لیست اختراعات مجيد عزيزي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1397/01/27
تاریخ ثبت: 1398/09/18
خلاصه اختراع:

اختراع ((دستگاه اتاقك رشد گياهي با قابليت كنترل همزمان دما، رطوبت و داراي 6 حالت نوري )) در زمينه بهبود شرايط در زمينه كشت بافت و بيوتكنولوژي، جوانه زني بذور، فيزيولوژي گياهي و قارچ هاي دارويي مي باشد. اتاقك هاي رشد موجود در آزمايشگاه هاي كشت بافت به طور رايج قفسه بندي شده بوده و علاوه بر ابعاد بزرگ آنها، نور مورد استفاده جهت رشد گياهان در آن ها به طور معمول سفيد و زرد مي باشد. در حالي كه در بسياري از گياهان تغيير طيف رنگي نور منجر به بهبود شرايط رشد و فتوسنتز گياه، تغيير در كيفيت و ميزان متابوليت هاي ثانويه در گياهان دارويي و همچنين بهبود عملكرد گياهان در كشت هاي درون شيشه اي و گلخانه اي و مزرعه اي مي گردد. ((دستگاه اتاقك رشد گياهي با قابليت كنترل همزمان دما، رطوبت و داراي 6 حالت نوري )) قابليت تنظيم عوامل محيطي از جمله دما، رطوبت و رنگ نور را دارد. از طريق اين دستگاه مي توان با اعمال همزمان حالت هاي نوري مختلف به صورت همزمان با كنترل رطوبت و دما، تعداد آزمايشات بيشتري را با دقت بالاتر در زمان كمتر و با اشغال فضاي كمتر اجرا نمود. رنگ هاي مورد استفاده در دستگاه شامل 3 رنگ موثر در فتوسنتز از جمله زرد، قرمز و آبي و همچنين تركيب رنگ ها شامل قرمز-آبي، قرمز – زرد و آبي – زرد مي باشد كه به صورت مجزا و همزمان در پنج اتاقك مستقل كه توسط صفحات متحرك از يكديگر جدا شده اند قابل اجرا است. اين دستگاه داراي قابليت تنظيم و كنترل اتومات دما و رطوبت است و همچنين امكان برنامه ريزي زماني كوتاه مدت و بلند را دارا مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/11/10
تاریخ ثبت: 1396/05/16
خلاصه اختراع:

زيره پارسي Bunium persicum Boiss كه به آن زيره سياه ايراني يا زيره كوهي يا كرماني نيز گفته مي شود، يكي از مهم ترين گياهان دارويي با ارزش اقتصادي بالا مي باشد. اسانس زيره سياه داراي خاصيت آنتي اكسيداني قوي است و از نظر مقدار، در حدود سه برابر اسانس زيره سبز است. بطور كلي برداشت بذر اين گياه در سال سوم وچهارم امكان پذير است. اين دوره رشد طولاني به دليل تشكيل يك غده در انتهاي ريشه آنست. برداشت بي رويه آن از عرصه هاي طبيعي، اين گياه با ارزش را در معرض انقراض قرار داده است. براي حل اين مشكل براي اولين بار در جهان آزمايشي در جهت امكان توليد ريز غده هاي اين گياه از طريق كشت درون شيشه اي انجام شد. در اين راستا پس از شكستن خواب بذور در دماي 4 درجه سانتي گراد و جوانه زني آنها، بذور به محيط كشت جامد در جهت برسي توليد ريز غده منتقل شدند. بهينه سازي شرايط تغذيه اي در محيط كشت جهت توليد ريز غده مورد بررسي قرار گرفت و در نهايت توليد ريز غده زيره سياه در مدت 4 ماه از زمان جوانه زني انجام شد در حاليكه اين فرايند در شرايط طبيعي 4-3 سال طول مي كشد.

