لیست اختراعات علي وطني
در اين اختراع يك پيكربندي جديد براي فرايند يكپارچه توليد NGL / LNG معرفي و تجزيه و تحليل شده است. از سه سيكل سردساز مبرد آميخته به منظور تامين سرماسازي مورد نياز براي توليد NGL و LNG استفاده شده است. اين سيكلها هر كدام وظيفه تامين سرمايش بخشي از سرمايش مورد نياز را در سطوح دمايي مختلف دارد. ساختار قرار گيري اين چرخهها بصورت آبشاري است. چرخه اول به همراه جريانهاي جانبي برج اتان زدا وظيفه تامين پيش سرمايش مورد نياز فرآيند را دارد. هر چرخه نيز نقش منبع سرما براي چرخه¬هاي سردتر از خود را دارد. خوراك ورودي ابتدا تا حد مورد نياز سرد شده و وارد بخش بازيابي ميعانات همراه گاز ميشود. ميعانات اوليه جداشده و به برج فرستاده ميشود. گاز نيز به دو بخش تقسيم ميشود كه بخشي از آن مايع شده و جريان بازگشتي سر برج را تامين ميكند. بخش ديگر نيز به يك منبسط كننده فرستاده مي¬شود تا از رساندن فشار جريان به فشار برج كار نيز توليد شود. در اين بخش اتان و تركيبات سنگينتر بوسيله يك برج اتان زدا جدا مي¬گردد. گاز فقير از اتان در دماي C°97- به بخش مايع¬سازي تحويل داده ميشود.NGL بازيافتي نيز از پايين برج خارج شده و به بخش جداسازي فرستاده مي¬شود. گاز تحويلي به بخش مايع سازي در فشار عملياتي برج قرار دارد. براي رساندن آن به فشار مناسب كه 63 بار است از يك كمپرسور استفاده ميشود. گاز فشرده شده و فقير از تركيبات سنگين در دو مرحله سرد شده و در نهايت به دماي C°162.5- ميرسد. در پايان گاز مايع شده وارد يك شير فشار شكن شده تا ضمن ايجاد اندكي سرما فشار محصول را به فشار اتمسفر رسانده و بخشي از نيتروژن محلول در گاز مايع شده را جدا مي¬كند. در نهايت LNG توليدي به مخازن فرستاده مي¬شود.
براي حفاري رسوبات حاوي هيدرات، بهمنظور دستيافتن به ذخاير نفتي در لايههاي پايينتر، ابتدا بايد بتوان بدون مشكل رسوبات داراي هيدرات متان را حفر كرد. با توجه به اين كه دماي سيال حفاري معمولاً خيلي بيشتر از دماي پايداري هيدرات متان است ممكن است انتقال گرما باعث تجزيه حجم زيادي از هيدرات شده و باعث آزاد شدن گاز متان و ورود آن به درون چاه يا رسيدن آن به سطح دريا شود. ورود گاز متان به گل حفاري باعث گاززدهشدن گل حفاري و سبكتر شدن ستون گل درون چاه و در نتيجه تجزيه بيشتر هيدرات و ناپايداري ديواره چاه ميگردد. در صورت شدت يافتن اين ناپايداري مشكلات بعدي همچون گشاد شدن ديوارۀ چاه، ريزش ديواره چاه و گيركردن رشته حفاري يا جداري ميگردد. عموماً در حفاري در آبهاي عميق از كشتيهاي حفاري يا سكوهاي نيمه شناور يا تمام شناور استفاده ميشود. تجزيه هيدرات و ورود گاز متان به آب باعث كاهش چگالي كلي سيال شده و ممكن است باعث غرق شدن سكو يا كشتي شود. همچنين خروج گاز متان در نزديكي سكو يا كشتي خود ميتواند تهديد جاني براي پرسنل و تجهيزات باشد. بر اساس طراحي آزمايشات و ارزيابي هاي به عمل آمده در مورد پارامترهاي واقعي حفاري در لايه هاي حاوي هيدرات، دستگاه آزمايشگاهي براي بررسي ميزان تاثير دما در تجزيه هيدرات و ناپايدار شدن ديواره چاه طراحي شده است.
