لیست اختراعات محمد علي ابراهيمي
اختراع حاضر وسيلهاي جايگزين اجاقهاي پختوپز رايج است. سوخت آن چوب يا پوست خشكبار است و شعله يكنواخت با دود بسيار كم دارد. كاربرد اين اجاق در طبيعت گردي، عشاير و روستاها است. اجاق حاضر از دو استوانه سوراخ¬دار تشكيل شده است به نحوي كه بخشي از زيستتوده به گاز تبديل شده و با هواي پيش¬گرم شده محترق مي¬شود. اين¬گونه احتراق به نسبت آتش معمولي كنترل شده¬تر بوده و پاك¬تر است و متعاقبا مصرف چوب آن كمتر است. با يك بار پركردن اجاق از چوب، تا 30 دقيقه شعله و پس از آن تا 20 دقيقه حرارت ناشي از زغال سرخ وجود دارد. امكان اضافه¬كردن چوب به اجاق در حين كار وجود دارد. پايهاي براي ظرف تعبيه¬شده كه در زمان حمل از آن جدا گشته و در داخل اجاق جاي مي¬گيرد. دسته¬هاي اجاق جهت جلوگيري از داغ¬شدن، در حين كار از آن جدا ميگردد و در زمان نياز در جاي خود تعبيه ميشود. توان حرارتي اجاق حاضر 3/1 كيلووات است كه ميتوان آن را در اندازههاي كوچكتر يا بزرگتر ساخت. هم¬چنين خطي بر روي بدنه بيروني اجاق وجود دارد كه شاخص اندازه مناسب چوب است.
همزن غيرتماسي مخازن بيهوازي و يا تحت فشار، با آب بندي كامل، جهت استفاده در رآكتورها و بيورآكتورها با غلظتهاي متفاوت مواد و با سيستم ايمني دروني آني خودكار. در اين مكانيزم همزني، ارتباط مكانيكي بين همزن و موتور محرك كاملا حذف شده است و بنابراين احتمال نشتي به حداقل ممكن رسيده است. در اين اختراع، شفت همزن از بالا توسط ياتاقان مهار شده و انتهاي شفت به محفظه همزن مغناطيسي شامل 4 هسته آهني و ياتاقان كوپله شده است و توسط صفحه پلاستيك فشرده و واشر كاملا آببندي شده است. از طرف ديگر، شفت موتور به صفحهاي با 4 آهنرباها كوپله شده است بهطوريكه نيروي چرخشي موتور به هستههاي آهني منتقل ميشود و نتيجتا پرههاي همزن به گردش در ميآيند.
كاربرد تحقيقاتي پايلوت حاضر علاوه بر پردازش مواد جامد فسادپذير از جمله ضايعات شهري، كشاورزي و دامداريها، در حوزه محيطزيست و پردازش مواد مايع نيز به منظور تصفيه پساب و فاضلابهاي صنعتي-كارخانه-اي، كشاورزي و شيرابه لندفيلها بوده كه توليد گاز قابل اشتعال را نيز به همراه دارد. هاضم تلفيقي دومرحله¬اي و فازدمايي شامل دو بخش مكانيكي ( هاضم و مكانيزمهاي مربوطه) و الكتريكي (مدارهاي مربوط به كنترل پارامترها) مي¬باشد. هاضم¬ اول و دوم شامل ۲مخزن دوجداره فولادي كاملا هوابند به حجم كل ۲۰ و ۶۰ ليتر بوده كه مجهز به شير تنظيم¬كننده َpH مواد تجزيهپذير، سيستم اندازهگيري گاز، شاخص ارتفاع مواد داخل هاضم، دو مشعل جداگانه جهت سوزاندن گاز در صورت اتمام ظرفيت مخازن گاز، دريچه¬هاي جداگانه براي ورودي، خروجي و نمونهبرداري مواد و همچنين پرتابل بودن سامانه هضم ميباشد. بخش كنترل دقيق فاكتورهاي عملياتي شامل كنترلر دما با قابليت سيستم پشتيبان حرارتي در صورت از بين رفتن سيستم حرارتي و سيستم همزن الكتريكي مي¬باشد. سيستم كنترل دما شامل