لیست اختراعات عليرضا استاد رحيمي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1394/06/10
مالک/مالکان: دانشگاه تبريز
تاریخ ثبت: 1394/06/10
خلاصه اختراع:

در يك تحقيق كه اخيرا در دانشگاه تبريز بر روي مرغان تخمگذار خوراكي صورت گرفت ، باستفاده از سطوح مختلف اسيد فوليك(0، 5، 10و15 ميلي گرم در كيلوگرم جيره) و عنصر روي در سه سطح (100، 130و 160 ميكروگرم در كيلوگرم جيره) و تغذيه اين نوع از جيره هاي غني شده، ميزان 5-متيل تترا هيدرو فولات درزرده تخم مرغ به مقدار خيلي بالايي افزايش يافت. آزمايشات مربوط به ارزيابي فولات در تخم مرغ با همكاري و مشاوره دانشگاه علوم پزشكي تبريز و آزمايشگاه جهاددانشگاهي استان آذربايجان غربي انجام شد. اندازه گيري فولات با استفاده از دستگاه HPLC و استاندرد 5-متيل تتراهيدروفولات بر اساس آخرين تكنولوژي ارزيابي مواد غذايي در آزمايشگاه جهاددانشگاهي انجام شد. در اين تحقيق مشخص شد كه زرده تخم مرغهاي غني نشده، داراي مقدار پايين 5-متيل تترا هيدرو فولات مي باشند كه اهميت توجه به مقدار ويتامينهاي مواد غذايي توليد داخل را بيش از پيش بالا مي برد چرا كه اين مقدار در گزارشهاي جهاني بسيار بالاتر از اين رقم و در حدود 17 تا20 ميكرو گرم درهر تخم مرغ مي باشداين در حاليست كه در تخم مرغهاي داخل در بهترين شرايط 2.3 ميكروگرم در هر زرده تخم مرغ در اين تحقيق ارزيابي شد. با اينحال در تخم مرغهاي غني شده ميزان 5-متيل تترا هيدرو فولات بالاتر از گزارشهاي جهاني بوده( در مقابل 41ميكروگرم تحقيق House و 47 مكروگرم Tactacan).

تاریخ اظهارنامه: 1399/02/02
تاریخ ثبت: 1399/04/25
خلاصه اختراع:

اولئيل اتانول آميد (OEA) به عنوان يك چربي شبه اندوكانابينوئيدي و مشتق از اسيد چرب غير اشباع اولئيك اسيد، اخيرا در مطالعات اپيدميولوژيك در درمان چاقي و ساير بيماريهاي متابوليك توجه زيادي را به خود معطوف داشته است. طرح حاضر مربوط به نحوه سنتز N- آسيل اتانول آمين هايي كه داراي فرمول كلي زير هستند مي باشد: در ساختار گفته شده (شكل 2) از مشتقات طبيعي يا سنتزي اسيدهاي چرب حاصل شده است؛ R1 مي تواند هيدروژن و يا هيدروكسيل آلكيل بوده و R2 نيز مي تواند هيدروژن يا راديكال گروه هيدروكربني باشد. اين روش شامل تهيه متيل استرهاي اسيدهاي چرب مربوطه اسيدهاي چرب اشباع به منظور حذف گليسرول توسط واكنش ترانس استريفيكاسيون مي باشد. در ادامه بمنظور افزايش خلوص از روش نوبلورسازي و احتباس توسط كريستاليزاسيون با اوره استفاده مي شود. متيل استر هاي خالص سازي توسط واكنش معكوس ترانس استريفكاسيون به اسيد چرب خالص تبديل مي شوند. اسيد چرب حاصله در حضور آلكيل آمين هاي مربوطه مي تواند براي ساخت تركيب نهايي يعني اولئيل اتانول آمين بكار رود. در نهايت محصول به دست آمده توسط متدهاي خالص سازي از قبيل بكار گيري آب تخليص مي گردد. (شكل3)

تاریخ ثبت: 1401/05/11
خلاصه اختراع:

