لیست اختراعات با مالکیت
مهدي ارجمند
9 عدد
زمينه فني اختراع مربوط: روش هاي متعدد بيولوژيكي شيميايي و فيزيكي براي رنگ زدايي در اين چند دهه اخير گزارش شده است. اما اين روش ها اغلب قادر نيستند غلظت آلاينده ها را تا يك سطح مطلوبي كاهش دهند و معمولا هزينه هاي زيادي را هم دربردارند. با وجود پيشرفت هاي زيادي كه در زمينه ي تصفيه آب و پساب هاي صنعتي حاصل شده است هم چنان فرايند جذب به عنوان اصلي ترين فرايند در اين زمينه شناخته مي شود. از اين رو كارايي فيلتر پلي پيرول بر پايه پلي اتيلن گليكول در زمينه حذف رنگ متيلن بلو مورد آزمايش قرار گرفت. نتايج حاصل شده حاكي از اين است كه اين فيلتر به عنوان يك كانديداي مناسب براي حذف يك رنگ كاتيوني متيلن بلو در كمترين زمان تماس ممكن شناخته شد،زيرا بعد ازسپري شدن فقط 2 دقيقه به 86.49 % از جداسازي و 98.135% از حذف رنگ متيلن بلو در مدت زمان تماس 14 دقيقه دست يافتيم.(تمامي اين داده ها ي ذكر شده در محيط اسيدي داراي pH=1 حاصل شده است.)
هدف از اين اختراع، ساخت ريز حسگرهاي زيستي تشخيص سرطان پروستات مي باشد كه تشخيص بافت سرطاني را بر پايه نوسان كننده هاي ميكرو مكانيكي ميسر مي سازد. با توجه به محدوديت هاي متداول در تشخيص بيماري و سرطان هاي رايج مانند سرطان پروستات و سينه، همچنين عدم آگاهي بيمار از وجود سرطان، اين اختراع به تشخيص زود هنگام سرطان كمك خواهد نمود. به طور كلي زيست حسگر مورد نظر داراي سه قسمت اصلي مي باشند. گيرنده هاي زيستي (bio receptor) كه شامل آنتي بادي PSA انساني مي باشد كه از بز استخراج مي گردد. مبدل مكانيكي (transducer) كه به صورت تير يك سردرگير مي باشد و وظيفه آن تبديل فعل و انفعالات زيستي به صورت تغييرات در فركانس طبيعي مجموعه مي-باشد. سامانه هاي مرتبط جهت قرائت نتايج (Read out) كه مي تواند به صورت نوري باشد. در اين اختراع تشخيص بر مبناي تغييرات در فركانس طبيعي بوده و با استفاده از تكنولوژي سيستم هاي ميكروالكترومكانيكي (MEMS) و نانوالكترومكانيكي (NEMS) طراح و ساخته شده اند. جز اصلي حسگرهاي مكانيكي تير يك سر درگير مي باشد كه به ملكول زيستي مورد نظر ما حساس خواهد بود. در اين اختراع حسگر زيستي با رديابي نمود Prostate Specific Antigen يا PSA در محيط سرم علاوه بر تشخيص سريع سرطان پروستات امكان بررسي ميزان وپيشرفت درمان در بيمار را فراهم آورد.
