لیست اختراعات علی فتاحی
اختراع ارايه شده بر اساس جذب ذرات ريزگرد توسط رطوبت عمل مي كند . بخش اصلي اختراع يك فيلتر استوانه اي است كه دور تا دور آن از يك پارچه نبافته نمدي تشكيل شده است ، در مركز آن ذرات نانو سوپر جاذب قرار دارد . اين ذرات آب را در خود ذخيره مي كنند در نتيجه پاچه نمدي را مرطوب نگه ميدارند ، ماده نانو جاذب با دادن آب به اين پارچه ، رطوبت را در حالت تعادل نگه ميدارد. با تنفس شخص ذرات ريز گرد جذب پارچه مرطوب نمدي مي شوند در نتيجه وارد ريه ها نمي شوند . با توجه به آزمايش هاي انجام شده به بعد از 4 ساعت استفاده مداوم از اين نوع ماسك تمام رطوبت موجود در ذرات نانو به اتمام مي سد . براي استفاده مجدد بايد آن را با انداختن در يك كاسه آب مجددا شارژ كرد . اگر فيلتر استوانه اي 15 دقيقه در آب بماند ذرات نانو مجددا پر از آب مي شوند و آماده استفاده مجدد هستند . بنابراين مي توان بارها از آن استفاده نمود . بدنه اين نوع ماسك از جنس ژلاتيني بوده كه فيلتر استوانه اي از زير به آن متصل است . يك عدد سوپاپ براي سهولت عمل بازدم بر روي بدنه ماسك قرار داده مي شود .
از ريموت كنترول چند منظوره با استفاده از سلكتور هاي چند وضعيتي ميتوان به آساني تمام وسائل پيرامون را كه با هر فركانس و هر نوع گيرنده اي هستند به آساني كنترول و مديريت كرد. اين ريموت كنترول از چند سلكتور چند وضعيتي براي تنظيمات مربوط به نوع كدگذاري . نوع ارسال سيگنال و همچنين انتخاب شماره دستگاه ريموت شونده را انتخاب كرد.
تهييه ميكروسفيرهاي كتيرا براي دارورساني به روده بزرگ هدف اين اختراع مي باشد. دارورساني از راه خوراكي به روده بزرگ (كلون) به علت گذر دارو از معده و روده كوچك با تفاوت هاي زياد محيطي از جمله تغيرات pH در محدوده 5/1-7 و زمان ماندگاري زياد دارو در اين نواحي با چالش مواجهه است. كتيرا يك پلي ساكاريد طبيعي است كه تنها توسط فلور طبيعي روده تخريب مي شود صورت چشمگيركاهش يابد. به طور كلي از اين سيستم دارو رساني ميتوان براي تمامي داروهايي كه محل اثر آنها روده بزرگ مي باشد استفاده كرد و باعث كاهش عوارض جانبي داروهاي مورد نظر شود.
نانو/ميكروذرات فيبروئين ابريشم حاوي داروي 5- فلورواوراسيل جهت درمان سرطان silk fibroin micro/nanoparticles containing 5-fluorouracil for treatment of cancer اين اختراع و نو آوري در زمينه يكي از سيستم هاي دارورساني نوين كه به آنها سيستم هاي دارورساني با آزاد سازي كنترل شده نيز گفته مي شود، مي باشد و جهت درمان سرطان ها به ويژه سرطان كلون كاربرد دارد. سرطان كلون يكي از شايعترين سرطان هاي انساني است كه در بسياري از موارد منجر به مرگ بيمار مي شود، در نتيجه هدف اصلي اين اختراع طراحي و ساخت يك سامانه دارويي نوين و كارآمد به منظور دارورساني بهينه به بافت هدف است كه بتواند دارو را در مدت زمان طولاني و به صورت مستقيم به بافت هدف رسانده و موجب از بين رفتن سلول هاي سرطاني شود، بدون آنكه مقاومت دارويي ايجاد شود و نيز طول دوره درمان بيمار كاهش يابد. در اين اختراع فيبروئين از پيله ابريشم تهيه شد سپس با استفاده از روش رسوبدهي و با اضافه كردن محلول آبي دارو و پليمر به استون در غلظت هاي مختلف و استير كردن، نانو/ميكروذرات تهيه گرديد. در ادامه محلول حاصل سانتريفيوژ و نانوذرات از فاز محلول جدا گرديد. سپس رسوبات در آب يا بافر پراكنده شده و جهت مطالعات بعدي فريزداري شد. اندازه ذره اي و بار سطحي و پايداري نانوذرات حاصله توسط روش DLS و كپيلاري الكتروفورز توسط دستگاه زتاسيزر اندازه گيري شد. مورفولوژي ذرات بهينه از نظر اندازه و شكل توسط ميكروسكوپ نيروي اتمي بررسي و برهمكنش دارو و پليمر در ذرات توسط طيف سنجي مادون قرمز (FT-IR) ارزيابي گرديد. براي محاسبه بازده و مقدار بارگيري، نانو/ميكروذرات حاوي دارو توسط دستگاه سانتريفيويوژ رسوب داده شدند، غلظت داروي بارگيري نشده در سوپرناتانت به روش HPLC و در طول موج 254 نانومتر محاسبه شد. سرعت و ميزان رهايش دارو در محلول بافر فسفات با PH=7.4 و دماي 37 درجه سانتي گراد به روش HPLC در طول موج 254 نانومتر اندازه گيري و در نتيجه درصد داروي آزاد شده محاسبه گرديد. سميت سلولي نانو/ميكروذرات به روش MTT بررسي گرديد.
