لیست اختراعات با مالکیت محمد سرشار
7 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ ثبت: 1391/03/01
خلاصه اختراع:

ذخاير انرژي فسيلي جهان، با صنعتي شدن و روند فزاينده مصرف كنوني، تا چندين سال ديگر به اتمام خواهد رسيد و هر كشوري كه به فكر تامين منابع انرژي خود نباشد، يا مشكلات فراوان روبرو خواهد شد. اما منابع گياهي و سلولزي موجود در دنيا، جايگزيني تجديد شونده، براي منابع نفتي مي باشند. بايو اتانول با سوخت سبز مي تواند به صورت تركيبي با بنزين در وسايل نقليه مورد استفاده قرار گيرد. به عنوان يك منبع انرژي تجديد پذير، اتانول نياز به استفاده از سوخت هاي فسيلي را كاهش داده كه اين به نوبه خود منجر به كاهش گازهاي گلخانه اي مي گردد. اتانول يكي از جمله موادي است كه بعنوان جايگزين براي سوخت هاي فسيلي مطرح مي باشد. با توجه به اينكه اتانول داراي ۳۵٪ اكسيژن در تركيب خود مي باشد يك سوخت تميز به شمار مي رود كه مي تواند توليد ,NO و ذرات معلق را كه در طي فرايند احتراق توليد مي شوند به ميزان قابل ملاحظه اي كاهش دهد. يكي ديگر از مزاياي استفاده از اتانول اين است كه مي تواند از منابع تجديد پذير حيات - بر پايه ي مواد سلولزي - كه به ميزان قابل توجهي در طبيعت يافت مي شود توليد شود و بدين وسيله هم از مواد اوليه ي ارزان قيمت و در دسترس استفاده مي نمايد و هم مشكلات دور ريز اين مواد و انباشته شدن آنها در محيط زيست را برطرف مي نمايد. همچنين اين سوخت ميتواند تا بيش از ۷۰٪ از گازهاي گلخانه اي آزاد شده را كاهش دهد. انتظار مي رود كه CO2 آزاد شده در هنگام عمليات توليد الكل و احتراق آن در موتور ها توسط گياهان غله اي در حال رشد، به موجب عمل فوتوسنتز جذب گردد. فرآيند كلي تبديل سلولز به اتانول مشتمل بر چهار واحد اصلي زير مي باشد 1- پيش فرآوري ( pre - treatment ) 2- هيدروليز آنزيمي (hydrolysis) 3- تخمير (fermentation) 4- جداسازي و خالص سازي separation / purification ) گلوگاه اصلي اين فرايند همان هيدروليز اسيدي (پيش فرآوري ) است و در اين طرح هدف اصلي طراحي و ساخت يك راكتور پيوسته سه فازي (جامد، مايع، بخار) بوده كه بتواند شرايط عملياتي لازم جهت پيش فراوري باگاس و يا حتي ديگر ضايعات كشاورزي را فراهم كند.. راكتور هيدروليز باگاس با استفاده از اسيد ضعيف (عموما اسيد سولفوريك) پليمر هاي كربوهيدرات را به مونومرهاي قند تبديل مي كنند كه موجب حصول بيشتر قند از همي سلولز و ساده تر شدن مرحله بعدي كه همانا فرايند هيدروليز آنزيمي است، مي باشد. براي هيدروليز سلولز توسط اسيد رقيق نياز به شرايط عملياتي حاد دما و فشار است. طراحي و ساخت اين راكتور به نحوي است كه حداكثر دما و فشار عملياتي به ترتيب ۱۲۰ درجه سانتي گراد و ۵ بار مي باشد و غلظت اسيد نيز در محدوده ي ۵-۲ درصد مي باشد

تاریخ ثبت: 1391/03/01
خلاصه اختراع:

