لیست اختراعات محمود علي اف خضرايي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 30
تاریخ اظهارنامه: 1391/09/21
تاریخ ثبت: 1391/09/21
خلاصه اختراع:

كاركرد دستگاه (( ضربه مومسان پيوسته سطحي با قابليت كاركرد با مدت زماني طولاني)) بر اساس تغيير شكل پلاستيك شديد سطحي مي باشد اين دستگاه شامل استوانه اي فلزي و يك موتور مي باشد كه قابليت چرخش با سرعت هاي مشخصي را داراست دو طرف استوانه توسط درپوش بسته شده و در درپوش ها مكان هايي براي قرار دادن نمونه در نظر گرفته شده است ساچمه هايي با جنس و شعاع مشخص در داخل اين استوانه ريخته شده و استوانه شروع به چرخش مي كند و در اثر چرخيدن ساچمه ها به حركت در آمده و سطح نمونه بوسيله ضربه هاي زيادي توسط ساچمه هاي معلق مورد حمله قرار مي گيرد. پارامترهاي فرآيند - سرعت چرخش - وزن ساچمه - شعاع ساچمه - جنس ساچمه مزاياي فرآيند - ثابت بودن ابعاد و عدم تغيير شكل ظاهري ماده حين فرآيند - عدم محدوديت در اعمال كرنش - دستيابي به كرنش‌هاي بسيار بالا در ماده - مكان اصلاح ريزساختار -كاهش اندازه دانه ها تا مقياس فوق ريز دانه -بهبود خواص مكانيكي نمونه فلزي -افزايش استحكام و اصلاح ساختار دانه ها بدون اضافه كردن عناصر آلياژي يا ذرات سراميكي -ايجاد تنش اي پسماند فشاري در سطح نمونه -ايجاد لايه كار سخت شده در سطح نمونه -قابليت صنعتي شدن

تاریخ ثبت: 1394/12/17
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه شيمي- متالورژي (بخش ج) و زيربخش متالورژي (شاخه خوردگي و حفاظت مواد) مي باشد. فرآيند نگهداري از تاسيسات و تجهيزات در برابر خوردگي، حتي از فرآيند توليد آنها نيز مهم تر مي باشد. يكي از بهترين راهكارها در زمينه حفاظت از تجهيزات در برابر خوردگي، اعمال پوشش روي سطح قطعات است و پوشش هاي پودري پليمري از جمله مواد رايج براي پوشش دهي هستند. با توليد پوشش نانوكامپوزيتي پودري اپوكسي-سيالون به كمك دستكاه آسياب مكانيكي (بال ميل) و با انجام آزمون هاي خوردگي و سايش، مشخص شد كه پوشش پودري نانوكامپوزيتي اپوكسي-سيالون چسبندگي بسيار مناسب به زيرلايه فولادي دارد و مقاومت به خوردگي و سايش آن نسبت به پوشش اپوكسي بدون نانوذره، به ميزاني چشمگير بهبود يافته است. پاشش الكترواستاتيك كه اين پوشش به وسيله آن اعمال مي شود، روشي ارزان قيمت، آسان و قابل انجام در انواع شرايط ميداني مي باشد. نكته بسيار مهم كه بايد مورد اشاره قرار گيرد، توليد تمامي تجهيزات مورد نياز براي روش پاشش الكترواستاتيك توسط شركت هاي داخلي است بنابراين در هزينه ها صرفه جويي مي شود.

تاریخ ثبت: 1395/04/19
خلاصه اختراع:

امروزه پديده خوردگي در صنايع، از جمله مخربترين پديدهها ميباشد، بهطوري كه آسيب ناشي از پديده خوردگي در بسياري از اوقات باعث تعطيلي كارخانهها و خط توليد ميشود. بنابراين جلوگيري از خوردگي امري بسيار مهم و حياتي ميباشد.از جمله روشهاي پركاربرد براي جلوگيري يا به تعويق انداختن خوردگي در تجهيزات، اعمال پوشش مناسب به سطح تجهيزات ميباشد. در سالهاي اخير، استفاده از پوشش هاي پليمري به علت خواص ويژه آنها از جمله استحكام بالا، وزن پايين و مقاومت شميايي مناسب گسترش يافته است. در اين ميان و با توجه به توسعه علم نانو، تقويت پوششهاي پليمري با ذرات نانو به امري متداول تبديل شده است. با توجه به مدنظر بودن جنبههاي صنعتي و صرفه اقتصادي در تهيه و توليد پوششها، همواره تلاش شده است كه پوشش در عين كارآيي بالا در حفاظت از تجهيزات، داراي صرفه اقتصادي نيز باشند. تركيب پوشش پودري پليمرهاي رايج مثل پودر پلياستر با نانوذرات متداول آلومينا ميتواند توقعات صنايع مختلف از يك پوشش مناسب را برآورده كند.