موتورهاي آسنكرون موجود در بازار براي تغير دور و گشتاور داراي محدوديت هستند. يا از طريق تغير تعداد قطبها به وسيله سربندي سيم پيچي سرعت آنها تغير مي كند كه اين روش فقط مي شود حد اكثر به دو سرعت ممكن دست يافت . و يا از طريق تغير فركانس ، كه اين روش مستلزم نصب تجهيزات گرانقيمت الكترونيكي ، و داشتن مشكلات هارمونيك بر شبكه است . براي حل مشكلات فوق اختراع فوق ساختمان موتور آسنكرون به صورت ديسكي درآمده بطوري كه استاتور آن روي ديسك آلومينيومي در جهت شعاعي قابل حركت است . و هرچه استاتور از محيط ديسك به مركز آن نزديك شود دور زياد و گشتاور كم مي شود و هر چه از مر كز دور شود برعكس. كاربرد اختراع در جايي است كه نياز به تغير گسترده و پيوسته دور و گشتاور در موتور باشد . مثل لوازم خانگي ، كارخانه جات ، صنايع نفت و گاز و...
تهيه نانوفيلترهاي الكتروريسي شده ابريشم و پلي اكريلونيتريل حاوي نانو ذرات پلي آنيلين اصلاح شده با TiO2 براي حذف (HFGR) Reactive Black زمينه فني اختراع: بخش: (c) زيربخش: (C02) هدف در اين اختراع، توليد نانوفيلترهاي الكتروريسي شده در مقياس نانومتر براي حذف آلاينده است. مهمترين مشكلات فيلتر ها براي حذف آلاينده 1- تخريب نانوفيلتر در اثر عوامل خارجي مثل دما، فشارهاي عملياتي بالا. 2- برخي از نانوفيلترها در عمل حذف دچار گرفتگي غشايي مي شوند، اين عامل باعث عبور نكردن آلاينده از سطح غشاء مي شود. 3-بسياري از پليمرهاي استفاده شده در توليد نانوفيلترها داراي استحكام و كشش پاييني در برابر نيرو يا فشار دارند در حالي كه ساخت غشاء نيازمند استحكام بالايي مي باشد. بنابراين، در اين اختراع نانوكامپوزيت هاي هيبريدي ابريشم و پلي آكريلونيتريل حاوي مقادير مختلف نانو ذرات پلي آنيلين اصلاح شده با TiO2 الكتروريسي گرديد. با افزودن مقدار بهينه نانو ذرات به ماتريس پليمري، خواص مكانيكي و درصد حذف رنگ راكتيو سياه بصورت قابل توجهي افزايش يافت. عواملي كه منجر به حذف بالاتر اين نانوفيلترها گرديد (تاثير محيط هاي اسيدي و بازي در ph هاي مختلف). نانوفيلترها مي توانند در حذف آلاينده هاي مضر نساجي، پتروشيمي، كارخانجات و فاضلاب مورد استفاده قرار گيرد.
