لیست اختراعات با مالکیت
خانم عاطفه رضایی سرتشنیزی
3 عدد
رنگ قرمز آب انار مربوط به تركيبات آنتوسيانين مي باشد و به دليل پايداري كم اين تركيبات، رنگ آب انار در طي مدت نگهداري به طور چشمگيري كاهش مي يابد كه همراه با كاهش ارزش تغذيه اي آن مي باشد. كوپيگمنتاسيون بين تركيبات آنتوسيانين و تركيبات كوپيگمنت مانند اسيدهاي فنوليك يكي از راهكارهاي پايداري تركيبات رنگي آنتوسيانين ها است. فروليك اسيد يك تركيب فنوليك است كه يكي از اجزاي اصلي تركيبات ديواره سلولي گياهان مخصوصا غلات مي باشد و به دليل حلاليت كم در آب كاربرد آن در صنايع غذايي و نوشيدني داراي محدوديت مي باشد. نانواسفنج هاي سيكلودكسترين ها حامل هاي مناسبي براي تركيبات نامحلول هستند كه با استفاده از سيكلودكسترين ها و يك تركيب اتصال دهنده مانند دي فنيل كربنات توليد شده و براي انكپسوله كردن فروليك اسيد و افزايش حلاليت آن تا 15 برابر مورد استفاده قرار گرفتند. در نهايت تركيب پودري جامد فروليك اسيد انكپسوله شده در نانواسفنج هاي سيكلودكسترين به نمونه هاي اب انار اضافه شده تا از طريق ايجاد كوپيگمنت با تركيبات آنتوسيانين موجود در آن باعث حفظ آنتوسيانين ها و افزايش پايداري آنها در مدت زمان نگهداري شود.
هدف از اختراع حاضر توليد ويتامين دي با زيست دست يابي و پايداري افزايش يافته مي باشد. براي حل معضل كمبود ويتامين دي و جلوگيري از عوارض و بيماري هاي ناشي از آن برآن شديم تا با چاره انديشي در رابطه با محدوديت هاي فناوري ها و تكنولوژي هاي پيشين محصولي با قابليت هاي بالا در اين راستا توليد نماييم. از آنجايي كه كتيرا و كازئين هر دو داراي ويژگي هاي منحصر به فرد مي باشند، كمپلكس مايلارد حاصل از آنها مي تواند به عنوان يك حامل مناسب براي تركيبات حساس و ناپايدار از جمله ويتامين ها مورد استفاده قرار گيرد. فرايند انكپسولاسيون نيز به نوبه ي خود موجب افزايش پايداري و زيست دستيابي ويتامين دي مي گردد. به علاوه سرعت رهايش ويتامين دي نيز از طريق اين فرايند قابل كنترل مي باشد. در نهايت ماهيت پودري اين محصول موجب مي شود تا غني سازي محصولات مختلف غذايي و دارويي با ويتامين دي بدون هيچ گونه اثر نامطلوبي بر طعم ، بافت وپذيرش كلي آنها امكان پذير باشد. Production of vitamin D microcapsules with increased bioavailability and stability through encapsulation in Maillard complex between sodium caseinate and gum tragacanth using spray drying method
تيمول فنل اصلي جدا شده از گياهان خانوادهي لامياسهآ مي باشد. بسياري از خواص درماني مانند خاصيت آنتياكسيدان، ضدالتهاب، بيحسكننده موضعي، ضددرد، ضدعفونيكننده و به ويژه خواص ضدباكتريايي و ضدقارچي براي تيمول درنظرگرفتهشدهاست. از آنجا كه تيمول در برابر نور، هوا، رطوبت و درجهي حرارت بالا ناپايدار است و همچنين داراي خاصيت آبگريزي بالا ميباشد، استفاده از آن در صنايع غذايي و دارويي محدود ميباشد. جهت رفع اين محدوديت¬ها، استفاده از تكنولوژيهاي نوين از جمله ريزپوشاني، مورد نياز مي¬باشد. در اين پژوهش، تيمول در ذرات صمغ انغوزه ريزپوشاني گرديد. پس از آن مشاهده گرديد كه پايداري حرارتي تيمول افزايش يافت و نيز با بررسي ساختاري، افزايش انحلال پذيري آن مشاهده گرديد. همچنين ارزيابي اثر ضد ميكروبي با روش براث ميكرودايلوشن، افزايش نسبي در خاصيت ضد باكتري را گواهي داده است. ميكروكپسول هاي تيمول را مي توان به صورت بالقوه در صنايع غذايي و داروسازي مورد استفاده قرار داد. به همين منظور از ميكروكپسول هاي توليد شده در فرمولاسيون سس كچاپ به عنوان نگهدارنده طبيعي با اثر ضدباكتريايي كاملا موثر و نيز به عنوان طعم دهنده با طعم همراستا و هماهنگ با آن كه عطري دلنشين به آن مي بخشد، استفاده گرديد.
موارد یافت شده: 3