لیست اختراعات فيروز رشيدي پور


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1391/05/31
تاریخ ثبت: 1391/12/03
خلاصه اختراع:

خميردندان شيرين عاري از ساخارين\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ خمير دندان : خمير دندان جهت زدودن جرم از روي ميناي دندان به كار مي رود. آنچه در اين ميان حائز اهميت است آنست كه حد اقل آسيب به ميناي دندان برسد. قدرت پاك كنندگي خمير دندان مي بايست در حدي باشد كه ظرف مدت دو دقيقه مسواك زدن در درجه حرارت دهان كارآيي لازم را داشته باشد. همه اجزاي به كار رفته در خمير دندان بايد غير سمي و غير آلرژن باشند. خواص شيميايي و فيزيكي خمير دندان در طول دوره مصرف مي بايست ثابت باقي بمانند. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ يك خمير دندان خوب بايد داراي خواص زير باشد: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 1-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tتميز نمودن سطوح دندان ها \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 2-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tسفيد كردن ميناي دندان \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 3-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tكاستن بوي بد دهان \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 4-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tحفظ سلامت لثه ها \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ اجزاي اصلي يك خمير دندان عبارتند از: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ الف – ساينده ها : يك ساينده خوب مي بايست هم قادر به تميز كردن ميناي دند ان باشد و هم به آن آسيب نرساند. مهم ترين ساينده ها ي خمير دندان عبارتند از \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 1-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tكلسيم كربنات راسب : قدرت تميز كنندگي خوبي دارد ولي برق خوبي روي دندان ايجاد نمي كند. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 2-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tدي كلسيم فسفات دي هيدرات : مزه خمير دندان بهتر است و پايداري اسانس در آن خوب است.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 3-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tدي كلسيم فسفات انيدر: به مقدار كم در خمير دندان استفاده مي شود. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 4-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tكلسيم پيرو فسفات\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 5-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tتري كلسيم فسفات\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 6-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tسيليكات ها\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ب- پاك كننده ها : جهت نظافت دندان ها، حضور ماده پاك كننده ضروري است. پاك كننده بايد بدون مزه، غير سمي و غير آلرژن باشد و به خوبي كف كند. مانند: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 1- سديم لوريل سولفات : پاك كننده بسيار خوبي است. درانتخاب نوع سديم لوريل سولفات به مزه آن توجه ويژه شود. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 2- سديم N – لوريل ساركوزينات\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ج- رطوبت دهنده ها : رطوبت دهنده ها در خمير دندان، ازخشك شدن آن جلوگيري مي كنند. اين مواد عبارتند از: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 1-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tگليسيرين : علاوه بر حفظ رطوبت،طعم شيريني نيز به خمير دندان مي دهد‌. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 2-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tسوربيتول : ارزان تر از گليسيرين است، نوع غير قابل كريستاليزه شدن آن ارجحيت دارد. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 3-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tپروپيلن گليكول \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ اين مواد را مي توان با هم در فرمولاسيون خميردندان استفاده كرد. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ د- مواد ژل كننده :\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ جهت پايداري و به هم چسباندن ذرات جامد خمير دندان مواد چسباننده مورد نياز است، اين مواد كمك مي كنند كه ذرات از هم جدا نشـوند و احسـاس خوبي در دهان ايجاد شود. ژل كننده ها ساختمان كلوئيدي هيدروفيليك دارند و در آب پخش مي شوند. از جمله اين مواد مي توان به موارد زير اشاره كرد: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 1-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tصمغ هاي طبيعي مانند ترگاكانت : به دليل ماهيت طبيعي بودن آن غلظت هاي متفاوت مي دهد.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 2-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tتركيبات سلولزي : معمول ترين ماده ژل دهنده هستند. بدون رنگ و غير سمي و تقريبا بي مزه هستند. مانند سديم كربوكسي متيل سلولز (S.C.MC) آنيونيك است و در p H خارج از حد9.5-5.5 حساس هستند. اين تركيب در حضور يون ca پايدار و با نگهدارنده هاي كاتيونيك ناسازگار است. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 3-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tاتر سلولز : ماهيت كاتيونيك دارند در محدوده وسيع p H پايدارند و در حضور فلزات كاتيونيك تاثير نمي پذيرند. مهمترين كاربرد آنها در خمير دندان هاي آنتي باكتريال و كاتيونيك است. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 4-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tهيدروكسي اتيل سلولز: خصوصيات اتر سلولز را دارد. اين ژل دير تر و طولاني تر تهيه مي شود ولي ژل دهنده ايده آلي براي تركيبات Ca 2 مي باشد. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ه- طعم دهنده ها :\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ طعم دهنده ها نقش اساسي در رضايت خاطر مشتري دارند لذا انتخاب آنها حايز اهميت است. طعمي كه بايد در دهان ايجاد شود از طرفي حس تازگي و از طرف ديگر تميز شدن دهان است. اسانس ها معمول ا spirmint و peppermint هستند‌. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ طعم دهنده ها همراه با شيرين كننده ها نظير ساخارين به كار مي روند. pH و نوع ماده كف كننده و قابليت پخش خمير دندان بر روي طعم آن اثر مي گذارد. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ و- نگهدارنده ها : در مرحله اول محصول بايد نظيف تهيه شود تا احتياجي به افزودن نگهدارنده نداشته باشد. ليكن در صورت لزوم بهترين نگهدارنده براي خميردندان در حال حاضربنزوات ها (هيدروكسي متيل و هيدروكسي پروپيل بنزوات ها) مي باشند.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ساخارين به انگليسي: (Saccharin) كه از آن به عنوان شكر مصنوعي نيز ياد مي‌شود، بلورهاي سفيد رنگي با دماي ذوب ۲۲۴ درجه سانتيگراد هستند كه حدود ۵۵۰ بار بيشتر از ساكاروز (قند معمولي) شيرين است. از اين ماده به شكل گسترده‌اي به‌عنوان شيرين كننده استفاده مي‌شود. استفاده از ساخارين در آمريكا به علت سرطان‌زا بودن ممنوع است.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ گياه استويا\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ استويا( به انگليسي Stevia) گياهي با نهايت ارتفاع يك متر، و حداكثر عمر پنج سال با برگ‌هاي شيرين كه بومي آمريكاي جنوبي بوده تاب سرما ندارد و مناسب مناطق جنبوبي ايران يا كشت گلخانه اي است. شيريني قند حاصل از دانه اين گياه ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر ديگر گياهان قند آور چون نيشكر و چغندر قند و ميزان قند موجود در آن ۱۵۰ برابر آنهاست. در اصفهان به روش كشت بافت تكثير شده و بسرعت وارد صنعت گز سازي گرديده است. اين قند جايگزين مناسبي براي شيرين كننده هاي مصنوعي چون آسپارتام ،سديم ساخارين و سيكلامات بوده چون قابليت جذب كمتري دارد به كاهش قند خون و فشار خون ياري رساند. پاراگوئه، برزيل، چين، تايوان، كره جنوبي و مالزي از مهمترين كشورهاي توليدكننده‌ استويا هستند. خاك كم شور، بهترين خاك براي كشت استوياست. عصاره‌ استويا در صنايع شيريني سازي، پزشكي و ديگر صنايع خوراكي كاربرد دارد.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ اين گياه علاوه بر شيرين كنندگي خواص ضد قارچ و باكتري آن نيز به اثبات رسيده است.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

موارد یافت شده: 1