لیست اختراعات علي خسرواني پور مصطفي زاده
يكي از راه هاي مناسب براي جلوگيري از ضايعات خرما و استفاده از خرماهاي درجه ۳ و ۴ كه سالانه سبب ضايع شدن حدود نيمي از خرماي توليدي كشور مي شود، توسعه صنايع تبديلي اين محصول و توليد فراورده هاي با ارزش افزوده بالا نظير شربت غني از فروكتوز است. اين محصول بدليل شيريني حدود ۱ / ۷ برابر ساكاروز مي تواند به عنوان يك فراورده ي با ارزش و جايگزين ساكاروز مورد استفاده قرار گرفته و سبب كاهش در مصرف قند شود. توليد شربت غني از فروكتوز با استفاده از شيره خرما در دو فاز اصلي انجام مي شود. فاز اول شامل جداسازي دو قند اصلي خرما (گلوكز و فروكتوز) با استفاده از تكنولوژي كروماتوگرافي از شربت آماده سازي شده كه مراحل رنگبري، كاني زدايي، تغليظ را طي كرده است و فاز دوم شامل تبديل فاز غني از گلوكز به شربت فروكتوز با استفاده از فرآيند تبديل آنزيمي (شامل مراحل آماده سازي خوراك، تبديل آنزيمي در بيوراكتور ، رنگبري، كاني زدايي و تغليظ). در اين طرح تبديل آنزيمي گلوكز به فروكتوز مد نظر بوده است كه مراحل ذيل در مقياس پايلوت جهت انجام اين طرح بطور مجزا انجام پذيرفته است • طراحي فرايندي واحدهاي مختلف • تهيه نقشه هاي ساخت • ساخت دستگاه ها و تجهيزات • انجام آزمايشهاي لازم • تحليل نتايج • ارزيابي هاي فني و اقتصادي جهت احداث واحد صنعتي
موارد یافت شده: 1