ترموستات ديجيتالي، ۲ عدد المنت (يك المنت فعال و يك المنت غيرفعال و پشتيبان)، رله حالت جامد SSR، رله المنت پشتيبان و غير فعال، سنسور براي هر يك از مخازن اول و دوم بوده كه در نتيجه مي تواند سه محدوده دمايي سايكروفيليك، مزوفيليك و ترموفيليك را براي سامانه تلفيقي فراهم سازد. سيستم همزني شامل كنداكتور و تايمر (درون جعبه كنترل)، موتور الكتريكي، محور هم زن، پرههاي همزن، جعبه كليد و مبدل جريان است. نيروي همزن توسط موتور الكتريكي تامين شده و مدت زمان همزني نيز توسط تايمر ديجيتال با قابليت برنامهريزي روزانه، هفتگي و ماهانه تنظيم مي¬گردد. بيوگاز توليدي در هر يك از هاضم¬ها وارد سيستم اندازه¬گيري گاز شده و حجم بيوگاز با تغيير ارتفاع استوانه¬هاي شناور تعيين مي¬گردد. همچنين اين دستگاه با جداسازي فازهاي هيدروليز-اسيدزايي از استاتزايي-متان زايي نسبت به هاضمهاي معمولي داراي طراحي و كنترل بهينه فرايند بوده و با توجه به حذف مكانيزمهاي پرهزينه از جمله پمپ، ميتوان مدل مناسبي براي تجاريسازي و طرحهاي صنعتي (Scale up) ارائه نمود.
كاربرد تحقيقاتي دستگاه حاضر علاوه بر حوزههاي آزمايشگاهي، آموزشي، صنايع غذايي و فاضلابها در مراكز تحقيقاتي-كلينيكي به منظور آزمونهاي بيوشيمي، دارويي، سرولوژيك، در حوزه محيطزيست، منايع طبيعي و كشاورزي نيز به ويژه در فرايندهاي هضم بي هوازي از اهميت خاصي برخوردار ميباشد. حمام هضم بيهوازي شامل دو بخش مكانيكي ( مخزن اصلي و مكانيزمهاي مربوطه) و الكتريكي (مدارهاي مربوط به كنترل پارامترها) مي¬باشد. حمام داراي مخزن اصلي ضدزنگ به حجم 90 ليتر و از جنس پلي اتيلن بوده كه مجهز به سيستم كنترل دما، سيستم خودكار اندازهگيري سطح مايع، مخزن ذخيرهكننده مايع، سيستم تزريق خودكار مايع، پمپ سيركولاتور الكتريكي، محفظه ضدزنگ و همچنين دريچه جداگانه براي ورودي و خروجي مايع ميباشد. بخش كنترل دقيق فاكتورهاي عملياتي شامل كنترلر دما با قابليت سيستم پشتيبان حرارتي در صورت از بين رفتن سيستم حرارتي و پمپ الكتريكي مي¬باشد. سيستم كنترل دما شامل ترموستات ديجيتالي، ۲ عدد المنت (يك المنت فعال و يك المنت غيرفعال و پشتيبان)، رله حالت جامد SSR، رله المنت پشتيبان (غير فعال) و سنسور بوده كه در نتيجه ميتواند دامنه دمايي 15 تا 70 درجه را به كمك سيستم كنترل سطح مايع، آن هم بدون نگراني ازكارافتادگي المنت براي سامانه حمام براي مدت زمان طولاني (تا چند ماه) فراهم سازد. پمپ الكتريكي و سيستم تزريق خودكار مايع نيز به ترتيب موجب سيركوله كردن آب و يكنواختسازي دماي حمام و تزريق آب مخزن ذخيره (يا شبكه آب شهري) به داخل مخزن اصلي حمام ميگردد. سيستم خودكار اندازهگيري سطح مايع نيز بهوسيله شناور موجود عمل مينمايد. همچنين اين دستگاه نسبت به حمامهاي آب گرم معمولي داراي طراحي و كنترل بهينه بوده و با توجه به حذف مكانيزمهاي پرهزينه، ميتوان در مقياسهاي مختلف با كمترين هزينه و با پشتوانه بوميسازي، تجاريسازي شود.