يكي از راه هاي مناسب براي جلوگيري از ضايعات خرما و استفاده از خرماهاي درجه ۳ و ۴ كه سالانه سبب ضايع شدن حدود نيمي از خرماي توليدي كشور مي شود، توسعه صنايع تبديلي اين محصول و توليد فراورده هاي با ارزش افزوده بالا نظير شربت غني از فروكتوز است. اين محصول بدليل شيريني حدود ۱ / ۷ برابر ساكاروز مي تواند به عنوان يك فراورده ي با ارزش و جايگزين ساكاروز مورد استفاده قرار گرفته و سبب كاهش در مصرف قند شود. توليد شربت غني از فروكتوز با استفاده از شيره خرما در دو فاز اصلي انجام مي شود. فاز اول شامل جداسازي دو قند اصلي خرما (گلوكز و فروكتوز) با استفاده از تكنولوژي كروماتوگرافي از شربت آماده سازي شده كه مراحل رنگبري، كاني زدايي، تغليظ را طي كرده است و فاز دوم شامل تبديل فاز غني از گلوكز به شربت فروكتوز با استفاده از فرآيند تبديل آنزيمي (شامل مراحل آماده سازي خوراك، تبديل آنزيمي در بيوراكتور ، رنگبري، كاني زدايي و تغليظ). در اين طرح تبديل آنزيمي گلوكز به فروكتوز مد نظر بوده است كه مراحل ذيل در مقياس پايلوت جهت انجام اين طرح بطور مجزا انجام پذيرفته است • طراحي فرايندي واحدهاي مختلف • تهيه نقشه هاي ساخت • ساخت دستگاه ها و تجهيزات • انجام آزمايشهاي لازم • تحليل نتايج • ارزيابي هاي فني و اقتصادي جهت احداث واحد صنعتي

تاریخ ثبت: 1388/10/14
خلاصه اختراع:

شيره خرما به طور طبيعي حاوي دو قند مهم فروكتوز و گلوكز مي باشد در حال حاضر بهترين روش براي جداسازي اين دو قند از يكديگر فرايند كروماتوگرافي است. در سلسله فعاليتهاي انجام گرفته فناوري جداسازي گلوكز از فروكتوز به روش كروماتوگرافي تدوين شده است. اين فرايند براي اولين بار در ايران با اين روش انجام مي گيرد. نوع فرايند كروماتوگرافي استفاده شده شبيه ساز بستر متحرك بوده است. در اين فرايند ازCation Exchange Resin به فرم كلسينه استفاده شده است. فرايند كروماتوگرافي در شرايط مختلف آزمايشگاهي از نظر دما، فشار، سرعت جريان ورودي، بريكس شيره خرما ورودي و ارتفاع و قطر ستون كروماتوگرافي انجام دشه است. درصد خلوص شربت گلوكز فروكتوز بدست آمده، بسته به شرايط مختلف آزمايشگاهي نظير ارتفاع رزين از 80% تا 90% بوده است.

تاریخ ثبت: 1388/10/14
خلاصه اختراع:

سيستم مورد ادعا از دو مكانيسم شناورسازي و ارتعاش جهت ايجاد بستر سياله براي توليد پودر شير با انحلال زياد استفاده مي كند. فرايند فوري سازي از مراحل توده سازي، پاشش ليستين خشك كردن و پايدار سازي پودر تشكيل مي شود. به علت تغييراتي ايجاد شده در ساختار پودر در فرايند فوري سازي خواصي مانند خيس شدن ، پراكندگي، فرو رفتن در آب و حلاليت ارتقاي قابل ملاحظه اي نسبت به پودر معمولي حاصل مي شود. بدين ترتيب سيستم فوري ساز به عنوان يكي از مهمترين سيستمهاي مورد استفاده براي توليد پودر با انحلال سريع بوده و براي توليد محصولاتي همچون شير خشك فوري، شير زعفران، قهوه و شير كاكائوي فوري كاربر دارد. با توجه به اهميتي كه اين سيستم در ارتقاء كيفيت پودر به تناسب نيازهاي مختلف را دارد از اين رو مركز تحقيقات مهندسي فارس ابتدا نست به طراحي و اجراي يك واحد نيمه صنعتي اقدام نموده و پس از حصول نتيجه مطلوب اقدام به طراحي ساخت و اجراي يك واحد صنعتي براي شركت شير پاستوريزه پگاه اصفهان نموده كه در آذر ماه 87 مجموعه كارخانه توليد پودر شير فوري به طور كامل راه اندازي و تحويل آن واحد صنعتي شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/08
تاریخ ثبت: 1388/10/14
مخترع/مخترعان: اردشير كرمي
خلاصه اختراع:

