لیست اختراعات فاطمه امانی
رنگ قرمز آب انار مربوط به تركيبات آنتوسيانين مي باشد و به دليل پايداري كم اين تركيبات، رنگ آب انار در طي مدت نگهداري به طور چشمگيري كاهش مي يابد كه همراه با كاهش ارزش تغذيه اي آن مي باشد. كوپيگمنتاسيون بين تركيبات آنتوسيانين و تركيبات كوپيگمنت مانند اسيدهاي فنوليك يكي از راهكارهاي پايداري تركيبات رنگي آنتوسيانين ها است. فروليك اسيد يك تركيب فنوليك است كه يكي از اجزاي اصلي تركيبات ديواره سلولي گياهان مخصوصا غلات مي باشد و به دليل حلاليت كم در آب كاربرد آن در صنايع غذايي و نوشيدني داراي محدوديت مي باشد. نانواسفنج هاي سيكلودكسترين ها حامل هاي مناسبي براي تركيبات نامحلول هستند كه با استفاده از سيكلودكسترين ها و يك تركيب اتصال دهنده مانند دي فنيل كربنات توليد شده و براي انكپسوله كردن فروليك اسيد و افزايش حلاليت آن تا 15 برابر مورد استفاده قرار گرفتند. در نهايت تركيب پودري جامد فروليك اسيد انكپسوله شده در نانواسفنج هاي سيكلودكسترين به نمونه هاي اب انار اضافه شده تا از طريق ايجاد كوپيگمنت با تركيبات آنتوسيانين موجود در آن باعث حفظ آنتوسيانين ها و افزايش پايداري آنها در مدت زمان نگهداري شود.
موارد یافت شده: 1