمان را افزايش داد. در اين اختراع كمپلكس نانو با استفاده از كانژوگه كردن تركيبات (كرومن) با نانوذرات طلا بدست آمد. جهت بررسي نانوذرات طلاي سنتز شده و نمونه كانژوگه شده با تركيب كرومن از تكنيك¬هاي UV-Visibleو DLSاستفاده گرديد. سايتوتوكسيسيتي بر روي سلول¬هاي سرطان سينه (MCF-7 T47D,) با استفاده از آزمون MTT مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد كانژوگه كردن تركيب با نانو ذرات طلا باعث افزايش كارايي (سايتوتوكسيسيتي) مي¬شود. بررسي القا آپوپتوزيس نانو تركيبات در مقايسه با تركيبات با استفاده از سه روش زير انجام پذيرفت: رنگ¬آميزي با Hokhest 33258 و رنگ¬آميزي با اتيديوم برومايد و آكريدين اورنج و بررسي قطعه قطعه شدن DNA با استفاده از دي فنيل آمين و نتايج حاكي از اثر بهتر كمپلكس نانو مي¬باشد. اختراع حاصل در زمينه پزشكي و دارويي با بررسي ابتدايي در حالت in Vivo مي تواند قابل استفاده گردد.
: سيس پلاتين يكي از دارو هاي ضد سرطان بسيار پر كاربرد و قابل استفاده براي طيف وسيعي ازسرطان ها است. هدف از اين اختراع بهينه كردن و ساده كردن روش سنتز اين دارو مي باشد. در تحقيقات پيشين از روشهاي پيچيده اي براي سنتز سيس پلاتين و همرده هاي آن استفاده شده است كه مهمترين آنها عبارتند از: •\\tتهيه كمپلكس مادر K2PtCl4 و سپس افزايش ليگاند آمين مورد نظر به آن و انجام واكنش جانشيني( روش كوفمن و دواين ) [Huheey, 1985]. •\\tتهيه Pt(bipy)Cl2 و تبديل آن به ساير مشتقات اين كمپلكس ( روش مورگان و بورستال) [Morgan and Burstall, 1934]. •\\tتهيه كمپلكس K2PtI4 و سپس افزايش ليگاند آمين و در نهايت افزايش يون نقره و سپس يون كلريد(روش طارا) [Dhara, 1976]. •\\tتهيه كمپلكس هاي ديمر پلاتين با پل هاي هاليدي بعنوان حد واسط و دستيابي به محصولات مورد نظر با آنيون هاي متفاوت (روش رچان و كنگ) [Kong and Rochon, 1979]. •\\tاستفاده ازcis-[Pt(CH3CN)2Cl2] (محصول واكنشK2PtCl4 وCH3CN) به عنوان ماده اوليه واكنش (روش ميسكوفسكي) [Miskowski and Houlding, 1993]. اغلب روش هاي فوق به دليل داشتن محصول فرعي ترانس و يا تشكيل ساير كمپلكس ها از راندمان و يا خلوص مناسبي برخوردار نيستند اما در روش مورد استفاده در اين تحقيق به دليل اينكه بر اساس پديده ترانس طراحي شده است، محصول به صورت كاملا انتخابي و با راندمان و خلوص مناسب به دست مي آيد.
اختراع "نانوسامانه ليپوزومي حاوي دو داروي گياهي (نانوفايتوزوم) هدفمند شده با آنتي بادي مونوكلونال جهت اتصال به سلول هاي سرطاني" در زمينه سامانه هاي دارورساني هوشمند در حوزه علم نانوبيوتكنولوژي و نانوپزشكي مي باشد كه مقصود اين اختراع كپسوله كردن دو تركيب داروي گياهي سيليبينين (ضد سرطان) و اسيد گليسريزيك (ضد سرطان، ضد ويروس) در داخل نانو ليپوزوم دو لايه حاوي فسفوليپيد با رهايش آهسته دارو و هدفمند سازي آن با اتصال آنتي بادي مونوكلونال به منظور رسانش دقيق دارو جهت كاهش اثرات جانبي بر سلول هاي سالم و افزايش اثر گذاري دارو بر سلول هاي سرطاني خاص (كبد) مي باشد. فرآيند اصلي شامل: -تهيه ليپوزوم حاوي دو دارو با روش آبدهي فيلم نازك ليپيدي، -كاهش اندازه جهت توليد نانوليپوزوم با روش سونيكه كردن، -محاسبه و اتصال ۶ عدد آنتي بادي مونوكلونال (HAb18) به نانو ليپوزوم پگيله حاوي دو دارو با اندازه نهايي 86/5 نانومتر با روش الحاق مايسل هدفمند به نانوليپوزوم، مي باشد. از برجستگي هاي اختراع، هدفمند سازي و به كارگيري دو تركيب داروي گياهي همزمان در يك نانوسامانه ليپوزومي جهت رسانش به سلول هاي سرطاني كبد مي باشد كه در توليد سامانه هاي هدفمند دارويي براي درمان سرطان و يا پيشگيري همزمان با هپاتيت كبد كاربرد دارد.
