لیست اختراعات محمد اسمعيل يزدان شناس
خود تميزشوندگي در سطح منسوج با تابش نور خورشيد حاصل مي شود. هدف از خود تميزشوندگي از بين بردن لكه ها بدون مواد شوينده و تنها با نور است. در دهه اخير دي اكسيد تيتانيوم (Tio2) از بهترين گزينه ها براي كاربردهاي فتوكاليستي شناخته شده است. براي اينكه خاصيت فتوكاليستي انجام شود، Tio2 نياز به جذب انرژي برابر يا بيشتر از اختلاف انرژي دو تراز (Band-gap) دارد كه سبب انتقال الكترون از تراز ظرفيت به تزار رسانا شده و حفره با شارژ مثبت توليد مي شود. Tio2 به دليل اختلاف انرژي بين دو تراز عريض (Eg=3.2ev) خود فقط قادر به جذب نور ماوراء بنفش (uv) است كه كسر كوچكي (3%) از نور خورشيد (45%) را تشكيل مي دهد كه عملا استفاده از نور خورشيد يا فضاي باز را به عنوان منبع تأمين انرژي براي واكنش نوري غيرممكن مي سازد. به منظور ايجاد خاصيت خود تميزشوندگي پارچه پنبه اي در ناحيه مرئي، با استفاده از فرآيند اصلاح شيميايي سطحي توسط TDI (تولونن دي ايزوسيانات) يك فتوكاتاليست Tko2-TDI (معادله 1) تهيه و پارجه پنبه اي با آن پوشش داده شد، بدين ترتيب خاصيت فتوكاليستي Tio2 در ناحيه مرئي افزايش يافته و از اين طريق به خاصيت خود تميز شوندگي با راندمان بالاتر و هزينه پايين تري در پارچه ها يپنبه اي دست پيدا كنيم.
مس ، به خصوص در ابعاد نانو فعاليت ضد باكتري قابل ملاحظه و هزينه كمتري در مقايسه با ديگر تركيبات مشابه فلزي را دارد. فرايند Stober پروسه اي مناسب براي ايجاد پوشش و اصلاح خصوصيات سطحي بر روي مواد حساس به درجه حرارت همچون الياف نساجي مي باشد. با معرفي نانوذرات مس به داخل ساختار نانوذرات سيليكا مي توان سطوح ابر آبگريز و ضد باكتري كه از نظر اقتصادي مقرون به صرفه مي باشند را توليد نمود.
ماشين آلات گردباف كه شاخه اي از بافندگي حلقوي پودي محسوب مي شوند يكي از رايج ترين شيوه هاي توليد پارچه، پوشاك و جوراب هستند. نزديك به 85% عيوبي كه در صنعت پوشاك پديدار مي شوند مربوط به عيوب پارچه هستند. نظر به اينكه براي تشخيص عيوب در صنايع بافندگي از نيروي انساني استفاده ميشود لذا جايگزيني روش معمول انساني با سامانه هاي هوشمند با رويكرد عيب يابي، جهت افزايش راندمان و كاهش هزينه هاي ناشي از ضايعات توليد امري ضروري است. از آنجا كه عيب¬يابي بر اساس پايش وضعيت ارتعاشي ماشين آلات صنعتي از ابزارهاي اصلي و اساسي نگهداري و تعميرات پيشبينانه است و با توجه به اينكه بكارگيري تكنيك فوق تاكنون در عيب يابي ماشين آلات گردباف مورد توجه نبوده است، هدف اختراع حاضر ارائه سامانه عيب ياب ماشين آلات گردباف مبتني بر پايش ارتعاشات نخ در حال تغذيه به ماشين است. بر اين اساس و با بكارگيري از اختراع ديگري كه قبلا تحت عنوان سامانه پايش نوسانات جريان حركتي نخ توسط همين گروه پژوهشي طراحي و ساخته شده است، بهترين محل جهت نصب سنسور كه امكان بازرسي دائم ارتعاشات نخ در حال تغذيه به ماشين گردباف را فراهم ميسازد انتخاب شده است كه از عمده ترين نوآوري ها در اختراع حاضر محسوب ميگردد، سامانه عيب ياب به گونه اي پايه ريزي شده است كه قابليت تشخيص عيوبي نظير تغييرات طول حلقه بافت، تغييرات نمره نخ، تغذيه همزمان دو نخ در يك ابزار، شكستگي سوزنها، خرابي پلاتين، پارگي نخ، وجود گره و پرز در نخ يا در مسير تغذيه آن، عيب سوراخ در پارچه و نيز تغيير سرعت دوراني ماشين گردباف را در شرايط توليد صنعتي و با استفاده از روش هاي پردازش سيگنال مبتني بر شناسايي طرح الگو، دارا ميباشد. بررسي نتايج نشان داده اند كه همگي عيوب داراي علائم مشخص در تغيير دامنه سيگنال هاي اخذ شده از سامانه عيب يابي بوده اند و قابليت شناسايي و تفكيك آنها نسبت به حالت سالم كاركرد ماشين در حداكثر سطح اطمينان با استفاده از تجزيه و تحليل هاي آماري، جدول مقايسات پارامترهاي سيگنال و نيز بكار گيري شبكه هاي عصبي امكان پذير است.