اين دستگاه براي انتقال پودر از بونكر پودر به بستر سيال ارزان ابداع شده كه بعلت شرايط مواد مورد انتقال كه در اثر ماند ايجاد آلودگي كرده و همچنين در اثر انباشتگي در قسمت ورودي طاق ايجاد مي كند و ورودي پودر مسدود مي گردد، به گونه اي طراحي شده تا از موانع ذكر شده جلوگيري شود. همچنين اين سيستم داراي سيستم محركه با دور متغير مي باشد و براساس دبي حجمي پودر كنترل مي گردد. جنش ماده بكار رفته براي ساخت بعلت شرايط غذايي مورد نياز AISI316L مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/02/28
تاریخ ثبت: 1390/08/27
مخترع/مخترعان: محسن زندي
خلاصه اختراع:

خشك كردن يكي از فرايندهاي التهابي در تكنولوژي توليد مواد غذايي بوده كه مي تواند بطور قابل ملاحظه اي كيفيت مواد غذايي را تحت تاثير قرار دهد مشكل فني كه قبلا در ساخت خشك كن ها وجود داشت نبود روشي ارزان براي خشك كردن مواد غذايي جامد حساس به حرارت بود. در اين روش مواد غذايي و دارويي در دماي 40 تا 70 درجه سانتي گراد و به صورت شناور در هوا خشك مي گردد. در اين روش ساختار و مواد مغذي حفظ مي شود ويژگي ها اين سيستم عبارتند از قيمت پايين براي توليد محصول ظرفيت بالاي خشك كردن كيفيت بالاي محصول و شرايط پايدار در توليد محصول از اينرو چنين شرايطي تنها با طراحي خاص و كنتارل ويژگي هاي مشخص امكان پذير مي باشد. سيستم بستر جهنده اي كه طراحي شده است از نوع استوانه اي مي باشد. اجزا بكار رفته در اين سيستم عبارتند از فن دمنده به قدرت در حدود 4، گرمكن با تواني در حدود 5 كيلو وات محفظه خشك كن از نوع استوانه اي جريان سنج و پروب دما. خشك كن هاي بستر جهنده مزاياي زياد و محددوديت هاي كمي نسبت به ساير خشك كن ها دارند. به سبب زمان ماند كم در بستر خشك كن بستر جهنده مي تواند براي جامدات و مايعات حساس به حراارت نظير مواد غذايي داروها و پلاستيك ها بكار برود. با اصلاحات ساده در خشك كن بستر جهنده كه به آن بستر جهنده اصلاح شده مي گويند مي توان از مخلوط شدن خوب كنترل زمان سكون حداقل اصطكاك و ساير مزيت هاي مفيد مطمئن گرديد. بستر جهنده به تنهايي براي مواد جامد قابل استفاده بوده و با بكار بردن ذرات خنثي مي توان از آن براي خشك كردن خميرها دوغاب ها و تركيبات حساس به حرارت به طور موفقيت آميزي استفاده نمود. اين تكنيك يك تكنيك سياليت ذره بوده كه عمدتا براي ذرات سفت كه قطري بين 1تا 6 ميلي متر دارند مورد استفاده قرار مي گيرد. استفاده از اين تكنيك براي مايعات غذايي با بكارگيري ذرات خنثي صورت مي پذيرد در اين سيستم به اطلاعات جامعي از نيروهاي بين ذره ايي و اثر آنها بر رفتار بستر جهنده لازم است.

موارد یافت شده: 7