كاربرد دستگاه حاضر در حوزه¬هاي مديريت پسماند و محيطزيست جهت تصفيه شيرابه زباله بوده كه تحت دبي پيوسته، توليد گاز قابل¬ اشتعال و حذف همزمان و با شدت بالاي COD، BOD از شيرابه را نيز به¬همراه دارد. اين سامانه تصفيه شامل 3بخش بوده كه هر مرحله از 3 بخش مكانيكي، الكتريكي و شيميايي تشكيل شده است. مرحله بيهوازي اين سامانه متشكل از ۲مخزن دوجداره فولادي كاملا هوابند به¬حجم مفيد 10 و 30¬ليتر، مرحله هوازي شامل راكتور تهنشيني و هوادهي به¬حجم كل 6 و 20¬ليتر و مرحله شيميايي نيز راكتوري به¬حجم كل 15-ليتر ميباشد. اين سامانه تركيبي مجهز به سيستم اندازهگيري گاز، سيستم تزريق مكانيكي شيرابه، شاخص ارتفاع مواد داخل راكتور بيهوازي، قابليت رويت آموزشي-تحقيقاتي راكتورها، سيستم خودكار عمليات همزني، دريچه-هاي جداگانه براي ورودي، خروجي و نمونهبرداري مواد و همچنين پرتابل بودن سامانه تصفيه ميباشد. بخش كنترل دقيق فاكتورهاي عملياتي شامل كنترلر دما با قابليت سيستم پشتيبان حرارتي، سيستم همزن الكتريكي و سيستم هوادهي-پمپاژ مي¬باشد. اين دستگاه با جداسازي فازهاي هيدروليز-اسيدزايي از استاتزايي-متان¬زايي در راكتور بيهوازي و پمپاز متوالي در مخازن هوادهي داراي طراحي و كنترل بهينه فرايند ميباشد. با تصفيه شيرابه در اثر تلفيق سه سامانه بيهوازي، هوازي و شيميايي ميتوان مدل مناسبي براي تجاريسازي و طرحهاي صنعتي ارائه نمود.
اختراع حاضر، دستگاهي جايگزين نشاكارهاي رايج است. كاربرد اين نشاكار در شاليزارهاي برنج به¬صورت خشكه¬كاري با تكيه بر ارگونومي اپراتور است تا سبب تسهيل مشكلات شالي¬كاران كشور در زمينه عدم استقبال پرورش نشاء در سيني، هزينه زياد خاكورزي قبل از كاشت و كاهش مصرف بي¬رويه آب گردد. اين دستگاه به گونه¬اي طراحي شده است كه مي¬تواند از دو نشاي رايج (پرورش يافته در خزانه سنتي و سيني¬هاي مخصوص) استفاده كند. دستگاه حاضر از دو محفظه تغذيه و انتقال به¬همراه فيلم¬برداري از عمليات كاشت و حسگرهاي آبياري تشكيل شده است به نحوي¬كه بخشي از نشاء در محفظه تغذيه به زمين خشك منتقل شده و با قسمت پوشاننده در خاك، تثبيت مي¬شود. با تبديل حركت دوراني محور P.T.O تراكتور به خطي، نشاي موجود در محفظه تغذيه توسط بازوي متحرك در محفظه انتقال، ثبيت مي¬گردد. سپس بازوي انتقال در راستاي محفظه تغذيه حركت كرده و به¬وسيله انگشتي مخصوص، نشاي را به زمين منتقل مي¬كند. هم¬چنين آبياري در حين كاشت با عبور مقطعي محفظه انتقال و قطع سيگنال سنسورها عمل مي¬كند. نوار آبياري نيز هم¬زمان با كاشت در زمين قرار داده مي¬شود. اين¬گونه نشاكاري نسبت به نشاكار معمولي كنترل شده¬تر بوده و در زمين¬هاي شيب¬دار با مصرف آب كم¬تر قابل استفاده است.