توليد الياف از نانو كامپوزيت هيبريدي پلي آميد 6 نانو هيدرات منيزيم نانو خاك رس از آن جهت حائز اهميتاست كه پيشرفتهاي صورت پذيرفته در رابطه با مصرف پارچه ها و منسوجات نبافته در خودرو ديگر وسايل حمل و نقل همانند هواپيما و قطار و ... از جايگاه ويژه اي برخوردار است ، كه در اين مابين بحث ايمني از اهميت زيادي دارد در دهه هاي آخر قرن بيستم استفاده از پليمرهاي مصنوعي جايگزين فلزات،؛ سراميك و ... شده اند. ضعف اينمواد در اشتعال پذيريشان بوده، در رابطه با پلي آميد 6 كه داراي فوايدي از قبيل چند كاره بودن ، دانسيته پايين، خواص مكانيكي خوب، خواص فيزيكي و قابليت قالبگيري است نيز اين نقيصه صدق مي كند، در گذشته از مواد هالوژنه براي ضد آتش نمودن استفاده مي شده اين مواد در فرايند سوختن گاز سمي توليد نموده و ديگر مواد همانند فسفين ها مشكلات زيست محيطي را دارا مي باشند. نانو ذرات بكار رفته با دو ديدگاه بهبود خواص فيزيكي و حرارتي انتخاب شده اند. نانو ذرات هيدارت منيزيم در فاز گازي فرايند سوختن وارد عمل شده و با ايجاد مولكول هاي آب باعث خنك نمودن ماده مي گردند و نانو ذرات خاك رس در فاز تراكمي وارد عمل شده و دماي احتراق را با ايجاد لايه كربني مستحكم ارتقا مي دهند. تفاوت بين كامپوزيت هايي با ابعاد نانو و ميكرو در پراش مواد در سطح پليمر مي باشد از طرف ديگر توزيع اين ذرات نقش مهمي در خواص نهائي كامپوزيت از جمله خواص فيزيكي، مكانيكي و حرارتي ايجاد مي نمايد. با توجه به استفاده وسيع الياف پلي آميد 6 در منسوجات و قطعه سازي بخصوص در صنعت هوا و فضا خودرو اين اختراع مي تواند نويد دهنده كاربري هاي جديد اين الياف برگرفته از نانو كامپوزيت ها را بهمراه داشته باشد.
روش هاي مختلفي براي رسوب گذاري نانو ذرات نقره بر روي منسوجات وجود دارد. بيشتر روش هاي موجود، اين نانو ذرات را بر روي سطح منسوجات رسوب گذاري كرده و همچنين به صورت آزمايشگاهي قابل اجرا مي باشد و به صورت صنعتي و در مقياس زياد مي توان از اين روش ها استفاده كرد. در اين ابداع نانو ذرات نقره از روش رمق كشي بر روي منسوجات مختلف رسوب گذاري مي شوند. پارچه هاي توليد شده به اين روش به دليل نفوذ نانو ذرات نقره به داخل منافذ الياف داراي ويژگي ضد باكتري بادوام بوده همچنين اين نانو ذرات به صورت كاملا يكنواخت بر روي الياف رسوب گذاري مي شوند از اين روش در تكميل نساجي مي توان براي رسوب گذاري نانو ذرات نقره بر روي الياف و پارچه هاي مختلف استفاده كرد. در اينجا همچنين روش مناسب اندازه گيري مقدار نانو ذرات نقره موجود در الياف نيز ارائه شده است.