استئوپروز يا پوكي استخوان يكي از شايع‌ترين بيمارهاي متابوليك استخوان است. سازمان جهاني بهداشت پوكي استخوان را به‌عنوان چهارمين دشمن اصلي بشر و مهم‌ترين علت شكستگي استخوان معرفي كرده است. شكستگيهاي مرتبط با پوكي استخوان تاثير عمده اي بر كيفيت زندگي و هزينه هاي مراقبت بهداشتي دارد. در حال حاضر روش هاي درماني متعددي براي بهبود پوكي استخوان وجود دارد. بيس فسفونات ها معروفترين گروه دارويي در درمان پوكي استخوان هستند اما عوارض كوتاه مدت و بلند مدت آنها نگراني هايي را بوجود آورده است. امروزه گرايش به سمت استفاده از فرآورده هاي گياهي در درمان اختلالات استخواني بدليل عوارض كمتر و در دسترس بودن آنها افزايش يافته است. از آنجاييكه التهاب و شرايط استرس اكسيداتيو نقش بسزايي در پاتوژنز استئوپورز ايفا مي كنند، تركيبات گياهي كه اثرات ضدالتهابي دارند مي‌توانند اثرات محافظت كننده استخواني داشته باشند. استفاده همزمان از دو گياه كه داراي خواص ضد التهابي بالا مي باشند مي تواند تركيبي با قدرت ضد التهابي بالا را در اختيار مصرف كننده قرار دهد و اثر بخشي درماني را دو چندان نمايد. استفاده از تركيب گياهي متشكل از گياه سياه دانه و كوركومين مي تواند در بهبود نشانگرهاي بيوشيميايي متابوليسم استخوان و در نتيجه كمك به درمان پوكي استخوان سودمند باشد.

تاریخ ثبت: 1403/07/03
خلاصه اختراع:

سماق با نام علمي Rhus coriaria L. گياهي متعلق به خانواده Anacardiaceaeاست. بيش از 180 تركيب زيست فعال در سماق وجود دارد و مطالعات انساني و حيواني متعدد اثرات سودمند درماني ميوه سماق را گزارش كرده اند و اخيراً تاثير سماق در كاهش وزن و اشتها مورد توجه قرار گرفته است. امروزه در جهان توليد آدامس¬هاي دارويي به عنوان يك سيستم عالي براي انتقال آهسته مواد دارويي، مواد مغذي و تركيبات نوتريسئوتيكال و به منظور درمان بيماريهاي مختلف از جمله مشكلات دهان و دندان افزايش يافته است. همچنين مطالعات نشان داده است كه جويدن آدامس با كاهش اشتها و افزايش انرژي مصرفي همراه است. لذا امروزه توليد و مصرف آدامسهاي بدون شكر بخصوص با جايگزيني قندهاي الكلي بجاي شكر بجهت اثرات سودمند آنها بر سلامتي مورد توجه قرار گرفته است و بنظر مي رسد آدامس پايه خوبي براي افزودن تركيبات گياهي موثر بر سلامتي و همچنين كاهش وزن باشد. در پژوهش حاضر ابتدا عصاره ليوفيليز شده سماق تهيه و سپس آدامس رژيمي بدون شكر حاوي قندهاي الكلي به عنوان شيرين كننده و عصاره سماق در غلظت هاي مختلف تهيه و فراوري گرديد و آزمونهاي حسي و فيزيكوشيميايي و بافت سنجي بر روي آن انجام گرفت. لازم به ذكر است هدف از تهيه اين آدامس رژيمي فراسودمند استفاده از آن طي چند كارآزمايي باليني در درجه اول بر روي كنترل وزن و اشتها در افراد چاق و در مرحله بعد بررسي اثرات درماني آن در بيماريهاي ديگري نظير كبد چرب و ديابت مي باشد. Formulation, production and assessment of a functional chewing gum comprising the Sumac (Rhus coriaria L.) extract

موارد یافت شده: 4