لیست اختراعات محمدرضا رحيمي
در اين اختراع با بكارگيري يك سنسور NTC و اتصال به مهره آب خودرو دماي موتور كنترل مي شود. با به كار گيري اين اختراع فن دور كند خودرو 8درجه و فن دور تند خودرو10 درجه زودتر روشن مي شود تا در تابستان كه دماي هوا بالاتر است از واشر زدن خودرو جلوگيري كند، و همچنين اگه فن توانايي خنك كردن نداشته باشد يه به علت نقص فني آب راديات خودرو تخليه شده باشد اين سنسور 12 درجه زودتر چراغ stop را روشن مي كند تا راننده اقدامات لازم جهت جلو گيري از واشر زدن خودرو انجام دهد. اين اختراع به نحوي طراحي شده است كه نصب و جداسازي آن آسان باشد و براي نصب آن نيازي به فرد متخصص نباشد. همچنين اين اختراع مقرون به صرفه تر از طرح هاي مشابه است و مشكلات آن هارا رفع نموده است.
عنوان : آسانسور بادي امروزه آسانسور جزو جدا ناپذير ساختمانهاي چند مرتبه و ساير اماكن شهري و غيره است اما مشكلاتي در استفاده از آن به وجود مي آيد كه به چند مورد از آن اشاره ميكنيم: 1.\tكاركرد آسانسور مشروط به وصل بودن برق 2.\tهزينه زياد 3.\tاشغال فضاي زياد 4.\tنياز به تعمير و نگهداري مداوم 5.\tو... اساس كار آسانسور بادي به اين طريق است كه با ايجاد فشار هوا و دميدن هوا به يك بالن لاستيكي موجود در زير كابين آسانسور سبب افزايش حجم بالن و در نتيجه حركت آسانسور به سمت بالا شده و در صورت نياز به كاهش ارتفاع نيز با مكش و تخليه هواي داخل بالن، آسانسوركاهش ارتفاع كرده و سبب پايين آمدن كابين خواهد شد.
امروزه با ماشيني شدن سبك زندگي و كاهش فعاليت بدني(ورزش) و افزايش دغدغه ها و كمبود زمان، رفتن منظم و با برنامه به باشگاه براي اغلب مردم امري دشوار و زمانبر و حتي غير ممكن شده است و باعث فاصله گرفتن مردم از ورزش در نتيجه افزايش بيماري و ضعف جسماني و... شده است. در چنين شرايطي راه حلي كه در نظر گرفته ام محيا كردن شرايط ورزش در منزل يا محل كار است. همچنين تهيه كردن دستگاه هاي بدنسازي و وزنه در محيط منزل امري بسيار هزينه بر است. در نتيجه دستگاهي طراحي كرده ايم كه جايگزين چندين دستگاه و وزنه هاي بدنسازي مي شود و هر شخصي قادر است همه ي حركات اصلي بدنسازي را با آن اجرا كند . اين دستگاه مكانيزم اهرمي دارد كه از چند اهرم(قرقره) كه بازو هاي(شعاع) مختلف دارند و يك اهرم نوع اول كه طول بازوهايش قابل تنظيم است تشكيل شده است. شخصي كه روي دستگاه قرار ميگيرد بايد وزن خود و مقدار وزنه مد نظر را به دستگاه وارد كند تا دستگاه نقطه دقيق تنظيم تكيه گاه اهرم را در طول اهرم مشخص كند . سپس ورزشكار ميتواند با اعمال نيروي مورد نظر(بالا آوردن هالتري كه با طناب به اهرم متصل است) وزن خود را بلند كند و براي هر مقدار وزنه اي قابل تنظيم است و محدوديتي ندارد و شخص با هر وزني كه باشد ميتواند با هر مقدار وزنه اي هر حركتي را اجرا كند! (سند به شماره 003741 الف/92 در تاريخ 1398/10/30 صادر گرديد)
اين اختراع شامل توليد پودر كاربيد تنگستن نانومتري با استفاده از جوانه زا مي باشد. در اكثر روش هاي توليد اين ماده، كاربيد توليد شده داراي ناخالصي هاي استكيومتري فراواني مي باشد كه باعث كاهش خواص نهايي ماده سنتز شده مي گردد. در اين روش با استفاده از جوانه زا كاربيد تنگستن به ميزان كافي و اعمال فرايند آلياژ سازي مكانيكي، امكان دستيابي به اين ماده در زمان هاي كوتاه ميسر خواهد شد. ضمن اينكه به دليل ريز شدن شديد ساختار (ابعاد نانو)، خواص مكانيكي و فيزيكي به شدت بهبود خواهد يافت. استفاده از اين تكنيك كه براي اولين بار در دنيا مطرح شده است، صرفه اقتصادي بالايي را نيز به همراه خواهد داشت.