توليد نانو كامپوزيت هيبريدي پلي آميد 6 / نانو هيدرات منيزيم نانو خاك رس از آن جهت حائز اهميت است كه پيشرفتهاي صورت پذيرفته در دههه هاي آخر قرن بيستم منجر به استفاده از پليمرهاي مصنوعي جايگزين فلزات سراميك و ... شده اند ضعف اين مواد در اشتعال پذيريشان بوده در رابطه با پلي آميد 6 كه داراي فوايدي از قبيل چند كاره بودن دانسيته پايين خواص مكانيكي خوب خواص فيزيكي و قابليت قالبگيري است نيز اين نقيصه صدق مي كند. در گذشته از مواد هالوژنه براي ضد آتش نمودن استفاده مي شده اين مواد در فرايند سوختن گاز سمي توليد نموده و ديگر مواد همانند فسفينها مشكلات زيست محيطي را دارا مي باشند نانو ذرات بكار رفته با دو ديدگاه بهبود خواص فيزيكي و حرارتي انتخاب شده اند.نانو ذرات هيدرات منيزيم درفاز گازي فرايند سوختن وارد عمل شده و با ايجاد مولكول هاي آب باعث خنك نمودن ماده مي گردند و نانو ذرات خاك رس در فاز تراكمي وارد عمل شده و دماي احتراق را با ايجاد لايه كربني مستحكم ارتقا مي دهند. تفاوت بين كامپوزيت هايي با ابعاد نانو و ميكرو در براش مواد در سطح پليمر مي باشد از طرف ديگر توزيع اين ذرات نقش مهمي در خواص نهايي كامپوزيت از جمله خواص فيزيكي مكانيكي و حرارتي ايجاد مي نمايد با توجه به استفاده وسيع پلي اميد 6 بخصوص در صنعت هوا و فضا خورو قطعات الكترونيكي اين اختراع مي تواند نويد دهنده كاربري هاي جديد اين ماده نانو كامپوزيتي را بهمراه داشته باشد.
در اغلب ماشين آلات خطوط توليد محصولات نساجي كه در آنها جريان تغذيه نخ وجود دارد، نخ پس از رها شدن از محل تغذيه و قرار گرفتن در معرض جريان هوا داراي حركت تحت كنترل نيست و در نتيجه، حركت آن بسيار پيچيده بوده و از فاكتورهاي متعددي كه مربوط به خواص ساختماني نخ و نحوه تغذيه آنست، متاثر ميشود. در حال حاضر بازرسي جريان حركتي نخ به نصب انواع مكانيزمهاي توقف ماشين به هنگام بروز نخ پارگي منتهي ميشود لذا جايگزيني روشهاي معمول با سامانه هاي هوشمند با رويكرد عيب يابي كه جريان حركتي نخ را بطور دائم پايش نمايد، به منظور افزايش راندمان و كاهش هزينه هاي ناشي از ضايعات توليد امري ضروري است. ميزان نوسانات ايجاد شده در هر سيستم مكانيكي نشان دهنده شرايط حاكم بر آن سيستم است، لذا آگاهي از اين امر در هر لحظه به منظور آگاهي از وضعيت سيستم الزامي است. در اين راستا داشتن مقادير نوسانات حركتي نخ در هر لحظه به صورت عددي و يا نموداري كه امكان بازرسي و مقايسه حالات مختلف كاركرد سيستم را فراهم آورد، در حوزه وضعيت سنجي ماشين آلات نساجي كاربرد خواهد داشت. هدف اختراع حاضر ارائه سامانه پايش وضعيت نوساني جريان حركتي نخ با رويكرد عيب يابي است. بر اين اساس سامانه اي نوري جهت ثبت رفتار نوساني جريان حركتي نخ، طراحي و ساخته شده است كه قابليت داده برداري، انتقال و ذخيره سازي نوسانات را با دقت بالا، خطاي كم و نيز عدم تماس مستقيم، دارا مي باشد.
در اين اختراع با استفاده از به كارگيري علم شيمي، پارامترهاي دستگاهي و محلولي موثر برروي پليمر كايتوزان به روش سيستم الكتروريسي در بهينه شرايط تثبيت شده و اليافي با قطر 20 نانو متر توليد شده است. روش كار بدين صورت است كه يك محلول پليمري حاوي كايتوزان و دارو را آماده كرده و اين محلول را در سيستم الكتروريسي قرارداده تا اليافي با قطر نانو ايجاد گردد. با توجه به تكنيك مورد استفاده در اين الكتروريسي نانو ميكروكپسولهايي با پوسته كايتوزاني ايجاد شده اند كه موجب حفظ مواد فعال در داخل پوسته تا لحظه تخريب مي شود. با توجه به محبوس شدن داروي آنتي بيوتيك در ساختار نانو الياف بر طبق ميزان رهايش دارو نسبت به زمان در محيط شبيه ساز بدن انسان، مشكلات رهايش شديد و انفجاري در بدن حل شده و شاهد نرخ رهايش با شيب ملايم نسبت به زمان هستيم . از اين رو نياز بيماراني كه از بلع و دريافت تزريق اين دارو ناتوان هستند مانند معلولين ذهني حل خواهد شد.
موارد یافت شده: 10