لیست اختراعات محمد شهباز
اين اختراع در زمينهي مهندسي پلاستيك و با هدف مالئيكه كردن پلياتيلن سبك خطي از طريق حذف كامل فرايند پودر كردن آن ميباشد.بسياري از صنعت گران در اين زمينه براي رسيدن به محصول مطلوب مجبور به پودر كردن پليمر هستند كه در نهايت اين مهم با قيمت بالايي تمام ميشود.پلي اتيلن سبك خطي در حضور پلياستايرن و بدون نياز به پودر كردن پليمر پايه مالئيكه شد. در اين فرايند نيازي به پودر كردن نبود و همين مسأله باعث شد صرفه جويي قابل توجهي در هزينه و زمان صورت گيرد. خواص محصول نهايي چندان با محصول مشابه در حالت پودري اختلاف نداشت كه با توجه به صرفهي جويي زمان و هزينه قابل صرفه نظر است و همين مسأله موفقيت اين پروژه محسوب ميشود. پلياتيلن مالئيكه كاربرد وسيعي در موارد مختلف صنعتي از جمله به عنوان سازگار كننده آلياژها و همچنين به عنوان فيلم هاي پوششي فلزات من جمله لوله هاي صنعتي دارا ميباشد. مواد اوليه در دماي مرسوم فرايند و در اكسترورد توليد شدند سپس درصد مالئيكه شدن مواد نهايي محاسبه شد. در اين واكنش پلي استايرن علاوه بر بهبود درصد مونومر پيوند زده شده به بهبود رنگ نمونه نيز كمك ميكند.
با توجه به زندگي ماشيني، تصادفات و ساير حوادث، درصد نسبتا بالايي از بيماران ضايعات نخاعي و مغزي در جامعه وجود دارند. متاسفانه، آمار ضايعات ناشي از تروما, تصادف و بلاياي طبيعي نظير زلزله، در كشور ايران بسيار بالا مي باشد. از اين رو گروه بزرگي از افراد جامعه مي توانند دچار عوارض ناشي از ضايعات و صدمات نخاعي مغزي گرديده و در نتيجه جامعه را دچار صدمات جبران ناپذيري كنند. عوارض جانبي در مورد ضايعات نخاعي بصورت فلج اندامهاي تحتاني (پاراپلژي) و فلج اندامهاي تحتاني و فوقاني (كوادريپلژي) ديده مي شود. از طرف ديگر شيوع ام.اس، پاتولوژي هاي سيستم اعصاب و ساير آسيبها، گروه بسياري از بيماران را به درمانهاي فيزيوتراپي و بازتواني نيازمند كرده است. امروزه با افزايش تعداد بيماران ضايعات نخاعي و مغزي در سطح دنيا، استفاده از ربات ها و فناوري هايي نظير واقعيت مجازي مورد توجه بسياري از محققين قرار گرفته است، از اين روش ها بگونه اي استفاده مي شود كه ساختارهاي عصبي مخصوص حركت و راه رفتن را در نخاع، ساختمان هاي فوق نخاعي و مغز مجددا فعال مي نمايند. در اين اختراع، هدف طراحي و پياده سازي محيط واقعيت مجازي براي يك مجموعه رباتيك جديد جهت انجام عمل توانبخشي در بيماراني است كه در اثر سكته و يا در اثر ضايعات نخاعي، دچار مشكلات حركتي در هنگام راه رفتن شده اند. در اين اختراع ضمن معرفي ويژگي هاي محيط واقعيت مجازي، نرم افزار واسط كاربري طراحي شده براي اين منظور نيز ارائه خواهد شد. با بكارگيري اين محيط مجازي و فراهم شدن فيديك ديداري براي بيمار، انگيزه بيمار براي انجام تمرينات راه رفتن افزايش يافته و كيفيت آموزش بهبود داده خواهد شد. هدف از اين اختراع طراحي و پياده سازي محيط واقعيت مجازي براي بازتواني و فيزيوتراپي سيستم اعصاب مركزي مي باشد.. مزاياي اختراع انجام شده عبارتند از: 1- امكان استفاده براي بيماران سكته مغزي و ضايعات نخاعي و بيماراني كه دچار مشكلات تعادل هستند. ۲- افزايش كيفيت، دقت و تكرارپذيري درمانهاي فيزيوتراپي و توان بخشي در مقايسه با روش هاي ديگر ٣- قابل استفاده براي كليه مراكز درماني جهت تمرينات راه رفتن معلولين ۴- افزايش انگيزه بيمار براي انجام تمرينات راه رفتن و ساير تمرينات ۵- امكان مشاهده نمودار هاي تغيير گشتاور و توان موتورها ۶- امكان مشاهده زواياي مفاصل زانو و لگن در نرم افزار ۷- امكان ارزيابي پيشرفت بيمار در حين تمرينات توانبخشي
با توجه به مصرف بالاي بتن در صنعت ساختمان و نياز روز افزون به توليد سيمان براي تهيه آن، توجه به اثرات مخرب زيست محيطي اين ماده، از جمله سهم حدود 7 درصدي انتشار گاز CO2 در جو، امري اجتناب ناپذير بوده و ارائه محصولات جايگزين جهت حركت در مسير توسعه پايدار و كاهش اين اثرات، ضروري به شمار ميآيد. يكي از راهكارهاي توليد بتني سازگار با محيط زيست، استفاده از بتن بدون سيمان با استفاده از سرباره كوره بلند ميباشد كه از طريق فعال سازي مواد آلوميناسيليكاتي موجود در سرباره با محلولهاي سيليكات قليايي و هيدروكسيد قليايي ساخته ميشوند. يكي از عوامل محيطي كه پايداري سازه را در زمان عمر بهره برداري سازه تهديد ميكند آتش سوزي است. حرارت ناشي از آتش سوزي باعث ايجاد تغييراتي در مشخصات فيزيكي و مكانيكي بتن ميگردد، از آن جمله ميتوان به كاهش جرم، ايجاد ترك و تورق در سطح بتن، كاهش مقاومت فشاري و كششي اشاره نمود. نتايج بدست آمده از آزمايشات انجام شده بر روي اين بتن نشان داده است كه اين نوع بتن داراي مقاومت فشاري و حرارتي بسيار بالاتري نسبت به بتن معمولي با سيمان پرتلند ميباشد.
در طرح شناور باك مغناطيسي با استفاده از سنسورهاي مغناطيسي كه درواقع يك كليد با تحريك ميدان مغناطيسي مي باشند مي توان به راحتي موقعيت سطح مايع را به چندين قسمت تعيين نمود و براي هر ارتفاع از يك سنسور استفاده كرد و به وسيله آهنرباي كار گذاشته شده در داخل شناور اين سنسورها را تحريك نمود و مقاومت هاي ثابت را به ترتيب و به صورت سري وارد مدار نمود و يك رئوستاي پله كاني هماهنگ با سطح مايع در داخل مخزن به وجود آورد و از آن در نمايشگرهاي مختلف استفاده نمود و به اين وسيله محدوديت در ساخت شناورهاي با ارتفاع بلند با تمام معايب آنها را برطرف نمود. از جمله محاسن اين طرح حذف قطعات متحرك در مجموعه شناور باك و امكان ساخت شناور باك با ارتفاع بلند براي مخازن بزرگ و از بين رفتن محدوديت استفاده از شناورهاي باك در مخازن با محتويات شيميايي مي باشد.
سیستم رباتیك روانبخشی بیماران ضایعات نخاعی و مغزی
موارد یافت شده: 6