نياز بشر براي يافتن موادي كه داراي ويژگي هاي بهتري نسبت به مواد خالص و مركب موجود در صنايع باشند، دانشمندان را به سمت توليد موادي نوين سوق داده است. يكي از مهم ترين اين مواد كه امروزه بسيار مورد توجه محققين قرار گرفته است، كامپوزيت هاي گرادياني يا (FGM) Functionally Graded Materials هستند. FGMها ، مواد كامپوزيتي باريز ساختار ناهمگن مي باشند كه خواص آن ها به طور ملايم و پيوسته از يك سطح به سطح ديگر تغيير مي يابد، كه اين حالت ويژه به وسيله تغيير يكنواخت در نسبت حجمي مواد تشكيل دهنده آن ها بدست مي آيد با استفاده از اين تكنيك، سازگاري قابل قبول و منطقي در خواص مواد ايجاد مي شود كه توسط ديگر مواد مهندسي قابل دسترسي نيست. بنابراين انتظار مي رود كه اين دسته از مواد در مقايسه با مواد مركب و همچنين ساير مواد مهندسي از خواص مكانيكي موثرتري برخوردار باشند. ضمن اينكه به دليل ساختار لايه اي اين مواد، مشكلات شكست قطعات به دليل تنش هاي حرارتي ناشي از عدم تطابق فازهاي موجود در مواد مركب به حداقل رسيده و FGM ها كانديداهاي بسيار مطلوبي در كاربردهايي كه نياز به مقاومت در برابر حرارت، خوردگي و سايش وجود دارد، محسوب مي شوند. با توجه به ويژگي هاي اين مواد، صنايع هوايي ، فضايي، نيروگاهي، هسته اي، شيميايي و نفت و گاز مي توانند به صورت بالقوه مشتريان FGM ها باشند. در بين روشهاي توليد اين مواد ريخته گري گريز از مركز يك تكنيك خوب و ارزان در ساخت قطعات استوانه اي تو خالي مثل لوله مي باشد. لوله هاي توليدي به اين روش از جنس آلومينيوم و ذرات فاز تقويت كننده با ابعاد نانو متري از كاربيدهاي صنعتي مثل كاربيد تنگستن و كاربيد سيليسيم و يا كاربيد تيتانيوم است. ذرات سراميك كاربيدي در زمينه آلومينيوم به صورت گرادياني توزيع شده كه داراي سختي سطحي و مقاومت به سايش خوب كه مخصوص سراميك است بوده و مغز لوله از چقرمگي مناسب كه مخصوص فلزات است برخوردار است. استفاده از لوله هاي بدون درز گرادياني زمينه آلومينيوم كه سطح داخلي آن سخت شده باشد ، مي تواند به جاي لوله هاي بدون درز فولادي در خطوط انتقال سيالات استفاده شود. همچنين لوله هاي بدون درز گرادياني كه سطح خارجي آن سخت شده باشد، مي تواند در لوله هاي كوره هاي شعله مستقيم يا واتر وال بويلرها استفاده شود چون سطح خارجي لوله كه از ذرات سراميكي تشكيل شده است در برابر حرارت و شوكهاي حرارتي و اكسيداسيون مقاوم است.
