لیست اختراعات محمد دلنواز
در اختراع راكتور فتوكاتاليستي با پوشش نانو ذرات Tio2 بر سطح بتن براي تصفيه فاضلاب براي اولين بار در ايران و جهان از طراحي جديد براي تصفيه فاضلاب استفاده شده است. راكتور مورد استفاده از جنس پلكسي گلاس شامل مخزن ذخيره آلاينده به حجم تقريبي 40 ليتر و فضاي هوادهي به ميزان 10 ليتر است كه در ناحيه انجام فرايند فتوكاتاليستي با استفاده از 3 لامپ UV با توان 8 وات در فاصله 10 سانتي متري از بستر بتني ناميده مي شود. راندمان فرايند بار روشن كردن لامپ ها و ايجاد فرايند فتوكاتاليستي در مدت زمان 4 ساعت و در محدوده غلظت 500mg/L - و 25 از فاضلاب سنتزي ورودي حاوي فنل بيش از 80 درصد مي باشد. تصاوير SEM و آناليز EDAX نيز وجود نانو ذرات را پس از چند دوره بهره برداري در سطح بتن تاييد كرد. اختراع حاضر با توجه به مزاياي قابل توجه نسبت به ساير روش هاي تصفيه مي تواند زمينه را براي صنعتي شدن فرايندهاي متداول تصفيه فاضلاب فراهم نمايد.
در فرايندهاي مختلف تصفيه فاضلاب جهت حذف مواد معلق در پساب از فرايندهاي اختلاط و لخته سازي flocculation&coagulation استفاده مي گردد اين فرايندها بخصوص در صنايعي كه ميزان مواد معلق موجود در پساب آن ها بالاست حائز اهميت است. در تصفيه خانه هاي فاضلاب شهري و صنعتي در اولين مراحل تصفيه اين مواد جهت انعقاد مواد معلق به فاضلاب اضافه شده و پس از طي فرايند انعقاد و تشكيل فلوك همراه با مواد معلق در حوض ته نشيني رسوب كرده و رسوبات ته نشين شده در انتهاي تصفيه خانه جهت طي مراحل هضم و آبگيري جمع آوري مي شوند. دراين تحقيق از لجن توليدي از فرايندهاي تصفيه پساب صنعتي شركت ايران خودرو به عنوان ماده سيماني افزودني در بتن استفاده شده است با توجه به اينكه در فرايند انعقاد در اين تصفيه خانه از آهك به عنوان منعقد كنتده اصلي استفاده مي گردد از اين رو استفاده از اين تركيب رسوب كرده در حوض ته نشيني به عنوان ماده جايگزين سيمان و يا كمك سيماني مي تواند علاوه بر ايجاد شرايط مطلوب براي مخلوط بتني هزينه هاي مربوط به دفع را نيز در تصفيه خانه فاضلاب صنعتي كاهش دهد.
در اختراع طراحي راكتور بيوفيلمي با بستر متحرك براي تصفيه فاضلاب هاي سخت تجزيه پذير براي اولين بار در ايران و جهان طراحي جديد از راكتور بيوفيلمي با بستر متحرك كه راكتوري بيولوژيكي است براي تصفيه فاضلاب هاي سخت تجزيه پذير استفاده شده است. راكتور مورد استفاده از جنس پلكسي گلاس به حجم مفيد ۵ ليتر، ضخامت ديواره ۴ ميليمتر، قطر داخلي 10 ميليمتر و ارتفاع ٧٠ سانتيمتر است. تعداد شيرها راكتور ۵ عدد و فاصله شيرهاي نمونه گيري از هم در فواصل مساوي cm 55/12 و فاصله شيرهاي تحتاني و فوقاني از پايين و بالاي راكتور cm 10 است. در اين راكتور زمان ماند با توجه به نوع آلاينده مدنظر از ٨ تا ٩٢ ساعت انتخاب مي گردد. تزريق اكسيژن براي تامين اكسيژن محلول واكنش بيولوژيكي و نيز ايجاد اختلاط كامل در سراسر بيوراكتور صورت مي گيرد كه جهت رفع هر دو نياز ميزان غلظت اكسيژن بين mg/L 5/3- 3 مناسب است. تنظيم ساير شرايط محيطي بر اساس شرايط معمول و طبيعي كافي است. براي تصفيه فاضلاب هاي سخت تجزيه پذير در اين راكتور مي توان از بذر ميكروبي تهيه شده از تصفيه خانه هاي فاضلاب شهري استفاده نمود. اختراع حاضر با توجه به مزاياي قابل توجه نسبت به ساير روش هاي تصفيه توانايي صنعتي شدن را داراست.
موارد یافت شده: 3