خلاصه اختراع داربست پليمري ضد ميكربي ابريشم/كتيرا براي درمان عفونت استخوان. antimicrobial polymeric scaffold of silk/tragacanth for treatment of bone infection اختراع در زمينه مهندسي بافت استخوان و زيست مواد است، بعنوان ايده اي نوين براي رفع مشكلات ترميمي و كلينيكي استخوان است، عفونت استخواني پس از شكستگي و جراحي، سبب آسيب جدي ونكروز بافت استخوان ميشود؛ اين عفونت به درمان خوراكي يا تزريقي با آنتيبيوتيك بخوبي پاسخ نميدهد و دوره درمان طولاني است كه مصرف زياد باعث بروز مقاومت آنتي بيوتيكي ميشود كه از بزرگترين مشكلات دردرمان اين نوع عفونت هاست. در اين اختراع داربستي سه بعدي با سيستم دارو رساني نوين و هدفمند براي استخوان ساخته شد كه دارو را مستقيما، تدريجا و در مدت زمان تعيين شده به بافت هدف برساند و از عفونت هاي بعد از جراحي يا شكستگي ممانعت كند، طول دوره درمان بيمار كاهش يافته و سريعتر به زندگي عادي برميگردد.در اين اختراع محلول فيبروئين ابريشم 0.5 %، كتيراي 4% و5% وانكومايسين استفاده شد؛ براي قالب گيري و ايجاد داربست سه بعدي با ساختار متخلخل از خشك كن انجمادي(فريزدرايينگ) استفاده كرديم (طرح 1 ص4)، خواص مكانيكي داربست با دستگاه STM، درصد تخلخل با روش جابه جايي مايع توسط اتانول(نمودار يك ص6)، درصد جذب آب و ميزان تورم پذيري داربست به روش وزني اندازه گيري شد. مورفولوژي داربست با ميكروسكوپ الكتروني روبشي(شكل يك ص5) و اثبات وجود دارو در داربست با FTIRانجام شد. كنترل آزاد سازي، سرعت، مدت زمان وچگونگي رهايش دارو از داربست در محلول بافر فسفات با شرايط فيزيولوژي بدن انجام گرفت (نمودار دو ص6). در آخرفعاليت آنتيبيوتيكي و ضدميكربي داربست با تست آنتيبيوگرام مثبت ديده شد.
خلاصه اختراع : هدف از اين اختراع ساخت داربستي مهندسي شده و با سيستم دارو رساني نوين براي پوست است كه بتواند مستقيما دارو را تدريجا و در مدت زمان طولاني به بافت هدف رسانده و از عفونت هاي بعداز جراحت يا هنگام سوختگي ممانعت بعمل آورد، بدون آنكه مقاومت دارويي ايجاد شود و نيز طول دوره درمان بيمار كاهش يابد. در اين اختراع از فيبروئين ابريشم و ژلاتين به هدف تهيه نانو فيبرها با استفاده از دستگاه الكترواسپينيگ استفاده شده است. بررسي مورفولوژي داربست با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني روبشي و اثبات وجود دارو در اين داربست با استفاده از اسپكتروسكوپي مادون قرمزانجام شد. كنترل آزاد سازي، سرعت، مدت زمان وچگونگي رهايش دارو از داربست پليمري در محلول بافر فسفات با شرايظ فيزيولوژي بدن (7.4 pH ودر دماي 37 درجه) انجام گرفت. نتايج حاصل موئيد تواناي نانوفيبرها در بارگذاري و رهايش كنترل شده انتي بيوتيك از نانوفيبر مي باشد كه نشانگر توانمندي اختراع در درمان و پيشگيري عفونت ها مي باشد.
دستگاه بدنسازي كاملا اكسنتريك است و مي تواند امكان تمرين به تنهايي براي ورزشكاران را با انقباض كاملا اكسنتريك فراهم آورد. اين دستگاه مي تواند براي مجموعه اي از تمرينات استفاده شود . در اين دستگاه با قرار دادن يك موتور برقي امكان بالا بردن وزنه ها توسط دكمه فرمان فراهم شده و ورزشكار بعد از بالا بردن وزنه ها مي تواند به صورت اكسنتريك خودش وزنه ها را پايين آورده و مجددا توسط موتور بالا ببرد. اين فرايند تكرار حركت را ممكن ساخته و ورزشكار از مزاياي يك تمرين كاملا اكسنتريك كه ايجاد قدرت عضلاني بيشتر و آسيب كمترمي كند بهره مي برد. وزنه ها توسط ميله هالتر كه با دو كابل به قرقره و سپس به موتور الكتريكي وصل است بالا مي رود در انتهاي مسيرو ابتداي مسير دوكليد قطع كن ايمن قرار داده شده است كه در صورت هرگونه حادثه اي دستگاه از آن محدوده بيشتر عمل نمي كند.
موارد یافت شده: 11