خلاصه: ساخت پنجره مادون قرمز از جنس ZnS با روش سينتر جرقه اي در حالت پلاسما (SPS) زمينه فني: مهندسي مواد- سراميك امروزه پنجره هاي مادون قرمز در بسياري از صنايع از جمله صنايع ليزر و صنايع نظامي و... مورد توجه قرار گرفته است. تا كنون روش هايي همچون CVD ، PVD ، رشد تك كريستال از مذاب و پرس گرم براي ساخت اين قطعات مورد بررسي و پژوهش قرار گرفته اند كه به دليل كاربردهاي نظامي اين قطعات و مهم نبودن قيمت تمام شده اين قطعات ، مرسوم ترين روش براي ساخت اين قطعات در صنايع مختلف ، روش CVD بوده است. بنابراين ساخت پنجره هاي مادون قرمز با هزينه هاي پايين تر و خواص مكانيكي بالاتر مي تواند نقش شاياني در كاهش هزينه ها و بالا بردن عمر و قدرت عملكرد اين قطعات ايفا كند. در اين پژوهش پودر ZnS با خلوص 99.99% بدون هيچ عمليات پيش سينتر درون قالب هاي گرافيتي ايزواستاتيك ريخته مي شود و در شرايط مشخص تحت جريان هاي پالسي DC با آمپرهاي بالا سينتر مي شود. جريان هاي پالسي DC باعث ايجاد ميكرو جرقه هايي در بين ذرات پودر شده و بين اين ذرات با استفاده از هواي محبوس بين ذرات محيط پلاسما را ايجاد مي كند كه كمك بسياري در سينترينگ سريع قطعه مي كند از سويي ديگر جريان پالسي DC به طور مستقيم از ذرات و قالب عبور مي كند كه خود باعث ايجاد گرماي ژولي مي شود كه در اثر مقاومت مواد در برابر عبورجريان الكتريسيته مي باشد و اين امر نيز باعث سينترينگ سريع قطعه مي شود. سينترينگ سريع قطعه باعث كاهش رشد دانه در حين سينترينگ شده و اين امر باعث بهبود خواص مكانيكي قعه مي شود. نتايج آناليزهاي تفرق اشعه ايكس ، FTIR و ميكرو سختي سنجي ، كيفيت ، عبور و سختي مناسب اين قطعات را اثبات مي كند. مهمترين نكته هزينه پايين تر ساخت قطعات در اين روش نسبت به روش مرسوم CVD مي باشد.
اختراع حاضر ماشيني ايست كه برگ زني و خارج كردن سوخ از خاك را همزمان انجام ميدهد، سوخهاي برگدار به همراه خاك بستر از زمين جدا و در حين حركت به بالا سرزني ميشوند، اين نوع ماشين در زماني كه برگها شاداب هستند و به خوبي ميتوانند توسط تسمههاي بالابر چنگ زده شوند، كارايي بهتري دارد؛ پس از جدا سازي برگها از غده، برگها به روي زمين و غدهها به داخل مخزن منتقل ميگردند.
سراميك نيتريد سيليسيوم به دليل دارا بودن خواص مكانيكي عالي در دماغه موشك كاربرد دارد.به دليل اينكه اين ماده داراي عمده پيوند كوالانت است جهت سينتر آن به دماي بالايي نياز است. از روش سينتر جرقه پلاسما مي توان براي ساخت كامپوزيت نيتريد سيليسيوم-باريم آلومينوسيليكات با كريستاله كردن كامل باريم آلومينوسيليكات استفاده كرد. ويژگي هاي ممتاز فرايند سينتر به روش جرقه پلاسما ، چگالش سريع، زمان نگه داري كوتاه و دماي سينتر پايين است. در كار حاضر از پودر نيتريد سيليسيوم با نسبت 70 درصد وزني فاز و 30 درصد وزني فاز با اندازه ذرات 8/0 ميكرومتر و خلوص 9/99 استفاده شد. همچنين از پودرهاي كربنات باريم، آلومينا و سيليس براي تهيه باريم آلومينوسيليكات استفاده شد. پس از اختلاط و همگن¬سازي 70 درصد حجمي نيتريد سيليسيوم و30 درصد حجمي باريم آلومينوسيليكات، مخلوط پودرها در داخل قالب گرافيتي قرار گرفته و تحت سينتر جرقه پلاسما تحت اتمسفر خلا قرار گرفت. بررسي شرايط مختلف زينتر نشان داد كه بهترين نتايج در فشارهاي اعمالي MPa 40-20، دماهاي °C 1800 – 1600 با سرعت¬هاي حرارت¬دهي 30 تا 50 درجه سانتي¬گراد بر دقيقه و جريان مستقيم پالسي 3000-1000 آمپر در مدت زمان نگه داري 10-2 دقيقه بدست آمد.