: سيس پلاتين يكي از دارو هاي ضد سرطان بسيار پر كاربرد و قابل استفاده براي طيف وسيعي ازسرطان ها است. هدف از اين اختراع بهينه كردن و ساده كردن روش سنتز اين دارو مي باشد. در تحقيقات پيشين از روشهاي پيچيده اي براي سنتز سيس پلاتين و همرده هاي آن استفاده شده است كه مهمترين آنها عبارتند از: •\\tتهيه كمپلكس مادر K2PtCl4 و سپس افزايش ليگاند آمين مورد نظر به آن و انجام واكنش جانشيني( روش كوفمن و دواين ) [Huheey, 1985]. •\\tتهيه Pt(bipy)Cl2 و تبديل آن به ساير مشتقات اين كمپلكس ( روش مورگان و بورستال) [Morgan and Burstall, 1934]. •\\tتهيه كمپلكس K2PtI4 و سپس افزايش ليگاند آمين و در نهايت افزايش يون نقره و سپس يون كلريد(روش طارا) [Dhara, 1976]. •\\tتهيه كمپلكس هاي ديمر پلاتين با پل هاي هاليدي بعنوان حد واسط و دستيابي به محصولات مورد نظر با آنيون هاي متفاوت (روش رچان و كنگ) [Kong and Rochon, 1979]. •\\tاستفاده ازcis-[Pt(CH3CN)2Cl2] (محصول واكنشK2PtCl4 وCH3CN) به عنوان ماده اوليه واكنش (روش ميسكوفسكي) [Miskowski and Houlding, 1993]. اغلب روش هاي فوق به دليل داشتن محصول فرعي ترانس و يا تشكيل ساير كمپلكس ها از راندمان و يا خلوص مناسبي برخوردار نيستند اما در روش مورد استفاده در اين تحقيق به دليل اينكه بر اساس پديده ترانس طراحي شده است، محصول به صورت كاملا انتخابي و با راندمان و خلوص مناسب به دست مي آيد.
خلاصه : هدف از اختراع حاضر، ارائه روشي ساده، كم هزينه و پربازده جهت ساخت جاذب نانو ساختار آلوميناي فعال براي استفاده به عنوان جاذب رطوبت زدايي مي¬باشد. در روند به كار رفته بسياري از نقايص موجود در روشهاي پيشين، چه از لحاظ پيچيدگي مراحل، گران قيمت بودن و دردسترس نبودن مواد اوليه مصرفي و چه به لحاظ مصرف بالاي انرژي در مراحل مختلف عمليات حرارتي، به طور كامل حذف شده است. همچنين جاذب ساخته شده با دارا بودن حجم تخلخل بسيار مطلوب به علت نانو ساختار بودن، توانمندي بالايي در حذف رطوبت از جريانات مايع و گاز دارد. بنابراين يكي از مهم¬ترين موارد مصرف اين جاذب، استفاده از آن به عنوان جاذب نم¬زدايي جهت حذف رطوبت موجود در جريان گاز طبيعي يا مايعات هيدروكربني مي-باشد.
با عنوان خلاصه در پرونده يافت نشد به تصوير شرح وتوصيف مراجعه شود.
در پرونده خلاصه اختراع يافت نشد به شرح و توصيف پرونده رجوع شود.
اختراع حاضر با عنوان "نانوذرات ليپوزوم - سيس پلاتين هدفمند جهت درمان تومور مغز" در ارتباط با يك فرايند براي تهيه نانوذرات جهت دارورساني است. گليوبلاستوما به عنوان يك سرطان با پيش آگهي نامطلوب، يكي از مشكلات اصلي سلامت محسوب مي شود. نانوفناوري با ابزارهاي لازم همچون نانوذرات ليپوزوم توانسته است انحلال پذيري داروها را افزايش و سميت آنها را كاهش دهد. در اختراع حاضر نانوذرات ليپوزومي پگيله با استفاده از روش تبخير فاز معكوس ساخته شد و سپس با استفاده از آنتي بادي مونوكلونال OX26 نسبت به گيرنده ترانس فرين موجود در سد خوني مغزي هدفمند گرديد. افزايش كارايي و خاصيت ضدسرطاني دارو در محيط برون تني و درون تني عليه گليوبلاستوما و كاهش سميت دارو نسبت به داروي استاندارد سيس پلاتين در محيط درون تني مشاهده گرديد. كلمات كليدي: سيس پلاتين، ليپوزوم، دارورساني هدفمند، گليوبلاستوما A targeted lipid based formulation for cisplatin delivery to brain tumor
موارد یافت شده: 9