تاریخ ثبت: 1395/04/21
خلاصه اختراع:

امروزه پديده خوردگي در صنايع، از جمله مخرب¬ترين پديده¬ها مي¬باشد، به¬طوري كه آسيب ناشي از پديده خوردگي در بسياري از اوقات باعث تعطيلي كارخانه¬ها و خط توليد مي¬شود. بنابراين جلوگيري از خوردگي امري بسيار مهم و حياتي مي¬باشد.از جمله روش¬هاي پر¬كاربرد براي جلوگيري يا به تعويق انداختن خوردگي در تجهيزات، اعمال پوشش مناسب به سطح تجهيزات مي¬باشد. در سال¬هاي اخير، استفاده از پوشش هاي پليمري به علت خواص ويژه آن¬ها از جمله استحكام بالا، وزن پايين و مقاومت شميايي مناسب گسترش يافته است. در اين ميان و با توجه به توسعه علم نانو، تقويت پوشش¬هاي پليمري با ذرات نانو به امري متداول تبديل شده است. با توجه به مد¬نظر بودن جنبه¬هاي صنعتي و صرفه اقتصادي در تهيه و توليد پوشش¬ها، همواره تلاش شده است كه پوشش در عين كارآيي بالا در حفاظت از تجهيزات، داراي صرفه اقتصادي نيز باشند. تركيب پوشش پودري پليمرهاي رايج مثل پودر پلي¬استر با نانوذرات متداول آلومينا مي¬تواند توقعات صنايع مختلف از يك پوشش مناسب را برآورده كند.

تاریخ ثبت: 1399/02/31
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه شيمي-متالورژي و زيربخش متالورژي (شاخه خوردگي و حفاظت مواد) مي¬باشد. پوشش¬هاي چندلايه فلزي و نانوكامپوزيتي Ni-Fe حاصل از حمام سولفاتي، با استفاده از روش آبكاري پالسي بر روي زير لايه فولاد كم كربن اعمال شدند. تعداد لايه هاي متوالي نشانده شده در پوشش هاي چندلايه 32، 128، 512 و 1588 مي باشند كه داراي ضخامت لايه از μm4 تا nm80 هستند. اين پوشش ها در فركانس ثابت با چرخه كاري 90% و 20% به شكل يك درميان رسوب داده شده اند. تاثير عمده تغييرات چرخه كاري، تغيير تركيب شيميايي و محتواي ذرات فاز دوم به طور متناوب در لايه هاي مجاور هم است. افزايش تعداد لايه ها و بالتبع كاهش ضخامت لايه ها با عث افزايش سختي و مقاومت به سايش پوشش ها مي گردد بطوريكه پوششي با ضخامت لايه nm 80 داراي بهترين خواص خوردگي و سايش است. مقاومت به سايش پوشش هاي چندلايه نسبت به پوشش هاي تك لايه معمولي تقريباً 60% افزايش دارد. اين پوشش ها كه عمدتا مصارف مغناطيسي و الكتريكي دارند در كاربردهايي كه نياز به مقاومت مكانيكي، سايشي و خوردگي بهتر نياز دارند مي توانند مورد استفاده قرار بگيرند.

تاریخ اظهارنامه: 1389/12/14
تاریخ ثبت: 1390/01/22
خلاصه اختراع:

با ساخت دستگاه و پوششدهي مركب (كامپوزيتي) با يك روش نسبتا جديد باعث بهبود خواص آلياژهاي تيتانيوم ، آلومينيوم يا منيزيوم به خصوص كاربردهاي دو گانه مقاومت به خوردگي و سد حرارتي مي شود. اين روش الكتروليتي ، غالبا اكسيداسيون ميكرو آرك يا اكسيداسيون الكتروليتي پلاسمايي ناميده مي شود. پوشش هاي اعمال شده روي بعضي از آلياژهاي آلومينيوم، باعث ايجاد خواص مكانيكي و مقاومت به خوردگي بسيار خوبي شده اند و منجر به گسترش اين روش براي كاربردهاي صنعتي مي شوند. اما خواص مكانيكي حاصل در آلياژهاي تيتانيوم با خواص مكانيكي بدست آمده توسط روش هاي مشابه پوشش دهي (مانند آندايزينگ) قابل مقايسه نمي باشند. فرايند اكسيداسيون سطوح فلزاتي نظير آلومينيوم، روشي جهت افزايش سختي، مقاومت به خوردگي و نيز بهبود خواص تريبولوژيكي و مقاومت به سايش قطعات آلومينيومي . يكي از روشهاي اعمال آن با استفاده از محيط پلاسما است. پلاسما يا گاز يونيزه شده به محيطي گفته مي شود كه در آن اتمها و مولكولهاي گاز به اجزاء باردار تشكيل دهنده اتم، الكترون و يون، تجزيه شده و اين ذرات باردار بر يكديگر تاثير مي گذارند. در اين روش محيط پلاسما فقط توسط يك منبع جريان الكتريكي يكسو با ولتاژ قابل تنظيم و الكتروليت خاص ايجاد مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/18
تاریخ ثبت: 1388/01/29
خلاصه اختراع:

بهینه‌سازی تهیه محلولها در فرآیند اشباع پلاسمایی نانوکریستالی در محلول

تاریخ ثبت: 1388/01/29
مخترع/مخترعان: محمود علي اف خضرايي
خلاصه اختراع:

كشف مورفولوژي و تركيب پوشش نانو بلوري پلاسمايي جرقه كوچك

موارد یافت شده: 30