امروزه ابزارهاي برش و ساينده كاربردهاي فراواني در صنعت پيدا كردهاند. كاربيد تنگستن/كبالت يكي از ابزارهاي مهم در صنعت ابزارهاي برش و ساينده ميباشد ولي كبالت فلزي به دليل سمي بودن، منابع كم، كاهش مقاومت به خوردگي و .. كاربرد اين كاربيد سمانته را اخيرا با محدوديت روبرو كرده است. در سالهاي اخير جايگزين¬هايي نظير Ni، Fe، TiC، ZrO2، MgO و... براي آن در نظر گرفته شده است. برخي از محققين تهيه ماده را بدون بايندر توصيه كرده اند. اما بايد توجه كرد كه بدون استفاده از بايندر فلزي ، دماي سينتر بالا (̊C 1700-1800) براي رسيدن به چگالي مناسب(%98-97 چگالي تئوري) حتي با استفاده از فرايندهاي نوين لازم است. در بين بايندرهاي سراميكي، آلومينا يك ماده ديرگداز با قيمت پايين ، سختي بالا، مقاومت به اكسيداسيون و خوردگي بالا است. از آنجايي كه دماي ذوب آلومينا پايين تر از ZrO2 و MgO است . لذا دماي سينتر آن پايين تر از سيستم WC-ZrO2 و WC-MgO خواهد بود. همچنين اين ماده ارزان تر از Co ، ZrO2 و MgO مي¬باشد.
با توجه به شرايط كاري پره¬هاي توربين¬هاي گازي، كه اغلب در دماهاي بالا و در محيط¬هاي تحت اكسيداسيون و خوردگي داغ كار مي¬كنند، با گذشت زمان ريزساختار سوپرآلياژ سازنده اين پره¬ها دچار تغيير مي¬شود. اين تغييرات منجر به افت شديد خواص و كاهش عمر خزشي مي¬شود. به همين دليل، انجام عمليات حرارتي مياني موسوم به جوان¬سازي مي¬تواند منجر به بازيابي ريزساختار و افزايش عمركاري پره¬ها شود. با توجه به اين موضوع، در اين اختراع عمليات حرارتي جوان¬سازي پره توربين ارائه مي¬شود. پس از بررسي نمونه¬هاي حل¬سازي شده در شرايط مختلف، پارامترهاي حل¬سازي كامل مانند دما و زمان مشخص شد. در ادامه عمليات پيرسازي در دما و زمانهاي مختلف انجام شد و ويژگي¬هاي نمونه¬ها مانند ريزساختار و سختي آنها بررسي شد. با انجام عمليات حرارتي جوان¬سازي بهينه، همگن شدن ساختار، حل شدن كاربيدها، كاهش اندازه ϒʹ، اصلاح ساختار آن و افزايش درصد حجمي اين فاز حاصل مي¬شود كه در مجموع منجر به بهبود خواص مكانيكي زير لايه مي¬شود. پس از تعيين شرايط بهينه جوان¬سازي، عمليات پوشش¬دهي مجدد بر روي نمونه¬هاي جوان¬سازي شده انجام شد. نتايج بررسي¬هاي ريزساختاري نمونه¬هاي پوشش داده شده نشان داد كه انجام عمليات حرارتي جوان¬سازي موجب تشكيل فازهاي مفيد در پوشش، توزيع يكنواخت عناصر موجود در آن و كاهش كاربيدهاي مضر در سطح پوشش مي¬شود و بهبود خواص را در پي دارد.
موارد یافت شده: 45