تاریخ اظهارنامه: 1400/04/13
تاریخ ثبت: 1400/11/12
خلاصه اختراع:

رشد و توسعه جمعيت جهان از يك طرف و صنعتي شدن جهان منجر به آلودگي هوا و بروز آلاينده هاي گوناگون گرديده است. اثرات سوء چنين شرايطي بر اعضاي مختلف بدن و منجمله پوست مشخص شده است. چون پوست دست و صورت در تماس مستقيم با چنين آلودگي هاي هوا هستند بيشتر از ساير نقاط بدن از اين شرايط آسيب مي بينند. قارچ دارويي گنودرما سابقه چند صد ساله در كشورهاي جنوب شرق آسيا منجمله چين و ژاچن داشته و مردتهاي مديدي است كه براي درمان سرطان از آن استفاده ميكنند. تركيبات موجود در اين قارچ خواص مهمي همچون ضد التهاب، ضد پراكسيداسيون و صد موتاژن دارند. تركيبات ارزشمند اين قارچ شامل پلي ساكاريد، تري ترپنوئيد، نوكلئوزيد، اسيد اولئيك و چيتين است. چيتين موجود در قارچ گنودرما در ترميم سلولهاي آسيب ديده پوست و مرطوب نمودن پوست ميباشد. تركيبات موجود در ميوه گنودرما همچنين مي‌تواند به عنوان يك عامل ضدعفوني‌كننده عمل كند. صابون اختراع شده طي دو مرحله توليد شد، مرحله اول استخراج عصاره ميوه قارچ گنودرما و سپس خشك نمودن عصاره است. در مرحله دوم اضافه نمودن اين عصاره بر اساس استاندارهاي لازم به پايه صابوت بوده و در نهايت اضافه كردن مواد معطر طبيعي از به ليمو و گل محمدي ئو در نهايت قالب بندي صابون ميباشد. صابون بدست آمده داراي خواصي چون مرطوب كنند، آب رسان، سفيد كننده و لطيف كننده ميباشد. Formulation of Ganoderma herbal Soap

تاریخ ثبت: 1401/02/17
خلاصه اختراع:

اختراع " فرمولاسيون نوشيدني عصاره قارچ گانودرما با اثر بخشي براي رفع خستگي و استرس" فرآيندي است در زمينه فني صنعت – صنايع غذايي و مهندسي كشاورزي كه براي رفع مشكل تسهيل و بهبود استفاده از خواص قارچ گانودرما ساخته شده است راهكار ارائه شده براي رفع اين مشكل عصاره قارچ مذكور را استخراج مي نماييم و سپس با استفاده از روتاري عصاره تغليظ شده و خشك ميگردد تا بصورت پودر خشك درآيد. در ادامه گياه برنجاسف تميز و آسياب شده و عصاره گيري ميگردد و سپس مانند مرحله قبل با روتاري خشك مي نماييم. همچنين از زعفران عصاره آبي تهيه ميگردد. همچنين بذر تخم شربتي تهيه شده و در آب خيس ميگردد و سپس با استفاده از آب ميوه گيري گريز از مركز صمغ آن از بذر جدا شده و در آون خشك ميگردد. در نهايت پودر گنودرما با پودر برنجاسف و صمغ تخم شربتي به همراه عصاره زعفران مخلوط شده و به آنها پارابن اضافه و با آب مقطر به حجم رسانده شده و پاستوريزه ميگردد.

تاریخ اظهارنامه: 1402/11/04
تاریخ ثبت: 1403/07/21
خلاصه اختراع:

اختراع فرمولاسيون نيوزومي قرص گياهي كند رهش براي كنترل شپشه برنج كه در زمينه بهداشت مواد غذايي كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه سالانه بطور متوسط 10 تا 40 درصد غلات انبار شده در دنيا توسط آفات انباري از بين مي روند و اين سبب بوجود آمدن زيان اقتصادي قابل ملاحظه اي شده ساخته شده است. اكنون در كشور از مشتقات آلومينيوم به عنوان قرص شيميايي برنج استفاده ميگردد و آمارها نشان ميدهند كه بخش عمده اي از خودكشي ها در كشور با استفاده از مصرف اين قرص صورت ميگيرد. استفاده از سموم آفت كش ديگر نيز مشكلات جدي نظير سميت مستقيم براي گرده افشانها، ماهيها و انسان و بروز افزايش مقاومت در آفات نسبت به آفت كشها و به جا ماندن بقاياي سمي روي غلات انباري شده است. لذا به منظور كنترل اين آفات انباري و نيز براي حذف و جمع آوري قرص شيميايي برنج از سطح جامعه و جايگزيني آن با قرص گياهي راه حل استفاده از تركيبات طبيعي در نظر گرفته شد و از تعدادي از گياهان دارويي عليه آفات انباري برنج (شپشه برنج) استفاده گرديد. در اين اختراع اسانس گياهان مورد نظر تهيه و پس از فرمولاسيون بصورت نيوزوم بصورت قرص پرس گرديد

موارد یافت شده: 7