لیست اختراعات مرتضی اسدی
اتصالهاي تيرچه به تير عموماً به صورت مفصلي انجام ميشود. فرضيات طراحي و نيز روند اجراء به گونهاي است كه شرايط اتصال مفصلي فراهم شده و از اينرو در محل تكيهگاهها فقط از ظرفيت برشي تيرچه استفاده ميشود. براي كاهش تغييرمكان قائم و ارتعاش تيرچه از ايده اتصال كفشكي تيرچه به تير همراه با ميخهاي پرمقاومت استفاده ميشود
اتصال ستون به ستون با پيچ هاي ميان گذر پر مقاومت در محل وصله، امكان انتقال تمامي نيروهاي مقطع ستون طبقه بالاتر را به ستون طبقه پايين تر فراهم مي كند. به منظور انتقال اين نيروها از يك صفحه درون ستون پاييني استفاده مي شود و از اين رو پيچ هاي ميان گذر پر مقاومت صرفا وظيفه ايجاد پيوستگي در محل اتصال را به عهده داشته و نيروي برشي را متحمل نخواهند شد. نيروهاي وارد بر ورق درون ستون از طريق جوش هاي موجود در چهار طرف، به ستون زيرين انتقال مي يابد. از انجا كه ورق زيرين عملكردي همانند صفحات پاي ستون دارد، بنابراين در محاسبات مربوط به تعيين ضخامت ورق از روابط مربوط به اين صفحات استفاده مي شود. به منظور جلوگيري از لهيدگي وجوه ستون كوچكتردر اثرنيروي عظيم پيش تنيدگي از يك ورق داخل ستون در فاصله اي بين دو رديف پيچ استفاده مي شود. همچنين براي جلوگيري از ايجاد تنش هاي اضافي در گوشه هاي ستون پاييني بر اثر تغيير شكل ناشي از نيروي عظيم موجود در پيچ ها، لبه هاي ستون در فاصله اي ميان صفحه زيرين تا محل قطع بريده مي شود. فاصله هر رديف از پيچ ها نسبت به وجوه كناري ستون بر اساس حداقل فاصله لازم تا لبه ستون با بعد كوچكتر تعيين مي شود. در اين روش ابتدا ستون بالايي بر روي ورق مستقر درون ستون زيرين قرار گرفته و سپس پيچ هاي ميان گذر پر مقاومت از وجه ستون بزرگتر وارد شده و در نهايت با گذر از وجوه ستون كوچكتر از طرف ديگر خارج شده و تا نيروي پيش تنيدگي سفت مي شوند. دو رديف با دو پيچ در هر رديف (در مجموع چهار پيچ) وجوه مقابل را به يكديگر اتصال مي دهند. وجه متعامد ستون نيز داراي چهار پيچ با شرايط مشابه خواهد بود. به منظور جلوگيري از تداخل پيچ ها در راستاي عمود بر هم، سوراخ هاي موجود در يك سمت با اندكي جابه جايي قائم تعبيه مي شود. فاصله خالي بين لبه داخلي ستون بزرگتر و لبه خارجي ستون كوچكتر در حد فاصل بين پيچ ها با ورق هاي پر كننده پر مي شود.
ابتدا ستون هاي باكس و تيرها ساخته شده و ستونها به صفحه انتهايي تيرها به وسليه پيچ و مهره هاي ميان گذر بسته خواهند شد. در اين روش با استفاده از پيچ هاي دو سر رزوه صفحه انتهايي متصل به تير مستقيما به صفحه انتهايي تير روبرو يا وجه مقابل ستون متصل مي گردد. روش اتصال اصطكاكي بوده و پيچ ها جهت تحمل كشش طراحي شده اند.
طراحي و ساخت سيستم محلول پاش با قابليت سم پاشي و تغذيه برگي در گياهان،بررسي آثار منفي سموم نباتي و عوامل زيست محيطي آن در طبيعت آشكار است؛ از طرفي به نقش موثر افت كش هاي شيميايي در مبارزه با آفات و اهميت اقتصادي آن در توليد محصولات كشاورزي نيز اذعان دارند، پس از ميزان سموم گياهي در جهان كاسته نشده بلكه همواره با تنوع بيشتر در حال توسعه است. در روش هاي سنتي، مقدار سم پاشيده شده، به صورت هدف دار انجام نشده است. طي بررسي انجام شده با استفاده از روش سنتي حدود 1/3از سموم به هدف(درخت) مي رسد و بقيه به دلاليل گوناگون از دست رفته كه باعث خسارت زيادي دراز مدت شده است، براي مثال هوا بردگي سم از ناحيه پخش شده ممكن است به آلودگي گياهان مجاور كه براي مصرف انسان و يا دام كشت شده اند ، منجر گردد. اين فن آوري براي مبارزه با آفات در باغات و مزارع طراحي شده، همچنين با در نظر گرفتن مسائل اقتصادي، ميزان سم مصرفي را بيش از50% كاهش داده و براي كشاورزان مقرون به صرفه است.
موارد یافت شده: 7