اختراع در ارتباط با نانودارورساني ترانس آنتول ليپوزومه پگيله شده به رده هاي سلوليMCF-7 و T47D است. به طور دقيقتر اين اختراع در زمينه دارورساني به تومور پستان مطرح است. در اين پژوهش سعي شده است ترانس آنتول كه ماده مؤثره رازيانه است و در طب سنتي بسيار مورد توجه بوده است را با استفاده از فناوري نانو، ليپوزومه و پگيله كنيم. ترانس آنتول داراي خاصيت ضدتوموري است و از گسترش سلولهاي سرطاني جلوگيري ميكند. ما در اين اختراع موفق شديم مقدار مناسبي از داروي ترانس آنتول را انكپسوله و بارگذاري كنيم كه اين امر در نهايت باعث افزايش كارايي ترانس آنتول شد. علاوه بر اين موفق شديم مقدار رهايش دارو را به نصف حالت استاندارد كاهش دهيم. در نهايت با استفاده از آزمون MTT اثر سميت فرمولاسيون ترانس آنتول نانوليپوزومه و پگيله را بر ردههاي سلولي MCF-7 و T47D بررسي كرديم. نتايج حاصل از اين بررسي نشان داد كه ميزان سميت فرمولاسيون جديد بر روي هر دو رده سلولي حدوداً 10 برابر افزايش يافت. اطلاعات بيشتر در توصيف اختراع آمده است.
در روش هاي رايج توليد ورمي كمپوست مانند روش سبدي ،پشته اي، راكتوري، كالچر ،هندي و... با مشكلاتي چون هزينه بالاي راه اندازي و تجهيزات توليد و بازدهي پايين نسبت به هزينه انجام شده، تلفات كوكون و لارو و كرم، ميزان مصرف بالاي آب، نياز به فضاهاي مسقف و كارگري بالا و نياز به حضور مداوم روبرو هستيم. در صورت استفاده از اين روش تا حد بسيار زيادي مشكلات مرتفع و در نتيجه روند توليد بيشتر خواهد شد.
در اين پژوهش به تهيه نانوذرات مغناطيسي فريت روي با پوشش كيتوسان حاوي داروي ضدسرطان پرداخته شده است. از ديرباز بشر همواره درصدد كشف مسائل مختلف با سلامتي خود بوده است. تشخيص بيماري در مراحل اوليه، جهت بهبود و روش هاي درماني آن بسيار اهميت دارد. دانشمندان در صددند كه سرطان را با بروز اولين تغييرات مولكولي شناسايي كنند. نانوتكنولوژي براي اين منظور ايده آل به نظر مي رسد. در اين تحقيق به منظور دارورساني به سلول هاي سرطاني، نانوذرات سوپرپارامغناطيس فريت روي به عنوان هسته، به روش هم رسوبي درجا از يون هاي كلريد آهن و كلريد روي و عامل رسوب دهي هيدروكسيد سديم سنتز شدند. در مرحله بعد به منظور افزايش زمان نيمه عمر زيستي نانوذرات در جريان خون، سطح نانوذرات با پليمر كيتوسان كه يك پليمر زيست سازگار است، به عنوان پوسته، پوشانده شدند. به منظور هدف قرار دادن سلول هاي سرطاني، فوليك اسيد فعال شده به نانو ذرات ZnFe2O4-chitosan پيوند داده شد. در نهايت داروي ضد سرطان DOXبه نانوذرات ZnFe2O4-chitosan-Folic acid، اتصال داده شد.
اختراع در ارتباط با فرمولاسيون ليپوزومي پگيله شده داروي ضد سرطان سيس پلاتين است كه منجر به افزايش كشندگي سلولهاي سرطاني كبد رده HEPG2 شده است . مشكل فني و راه حل : سيس پلاتين يكي از كمپلكس هاي دارويي داراي فلز پلاتين است كه در درمان بسياري از سرطانها كاربرد فراواني دارد . عوارض جانبي فراواني دارد كه يكي از آنها تاثير مخرب بر روي سلولهاي سالم بدن است . ما توانستيم نانوذرات ليپوزومي پگيله شده كه سطح آنها توسط كلسترول و پلي اتيلن گليكول 3350 پوشيده شده بود را جهت حمل دارو توليد كنيم. نانوداروي ليپوزومه پگيله شده ساخته شده پس از انجام تست هاي سنجش سميت MTT و تفسير IC50 افزايش بسيار قابل توجهي از كشندگي سلولهاي سرطاني را نسبت به داروي آزاد نشان دادند . ما در اين روش نانوليپوزوم را سريعتر ، به صرفه تر و بر اساس وزن مولكولي بسيار دقيق توزين كرديم و بالتبع نانوداري ساخته شده بسيار دقيق تر از قبل ساخته شده و در نتيجه خاصيت كشندگي سلول هاي سرطاني افزايش يافته است .
1-\tعنوان اختراع: نانوذره نيوزومي بارگذاري شده با عصاره سياه دانه براي درمان ديابت 2-\tخلاصه اختراع: اختراع حاضر با عنوان \\"نانوذره نيوزومي بارگذاري شده با عصاره سياه دانه براي درمان ديابت\\" در ارتباط با يك فرايند براي تهيه نانوذرات جهت دارورساني است. ديابت با شيوع گسترده در جهان و در كشور ما ايران (با بيش از سه ميليون مبتلا)، فاقد درمان قطعي و يكي از معضلات اصلي سلامت است. سياه دانه يكي از داروهاي مهم گياهي با خواص ضدديابتي است. نانوفناوري با استفاده از ابزارهاي لازم توانسته است خواص دارويي تركيبات مختلف را افزايش و در عين حال عوارض جانبي آنها را كاهش دهد. نيوزوم يكي از رايج ترين نانوذرات مورد استفاده در تحقيقات مي باشد. در اختراع حاضر عصاره سياه دانه با روش هيدروالكلي استخراج گرديد. نانوذرات نيوزومي حاوي عصاره با استفاده از روش آبدهي فيلم نازك و پلي اتيلن گليكول تهيه شدند. از سه ماده اسپن 60، پلي سوربات 80 و كلسترول در ساخت نانوذرات استفاده شد. خواص ضدديابتي سياه دانه با استفاده از نانوذرات نيوزومي حاوي عصاره سياه دانه، افزايش يافت.
موارد یافت شده: 23