لیست اختراعات مجيد محسني
زمينه فني اختراع، مكانيك سيالات مي باشد كه با استفاده از آن صرفه جويي قابل ملاحظه اي در مصرف آب شرب بهداشتي صورت مي گيرد. امروزه سيستم هاي گرمايش پكيج و آبگرمكن با توجه به مزيت هايي همچون راندمان بالا، كنترل محلي، نصب و نگهداري آسان وكم هزينه و ... جايگزين سيستم هاي گرمايش مركزي شده اند. در سيستمهاي گرمايش مركزي جهت تامين آب گرم مصرفي از يك چرخش آب گرم داخل سيستم لوله كشي ساختمان بهره مي برد و لذا دماي آب از مقدار تنظيمي كمتر نمي شود. اما در سيستم هاي پكيج و آبگرمكن آب گرم گردش ندارد و هر زمان كه شير آب باز شود سيستم گرمايش عمل كرده و آب عبوري از پكيج و آبگرمكن گرم مي شود. از اينرو در صورتيكه شير آب مدتي بسته باشد به دليل تلفات حرارتي سيستم لوله كشي، دماي آب كاهش مي يابد و براي دسترسي به آب گرم بايستي شير آب باز مانده و آب شرب بهداشتي به علت دماي پايين وارد فاضلاب شود. با طراحي و ساخت شير دماسنجي چند حالته صرفه جو مسير چرخشي براي آب ايجاد مي شود و از اتلاف آب شرب بهداشتي جلوگيري مي گردد. با استفاده از اين سيستم در كشور كم بارش و نيمه خشكي مانند ايران مي توان سالانه در حدود 300 ميليون متر مكعب آب شرب بهداشتي صرفه جويي كرد. همچنين با استفاده از ادواتي همچون ترموستات نيز مي توان سيستم ساخته شده را اتوماتيك كرد كه در حال انجام مي باشد.
ثبت تغييرات شيميايي طي فرايند فوتو پليمريزاسيون (بسپارش نوري) سامانههاي تابشپز حين پخت با دستگاه طيف سنجي مادون قرمز در سامانههاي تابشپز مورد توجه زيرشاخههاي مختلف صنعت رنگ و پوشش از جمله، پوششهاي محافظتي و ظاهري، مركبهاي چاپ، چسبها و لاكها قرار گرفته است. پخت با تابشهاي متفاوت از جمله تابش فرابنفش ، تابش مادون قرمز و يا پرتو الكتروني در يك آميزه عبارت است از تبديل بسيار سريع تركيببندي با اجزاي واكنشپذير به يك ساختار پليمريزه شده و شبكهاي شده. آميزههايي كه با اين فرايند پخت ميشوند صد در صد جامد شده و اجزاي فرار را توليد نميكنند. روشهاي متفاوتي براي بررسي سينتيك حين پخت آميزههاي تابشپز وجود دارد. در اين فرايند ميوان با استفاده از دستگاه طيف سنجي مادون قرمز، طيف FTIR نمونهي تابشپز را در مراحل مختلف پخت ثبت كرد و از اين طريق چگونگي تغييرات پيك مربوط به گروه شيميايي مورد نظر كه در واكنشهاي پليمريزاسيون شركت ميكند را مورد بررسي قرار داد.
موارد یافت شده: 6