در اين اختراع يك پيكر بندي فرآيندي جديدي براي توليد LNG با كمترين مصرف انرژي ارائه شده است. اين فرآيند از نوع مبرد آميخته تك مرحله اي با سه سطح فشاري ميباشد. هر سطح فشاري وظيفهي سردسازي بخشي از سرمايش موردنياز در سطح دمايي مربوط به خودش را براي تبديل گاز طبيعي به گاز طبيعي مايع دارد. مبرد مورد استفاده در فرآيند به سه قسمت تقسيم ميشود كه هر جريان مبرد وظيفهي سردسازي در سه مبدل حرارتي پيش سردسازي، مايعسازي و فوق سردسازي را برعهده دارد. اين سه جريان مبرد پس از عبور از مبدل هاي چند جريانه و شيرهاي فشار شكن وارد سطوح فشرده سازي مربوط به خود ميشوند تا با فشرده شدن چرخه سردسازي را تكميل كنند و در نهايت در يك نقطه با هم تجميع ميشوند تا اين موضوع تأييدي بر تك مرحلهاي بودن اين فرآيند باشد. مصرف ويژهي انرژي فرآيند جديد ارائه شده kWh/kgLNG 0/33است. همچنين ضريب عملكرد اين فرآيند 3/1 مي باشد كه اين موضوع بيانگر طراحي دقيق و بازدهي سردسازي بالاي جريان ها و تجهيزات در اين پيكربندي جديد است.
راكتور سه جداره از جنس كوارتز بوده كه در لايه هاي داخلي وخارجي سيال سردكننده عبور و درلايه مياني خوراك وارد شده و واكنش هاي مورد نظر صورت مي گيرد. در ورودي هر سه لايه جريان سنج هاي تعبيه گرديده كه قابل تنظيم نيز مي باشند. در ورودي وخروجي ها و همچنين درقسمت هاي مختلف لايه مياني و محل وقوع واكنش ها ترموكوپل هايي از نوع K-type تعبيه گرديده كه دماي راكتور را اندازه گيري مي نمايد.
اين اختراع براي حذف فلزات سنگين از آب توسط غشا استوانه اي و گرانول كيتوزان انجام يافته است. براي ساخت اين فرم ها از انحلال مرحله اي پودر كيتوزان در استيك اسيد 5% براي دستيابي به ژل كيتوزاني استفاده شد. پس از شكل دهي گرانول توسط دست و غشا استوانه اي توسط لوله ي شيشه اي ، آن ها در محلول سديم هيدروكسيد رسوب داده شد. پس از انجام آزمايشات روي محلول فلزات سنگين شامل 12 ppm سرب (II) ،16 ppm كادميوم (II) و15 ppm آهن (III)، درصد حذف فلزات سرب و آهن بالاي 99 % در 20 دقيقه بود ميزان درصد حذف متوسط كادميوم حدود 40 % در 45 دقيقه بود . علت آن رقابت بين سرب و كادميوم براي جذب روي كيتوزان است. آزمايشات ديگر در رابطه با احيا و بازيابي فرم ها طي دو سيكل احيا و استفاده ي مجدد پس از هر احيا بوده است. از آن جايي كه مقاومت غشا در برابر اسيد كمتر از گرانول ها است، غشا توسط محلول0.1 مولار سديم هيدروكسيد و گرانول ها توسط محلول 0.1 مولار اسيد سولفوريك احيا شده است. كه نتايج آن بيانگر حذف مناسب پس از اين عمليات است.
زمينه فني اين اختراع به مسئله مهم و مطرح در پزشكي و داروسازي و سلامت انسان و درمان بيماران مبتلا به سرطان و تومورهاي بدخيم تعلق دارد. سرطان دومين عامل مرگ و مير بيش از 25% از افراد دنيا است، و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني تا سال 2014 ، ميزان افراد مبتلا به دو برابر خواهد رسيد و دوز قابل استفاده از دارو هاي شيمي درماني رايج نيز براي درمان جوابگو نخواهد بود. در اين اختراع با كمك گرفتن از صنعت پيشرفته نانو فناوري و سنتز نانو ذرات كوانتمي و ريز اكسيد روي ( حدود 3-4 نانو متر) در آب و عامل دار شدن سطح يا اصلاح سطح ويژه آنها ، در صدد افزايش قدرت نفوذ پذيري بيشتر دارو به درون سلول هاي در گير سرطان و ايجاد پايداري كامل پيوند هاي هيدروژني بين نانو ذرات ريز با پوسته غشاء هسته تومور رشد يافته در محيط مناسب نانو سيال سنتز شده مي باشيم. در اين ميان از نانو ذرات اكسيد روي و نانو ذرات كامپوزيتي آن ها بر روي پليمر pvp درمحيط نانو سيال پايه آبي، حاوي مواد فعال سطحي مناسب،كه ضامن پايداري بيشتر انواع پيوند هاي هيدروژني توليد شده مي باشند، استفاده شدكه عليرغم نانو ذرات رايج نقره، طلا، كربن نانو تيوب و...