توليد پروتئين هاي نوتركيب از مهمترين دستاوردهاي بيوتكنولوژي و مهندسي ژنتيك در سال هاي اخير بوده است. در حال حاضر نيز تقاضاي زيادي براي توليد پروتئين هاي نوتركيب انساني جهت درمان و تشخيص وجود دارد. اينترفرون گاما نيز به عنوان يكي از اين پروتئين هاي ارزشمند، وسيله دفاعي بدن در مقابل ويروس ها مي باشد و ارز درماني بالايي دارد، از اين رو به عنوان دارو براي آلودگي هاي ويروسي، سرطان ها و بيماري هاي خودايمن مورد استفاده قرار مي گيرد. مطالعات اخير نشان داده است كه كشاورزي مولكولي در گياهان از نظر عملي، اقتصادي و ايمني، نسبت به بسياري از سيستم هاي معمول توليد پروتئين هاي نوتركيب، سودمندتر مي باشد. با استفاده از گياهان مي توان هزينه توليد پروتئين هاي نوتركيب را به ميزان قابل توجهي كاهش داد. بنابراين گياهان تراريخته كانديدهاي مناسبي براي توليد تركيبات دارويي و پروتئين هاي پيچيده انساني بوده اند. در اين پژوهش ژن اينترفرون گاماي انساني در ناقل بياني گياهي pCAMBIA1304 تحت كنترل پيشبرنده CaMV35S و خاتمه دهنده NOS همسانه سازي شد. سپس سازه مورد نظر با روش استاندارد انجماد و ذوب به باكتري اگروباكتريوم منتقل شده و براي تراريختي گياه گوجه فرنگي از طريق ريزنمونه هاي كوتيلدوني و به روش ديسك برگي مورد استفاده قرار گرفت. بعد از باززايي، استخراج DNA ژنومي گياه تراريخت انجام شده و با استفاده از تكنيك PCR حضور ژن اينترفرون گاما در گياه تراريخت تأييد گرديد. در نهايت كل پروتئين از برگ هاي جوان گياه گوجه فرنگي تراريخت استخرا شده و با استفاده از تكنيك Dot blot بيان ژن اينترفرون گاماي انساني در گياه گوجه فرنگي مورد بررسي قرار گرفت. تحقيق حاضر اولين گزارش از بيان ژن اينترفرون گاماي انساني در گياه گوجه فرنگي در منابع داخلي و خارجي مي باشد. با توجه به نقش مهم درماني اين دارو و هزينه بالاي توليد آن از ساير منابع، تلاش براي توليد اين دارو در گياه، زمينه را براي توليد ارزان تر و فراوان آن فراهم مي سازد.و
كاربرد پايلوت تحقيقاتي حاضر در حوزه محيطزيست و بهمنظور تصفيه پساب¬ها و شيرابه لندفيل زباله بوده كه تحت غلظت مواد و اختلاط، حذف همزمان و با شدت بالاي آلاينده¬هايي نظير COD، BOD را به¬همراه دارد. اين دستگاه تلفيقي شامل دو بخش مكانيكي و الكتريكي مي¬باشد. راكتورهاي واكنش¬ساز و مخازن جاروب شامل دو مجموعه 6 عددي پلكسي¬گلاس به حجم موثر 1 و 5/0 ليتر بوده كه مجهز به سامانه اختلاط سريع و آهسته، سامانه گرمايشي و پشتيبان اتومات، سامانه تخليه اتومات مايع رويي، تزريق خودكار و تنظيمpH و ميله¬هاي تثبيت¬كننده و صفحات لولايي با مشاهدات آموزشي-تحقيقاتي داخل مخازن بوده است. همچنين پرتابل بودن دستگاه تلفيقي به¬راحتي امكان¬پذير ميباشد. بخش كنترل دقيق فاكتورهاي عملياتي شامل كنترلر دما با قابليت سيستم پشتيبان حرارتي و الكتريكي در صورت از بين رفتن سيستم حرارتي و سيستم همزن الكتريكي مي¬باشد. نيروي اختلاط¬سازي توسط موتور الكتريكي تامين شده و مدت زمان همزني نيز توسط تايمر ديجيتال با قابليت برنامهريزي روزانه، هفتگي و ماهانه تنظيم مي-گردد. همچنين اين دستگاه با جداسازي فازهاي مايع از جامد نسبت به راكتورهاي معمولي داراي طراحي و كنترل بهينه فرايند بوده و با تعبيه مكانيزمهاي حرارت¬دهي مستقيم و غيرمستقيم، ميتوان مدل مناسبي براي تجاريسازي و طرحهاي صنعتي ارائه نمود.
موارد یافت شده: 10