احتياجي به انجام فرآيند و فرآيند هاي اضافي و طولاني تر براي سميت زدائي از سطح آن ها نيست. مخصوصا" اينكه در آزمايش بر روي سلول هاي سالم و نرمال انساني HFF2، نشان دادند كه با حفظ پتانسيل بالا، كاملا"هوشمندانه و انتخاب پذير رفتار مي كنند. و روي سلول هاي سالم اثر مخرب نگذاشتند. و هدفشان تنها ، نفوذ در غشاء سلول هاي مريض سرطاني شده بود. و فقط آن ها را ديده و سركوب و نابود كردند. در واقع دنياي علم در آينده بايد علت اين رفتار هوشمندانه نانو ذرات اكسيد روي اصلاح شده را در روياروئي با بافت سلول هاي سرطاني شده را معلوم و روشن سازد. كه با اين دانش در صنعت جديد دارو سازي تحول شگفت انگيزي كشف خواهد گرديد و بيماران از عوارض جانبي اشعه درماني ، كه ناشي از - از بين رفتن سلول هاي سالم به همراه سلول هاي درگير شده مي باشد، نجات پيدا خواهندكرد. اين فرمولاسيون بر روي چهار سلول سرطاني شايع دهان، سينه، كولون، ودهانه رحم، جواب هاي بسيار خوبي در غلظت هاي خيلي كم نانو گرم بر ميلي ليتر داده است. و بخاطر فراواني نمك هاي اوليه روي در بازار و دانش ساخت دقيق و ظريف انواع نانوساختار ها ونانو سيالات آن ، به جرات مي توان پيش بيني نمود، كه در آينده نزديكي در ليست داروهاي بسيار توانمند و موثر در درمان انواع سرطان هاي ناعلاج مطرح خواهد شد. به جز آزمون هاي MTT از آزمايش هاي توليد حساسيت هاي پوستي و تورم پشت گوش موش، نيز براي اثر پذيري نانو دارو بر روي موجود زنده نيز به موازات كار شد و معلوم گرديد كه هيچگونه حساسيت پوستي روي موش نداشته است. نانو سيال توليد شده در طول موج هاي كوتاه پرتو نور uv ، پيك جذبي شارپ و قوي در طول موج 3/194 نانو متراز خود نشان داده است، كه نشانگر قدرت بالاي جذب نور در محدوده ماوراي بنفش و توليد بيشتر گونه هاي فعال اكسيژن(ROS) و تشديد توانائي از بين بردن تومور هاي سرطاني است. و از سوئي توانسته است عليه رشد چند باكتري گرم مثبت از جنس پوستي، مخاطي، تنفسي، وگوارشي نيز رفتاربسيار موثري از خود نشان دهد.
دستگاههاي بستر پرشده چرخان براي بهبود انتقال جرم و بكارگيري در فرآيندهاي انتقال جرم در حال توسعه و تغيير ميباشند. اين اختراع طرحي از دستگاه اشاره شده را ارائه نموده است كه با بهرهگيري از دو ياتاقان و صرفاً يك موتور، ضمن فراهم نمودن انتقال جرم گاز-مايع با توزيع سيال مايع از طريق محور در ناحيه پركنها، حذف قرارگيري محور در مسير پاشش مايع، امكان استقرار آن به روي محور كمپرسورهاي گريز از مركز را مهيا و خنكسازي قطعات نظير ياتاقانها و محور را بدينوسيله ميسر ميسازد. امكان جايگزيني برجهاي معمولي جذب با اين دستگاه در فرآيندهاي برودتي نظير پيروليز هيدروكربنها، كه فرآيند جذب تركيبات اسيدي؛ بين مراحل كمپرسور صورت ميگيرد امكانپذير است. در طرح مذكور مسير سيال مايع به گونهاي درنظر گرفته شده كه به طور افقي از ابتداي محور وارد و سپس به صورت شعاعي از سوراخهاي ريز قطري كه وسط محور در ناحيه پركنها تعبيه شده خارج و طي عبور از روي پركنها با جريان گاز تبادل جرم نموده و نهايتاً از پوسته دستگاه خارج ميگردد. طرح نشتبند سمت پوسته نيز به صورت مخروط ناقص چندتائي لحاظ شده است.
موارد یافت شده: 8